עזרה עם רכישת מסך חדש - 4K או לא?
-
theezway
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2344
מדובר על מסך טלוויזיה שצריך להתאים לנישה קיימת שהרוחב שלה הוא 105 ס"מ, הגובה 66 ס"מ והעומק 35 ס"מ.
רוב הצפייה היא חדשות, ספורט ותוכניות דרמה בערוצים שונים של HOT.
האם אתם מסכימים שטלוויזיה 4K תהיה פחות טובה לתכנים הללו ועדיף FHD?
איזה גודל מסך או דגם אתם ממליצים (לא סביר שיהיה שימוש בנטפליקס אבל זה לא יזיק אם זו אפשרות)
רוב הצפייה היא חדשות, ספורט ותוכניות דרמה בערוצים שונים של HOT.
האם אתם מסכימים שטלוויזיה 4K תהיה פחות טובה לתכנים הללו ועדיף FHD?
איזה גודל מסך או דגם אתם ממליצים (לא סביר שיהיה שימוש בנטפליקס אבל זה לא יזיק אם זו אפשרות)
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il
- mdk_25
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4633
כן הייתי ממליץ על 4k ואפילו על HDR.
מהסיבה שאלה הולכות להיות הטכנולוגיות של המחר, וכפי שפעם לא היה לך ממיר HD והיום זה הסטנדרט ואתה מרוצה, אז עוד כמה שנים 4k ו-HDR הולכים להיות הסטנדרט (וזה מה שתקבל בממיר של הוט) וכדאי שתהיה לך טלויזיה שתתמוך בזה, לא?
לגבי גודל - תבדוק מה הגודל המקסימלי של מסך (באינצ׳ים) שיכנס לשם. שם לב שלחברות שונות יהיה גודל קצת שונה שלך מסך (אפילו לדגמים שונים באותו גודל מסך לאותה חברה, יכול להיות שוני) ולכן כדאי לך לבדוק היטב.
מהסיבה שאלה הולכות להיות הטכנולוגיות של המחר, וכפי שפעם לא היה לך ממיר HD והיום זה הסטנדרט ואתה מרוצה, אז עוד כמה שנים 4k ו-HDR הולכים להיות הסטנדרט (וזה מה שתקבל בממיר של הוט) וכדאי שתהיה לך טלויזיה שתתמוך בזה, לא?
לגבי גודל - תבדוק מה הגודל המקסימלי של מסך (באינצ׳ים) שיכנס לשם. שם לב שלחברות שונות יהיה גודל קצת שונה שלך מסך (אפילו לדגמים שונים באותו גודל מסך לאותה חברה, יכול להיות שוני) ולכן כדאי לך לבדוק היטב.
נערך לאחרונה על ידי mdk_25 ב 31/07/2018 15:23, נערך 2 פעמים בסך הכל.
-
theezway
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2344
תודה על העיצה
זה לא בעבורי אלא בעבור חמי וחמותי
בינתיים הוא החליט ללכת על 4K. איזה מסכים טובים יש שהם 43 או 45 אינץ 4K?
בינתיים הוא החליט ללכת על 4K. איזה מסכים טובים יש שהם 43 או 45 אינץ 4K?
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il
- evgenetic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2641
·mdk_25 כתב:ברור שלראות FHD באיכות הכי טובה תוכל רק בטלויזיה FHD (ולא 4k) בכלל שלפי ההגדרה ה-upscaling היא פעולה שמשבשת את האות, אז לכל היותר אפשר לנסות להתקרב לאות המקורי....
זה לא נשמע הגיוני. הupscaling הפשוט ביותר הוא הפיכת פיקסל 1 ל4, ולא ייתכן שום אבדן איכות כתוצאה מזה.
- mdk_25
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4633
·evgenetic כתב:·......
זה לא נשמע הגיוני. הupscaling הפשוט ביותר הוא הפיכת פיקסל 1 ל4, ולא ייתכן שום אבדן איכות כתוצאה מזה....
I stand corrected
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20196
- שם מלא: ארתור ליברמן
@evgenetic
·
בעיקרון אתה צודק, אבל הרוב הגדול של טלוויזיות לא עובד ככה.
·
בעיקרון אתה צודק, אבל הרוב הגדול של טלוויזיות לא עובד ככה.
- evgenetic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2641
@TheCoolest
אבל אני מניח שהן מנסות לעשות upscaling אפילו יותר מתוחכם ממה שתיארתי, שזה המינימום, ומנסות אפילו לשפר את התמונה, לא? יכול להיות שלא כולן מצליחות באותה מידה ואז התוצאות לא תמיד רצויות.
אבל אני מניח שהן מנסות לעשות upscaling אפילו יותר מתוחכם ממה שתיארתי, שזה המינימום, ומנסות אפילו לשפר את התמונה, לא? יכול להיות שלא כולן מצליחות באותה מידה ואז התוצאות לא תמיד רצויות.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20196
- שם מלא: ארתור ליברמן
@evgenetic
·
כן, ברוב המסכים עיבוד התמונה תמיד פעיל, גם כשמדובר ברזולוציה המקסימלית של המסך.
·
כן, ברוב המסכים עיבוד התמונה תמיד פעיל, גם כשמדובר ברזולוציה המקסימלית של המסך.