תכירו !! WISA - הטרנד החם בעולם הקולנוע הביתי. פרטים בכתבה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
LiorVikel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1068
נתן תודות: 253 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

מה זה WISA? למה אנחנו צריכים להכיר את זה ? זה לא WIFI , BT , אבל זה קיצור של Wireless speakers audio. וככל הנראה זה הטרנד החם הבא, והעתיד שלנו בעולם הקולנוע הביתי הולך להשתנות ככל הנראה , הכל יעשה פשוט יותר , ללא חוטים , ואפילו ללא הרסיבר שלנו.

אין הרבה מידע כרגע ברשת , לא הרבה יודעים בכלל שזה קיים , או איך זה בכלל עובד ויעבוד . אני אנסה לתת הסבר. תזכרו איפה שמעתם את המושג הנ"ל בפעם הראשונה :)

ממריאים. שימו חגורות !! מה זה WISA?
----------------------------------------------------------------------------------
ויסה היא חומרה ותוכנה שנועדה להעביר אודיו דיגיטלי ברזולוציה גבוהה ממכשיר המקור ועד ל 8 רמקולים באותו חדר. אני מדבר על רמה גבוהה של 24-bit, 48kHz or 96kHz ותמיכה מובנית בפורמטים DTS:X ו דולבי אטמוס. הויסה תאפשר לך לשים כל רמקול שתרצה בכל מקום בחדר (בפרט שיש חשמל ליד, הרמקול דורש חשמל מן הסתם) .

מה ה WISA היא לא:
----------------------------------------------------------------------------------
למרות שהוא חולק תכונות רבות ודומות לרמקולים אלחוטיים דוגמת המולטי רום של SONOS , דנון, ימהה ואחרים. ה WISA היא לא מולטי רום .היא בעצם מערכת שמע עצמאית והיא לא נועדה לצרף אליה מערכות שמע אחרות .
כלומר היא לא מתחברת לשום מוצר WIFI או מוצר NON WISA . כלומר אתם מחוייבים לרמקולים תומכים WISA . עם רישוי WISA . כמו שיש כיום לחלק ממוצרי הרמן קרדון וקליפטש.
כלומר תוכלו לחלק מוצרי תומכי WISA לייעודים נוספים מלבד הקולנוע הביתי .

למה בכלל אני צריך WISA :
-----------------------------------------------------------------------------
קודם כל היתרון להפטר מחוטי הרמקולים , אם פעם רצינו 5.1 או 7.1 ללא חוטים , כיום זה אפשרי.
בנוסף יש לרמקולים של WISA יתרונות בזכות המגבר הפנימי שלהם שניתן לכוונו בהתאמה אישית .

מה אני צריך לעשות כדי להתחיל:?
---------------------------------------------------------------------------
אז מן הסתם , צריך התקן מקור מורשה WISA ולפחות רמקול אחד תומך WISA .

התקנים עם הכנה ל WISA נמצאים היום אפילו בטלוזיות 2019 של LG . שיודעות להתחבר ולשלוט ב WISA . אבל ללא תמיכת WIFI , כלומר תצטרכו לרכוש משדר בנוסף.
יש כיום משדר מיוחד שגם שולט ברמקולים וגם משדר אליהם בשם
Axiim’s Q UHD Wireless Media
כלומר אין צורך בחומרה נוספת כדי לשלוט ברמקולים .
לחברת קליפטש למשל יש רמקולים תומכים לכל התקן WISA שקיים.

אמרנו אין צורך ברסיבר. האמנם?
-----------------------------------------------------------------------
זה נכון, אם יש לכם מקור תומך WISA ורמקולים WISA. אין צורך ברסיבר . הם יודעים לקבל ולשדר אחד לשני ללא צורך של רסיבר באמצע .בגדול מומלץ להשתמש ברסיבר תומך ומורשה WISA . כדי שנוכל לשדר מאוד מקורות שיתמכו WISA כמו : טלויזיות של LG , XBOX , WIN10 :
כמו הרסיבר המסורתי .

