לא יודע, אני לא פסיכיאטר אבל על אובססיה כמו שלך גם ללא תואר בפסיכיאטריה ניתן להמר.
המדע רחוק מלדעת הכול, פעם גם תורת הגזע נחשבה למדע, בשמה אלפי מדענים ביצעו בדיקות והוכחות מדעיות (שכל בר דעת היה צוחק מהן כיום), ובשם אותו מדע רצחו מיליונים...
...
·
בוודאי שהמדע רחוק מלדעת הכל, וכתבתי בעבר שאין עם טענה שכזו שום בעיה. אבל הדרך לטעון טענה כזו היא: הנה, אני שומע הבדל בצליל כאשר אני מחליף בין כבלי הרשת ובדקתי זאת בעזרת מבחן double blind. העניין יחקר.
אחרת, הטענה יכולה להיות לכל היותר: אני חושב שיש הבדל בין כבלי הרשת, אבל לא בחנתי את זה בצורה מדעית מקובלת אז ייתכן ומדובר באפקט פלסיבו, אבל לא אכפת לי.
GuyHoresh כתב:
אם יש לך סטרימר תומך אטרנט נסה להחליף את הכבילה מ CAT5 ל CAT 7, לא הגיוני אבל בכל זאת יש הבדל בצליל, למה, אין לי מושג וגם לא מעניין אותי, כנראה השדרוג הכי זול שאי פעם בוצע על ידי ומשתמשים אחרים שמדווחים על אותה תופעה בדיוק.
...
כבלי רשת - אופקים חדשים בוודו האודיופילי.
זוגתך הבחינה כמוך בהבדלים מהמטבח, ממרפסת השירות או כבר מהחניה למטה ?
זוגתך הבחינה כמוך בהבדלים מהמטבח, ממרפסת השירות או כבר מהחניה למטה ?
...
הניסיון שלך לגמד נשים פשוט מביש, אבל לא מפליא בדיוק כמו מי שכותב דברים מבלי לבדוק אותם וגרוע מזה מתיימר להבין משהו באודיו כשאתה חצי חירש.
אעשה לך סדר בתרבות המשפחתית אצלנו, במטבח בד"כ אני נמצא משום שאני אוהב לבשל ולהתנסות בדברים חדשים, ולבסוף, את מה שזוגתי מרוויחה מחוץ למטבח בעבודתה כנראה לעולם לא תרוויח.
אני חושב שאתה מפספס קצת את הנקודה ולמען הבהרת הדברים אני דווקא משתייך וקרוב הרבה יותר לקבוצה שלך, אך עם זאת לא שולל על הסף לנסות, להקשיב ושוב לנסות ושוב להקשיב.
הנקודה היא שיש כאן מסע צלב קצת מאוס, על דברים שהם ברמת ידע בסיסי והבנה בסיסית של שתי הקבוצות, זו שטוענת שיש הבדלים וזו שטוענת שאין הבדלים שאף פעם לא יפגשו, כי זה תמיד יפול על איך בודקים, מי בודק, על איזו מערכת בודקים וכיוצ"ב.
וזאת מבלי לדבר על העובדה שיש כאלה שאומרים שהם שומעים הבדל, הם מוכנים להוציא עשרות אלפי דולרים על איזה כבל (שהופך להם לחלוטין את המערכת...) ולא בא להם לעשות שום מבחנים, עייוורים או אחרים.
מה אתה מציע לעשות עם הקבוצה הזו? לתלות אותם בכיכר העיר, או להמשיך ולהטיף על ההבדלים, או אי ההבדלים הטכניים בכל פוסט שני...
באופן אישי, אני משתדל לבחון את ההחלטות שלי בקפידה ואחרי שאני מחליט, אני לפעמים בודק שוב אחרי תקופה מסוימת, רק כדיי לוודא שהעובדה שהיה כאן מוצר חדש, לא סינוורה את עיניי, או השפיעה על אוזניי.
אפילו מכרתי פרוססור יקר עם הגברה תואמת של לקסיקון, אחרי שהוכיחו לי (במבחן עיוור) שהוא נשמע מאוד קרוב לרסיבר ממוצע של דנון....
