deco m5 backhaul

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
ShmouelA פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בבעלותי מספר DECO M5 (קניתי שלישיה, ועכשיו עוד שלישיה :-) )
יש לי הרבה שקעי רשת בבית, ורציתי לחבר כמה מהDECO גם לETHERNET לצורך יציבות (ואולי מהירות?), אבל ברגע שאני מחבר דקו נוסף לרשת, הכל מתקלקל - הוא לא מצליח להתחבר לDECO הספציפי הזה.

הרשת של הTPLINK מוגדרת אצלי כAP.

יש למישהו רעיון מה יכולה להיות הבעיה?

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #2 

למה אתה צריך כל כך הרבה, הכיסוי לא מספיק ?
תראה את הדיון הבא:
https://www.hometheater.co.il/vt328188.html

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78926
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

הבעיה שלך היא ש deco דורש מהסוויצ׳ים להעביר את התקשורת בין היחידות כאשר זה ככל הנראה פרוטוקול לא סטנסדרטי. סוויצים של dlink למשל לא תומכים.

ShmouelA פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0

שליחה #5 

תודה על התגובות.
אין לי DLINK - המודן\ראוטר שלי הוא VTECH והסוויץ' שלי הוא סיסקו. איך אני יודע בדיוק אם זו הבעיה או שיש משהו אחר?
(למשל - אני יודע שצריך לעדכן גרסה במודמים. איך אני יודע שכולם התעדכנו לאותה גרסה? אולי חלק עדיין בגרסה הקודמת?)

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

oferlaor כתב:הבעיה שלך היא ש deco דורש מהסוויצ׳ים להעביר את התקשורת בין היחידות כאשר זה ככל הנראה פרוטוקול לא סטנסדרטי. סוויצים של dlink למשל לא תומכים.
...
·מה עם הM4, האם בו אין בעיה בחיבור חוטי בין היחידות ?
בסקירה הבאה כתבו שחיברו כך את היחידות ועבד
https://www.tgspot.co.il/tp-link-deco-m ... er-review/

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

אין לי מידע נוסף בנידון. הם ממליצים על סוויצ׳ים של tplink שבטוח עובדים.

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

הM5 שהזמנתי הגיע סוף סוף, הם מוגדרים כAP, אבדוק בהמשך אם לשנות לראוטר במקום הנוכחי.
היחידה הראשית מחוברת קווית לראוטר של DLINK, היחידה השנייה מחוברת קווית לסוויצ פשוט מEBAY שמחובר לDLINK והיחידה השלישית מחוברת רק לחשמל.

התקשורת בין שתי היחידות הראשונות מתבצעת חוטית ללא בעיה (יש סימון שונה בפרטי חיבור היחידה כאשר קווי או אלחוטי), אולי עדכון הFW פתר את הבעיה שהיתה ?
רכשתי סוויצ של tp link למקרה שתהיה בעיה בחיבור אבל לא התקנתי אותו עדין והכול תקין עם הסוויצ הפשוט.

mmnsmmns
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 4 פעמים

ירון , בקשר לחיבור

שליחה #9 

ירון , כתבת שחיברת את היחידה הראשונה לראוטר ,קווי , אז איך הגדרת אותו? כ- AP , או מה?

איך הגדרת את שאר היחידות שמחוברות אלחוטי ?

למה חיברת את היחידה השניה לסוויצ' ולא רק לחשמל?

אני מתעניין כי אני רוצה לקנות לי גם כזו מערכת ובכמה מקומות בבית יש לי שקעים בקיר ורציתי לחבר חלק מהיחידות בקווי ולא באלחוטי , השאלה שלי פה היא - איך היחידות שמחוברות כקווי יוגדרו ? כ- AP ?

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: ירון , בקשר לחיבור

שליחה #10 

@mmnsmmns
·הגדרתי את המערכת למצב AP, כרגע אני מעדיף שהראוטר שיש לי ימשיך להנל את הרשת, בהמשך אולי אשנה.
ההגדרה AP או ראוטר היא גלובלית למערכת ולא לכול יחידה בנפרד.

כאשר היחידות מחוברות לרשת בצורה קווית הם מקבלות את המהירות המלאה של הרשת האפשרית, כאשר מחובר ע"י WIFI יש הנחתה גדולה.
אני מחבר שתי יחידות בצורה קווית ואחת ע"י WIFI (לחשמל בלבד) ויש הבדל גדול במהירות שאני מקבל, אצלי מיקום היחידה השלישית הוא בעיתי בגלל מבנה הדירה אבל עדין שיפור לעומת מה שהיה קודם.

איך המבנה אצלך היחידה הראשית תשדר לשתי היחידות הנוספות או שהיחידה הראשית ליחידה השנייה והשנייה לשלישית? זה מאוד משנה.

mmnsmmns
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תשובה ...

