עד כמה שנים אתם שומרים מסמכים ואיזה?

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
שלח תגובה
big007 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3721
שם מלא: חיים
נתן תודות: 852 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #1 

היום בעידן האינטרנט איזה מסמכים אתם מעדיפים לקבל בדואר ואיזה למייל?
ועד כמה שנים אחורה אתם שומרים ואיזה גורסים?
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #2 

@big007
אני כבר מעדיף לקבל את הכל במייל. לדעתי מסמך (נגיד ב-pdf) שנשלח למייל מ-domain רשמי של חברה כלשהי מהווה הוכחה מאד רצינית במקרה של סכסוך משפטי. ניירות אפשר לזייף, אבל מייל עם כתובת שולח מוטמעת לא כל כך פשוט.
כמובן שהשאלה כמה זמן לשמור כבר לא כל כך רלוונטית כשהמסמכים נשמרים בצורה דיגיטלית. זה כמובן תלוי בפורמט, אבל מספיק ג'יגה בודד כדי לשמור משהו כמו 3000 ספרים, וכמובן הרבהההה פחות מזה כדי לשמור את כל המסמכים שאי פעם תקבל.

beltar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #3 

אני ביקשתי לקבל מסמכים באופן דיגיטלי מכל מי שמאפשר את זה. במקרים מסויימים אני אפילו סורק מסמכים שקיבלתי בנייר ואז זורק את הנייר. את הקבצים הדיגיטליים אני שומר לנצח: זה לא עולה לי שום דבר.

יש לי כמובן עדיין מסמכים מנייר, ואני שומר אותם 4-5 שנים ואז זורק אותם. אני לא טורח לגרוס מסמכים אישיים: אני לא חושב שהם מעניינים אף אחד. אני זורק אותם לפח של מיחזור נייר.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #4 

לגבי מסמכים מנייר, שימו לב שכל מה שיכול להיות קשור למס הכנסה, יכול להיות רלוונטי ל 7 שנים מסוף שנת המס, אז זה כמובן נותן תשובה אוביקטיבית לגבי אלה.
אני מניח שניתן לקחת את המספר הזה גם לרוב המסמכים האחרים שקשורים לעיניינים כספיים כמו חשבונות עבר.

יש כמובן מסמכים שרצוי מאוד לשמור לנצח כל עוד לא בטוח שלא יצטרכו אותם.
לדוגמא, אם יש לכם צו קיום צוואה ישן על נייר (היום המקור דיגיטלי) או צוואה ישנה בכלל, ועדיין יש נכסים שלא הועברו בעלות עליהם, אז זה יכול להיות חיוני.
מכיוון שלא תמיד יודעים על נכסים כאלה, אז כדאי פשוט לשמור לנצח (וכמובן גם לסרוק).
משה

osh78
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1306
נתן תודות: 254 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #5 

גם 106 צריך לשמור לנצח (כמעט)

שלח תגובה

חזור אל “כללי”