אז מה?
מה זה מעיד?
כלום. ושום דבר.
יש לי חבר שאומר שכל הויכוחים הללו מביאים אותך בסוף לשחק פליי סטיישן לבד. ויש משהו בדבריו.
אני גם מכבד את דרכו של רון מויאל לרכוש בכול מחיר את המערכת המאירה את החדר בצהוב
אבל נאה דורש נאה מקיים
אולי כדאי שגם אתם לא תכבדו את דרכנו שאומרת שהבדלים שמיעים נבחנים או במבחן עוור או באמצעי מדידה מדוייקים ככול שיהיו
חבל אבל ממש חבל שכל מי שטוען שיש הבדלים שמיעים למרות שכל מכשירי המדידה מראים שאין הבדל.... אינם מסכימים לעבור מבחן עוור
לסיכום אני מכבד את דרכך ומצפה שגם אתה תכבד את דרכי שאומרת שאין הבדלים שמיעים אם אין הבדלים מדידים
...
והקשר בין מדיד לתוצאה הסופית הוא?
אתה יודע כמה פעמים room correction מודד משהו והתוצאה פשוט מחורבנת.. מדידות זה לא הכל בחיים, אודיו קודם כל שומעים עם אוזניים, מעניין לי את הXX אם מיכשור אומר X או Y, הדבר היחיד שמעניין - התוצאה לאוזני המאזין.
אגב, כל יצרני ציוד אודיו לא מדלגים על מבחן האוזניים, לא משנה בכמה מכשירים נבדק הציוד לפני כן או כמה שעות מחשב וסימולציות הנדסיות נערכו לפני כן.
·
הניסיון שלך לגמד נשים פשוט מביש, אבל לא מפליא בדיוק כמו מי שכותב דברים מבלי לבדוק אותם וגרוע מזה מתיימר להבין משהו באודיו כשאתה חצי חירש.
אעשה לך סדר בתרבות המשפחתית אצלנו, במטבח בד"כ אני נמצא משום שאני אוהב לבשל ולהתנסות בדברים חדשים, ולבסוף, את מה שזוגתי מרוויחה מחוץ למטבח בעבודתה כנראה לעולם לא תרוויח.
...
ממש נבזי איך שאתה מוציא דברים מהקשרם, לגמד נשים ? מאיפה אתה מוציא זאת? המטבח הוא ביטוי לעג למשפט ששגור ע"י האודיופילים - "אפילו אשתי שמעה את ההבדלים מהמטבח" , ראה אפילו את הסרטון מ YouTube מחו"ל (מלפני מס' עמודים) שגם שם לועגים עם אותה "גברת מהמטבח".
יותר נוח לך עם חבר שנמצא במטבח ?.....אולי קרוב משפחה ממין זכר ?
בושה וחרפה התנהלות שלך !!!
נערך לאחרונה על ידי roberts ב 29/12/2019 15:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
ממש נבזי איך שאתה מוציא דברים מהקשרם, לגמד נשים ? מאיפה אתה מוציא זאת? המטבח הוא ביטוי לעג למשפט ששגור ע"י האודיופילים - "אפילו אשתי שמעה את ההבדלים מהמטבח" , ראה אפילו את הסרטון מ YouTube מחו"ל שגם שם לועגים עם אותה "גברת מהמטבח".
יותר נוח לך עם חבר שנמצא במטבח ?.....אולי קרוב משפחה ממין זכר ?
בושה וחרפה התנהלות שלך !!!
...
קודם תהיה אודיופיל כדי שיהיה אפשר להתייחס אליך ככזה.
@molvy
·אז בוא אקצר לך תהליכים. אין הבדלים בכלום ושום דבר.
רסיבר בדיוטי פרי נשמע בדיוק כמו ארקאם, מקינטוש, קיימברידג אודיו ו-mbl.
תשמע לי ואפילו עדיף, קנה באייבורי רמקולים ב"שבע שקל" וגמור עניין.
ואגב מדיד, תבדוק למה החזירו לפיתוח מחדש את המגבר של הגל שנמדד פגז.
