מגבר ווינטג' או קדם מגבר ייעודי לפטיפון?
-
yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
בימים אלו אני מחפש קדם מגבר איכותי לפטיפון בתקציב של עד 500 ש"ח.
יש אפשרות לקנות את ה Project Phono box, Nad PP2, Cambridge Audio 540 P.
משיחה עם אדם שנמצא הרבה שנים בתחום הפטיפונים הבנתי שאפשר למצוא מגברי ווינטג' למינהם בתקציב שלי המכילים קדם מגבר שיתנו לי תוצאה מעולה (וגם מרויחים לא רק קדם מגבר).
מכיוון שמגברים אלו נמכרים מדי פעם ביד שניה ויש קושי לשמוע אותם בחנויות, אשמח אם תשתפו אותי בניסיונכם בתחום ואילו רסיברים/מגברים מיד שניה יכולים לתפקד כקדם מגבר ברמה גבוהה.
יש אפשרות לקנות את ה Project Phono box, Nad PP2, Cambridge Audio 540 P.
משיחה עם אדם שנמצא הרבה שנים בתחום הפטיפונים הבנתי שאפשר למצוא מגברי ווינטג' למינהם בתקציב שלי המכילים קדם מגבר שיתנו לי תוצאה מעולה (וגם מרויחים לא רק קדם מגבר).
מכיוון שמגברים אלו נמכרים מדי פעם ביד שניה ויש קושי לשמוע אותם בחנויות, אשמח אם תשתפו אותי בניסיונכם בתחום ואילו רסיברים/מגברים מיד שניה יכולים לתפקד כקדם מגבר ברמה גבוהה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני עובד עם רסיבר סנסוי דגם 9090 שיוצר בסוף שנות ה-70 ובעניי יש לו סאונד מדהים וחם
בחיבור לפטיפון-כמובן שחשוב גם איזה פטיפון ,באיזה מצב הוא וכו' .
סנסוי היו אז בטופ של תעשיית הרסיברים ועבדו רק עם רכיבים ברמה גבוהה ביותר .הדגם שלי הוא אחד היקרים בסדרה אבל ניתן היום להשיג גם את ה-5050 ומעלה ביד שנייה ( שרוב השוני ביניהם זה ההספק).אני ממליץ בחום על מגבר או רסיבר כזה.
לינק עם תמונות של רסיברים ומידע על סנסוי
http://www.classicsansui.net/Receivers.htm
בחיבור לפטיפון-כמובן שחשוב גם איזה פטיפון ,באיזה מצב הוא וכו' .
סנסוי היו אז בטופ של תעשיית הרסיברים ועבדו רק עם רכיבים ברמה גבוהה ביותר .הדגם שלי הוא אחד היקרים בסדרה אבל ניתן היום להשיג גם את ה-5050 ומעלה ביד שנייה ( שרוב השוני ביניהם זה ההספק).אני ממליץ בחום על מגבר או רסיבר כזה.
לינק עם תמונות של רסיברים ומידע על סנסוי
http://www.classicsansui.net/Receivers.htm
-
yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

שאלתי שאלה דומה, ההבדל הוא שהשאלה הקודמת הייתה טכנית יותר ועסקה בשאלת הייתכנות של חיבור מגבר בתור פונו סטייג.
הייתי צריך אולי לפרט ולומר שניסיתי את המרנץ הישן שלי והיה לי HISS שנובע כנראה מעייפות האלקטרוניקה?
כרגע אני מנסה להבין האם אפשר בקניית רסיבר וינטג' לקבל פונו סטייג' שברמתו יקביל לפונו סטייגים יעודיים שעולים 1000-1500 ש"ח? האם מישהו התנסה בחוויה דומה?
הייתי צריך אולי לפרט ולומר שניסיתי את המרנץ הישן שלי והיה לי HISS שנובע כנראה מעייפות האלקטרוניקה?
כרגע אני מנסה להבין האם אפשר בקניית רסיבר וינטג' לקבל פונו סטייג' שברמתו יקביל לפונו סטייגים יעודיים שעולים 1000-1500 ש"ח? האם מישהו התנסה בחוויה דומה?
