הזמנתי את vizio quantum m series

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
berkche פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי קניתי את הטלוויזיה הזאתי מאמזון בבלאק פריידי והיא הגיעה אלי לארץ.המחיר שלה היה ממש שווה וחשבתי שבסהכ צריך לקנות שנאי והכל יהיה בסדר.

בהתחלה רציתי לקנות שנאי ישראלי אבל המחיר היה יחסית יקר ומצאתי שנאי מארצות הברית. הבעייה היא שהשנאי מגיע עם חיבור אמריקיאי (יש לו אופציה של העלת מתח ואופצייה של הורדת מתח). מה שקרה זה שהיום ניסיתי לחבר את הטלוויזיה עם השנאי (פשוט הוספתי לך מתאם רגיל בשביל שיהיה אפשר לחבר את השנאי לשקע ישראלי). וזה לא עבד.. גם שמתי לב שעכשיו המתאם לא עובד בכלל.. כנראה שנשרף.

עכשיו יש לי 2 חששות.

1. האם יש מצב שהטלוויזיה נשרפה? חיברתי בנפרד עכשיו את השנאי למתאם אחר והשנאי כן עובד (לא חיברתי את הטלווזיה).

2. קניתי עכשיו שנאי מהארץ 1000W כדי שלא יעשה לי קטעים עם מתאם וכו'.
העינין הוא שקראתי עכשיו שיש בעיה אחרת שבכללל לא התייחסתי אליה וזה שהטלוויזיה עובדת על תדר של 60HZ בעוד שבארץ התדר הוא 50HZ. מה אפשר לעשות בנושא הזה? עד כמה זה קריטי? תודה רבה

טלוויזיה :https://www.amazon.com/gp/product/B07RF ... UTF8&psc=1

שנאי מאמזון: https://www.amazon.com/gp/product/B00FH ... UTF8&psc=1

שנאי חדש: https://www.amperel.co.il/items/690767

berkche פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

הקפצה..

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #3 

1. אני עובד עם אותו שנאי עם טלביזיה של ויזיו, והכל בסדר. אין בעיה לשים מתאם על התקע שלו. מה שכן, לאיזה מהשקעים שלו חיברת את הטלויזיה? אם חיברת לשקע השמאלי, יש סיכוי ששרפת אותה.

2. אין עם זה בעיה חשמלית - השנאי גם ככה מוציא DC. מבחינת תכנים, התכנים בארץ ברובם 50P במקום 60P - היתה להם בעיה עם זה בעבר, אבל הם שיחררו עדכון קושחה כבר לפני יותר משנה שפתר את זה.

berkche פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

DudeShemesh כתב:1. אני עובד עם אותו שנאי עם טלביזיה של ויזיו, והכל בסדר. אין בעיה לשים מתאם על התקע שלו. מה שכן, לאיזה מהשקעים שלו חיברת את הטלויזיה? אם חיברת לשקע השמאלי, יש סיכוי ששרפת אותה.

2. אין עם זה בעיה חשמלית - השנאי גם ככה מוציא DC. מבחינת תכנים, התכנים בארץ ברובם 50P במקום 60P - היתה להם בעיה עם זה בעבר, אבל הם שיחררו עדכון קושחה כבר לפני יותר משנה שפתר את זה.
...
דבר ראשון תודה!

סתם להתעניינות איזה טלוויזיה של ויזיו יש לך? הבעיה שניסיתי לחבר עם מתאם פשוט וזה לא עבד וזה אפילו שרף את אחד המתאמים. אני חיברתי לשקע הימני דווקא. יכול להיות שבגלל שמאחורה יש 2 לחצנים: 1. 110 והשני 220. יכולה להיות שלחצתי על הזה הלא נכון ובגלל זה משהו נשרף?

בכל מקרה לא כזה אכפת לי מהשנאי הזה, העיקר בשבילי שהטלוויזיה לא נשרפה חלילה.

לגבי הערה השנייה שלך לא הבנתי כל כך למה אתה מתכוון מזה משנה מה משדרים בארץ? אני מדבר על כך שחשמל בארץ עובד על תדר של 50 ובארצות הברית הוא 60 (כמו הטלוויזיה). השאלה האם תיווצר בעיה כלשהי בגלל התדר השונה? אני יודע שעבור מכונות תספורת הדבר אכן יוצר בעיה,

תודה שוב!

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

berkche כתב:סתם להתעניינות איזה טלוויזיה של ויזיו יש לך?
...
יש לי מסדרה P של 2016.

יכול להיות שבגלל שמאחורה יש 2 לחצנים: 1. 110 והשני 220. יכולה להיות שלחצתי על הזה הלא נכון ובגלל זה משהו נשרף?
...
כן, בהחלט, אבל אם אני זוכר נכון אתה בורר את מתח הכניסה, ולא היציאה, כך שאם בחרת 110, זה אמנם שגוי אך לא אמור לשרוף כלום.

בכל מקרה לא כזה אכפת לי מהשנאי הזה, העיקר בשבילי שהטלוויזיה לא נשרפה חלילה.
...
אם תחבר לשקע הלא נכון (שמוציא 220), היא בהחלט יכולה להישרף.