והנה, 15 שנה אחרי שהאתר הוקם, עדיין ממשיכים להתווכח כמו בימי IOL ותפוז העליזים.....
למה כל ויכוח חייב תמיד לרדת לרמת ירידות אישיות וחא להישאר ברמת הטענה ולא הטוען....
הבא בתור שיפנה לגופו של אדם או ישתמש בגוף שלישי כדי לפגוע המי שלא מאמין במה שהטוען מאמין, הוא יורחק מהאתר.
כל דיעה היא לגיטימית, הזויה ככל שתהיה. אפשר תמיד לנסות לשכנע, אפשר תמיד לטעון הפוך לגמרי, אפשר לטעון מבלי להביא הוכחות מדעיות וניסויים. אבל לא אתן לפגוע בגולש אחר.
שני סנט שלי: סוויץ אודיופילי (באמת לשם הגענו?) או כבל חשמל אינם שמן נחשים אם בוחנים את רכישתם במובן ההוליסטי.
הוא אינו שמן נחשים במובן ששעון של רולקס ב 20,000$ אינו שמן נחשים.
אין מטרת הסוויץ האודיופילי לטפל בתקשורת טוב יותר, ואני בספק רב אם מי מהיצרנים של אותם סוויצים ירהיב עוז לפרסם נתונים אודות ה'שיפורים' של המוצר ביחס למתחריו: אחוז שגיאות? לייטנסי? רוחב פס? יאכלו אותו בלי מלח, ויש מצב שהוא יתבע.
אך ביחס למטרות אחרות רכישתו נראית סבירה ואף מומלצת.
שהרי מה עושה סוויץ אודיופילי ב 2000$? בדיוק מה שעושה סוויץ ביתי טוב ב 250$. רק נראה יותר מגניב, וממלא את הלב בגאווה על חוסנו המכני, החן בה טופלה המתכת ממנו נבנה, מאפשר לנהל שיחות מעניינות עם חברים לתחביב ועוד..
בנוסף הוא מתפקד כסוויץ, בדיוק כמו כל סוויץ אחר.
כשם ששעון יד של רולקס בנוי בצורה מרהיבה, מעוצב למשעי, מכיל מלאכת מחשבת של מנגנונים, מאפשר לנהל שיחות אודותיו ועוד..
בנוסף הוא מראה את השעה, בדיוק כמו כל שעון אחר.
אם אני צריך לנחש אז נוכל למצוא איזושהי חפיפה בין קהילות היעד. אבל זו אינטואיציה נטו.
נערך לאחרונה על ידי Multimediaman ב 29/12/2019 17:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
@Multimediaman
מוסכם על כולם ששעון רולקס הוא יצירת אומנות/סמל סטטוס ושמבחינת דיוק אין בינו לבין Casio ב 50 שקל מאומה..... אולם לא כך הוא הדבר בטענותיהם של ה"אודיופילים החוויתיים" שמבחינתם בנוסף לאיכויות הבניה והמראה החיצוני המצודד זה גם נשמע טוב יותר.
אם טענות האודיופילים החוויתיים היו רק בהקשר לסטטוס/איכות בניה האתר הזה וגם כל האתרים השכנים בארץ ובעולם היו חוסכים ביחד מאות אלפי דולרים בשטח איחסון בסרברים שלהם.......פשוט הויכוח היה נגמר בו ברגע.
אני חושב שאתה מפספס קצת את הנקודה ולמען הבהרת הדברים אני דווקא משתייך וקרוב הרבה יותר לקבוצה שלך, אך עם זאת לא שולל על הסף לנסות, להקשיב ושוב לנסות ושוב להקשיב.
הנקודה היא שיש כאן מסע צלב קצת מאוס, על דברים שהם ברמת ידע בסיסי והבנה בסיסית של שתי הקבוצות, זו שטוענת שיש הבדלים וזו שטוענת שאין הבדלים שאף פעם לא יפגשו, כי זה תמיד יפול על איך בודקים, מי בודק, על איזו מערכת בודקים וכיוצ"ב.
