האם ישנו הבדל משמעותי בין מסך הקרנה לקיר?
כרגע המקרן שלי מכוון לגודל 150" והוא מקרין על קיר שעבר יישור וצביעה יסודיים. המסך מהמקרן הקודם שלי הוא 80" ובבדיקה פשוטה אני לא רואה כל הבדל (למעט פחות סינוור בהגדרת דיינמיק פיסי) האם משהו דפוק אצלי בעין ושווה להשקיע בקניית מסך חדש בגודל המתאים? מדובר במקרן ויוסוניק PJD7820HD ובמרחק של כארבעה מטרים מהקיר. תודה למסייעים
תודה למגיבים חשבתי שמשהו דפוק אצלי בעיניים
דוקא השוויתי למסך הקודם ובקיר יש יותר קונטרסט והלבן יותר אמיתי (המסך אפור)
בהתחלה הקרנתי על קיר לבן חלק, ואז החלטתי להשקיע ובניתי מסך קבוע עם בד Carl's FlexiGray.
בדיעבד זה לא היה שווה את הכסף והעבודה. רוב השיפור הוא בכך שיש מסגרת שחורה מסביב, אבל איכות התמונה עצמה על הבד לא טובה יותר. הטקסטורה של הבד קצת "מנצנצת" בתמונות מאד בהירות, משהו שלא היה קורה על הקיר. כן יש שיפור בעומק של השחורים במיוחד כשהחדר לא חשוך לחלוטין.
משתמש במקרן optoma hd142x
בדיעבד זה לא היה שווה את הכסף והעבודה. רוב השיפור הוא בכך שיש מסגרת שחורה מסביב, אבל איכות התמונה עצמה על הבד לא טובה יותר. הטקסטורה של הבד קצת "מנצנצת" בתמונות מאד בהירות, משהו שלא היה קורה על הקיר. כן יש שיפור בעומק של השחורים במיוחד כשהחדר לא חשוך לחלוטין.
משתמש במקרן optoma hd142x
תודה מסכים איתך המסך נועד בעיקר להקרנה בחוץ
@leyaniv
·במקרה שלי התברר שהירידה באיכות התמונה נבעה מהחלפת כבל hdmi ברגע שהחזרתי את הכבל האיכותי התמונה מעולה! כנראה שבאורך של 5 מטר איכות הכבל חשובה. באורך מטר וחצי לא הבחנתי בשוני! לגבי איכות השחורים זה ברור מאחר והקיר לבן לעומת המסך הקרנה שהוא אפור אבל במקרה שלי החדר חשוך וזה פחות מפריע.
·במקרה שלי התברר שהירידה באיכות התמונה נבעה מהחלפת כבל hdmi ברגע שהחזרתי את הכבל האיכותי התמונה מעולה! כנראה שבאורך של 5 מטר איכות הכבל חשובה. באורך מטר וחצי לא הבחנתי בשוני! לגבי איכות השחורים זה ברור מאחר והקיר לבן לעומת המסך הקרנה שהוא אפור אבל במקרה שלי החדר חשוך וזה פחות מפריע.