לגבי הערה השנייה שלך לא הבנתי כל כך למה אתה מתכוון מזה משנה מה משדרים בארץ? אני מדבר על כך שחשמל בארץ עובד על תדר של 50 ובארצות הברית הוא 60 (כמו הטלוויזיה). השאלה האם תיווצר בעיה כלשהי בגלל התדר השונה? אני יודע שעבור מכונות תספורת הדבר אכן יוצר בעיה
...
כפי שכתבתי - אין שום בעיה מבחינת חשמל. ההבדל הוא שמסיבות היסטוריות (טלביזיות CRT), התכנים מסונכרנים עם תדר הרשת החשמלית, ולכן בארה"ב נפוצים בעיקר תכנים של 30 או 60 פריימים בשניה, ואצלנו 25 או 50. יש טלביזיות אמריקאיות שלא יודעות להתמודד כמו שצריך עם תכנים של 25 או 50 פריימים בשניה. זו היתה בעיה עם VIZIO בעבר, אך זה תוקן.

berkche פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

DudeShemesh כתב:
...
...
כפי שכתבתי - אין שום בעיה מבחינת חשמל. ההבדל הוא שמסיבות היסטוריות (טלביזיות CRT), התכנים מסונכרנים עם תדר הרשת החשמלית, ולכן בארה"ב נפוצים בעיקר תכנים של 30 או 60 פריימים בשניה, ואצלנו 25 או 50. יש טלביזיות אמריקאיות שלא יודעות להתמודד כמו שצריך עם תכנים של 25 או 50 פריימים בשניה. זו היתה בעיה עם VIZIO בעבר, אך זה תוקן.
...
·
בוודאות חיברתי את הטלווזיה לשקע הימני (האמריקיא) ולא לשקע השמאל. הפחד היחידי שלי שזה בטעות נשרף בכל זאת. בכל מקרה בעוד יומיים יגיע השנאי החדש ובתקווה שהוא יהיה יותר טוב, אני אחבר והכל יעבוד מעולה.

סתם להתעניינות איך הבאת אותה לארץ? אני שלחתי את זה דרך ushops ותאמת יצא לי מחיר ממש שווה עבור הטלוויזיה. 3000 שקל (כולל הובלה והכל) עבור טלוויזיה ברמה הזאת נראלי מחיר סביר.

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 463 פעמים
קיבל תודות: 84 פעמים

נמחק.

שליחה #7 

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 19:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

shmizan כתב:איזה שנאי מוציא DC?
...
הספק הפנימי שבתוך הטלביזיה. זה באמת לא היה ברור מההקשר.

@berkche
הבאתי אותה במכולה כתושב חוזר.

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 463 פעמים
קיבל תודות: 84 פעמים

נמחק.

שליחה #9 

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 19:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

berkche פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

@shmizan

השנאי לא משנה את התדר אלה רק את הוולט. לכן הפחד שלי שיגמר איזשהו נזק או שהטלוויזיה עצמה לא תתפקדד כמו שצריך.
ראיתי סרטונים למשל של מכונת תספורת שאמורה לעבוד על תדר על 60 אבל מקבלת תדר 50 והיא עושה המון רעש ונראה שלא עובדת כמו שצריך.
הבעיה שלא מצאתי מכשיר שמשנה תדר ככה שכל מה שיש לי זה השנאי הזה.

לפי מה שאני הבנתי הסיבה שמכונת תספורת לא עובדת טוב בתדר שונה הוא בכלל שהיא פועלת על ידי מנוע מסויים ששם זה מאוד בעייתי הנושא של התדר השונה מה שבטלוויזיות חדשות לא מהווה בעיה. (כך אני מקווה לפחות).

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

@shmizan

השנאי החיצוני לא משנה את התדר, אבל הספק הפנימי מוציא DC, ולכן התדר לא רלבנטי. בתיאוריה, בגלל שהמתח שיוצא הוא לא קו ישר מושלם, הצרכן יכול להיות רגיש לתדר הכניסה, אבל לא שמעתי על LCD שרגישה לזה.
מעבר לכך, חלק גדול מהספקים של טלביזיות חדשות גם יודעים לעבוד על טווח מתחים רחב, ויש סיכוי שגם Vizio, אבל מכיוון שהם מצהירים שהם עובדים רק במתח אמריקאי, לא הייתי לוקח סיכון.

בכל מקרה, ממש לא תחום ההתמחות שלי, אז אני אפסיק כאן, אבל רק אציין שאני עם השנאי הזה וטלביזיה של Vizio שמחוברת אליו כבר שלוש שנים, ולא נתקלתי בשום בעיה שקשורה למתח או לתדר.

berkche פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

@DudeShemesh

בימים הקרובים אקבל את השנאי החדש שקניתי וכמובן אעדכן. אם הכל יסתדר לי נראלי זאת היית אחת הקניות הטובות שעשיתי :)

חבל שTCL וVIZIO לא מייבאים את הטלוויזיות שלהם לארץ. נכון שיש TCL בארץ אבל זה ממש לא הדגמי פרימיום שלהם וחבל.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #13 

@berkche
·
למיטב ידיעתי TCL מוכרים את דגמי הפרימיום שלהם רק בארה״ב (גם לא בהודו או אירופה למשל).
כנראה יש לזה סיבה...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”