וזאת מבלי לדבר על העובדה שיש כאלה שאומרים שהם שומעים הבדל, הם מוכנים להוציא עשרות אלפי דולרים על איזה כבל (שהופך להם לחלוטין את המערכת...) ולא בא להם לעשות שום מבחנים, עייוורים או אחרים.
מה אתה מציע לעשות עם הקבוצה הזו? לתלות אותם בכיכר העיר, או להמשיך ולהטיף על ההבדלים, או אי ההבדלים הטכניים בכל פוסט שני...
באופן אישי, אני משתדל לבחון את ההחלטות שלי בקפידה ואחרי שאני מחליט, אני לפעמים בודק שוב אחרי תקופה מסוימת, רק כדיי לוודא שהעובדה שהיה כאן מוצר חדש, לא סינוורה את עיניי, או השפיעה על אוזניי.
אפילו מכרתי פרוססור יקר עם הגברה תואמת של לקסיקון, אחרי שהוכיחו לי (במבחן עיוור) שהוא נשמע מאוד קרוב לרסיבר ממוצע של דנון....
אז מה?
מה זה מעיד?
כלום. ושום דבר.
יש לי חבר שאומר שכל הויכוחים הללו מביאים אותך בסוף לשחק פליי סטיישן לבד. ויש משהו בדבריו.
רן
...
·רן
לדעתי גם אתה פיספסת את כוונתי
אני מכבד את אלה שאומרים שכבלים בעשרת אלפי שקלים למטר משפר להם את חוויית השמיעה
אני בטוח שזה נכון
כמו שאתה כתבת שהמגבר מאיר באור צהוב משפר לך את החוויה
גם אני קניתי רמקולים שנראים טוב והעדפתי אותם על רמקולים שלא נראים טוב למרות שההבדים בשמע היו מינוריים וההבדלים במחיר היו מג'וריים
הוויכוח לכן הוא לא על חוויית ההאזנה אלא על ההבדלים בשמע בין הסטאפים בקטע של כבלי מתח וכבלי רמקולים
ופה דעתי מאוד נחרצת
אז שיגידו החברה הללו שהכבלים היקרים משפרים להם את החווייה אני אסכים איתם בהחלט
אתה יודע כמה פעמים room correction מודד משהו והתוצאה פשוט מחורבנת.. מדידות זה לא הכל בחיים, אודיו קודם כל שומעים עם אוזניים, מעניין לי את הXX אם מיכשור אומר X או Y, הדבר היחיד שמעניין - התוצאה לאוזני המאזין.
אגב, כל יצרני ציוד אודיו לא מדלגים על מבחן האוזניים, לא משנה בכמה מכשירים נבדק הציוד לפני כן או כמה שעות מחשב וסימולציות הנדסיות נערכו לפני כן.
·
...
·מאוד מטריד אותי שאתה מוציא דברים מהקשרם
מי דיבר על room correction ?? דיברנו על השוואה של כבלי חשמל והשוואה של כבלי רמקולים
אם המדידות של שני הכבלים מראים תוצאות זהות לחלוטין אז הם גם יישמעו בצורה זהה לחלוטין על אותה מערכת כמובן
כתבתי שאני מתלבט בין מגבר שמציף את החדר באור ירוק, לבין מגבר שמציף את החדר באור צהוב... אז הצהוב עוד לא ניצח.
זה כרגע תיקו מבחינת האווירה שיוצרת התאורה....
אתה טועה ומטעה.הכל כולל הכל הוא תחביב.
הציוד זה מדע והנדסה נטו למי שבוחר להסתכל עליו באופן כזה, כדוגמתך.
אנשים אחרים לא בוחרים להסתכל על זה באופן כזה, אלא במסגרת התחביב הם בוחרים להקשיב למוסיקה שאחראי לה הציוד, או להתבונן בתמונה שאחראי לה הציוד ופחות להתעסק בפן הטכני של הדברים, או העלות האמיתית של המוצר ביחס לסכום ששולם.
מדהים אותך?
אני עכשיו מתכוון לרכוש הגברה.
