האם כדאי להוריד אפליקציה שדורשת הרשאות גישה לכל מקום בפלאפון?

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
זרובבלה פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 115
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #21 

liorp כתב:אבל אני חושב שמעצם השימוש בטלפון סלולרי עם מערכת הפעלה אנדרואיד של גוגל יש פגיעה בפרטיות, מכיוון שלגוגל נשלח מידע ויש לה גישה לכל הרשאות הטלפון כולל המצלמה, השיחות, הגלישה וכו'.
...
·
בשעה טובה, עדכנתי את הגרסה למרשמלו.
רציתי לשאול אתכם - לאיזה אפליקציות אתם ממליצים לכבות את הגישה למצלמה/ מיקרופון/ אנשי קשר/ מיקום/ טלפון וכו'?
liorp - יש אפשרות לכבות את הגישה גם לגוגל, אך משום מה, יש לי הרגשה שהכפתור הזה מיועד רק "להרגשה טובה".
שרק נחשוב שביטלנו את הגישה למצלמה אבל בפועל גוגל עדיין יכולה לגשת לכל מקום :)
האם כדאי לכבות את הגישה למצלמה/מיקרופון/אנשי קשר/מיקום לאפליקציות:
כרום/ גוגל/ גוגל+/ אינטרנט (זה הדפדפן המובנה)/ Drive?
זה יכול להשפיע על הדפדפנים? (מלבד מיקרופון, שמיועד לחיפוש קולי)
והאם כדאי לכבות את הגישה למצלמה ל- waze?

starrywolf, באמת נראה לי שיהיה קשה להתרגל למשהו אחר, כשכל העולם משתמש בגוגל.. קומץ קטן לא יעשה מהפכה וישחרר את העולם מאחיזתה של המפלצת הגדולה..

אני מאוד מודה לכם.

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #22 

liorp כתב:אני לא מבין איך אנשים נרתעים מהרשאות שחלק מהאפליקציות דורשות ובאותה נשימה מקבלים בהסכמה והכנעה את ההרשאות והשליטה המלאה של גוגל בכל הטלפון שלהם, מעצם שמערכת ההפעלה היא של גוגל.

אני רק אזכיר שבמחשבים ניידים לתוכנות יש הרשאות לגישה לכל המחשב. אפילו מארק צוקרברג שם מדבקה על המצלמה במחשב האישי שלו.
...
מי שבוחר להשתמש במערכת ההפעלה של גוגל (ולהזכירך לא כולם בוחרים להשתמש בה) לוקח את זה בחשבון אני מניח.

ברגע שבחרת להשתמש באנדרואיד אין לך ממש שליטה על הרשאות המערכת עצמה אלא רק על האפליקציות שמותקנות בה (וגם זה בתנאי שאתה משתמש בגרסא 6.0 ומעלה).

jtk נתן לך דוגמא טובה. זה שאתה חייב לתת הרשאות (מסמכים בדוגמא שלו) לגוף גדול לא אומר שאתה חייב לתת את אותן הרשאות לגופים קטנים הרבה יותר ללא סיבה מספקת.

לגבי מחשבים ניידים ובכלל - אם אתה מדבר על חלונות 8/10 אני מסכים איתך לחלוטין אבל גם שם יש אפשרות לצמצם משמעותית את הפגיעה בפרטיות על ידי שינוי הגדרות במערכת. להזכירך יש גם מערכות הפעלה אחרות ידידותיות לא פחות כיום כגון לינוקס שבהן הפרטיות נשמרת קצת יותר.

אגב, גם אלקסה ורינג שכיום הן בבעלות אמזון לא חפות מבעיות פרטיות אבל שוב - תמיד יש תחליפים לא פחות טובים.

מארק צוקרברג שם מדבקה על המצלמה והמיקרופון בלפטופ שלו וזה צריך להגיד לך הכל על האדם שטוען שהפרטיות בעולם מתה אבל שומר על פרטיותו בקנאות. אם אני זוכר נכון הוא גם קנה את כל הבתים הצמודים לביתו על מנת לשמור על פרטיותו.

לסיכום: מי שרוצה לשמור על הפרטיות שלו יכול בהחלט לעשות את זה - אולי לא לחלוטין אבל בהחלט ניתן לצמצם משמעותית את הפגיעה בפרטיות. מי שהפרטיות שלו לא חשובה לו ימשיך להתנהל כפי שהתנהל עד היום.

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #23 

זרובבלה כתב:starrywolf, באמת נראה לי שיהיה קשה להתרגל למשהו אחר, כשכל העולם משתמש בגוגל.. קומץ קטן לא יעשה מהפכה וישחרר את העולם מאחיזתה של המפלצת הגדולה..
...
גם אני חשבתי כך כאשר התחלתי להשתמש ב-DuckDuckGo לפני כמה שנים והתרגלתי אליו מהר מאוד.

היום אני משתמש במנוע החיפוש של גוגל רק במקרים בודדים וקיצוניים בהם אני מחפש משהו חשוב וספציפי ולא מוצא אותו ב-DDG.

אני מודע לזה שקומץ קטן לא יעשה מהפכה אבל את לא צריכה לשנות את צורת המחשבה של העולם - רק את צורת המחשבה שלך.

זרובבלה פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 115
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #24 

@starrywolf
·
השינוי מתחיל באדם אחד.. ;)
אשמח לדעת מה דעתך בנוגע לשאלתי - לאיזה אפליקציות כדאי לחסום את הגישה למצלמה/ אנשי קשר וכו'.
תודה רבה!

דרך אגב, לפני מספר ימים פורסם שבארה"ב אלקסה הקליטה שיחה בין בני זוג ושלחה אותה על דעת עצמה לאחד מאנשי הקשר שלהם.
הרי זה ברור שכל המכשירים האלה מרגלים אחרינו.
וגם אצלי המצלמה מכוסה במדבקה, לאחר שלפני מספר שנים ידיד שלי הראה לי איך הוא פורץ למצלמה של מחשב אחר.
מצלמה מכוסה, נפש רגועה.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #25 

liorp כתב:נרתעים מהרשאות שחלק מהאפליקציות דורשות ובאותה נשימה מקבלים בהסכמה והכנעה את ההרשאות והשליטה המלאה של גוגל בכל הטלפון
...
אני נרתע גם מגוגל, אבל בטלפונים אין לך ברירה (חוץ מלהחליף אותם באפל, מה שלא יעזור לכלום). ועוד פעם, גם אם זה לא מוצא חן בעיני, אני עדיין נותן קצת יותר אמון באחת מהחברות הגדולות והמשפיעות והמבוקרות בעולם.

אגב, אם כבר, יותר מגוגל מטרידים אותי טלפונים מיצרנים סיניים, במיוחד מחנויות סיניות באינטרנט או יבואנים משניים.
אני רק אזכיר שבמחשבים ניידים לתוכנות יש הרשאות לגישה לכל המחשב.
...
יש הבדלים בין זה לטלפונים. אתה לא מסתובב עם זה בכיס לכל מקום, יש לך הרבה יותר אפשרויות בקרת וחסימת גישה לאינטרנט, הרבה יותר קל לראות תוכנות שפועלות ברקע ולהפסיק אותן.

אבל אחת מהבעיות בתחום הזה היא Windows 10, שבין שאר הבעיות גם רוצה להיות Android. נראה שלאנשים זה לא מזיז.

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”