אתה יכול לערבב באמצעות הרסיבר WISA גם רמקולים חוטיים , כי ה WISA מוגבלת ל 8 רמקולים אלחוטיים . אבל באמצעות הרסיבר תוכלו להוסיף עוד רמקולים ובכך ליצור דולבי אטמוס 7.1.4 למשל .
וכמובן את האפשרות לטיוניג מלא , והגדרות אפשרויות נוספות שהרסיבר נותן .

האם כל מערכות הWISA הן אותו דבר?
----------------------------------------------------------------------------
אז לא. למרות ש WISA מבטיחה תאימות וביצועים אלחוטיים למוצרי WISA אחרים , עדיין יש הבדל בן סט לסט .

"מפרט הבסיס של WiSA Ready Certification מתמקד על יכולת הפעולה ההדדית, האמינות והשלמות של האות", אמר נשיא ה- WiSA, טוני אוסטרום ל- Digital Trends, אולם "ניתן להוסיף בקלות תכונות נוספות לפי שיקול דעתם של המותגים המתפתחים מוצרים".

למשל , המשדר המדובר של AXIIM , יכול לתת שליטה מלאה על כל רמקול בבאס, טרבל , שליטה מהטלפון, שליטה על כל ערוץ, מה שהמשדר WIFI סטנדרטי לא יידע לעשות , כלומר גם בעתיד בעצם כל חברה תפתח על ה WISA הקיים , מלא אופציות ואפשרויות נוספות ואולי כאן תהיה התחרות הגדולה בינהן.

הבדל נוסף חשוב, שלא כל WISA יתמוך בפורמטי ה DTS , DOLBY וחבריהם וזה כבר שינוי מהותי לגמרי.

כלומר WISA יודעת לשדר לרמקולים שלה, אבל שאר התכונות יהיו תלויות ביצרנים.

האם יהיה ניתן להשתמש בציוד ישן לשדר אותות WISA?
-----------------------------------------------------------------------
התשובה היא כן : תיאורטית .

לא ציינתי קודם שהמשדר WISA WIFI מבוססים USB . כלומר יש אפשרות תיאורטית לשדר את החומרה שיתמוך ב WISA.
אם זה יקרה? תלוי ביצרני החומרה.

אבל כמובן USB AUDIO. נניח למשל XBOX אין לו תמיכה ב USB שמע, אבל כן יהיה אפשר לחבר לו משדר USB של AXIIM שהוא יודע לשדר WISA. לרמקולים WISA .

משתמע מכאן שתהיה אפשרות לחבר למוצרים ללא USB AUDIO , משדר USB תומך WISA , דבר שיכול לחסוך לנו כסף לשדרוג.

ועכשיו לשאלה האמיתית : במה שונה ה- WiSA מטכנולוגיות אחרות של רמקולים אלחוטיים?
--------------------------------------------------------------------------------
שתי הבעיות הגדולות ברמקולים אלחוטיים מסורתיים זה הסנכרון ואחזור המידע.
כאשר אתה שומע מוסיקה וזה לוקח 100 מילי SEC להגיע מהמקור אלייך , לא נרגיש בחסרון .
כלומר כל עוד שאין בדרך עיכובים קשים , נוכל להאזין בכיף .
אבל כאשר קטע המוסיקה הוא חלק מהוידאו שלנו דהיינו הסרט נרגיש ועוד איך .

ככל שידרש יותר זמן למקור אודיו להגיע אלייך לאוזניים , אנחנו נראה הבדל בין הדיבור למסך לשמיעה אלינו מה שנקרא AV SYNC
הויסה מאפשר להעביר אלינו את המידע תוך פחות מ 5 מילי SEC . ככה שממש לא נרגיש בעיכוב.

כמו כן סנכרון בין רמקול ימין לשמאל יכול ליצור הד וחוסר איזון מזעזע ברמקולים האלחוטיים המסורתיים. מה שויסה עושה היא משתשמשת בחלק מהספקטרום התדרים של 5GHZ . המשדר כל הזמן סורק את כל ה 24 תדרים , כלומר ברגע שהיא מזהה הפרעה בערוץ מסוים היא מיד יודעת לעבור לערוץ אחר נקי יותר. בגלל רוחב הפס הגדול שיש לה היא יותר להעביר אודיו ללא דחיסה .