צימצמתי את זה לשתי חברות, האחת מציפה את החדר באור ירוק והשניה באור צהוב. מה אכפת לך אם הבחירה שלי תהיה בהתאם לגוון האור?? גם אם המוצר עולה יותר מהרכב שאתה נוסע עליו והעלות האמיתית שלו קרובה יותר לשטיח של הרכב שאתה נוסע בו.
איך זה מפריע לך?
תתפלא, האנשים הללו שמוציאים כל כך הרבה כסף על הציוד הזה, הם אנשים עובדים, בדרך כלל זה גם לא על חשבון הלחם והחמאה של הילדים שלהם, קרי: הם הרוויחו אותו בעמל רב ומכאן אתה יכול להסיק שהם אנשים נבונים שחשופים למידע שאתה טורח להפיץ בקנאות, בכל מקום וכל יום.
המעניין הוא דווקא החבירה שלך לפותח השרשור שהוא (יתכן וידוע לך) טרול מאוד מוסכן, אשר מחליף זהויות כל שני וחמישי וכל מטרתו היא לגרום נזק.
מעניין יותר לנהל דיון על איך טרול מסוכן שהמערכת הקיאה אותו מתוכה שוב ושוב ושוב ושוב, חוזר לכאן במאמצים רבים, תוך שהוא מסתיר את זהותו האמיתית.
מעניין אותי לנהל דיון, על ההשלכות של הדבר הזה, עלינו כקהילה ועל סביבתו הקרובה, מאשר אם יש הבדל בין כבלים....או אם הטרול המסוכן, פותח השרשור, מצליח להבחין בהבדל, תוך האזנה עם רמקולים בעלות של כמה מאות שקלים שיושבים על שרפרף.
רן
·
...
לא יודע מה בדיוק יש לך נגדי שאתה קורא לי טרול מסוכן מבלי להכיר אותי בכלל. מניח שזה כי לקחת קשה שאני לא ממשוכנעי חברת טרינוב. האמת שזה מזכיר לי את הדמקורטים הליברליים שכאשר מרגישים שהם מפסידים בוויכוח או שאין למהם מה להוסיף, הם יקראו לצד השני גזען.
לא יודע על אילו פרופילים אחרים אתה מדבר. יש לי כאן פרופיל אחד בלבד, ואני לא מסתתר מאוחרי שום שמות בדויים. השם שלי הוא אלי ברבי או לייתר דיוק אלי גד ברבי (גד זה שם אמצעי ולא שם בדוי). אם אתה לא מאמין, אז הנה פרופיל לינקדין של:
שאגב שניהם לא מעודכנים, כי את הלימודים כבר סיימתי ואני עם תואר דוקטור להנדסת חשמל ומחשבים. אני משמש כמרצה מן החוץ בכמה מוסדות אקדמיים וגם עובד בחצי משרה כיועץ הנדסי בחברה לפיתוח ממירי הספק... אז נעים מאד. אני יכול להבטיח לך שידע הנדסי כולל בתחום האודיו, לא חסר לי.
לגבי הערות הציניות שלך על הציוד שברשותי, אז כן יש לי זוג רמקולים קדמיים של FOCAL ARIA שעלו לי "כמה מאות שקלים" כדבריו, ולהם שידכתי שני מונובלוקים CLASS D שהרכבתי בעצמי ועלו לי רק אלפיים שח. את הכיול ביצעתי בעצמי עם אודיסי ו DIRAC מבלי להזדקק לעזרה בתשלום של איזו מכייל מקצועי מחול בשם מר פלוץ. אני יכול להבטיח שלך שעם שני המדפיים שיש לי ושני סאבים SB2000 (אחד מהם נרכש ממשתמש וותיק כאן בשם אבי AVIHULI שהספיק להכיר ולהתרשם ממני), אני מקבל סאונד שלא יורד מהוילסון סשה שלך שעלו עשרות אלפי דולרים. הרעיון הוא להגיע לסאונד טוב ומספק במינימום הוצאות, וזה מצריך ידע ונסיון.