מעולם לא היה לי פונו סטיג' יעודי אבל אני יכול לומר שהרסיבר שלי בהחלט עושה את העבודה בצורה טובה .אם דיברת על HISS אז העניין יכול להיות קשור למספר גורמים כמו הכבלים שמתחברים לרסיבר ,כבל הארכה ,ולפעמים גם הראש והמחט עצמם מייצרים רעש ברמות שונות.שוב תלוי באיכויות .הרסיבר שלי שקט לחלוטין .
אני חושב שרק מבחינת התחושה האישית שלי אני מעדיף לעבוד עם ציוד אנלוגי שנוצר באותה התקופה והטכנולוגיה של 'עידן הפטיפון' .גם הפטיפון שלי מאותן שנים.
אני חושב שרק מבחינת התחושה האישית שלי אני מעדיף לעבוד עם ציוד אנלוגי שנוצר באותה התקופה והטכנולוגיה של 'עידן הפטיפון' .גם הפטיפון שלי מאותן שנים.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
אני התלבטתי בדיוק כמוך
קרא את הת'רד שלי בנושא 
עברו אצלי כמה מגברי וינט'ג לשימוש עם הפטיפון, הסנסוי נשמעו לי הכי טוב.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=28568
עברו אצלי כמה מגברי וינט'ג לשימוש עם הפטיפון, הסנסוי נשמעו לי הכי טוב.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=28568
כלל בסיסי באודיו אומר כי כל רכיב יעודי יבצע בדרך כלל עבודה יותר טובה או יותר "נקייה" מאשר רכיב המבצע מספר רב של פעולות ובו בהכרח מספר רב יותר של רכיבי אלקטורניקה ואפשרויות רבות יותר לפגיעה באיכות/דיוק האות.
לכל כלל יש יוצאים מן הכלל, אך מנסיון פונו-סטייג' מרמות מחיר מסויימות תמיד נשמע הרבה יותר טוב מכל רסיבר או אמפליפייר המצוייד בכניסת פונו, בין אם שנת יצור 75' - 85' - 95' - 05' וכולי..
הנושא יעלה בקרוב, אני מקווה, וייבדק יותר לעומק - פרטים בקרוב.
לכל כלל יש יוצאים מן הכלל, אך מנסיון פונו-סטייג' מרמות מחיר מסויימות תמיד נשמע הרבה יותר טוב מכל רסיבר או אמפליפייר המצוייד בכניסת פונו, בין אם שנת יצור 75' - 85' - 95' - 05' וכולי..
הנושא יעלה בקרוב, אני מקווה, וייבדק יותר לעומק - פרטים בקרוב.
The Black Wax
-
yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

תודה Kosh, אבל לא ממש ראיתי שם אינפורמציה שעזרה לי.
אמרת שההתלבטות שלך הייתה דומה, האם יצא לך להשוות בין קדם מגברים שקיימים בשוק לבין אילו שנמצאים ברסיברים הישנים?
דיברתי היום עם "פיוז" והם אומרים שהטכנולוגיה שמהם בנויים הקדם מגברים החדשים הרבה יותר טובה ומובילה לדיוק טוב יותר בסאונד, כמו כן לדעתם בשנות ה80 לא היה דגש על Sound Stage והקדם מגברים של הסנסוי נשמעים "נחמדים" ולא יותר מזה.
לעומת זאת, אלו המצדדים בקניית מגברי וינטג' אומרים שהקדם מגברים ה Entry Level הקיימים כיום לא מסוגלים להתחרות איתם.
הבעיה הגדולה היא שאין אפשרות להשוות (נניח בחנות) כי אין את הקדם מגברים הללו בתצוגה וגם אין את מבחר הרסיברים שקיים בלוחות היד השניה בחנות. לכן אני מסתמך רק על עצות וביקורות מהאינטרנט.
כרגע לא ממש קיבלתי אינפורמציה שתעזור לי...
אמרת שההתלבטות שלך הייתה דומה, האם יצא לך להשוות בין קדם מגברים שקיימים בשוק לבין אילו שנמצאים ברסיברים הישנים?
דיברתי היום עם "פיוז" והם אומרים שהטכנולוגיה שמהם בנויים הקדם מגברים החדשים הרבה יותר טובה ומובילה לדיוק טוב יותר בסאונד, כמו כן לדעתם בשנות ה80 לא היה דגש על Sound Stage והקדם מגברים של הסנסוי נשמעים "נחמדים" ולא יותר מזה.
