המעבדה שלי

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9038
נתן תודות: 1582 פעמים
קיבל תודות: 1351 פעמים

שליחה #21 

שרשור מדליק לאללה !!
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #22 

@anatoli15
·
תודה על הפירוט

יופי של מעבדה

shoko555 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #23 

@anatoli15
·

אנטולי יופי של עמדה, איך המלחם אויר חם הסיני, מי היצרן ומאיפה קנית?, מחפש כזה גם כן, שתף!.

מחולל עם עיוותים של מינוס 140 dBc על בסיס כרטיס קול, יפה מאוד. מוזמן להביא אותו אלי לבדיקה.

ד.א הכוננית של הסטיראו יפה.
קונה ציוד אודיו תקול.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #24 

eyalgro כתב:ועוד סיפור חביב !

באותם ימי הצבא... הייתי מכור למוזיקה ותמיד משיג את כל הדיסקים הכי חדשים ! עוד לא היו צורבים ולא היתה דרך לחלוק את המוזיקה עם חברי למחלקה, ואז חשבתי על רעיון, יצרתי מתאם 3.5 ל- BNC והשתמשתי ב- RF Generator בדיוק כמו שלך, לשדר מוזיקה לכל המחלקה, אם אני זוכר נכון, יש לו משדר של 1 וואט
אבל עם אנטנה טובה שהיתה לנו זה כיסה רדיוס לא רע בכלל, גלגלצ פרטי שלנו, רק מוזיקה ללא הפסקה וללא פרסומות ! :D
...
·סוף שנות השמונים, גם אני שידרתי FM עם ווקמן שמחובר למחולל אות, הגעתי לכמעט ק"מ טווח :)

הספקטרום שלך מעולה, אחד האהובים עלי, אבל בתחום האודיו אין לו יותר מידי שימוש

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #25 

@shoko555
·
הדגם של המכשיר הוא Atten AT858D+. יש מגוון מכשירים דומים כאלה. אחד הדברים שמומלץ לבדוק כשמקבלים הוא שהארקה מחוברת בצורה טובה :)

לגבי המחולל, לא רציתי להתעמק בזה כי זה רק חלק קטן מאוד אבל אם כבר שאלת אז אני ארחיב. המחולל המדובר לא מבוסס על כרטיס קול, אלא קניתי אותו כדי להשתמש בו בשילוב עם כרטיס הקול. כרטיס הקול שאני משתמש בו, ה-EMU 0404USB דיי זול אך מוצלח. הוא מסוגל לעבוד בתדר דגימה של עד 192KSPS כמו מרבית הכרטיסים, אך מבחינת עיוותים הוא מוצלח יותר ממרבית כרטיסי ה-USB. במדידת loop back אני מודד THD של בערך 0.0008%, כך שמהבחינה הזו הוא נותן לי למדוד בצורה הגיונית עיוותים במספרים של בערך 0.001%, דיי דומה ל-audio precision שלך אם אני זוכר נכון את הדגם המדובר. כמובן שהוא עושה את זה בשילוב עם ARTA (תוכנה מדהימה וחינמית) שמציגה לי ספקטרום מלא ואז אפשר לבודד הרמוניות, כך שבמקרים מסוימים אפשר למצוא גם דברים יותר חלשים אם הם מרוכזים בהרמוניה מסוימת. התוכנה הזו מצויינת גם מהרבה בחינות אחרות אגב, אפשר לעשות שם אפיון ש ל עכבה כפונקציה של התדר דיי בקלות עם כרטיס קול ונגד ידוע :)
אם מעניין אותך לראות, אז פה יש מדידת loopback של שני הערוצים. עם RMAA, אך לצורך העניין זה לא משנה:
https://drive.google.com/file/d/1qeytgK ... sp=sharing
פה רואים שההרמוניה השלישית שולטת ונמצאת בערך -102dBc מתחת ל-fundamental. סך הכל מדובר כאמור על THD של 0.0008% בערך, שזה מספר יפה מאוד שמאפשר לי למדוד כמעט כל מכשיר שיעבור אצלי.