אני אגב לא מזלזל בידע והנסיון שיש לך, אבל אתה צריך ללמוד גם לקבל ביקורת ודעות של אחרים. השרשור הזה שפתחתי הוא בנושא שאין פורום אודיו שלא דנו בו מאות פעמים. רצוי היה שזה ירוכז לשרשור אחד מסודר. אתה מוזמן לבדוק הודעות קודמות ולראות שבתור "טרול מסוכן", אני תורם לא מעט לפורום הזה, ואת זה רואים לפי יחס תודות להודעות.
אגב מה אתה חושב על ג'ין דלסאלה מ Audioholics שגם הוא לא מפספס אף הזדמנות ללעוג על חברות שמן הנחשים ואלו שממשיכים להאכיל אותם, כי הם באמת הטרולים האמיתיים בתחום הזה.
ממליץ לך לצפות בתור התחלה בוידאו הזה
לאלו שמאמינים ודוגלים בכל המוצרים הללו שאין להם כל הצדקה הנדסית (כמו שדלסאלה אמר, עם 20 שנות נסיון כמהנדס RF שיש לו, רק בתחום האודיו קיימים חוקים הנדסיים חדשים... כבל אוקאס שהוא אוברקיל לכל אות RF ואודיו דיגיטאלי, פתאום אינו מספיק וצריך כבל שמן נחשים עם סוללות ומגנטיים וחומרים רפואיים), אתם חייבים להבין שנקודת מבט של אדם בעל רקע הנדסי כמוני וכמו אלפים אחרים שהם גם מהנדסים וגם חובבי אודיו, תהיה תמיד שונה וספקטית. כל עוד אף אחד לא מוכן לעבור מבחן עיוור מתועד, אז חבל על כל הוויכוח הזה. אבל לפחות שאנשים היו מודעים וחשופים לכל המוצרים הללו, ושיחליטו בעצמם. אני בהחלט בדקתי והשוותי מתוך סקרנות למרות שלא ראיתי בזה טעם, ועדיין לא השתכנעתי שכבל קומקום באלף דולר עושה הבדל, וגם לא השתכנעתי שמגבר ב250 אלף דולר לערוץ בודד (למשל Relenteless של Dagostino או איך שלא קוראים לו), לא ישמע טוב יותר באופן שיורגש עי בן אנוש מאשר מגבר טוב ב 2000 דולר לערוץ...
אגב, אם אמרת שאתה מחפש מגברים, ולפי מה שאני מתרשם, אתה לא מוכן לפשרות, אז אולי כדאי לך לנסות את ה RELENTLESS:
יש להם נציגות בארץ, NOTE AUDIO אם אני לא טועה. אני בטוח שיסכימו לתת לך זוג לנסיון בתמורה לביקורת מושקעת ומקצועית, כמו שאתה רגיל לכתוב (לא נכתב בציניות אגב).
שהיה לך בהצלחה עם המערכת, ואל תקח דברים קשה מידי. אחרי הכל, המטרה הסופית היא למצוא זמן ליהינות מהציוד ולא רק להיות במרדף אובסיבי אחריו.
מי דיבר על room correction ?? דיברנו על השוואה של כבלי חשמל והשוואה של כבלי רמקולים
אם המדידות של שני הכבלים מראים תוצאות זהות לחלוטין אז הם גם יישמעו בצורה זהה לחלוטין על אותה מערכת כמובן
אל תכניס לוויכוח דברים שלה היו שם מלכתחילה
...
·
יש מוצר אודיו אחד בעולם שמשוחרר על סמך בדיקות וטסטים קודם שהאזינו לו בני אנוש?
פרארי, מקלארן, מרצדס וכל חברת רכב בעולם משלמות מליונים לנהגים שהישבן שלהם מהווה בקרת איכות והיזון חוזר יותר מכל מהנדסי הפיתוח שלהם גם יחד, תבדוק כמה פרארי שילמה לשומכר כדי שישבנו יוכל לספר את מה שמיטב המהנדסים והבדיקות של פרארי כשלו פעם אחר פעם לאבחן למרות תוצאות נפלאות על המחשב ובסימולטור.
לא בכל דבר יש קשר בין מדיד לתוצאה הסופית, חסר מגברים שהמדידות שלהם לא מחמיאות ובפועל הם מוזיקליים פי כמה ממגברים שנמדדים היטב...