שליחה #11 

יש לי ראוטר טכניקולור של הסיבים האופטיים של פרטנר , 200 מב , וממה שקראתי הרי שאני אמור לחבר אליו בקווי את היחידה הראשונה , לבטל את פונקציית הוויי פיי בראוטר , ולתת ליחידה הראשונה של המש להיות הראוטר מפיצ הוויי פיי . נכון?

דבר שני , יש לי בסלון טלויזיה חכמה שמחוברת קווית לשקע רשת שבקיר , ולידה יש אקסטנדר עם רשת ושם שונה מהרשת הראשית , אבל , ושים לב לאבל , גם עם החיבור הקווי וגם עם האלחוטי , הטלויזיה לא מקבלת יותר מ 50 מב . למה? אלוהים יודע .
אז חשבתי למקם יחידה שניה בסלון בחיבור קווי או אלחוטי (הסלון במרחק של פחות מ 10 מטרים מהראוטר של היום , או מהיחידה הראשית של המש) , ואז היא תשמש גם כמקור לרשת עבור הטלויזיה וגם לחלק האחר של הבית .

יחידה שלישית אני רוצה למקם לטובת הקומת מרתף , שבינה לבין שאר הבית מפרידה דלת ממד מברזל , והיא תתחבר ליחידה השניה של המש . .. עד היום המרתף מקבל את הרשת שלו באמצעות אקסטנדר שמחובר לאקסטנדר של הסלון שמחובר לראוטר הראשי ... מסובך הא , אבל מה לא עושים בכדי לקבל רשת .

עוד משהו , בקטנה , יש לי שני ראוטרים של שיאומי מי בוקס ששניהם מחוברים עם מתאם USB לשקע רשת בקיר , והם לא מקבלים יותר מ 40-50 מב , עם קווי או עם אלחוטי , למה? אלוהים יודע .

את הבדיקות אני עושה עם FM או של TGSPOT , הייתי רוצה לעשות עם OOKLA , אבל אין אפשרות לקבל אפליקציה ולהתקינה על אנדרואיד טלויזיה או סטרימר .

הכי מצחיק בכל הסיפור הזה הוא שבגלישה בטלפון יש לי את מירב מהירות הגלישה - 200מ"ב . איך ? , נכון , אלוהים יודע .

השתדלתי לפרט עד כמה שאפשר , וסליחה אם העקתי , אודה אם תאיר את תשומת ליבי לנחיצות הכנסת ה MESH לדירה והאם מה שפירטתי בקשר לחיבורים וההצבה העתידיים זה נכון וריאלי .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

לא מפתיע. אם זה המצב פשוט חבר אלחוטית את המסך

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: תשובה ...

שליחה #13 

@mmnsmmns
·גם אני מחובר לסיב של פרטנר אבל עם ראוטר אחר אבל זה לא משנה, צורת חיבור היחידה לראוטר תלויה בכול מני גורמים חיבור עם או בלי חיגן, הסיב מתחבר לראוטר או למתאם...

אתיחס לצורה שאני בחרתי, אתה מחבר את היחידה הראשונה לראוטר ומגדיר אותה הAP, את הWIFI בראוטר אתה סוגר.

אם אתה יכול לחבר את היחידות הנוספות בצורה קווית זה עדיף, אם לא אז ע"י WIFI.

mmnsmmns
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אבל עופר , למה החיבור של המסך גם באלחוטי וגם בקווי נותן לי רק 40-50 מב ? הרי אם אני מחבר קווית , המסך והטלויזיה אמורים לקבל את מלוא ה 200 מ"ב של הסיבים , כמו שאני מקבל באופן מלא במחשב ובלפטופ .

ועוד שאלה - האם חיבור רשת על גבי החשמל , כאשר היחידה הראשונה מחוברת קווית ךראוטר הראשי , והיחידה השניה היא גם משמשת כראוטר , האם במצב כזה הרשת אמורה להשתנות וגם השם שלה ? ...אולי אפשר לחסוך את עלויות המכשירים של המש...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

mmnsmmns כתב:אבל עופר , למה החיבור של המסך גם באלחוטי וגם בקווי נותן לי רק 40-50 מב ? הרי אם אני מחבר קווית , המסך והטלויזיה אמורים לקבל את מלוא ה 200 מ"ב של הסיבים , כמו שאני מקבל באופן מלא במחשב ובלפטופ .

ועוד שאלה - האם חיבור רשת על גבי החשמל , כאשר היחידה הראשונה מחוברת קווית ךראוטר הראשי , והיחידה השניה היא גם משמשת כראוטר , האם במצב כזה הרשת אמורה להשתנות וגם השם שלה ? ...אולי אפשר לחסוך את עלויות המכשירים של המש...
...
·מסכים לרוב כוללים רק חיבור 100 מגה. בנוסף, המסכים לא אמורים לקבל קצבי נתונים כל כך גבוהים ולכן יש מגבלות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”