החסרון של תדרים 5GHZ שיהיה להם קשה לשדר במרחקים גדולים , כלומר בחדרים שונים לכן הויזה מיועדת למקום אחד , לחדר או סלון אחד , מה שבעצם המטרה ראשונית שלנו .

תבחרו בחכמה
----------------------------------------------------------------------------

במערכות הקולנוע המסורתיות חשיבות הקול נקבעת על ידי שילוב מקור והתקן השמע כמו למשל נגני בלו ריי , ורסיבר. והרמקולים . כלומר חייב שילוב איכותי בינהם . אחד משפיע ומושפע מהשני. במערכת קולנוע מבוססת WISA . כל חלק הינו יישות נפרד ונשלטת על ידינו בלבד.

כלומר החשיבות של הרמקולים במערכת זאת היא העיקר. ולכן מאוד חשוב בחירה נכונה של רמקול במערכות כאלה כדי למלא כמו שצריך את חלל החדר.

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #2 

תודה ליאור מאמר מאוד ברור ומפורט והסיגנון הכתיבה שלך יפה מאוד (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #3 

ליאור, ראשית - תודה רבה, מפורט וכתוב יפה. (Y)
אבל כאן אני חייב לכתוב שוב את מה שכבר רשמתי בעבר:
רמקול "אלחוטי" לא מונע מכוונות טובות או כוח רצון.
חייב להיות לו מקור כוח, ולא אבקת חשמל.
וכשיש מקור כוח - יש חוטים. (טעינה אלחוטית יכולה להיות יפה על הנייר אך בפועל נדרש שוב - מטען, חוטי)
אז כל זה בתאוריה מעולה, אבל הרמקולים, וככל שיהיו רבים יותר, יצטרכו מקור כוח, וחיבור חוטי כזה או אחר.
ואני בכלל לא רוצה לחשוב על רמקול עם סוללה שיש להטעינה והחשש העתידי לחיי הסוללה.

LiorVikel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
יצירת קשר:

כתוב בכתבה. שהרמקולים עדיין צריכים חשמל

שליחה #4 

gal-cohen כתב:ליאור, ראשית - תודה רבה, מפורט וכתוב יפה. (Y)
אבל כאן אני חייב לכתוב שוב את מה שכבר רשמתי בעבר:
רמקול "אלחוטי" לא מונע מכוונות טובות או כוח רצון.
חייב להיות לו מקור כוח, ולא אבקת חשמל.
וכשיש מקור כוח - יש חוטים. (טעינה אלחוטית יכולה להיות יפה על הנייר אך בפועל נדרש שוב - מטען, חוטי)
אז כל זה בתאוריה מעולה, אבל הרמקולים, וככל שיהיו רבים יותר, יצטרכו מקור כוח, וחיבור חוטי כזה או אחר.
ואני בכלל לא רוצה לחשוב על רמקול עם סוללה שיש להטעינה והחשש העתידי לחיי הסוללה.
...
·

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

Re: כתוב בכתבה. שהרמקולים עדיין צריכים חשמל

שליחה #5 

@LiorVikel

אמנם אני עסוק היום בקריאת מאמרים אחרים, אבל גם את זה שקראתי פעמיים אני לא מוצא התייחסות ישירה ועניינית בתוכן שכתבת.
אשמח אם תדגיש ב BOLD וגם תתייחס לכך.
תודה

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #6 

@gal-cohen
אחרי הקיווקוו הראשון:
ויסה היא חומרה ותוכנה שנועדה להעביר אודיו דיגיטלי ברזולוציה גבוהה ממכשיר המקור ועד ל 8 רמקולים באותו חדר. אני מדבר על רמה גבוהה של 24-bit, 48kHz or 96kHz ותמיכה מובנית בפורמטים DTS:X ו דולבי אטמוס. הויסה תאפשר לך לשים כל רמקול שתרצה בכל מקום בחדר (בפרט שיש חשמל ליד, הרמקול דורש חשמל מן הסתם)