לעומת זאת, אלו המצדדים בקניית מגברי וינטג' אומרים שהקדם מגברים ה Entry Level הקיימים כיום לא מסוגלים להתחרות איתם.
הבעיה הגדולה היא שאין אפשרות להשוות (נניח בחנות) כי אין את הקדם מגברים הללו בתצוגה וגם אין את מבחר הרסיברים שקיים בלוחות היד השניה בחנות. לכן אני מסתמך רק על עצות וביקורות מהאינטרנט.
כרגע לא ממש קיבלתי אינפורמציה שתעזור לי...
-
yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

באופן כללי תמיד אפשר ללכת על החדש... זה אפילו קל יותר, אך יקר יותר.
אבל אם אני מגביל את התקציב ל 500 ש"ח, כנראה שאקבל משהו באיכות בינונית.
רציתי פשוט לדעת אם מישהו כאן בפורום התנסה בהשוואה של פונו סטייג'ים יקרים יותר (נניח בתקציב 1000-1500 ש"ח) מול רסיברים ישנים בעלי כניסת פטיפון? אם כן, אז אילו דגמים הושוו ומה היו מסקנותיו.
אני קניתי את הטורנס TD145 מאותה סיבה, פשוט שמעתי ונהניתי והבנתי שכדי לקבל את אותה איכות בפטיפון חדש אצטרך לשלש את התקציב. האם רעיון דומה קיים גם בתחום הפונו סטייג'?
אבל אם אני מגביל את התקציב ל 500 ש"ח, כנראה שאקבל משהו באיכות בינונית.
רציתי פשוט לדעת אם מישהו כאן בפורום התנסה בהשוואה של פונו סטייג'ים יקרים יותר (נניח בתקציב 1000-1500 ש"ח) מול רסיברים ישנים בעלי כניסת פטיפון? אם כן, אז אילו דגמים הושוו ומה היו מסקנותיו.
אני קניתי את הטורנס TD145 מאותה סיבה, פשוט שמעתי ונהניתי והבנתי שכדי לקבל את אותה איכות בפטיפון חדש אצטרך לשלש את התקציב. האם רעיון דומה קיים גם בתחום הפונו סטייג'?
-
yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

רועי,לכל כלל יש יוצאים מן הכלל, אך מנסיון פונו-סטייג' מרמות מחיר מסויימות תמיד נשמע הרבה יותר טוב מכל רסיבר או אמפליפייר המצוייד בכניסת פונו, בין אם שנת יצור 75' - 85' - 95' - 05' וכולי.....
אתה יכול בבקשה לפרט על אילו רמות מחיר אתה מדבר?
בהנחה כי אתה משתמש במגברים סטנדרטיים שלא סווגו בשעתו כ-היי-אנד, (וככל הידוע לי סאסוי ודנון בדגמים שנמכרו בישראל לא היו מסדרות העלית, מבלי לפגוע בזכויות....), מגבר פונו ברמת מחיר של 100-200 דולר יעשה לך עבודה טובה מאוד. גם ברמות המחיר הללו, רוב מגברי הפונו גם מצויידים בספק מתח, דבר שכמעט תמיד בהכרח מוביל לשיפור סאונד כשלעצמו!
(וכמובן שיש גם מגברי פונו מצויינים ביד שנייה , הנפוצים הם CREEK, PEOJECT ועוד, ואין לך מה לחשוש מלרכוש אותם באם הם במצב טוב ונבדקו על ידי איש מקצוע, הם אינם מכילים רכיבים מכניים ואינם נוטים להתקלקל - פנה אליי בפרטי באם תרצה פרטים נוספים)
(וכמובן שיש גם מגברי פונו מצויינים ביד שנייה , הנפוצים הם CREEK, PEOJECT ועוד, ואין לך מה לחשוש מלרכוש אותם באם הם במצב טוב ונבדקו על ידי איש מקצוע, הם אינם מכילים רכיבים מכניים ואינם נוטים להתקלקל - פנה אליי בפרטי באם תרצה פרטים נוספים)
The Black Wax
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
מגברים
בחנות הזאת אפשר לקנות/להאזין/לתקן לרסיברים ומגברים ישנים:
http://www.phono.co.il/moshe/test.asp?category=2
http://www.phono.co.il/moshe/test.asp?category=2