אני חיפשתי דרך להרחיב את המדידה לעיוותים נמוכים יותר, משתי סיבות. הראשונה היא שזה משהו שאני רוצה להיות מסוגל למדוד במידת הצורך, והשנייה היא שהייתה לי תחושה שהמגבלה היא ביציאה של כרטיס הקול ולכן אני אוכל להגיע נמוך יותר בעיוותים כשאני ארצה למדוד דברים אחרים שמייצרים סיגנל כמו לדוגמא DAC. כמובן שאפשר לעשות את זה עם דברים כמו לדוגמא ה-DAC שלי, אך אני לא יודע מה בדיוק העיוות שלו, ורציתי רפרנס כלשהו. לכן נכנסתי ל-diyaudio, ויצרתי קשר עם בחור בשם vicnic. הוא מוכר שם כבר כמה שנים אוסילטורים קטנים שהוא תכנן ובונה שיש להם עיוותים מובטחים מאוד נמוכים. הוא מודד אותם עם notch חזק מספיק בכדי לוודא את הביצועים, ובפועל מדובר שם על -150-160dBc במרבית המכשירים, למרות שהוא מתחייב ל-140 בשביל שירדו ממנו. רכשתי ממנו בורד, תכננתי ספק ממותג ומבודד עם כניסת USB ויציאה של 35VDC עבור האוסילטור, ואפילו בניתי אותו כך שזה יכנס לתוך אותו המארז הקטן (קופסא לבנה קטנה על גבי הספק בקצה השמאלי של המדף התחתון בתמונה שפרסמתי, הפאנל האחורי עוד לא הגיע אז כרגע הספק פתוח).
לצערי יש לי בעיה של pickup של 50Hz (שכפי הנראה לא מגיע מהספק, אלא מהסביבה, מקווה להפחית אותה כשהמארז יסגר עם הפאנל האחורי), ואפשר גם לראות שם aliasing של דברים שנכנסים בתדר גבוה יותר של המיתוג ב-DCDC המבודד ששמתי שם. עם זאת, במקרה שלי המטרה היחידה של המתנד החיצוני היא למדוד עיוותים, ולכן כל הדברים האלה לא מפריעים לי כי הם לא נופלים על הרמוניות של המתנד.
המתנד כולל יציאה SE בלבד, מה שקצת מציק לי, אבל לא נורא. בזכות השילוב הזה אני יכול למדוד עיוותים הרבה יותר נמוכים. לדוגמא תציץ בתמונה הבאה שבה יש מדידה של היציאה של המחולל על ידי הכניסה של אותו כרטיס הקול (הפעם עם ARTA):
https://drive.google.com/file/d/16nTWpO ... sp=sharing
רואים בבירור את ה-50Hz והרמוניות שלו, ואת השאריות של המיתוג של הספק בתדרים הגבוהים יותר, אבל הם כאמור לא יושבים על ההרמוניות, וההרמוניות נמוכות בצורה קיצונית. THD של 0.00015% (15dB נמוך יותר מאשר עם היציאה המובנית בכרטיס), כשההרמוניה השולטת היא השנייה והיא נמצאת בערך -117dBc מתחת לתדר הבסיסי. זה כאמור מאפשר לי לדעת את המגבלות של כרטיס הקול, מה שיאפשר לי לעשות מדידות של מכשירים מאוד נקיים ולקבל מושג טוב לגבי המקור של העיוותים, והמגבלות של ציוד המדידה שלי. אם לומר בכנות, נכון לשלב הזה, המתנד החיצוני הזה כבר אינו נדרש עבורי, הוא עשה את שלו ברגע שאפיינתי את העיוותים של כרטיס הקול. הפעם הבאה שאני אצטרך אותו כנראה תהייה רק כשארכיב את קדם המגבר המדובר למדידות ואז ארצה שוב להשתמש ברפרנס ידוע מבחינת עיוותים בשביל לבדוק האם קדם המגבר מעלה את העיוותים המינימליים שאני מסוגל למדוד עם כרטיס הקול או לא.

איזו חפירה אה? :lol:

shoko555 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #26 

@ahersko
·

מסכים, אין יותר מדי שימוש בתחום האודיו למעט יכולת למדוד ולכוון דרגות IF של מקלטים.

יש ל HP מכשירים באותה סדרה שמתחילים ב 30 HZ אבל אני דווקא מחפש ציוד ישן יותר שנבנה יעודית לאודיו כגון ה HP 3580A ואחרים קצת יותר חדשים..

נחכה שיצוץ משהוא.
קונה ציוד אודיו תקול.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #27 

אחד השרשורים המגניבים.
אחלה עמדות עבודה ואחלה ציוד, כיף לדעת שהוא משמש לדברים חיוביים כמו תיקון ותחזוקה של ציוד אודיו (Y)
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #28 

המעבדה שלי... אי שם בשנות השמונים באורט כ"ס

JD9002
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1371
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #29 

חמוד.
מה זה השקע הפתוח מצד שמאל למטה ?
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #30 

@ahersko
·
גם לי יש תמונה דומה עם ציוד דומה ...... רק שאצלי זה היה אי שם בשנות השבעים במכללת אורט ירושלים

כמובן בלי שקע פתוח :lol:

shoko555 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #31 

מהימים שבהם חינוך טכנולוגי לא היה מילה גסה.
יפה מאוד.
קונה ציוד אודיו תקול.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”