נ.ב.
לא צריך לקרוא פעמיים, רק לחפש את המילה "חשמל"

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

מעניין מאוד

שליחה #7 

תודה על הסקירה
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

Amir64
גורו
גורו

שליחה #8 

המערכת עובדת בתדרי WIFI, בתחום 5.2-5.8Ghz.
זה לא פתח להפרעות והתנגשויות עם תקשורת WIFI ב- 5Ghz?

LiorVikel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
יצירת קשר:

לא. כי רק משתמשים בחלק מהתדרים

שליחה #9 

@Amir64
·
יש לי אוזניות אלחוטיות שמשתמשות ב 5hz.ללא בעיה

Amir64
גורו
גורו

שליחה #10 

זוג אוזניות אחד זו דוגמה קטנה.
מה קורה אם אתה מזרים סרט (או יותר מאחד) ב- WIFI מסטרימרים להתקני תצוגה שונים, וגם את האודיו לרמקולים, וגם תקשורת ביתית באותו תדר?
ומה אם השכנים עושים את אותו דבר?
הרי ידוע מניסיון העבר, ששילוב של רשת WIFI וטלפון אלחוטי ב- 2.4Ghz, כבר מוביל להפרעות תקשורת.

LiorVikel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
יצירת קשר:

אני מאמין שחברה כמו קליפטש עשו בדיקות

שליחה #11 

@Amir64
·
כרגע בגלל שזה חדש. אין באמת לאף אחד תשובה.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

Amir64 כתב:@gal-cohen
אחרי הקיווקוו הראשון:
ויסה היא חומרה ותוכנה שנועדה להעביר אודיו דיגיטלי ברזולוציה גבוהה ממכשיר המקור ועד ל 8 רמקולים באותו חדר. אני מדבר על רמה גבוהה של 24-bit, 48kHz or 96kHz ותמיכה מובנית בפורמטים DTS:X ו דולבי אטמוס. הויסה תאפשר לך לשים כל רמקול שתרצה בכל מקום בחדר (בפרט שיש חשמל ליד, הרמקול דורש חשמל מן הסתם)

נ.ב.
לא צריך לקרוא פעמיים, רק לחפש את המילה "חשמל"
...
·תודה אמיר
כמו שציינתי, הייתי עסוק במאמרים חשובים לא פחות
אז בקיצור אלו לא רמקולים אלחוטיים, אלא עצמאיים בהגברתם ודורשים מקור חשמלי חוטי.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #13 

@gal-cohen
ברור. האלטרנטיבה לחיבור חשמל היא רק רמקול עם סוללה, נטענת או מוחלפת.
ומעניין איך ירידת מתח הסוללה משפיעה על הסאונד שהרמקולים מפיקים.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #14 

אני מחפש משקיע לסטארט אפ בתחום הזה. אני מקים חברה לאודיופילים עם רמקולים אלחוטיים שרוצים לשפר את האוויר ככה שהוא יעביר את תדרי התקשורת בצורה יותר נקייה. אני מתכנן לבנות מערכת שתשפיע על הרכב הגזים באוויר החדר, תנהל את הלחות והטמפרטורה כדי למנוע כניסת רעשי רקע, זיקוק הסאונד, פתיחת הטווח הדינמי, ניקיון בתדר הנמוך ובאופן כללי שיפור משמעותי לעומת חדר עם אוויר רגיל לא מטופל. מי מצטרף כמשקיע אסטרטגי?
עלויות מאוד נמוכות (המערכת תהיה סתם משהו סיני זול שבכלל לא ברור מה עושה לאוויר אבל המיתוג והמחיר המאוד מוגזם של המוצר יגרמו לאנשים לשמוע הבדל משמעותי) ככה שהסיכון נמוך ופוטנציאל הרווח גבוה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”