@ozeltzex
·
היוש,
נחשפתי לפוסט שלך רק עכשיו בחיפושיי אחר פרופיל חדש/שונה לקלייה ב- iRoast2 ... אולי כבר הפסקת להשתמש בו.
אני קולה איתו כבר כמה שנים (במהלכן הספקתי לתקן אותו כבר פעמיים) וכמוך גם אני מאוד מעריך אותו, וכבר מחפש חלקים לכשיתקלקל באופן בלתי הפיך כי כבר מזמן לא מיוצר הדגם.
בכל זאת, אשמח מאוד אם יש לך המלצה לפרופילים שונים לפי סוג הפולים (מקור וכו') או טמפרטורת הסביבה .
תודה,
פטר
עידן הקפה הקלוי הסתיים!
@peter_w
·
האמת שהוא כבר לא ברשותי ואני לא ממש זוכר טמפ' מדויקות.
מה שכן, אני זוכר ששמתי 3 מדרגות, אחת לשלב ייבוש ל 3 דקות על טמפ' נמוכה (נגיד 320), אח"כ 4 דקות על 100 מעלות יותר (נגיד 420) ואחכ עוד 3 דקות עם חום גבוה כדי להכנס לפיצוץ שני (נגיד 460). מן הסתם בשלב השלישי אתה מפסיק מוקדם או מאריך את הזמן לפי מצב הקליה.
זה פרופיל שטוב לפולים הגדולים כמו ברזיל בורבון, סומטרה, וכו'. לפולים הקטנים כמו אתיופי זה יצא ככה ככה.
·
האמת שהוא כבר לא ברשותי ואני לא ממש זוכר טמפ' מדויקות.
מה שכן, אני זוכר ששמתי 3 מדרגות, אחת לשלב ייבוש ל 3 דקות על טמפ' נמוכה (נגיד 320), אח"כ 4 דקות על 100 מעלות יותר (נגיד 420) ואחכ עוד 3 דקות עם חום גבוה כדי להכנס לפיצוץ שני (נגיד 460). מן הסתם בשלב השלישי אתה מפסיק מוקדם או מאריך את הזמן לפי מצב הקליה.
זה פרופיל שטוב לפולים הגדולים כמו ברזיל בורבון, סומטרה, וכו'. לפולים הקטנים כמו אתיופי זה יצא ככה ככה.