שלום ,
יש לי מנורת קיר בגינה אבל היא לא מאירה לרוחבה של כל הגינה אני רוצה מהחיבור של המנורה היחידה שיש כרגע למשוך כבל כ10 מטר לרוחב ולהוסיף עוד מנורת קיר , ברור לי שאם פשוט אחבר במקביל 2 המנורות ידלקו/יכבו מהמפסק הקיים, אבל איך אוכל לחבר כך שאת המנורה השנייה אוכל לכבות מבלי לכבות את הראשונה , (ברור לי שעל מנת שהשנייה תדלוק אני חייב להדליק את הראשונה )
אני פשוט רוצה שאת המנורה שנייה שהוספתי אוכל להדליק ולכבות בנפרד מהראשונה
מן הסתם צריך להוסף מפסק רכשתי מפסק עמיד מים (זה בחוץ) והוא מסוג מחליף זה מה שאני צריך ?
אז איך מחברים?
מקווה שהסברתי את עצמי נכון.
תודה רבה
חיבור 2 מנורות ו 2 מפסקים על הזנה אחת
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
מפסק מחליף מאפשר לך לשלוט על אותה מנורה משני מקומות שונים (או יותר אם לוקחים צלב)...
זה לא מה שאתה רוצה.
אתה רוצה שליטה נפרדת לשתי מנורות שונות, ותצטרך להעביר חוט נוסף. תדבר עם חשמלאי.
זה לא מה שאתה רוצה.
אתה רוצה שליטה נפרדת לשתי מנורות שונות, ותצטרך להעביר חוט נוסף. תדבר עם חשמלאי.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
זה פשוט - אבל אם אתה לא מבין בחשמל עדיף (ואפילו חובה) שתזמין חשמלאי
מהחוט "פאזה" שמגיע למנורה הראשונה (בד"כ חוט חום עם פס שחור או כתום) אתה מוציא חוט שממשיך למנורה השנייה, אבל, בדרך בין שתי המנורות אתה מחבר מפסק.
כך שאם המפסק המקורי ("הראשי") כבוי אז שתי המנורות כבויות.
אם המפסק המקורי דלוק אז הראשונה דלוקה בטוח והשנייה תהיה תלויה במצב המפסק השני - אין צורך במפסק מחליף, מפסק רגיל
בשיטה זו לא ניתן להדליק את המנורה השנייה ללא הראשונה (שזה מה שביקשת)
וכמובן שצריך חוט "מינוס" חוזר (בצבע כחול)
וד"א - אני מניח שהחוטים חשופים (ולא שקועים בקיר) אז חייבים לעשות זאת עם כבל חשמל מבודד שמתאים לגינה - בצבע ירוק עבה
מהחוט "פאזה" שמגיע למנורה הראשונה (בד"כ חוט חום עם פס שחור או כתום) אתה מוציא חוט שממשיך למנורה השנייה, אבל, בדרך בין שתי המנורות אתה מחבר מפסק.
כך שאם המפסק המקורי ("הראשי") כבוי אז שתי המנורות כבויות.
אם המפסק המקורי דלוק אז הראשונה דלוקה בטוח והשנייה תהיה תלויה במצב המפסק השני - אין צורך במפסק מחליף, מפסק רגיל
בשיטה זו לא ניתן להדליק את המנורה השנייה ללא הראשונה (שזה מה שביקשת)
וכמובן שצריך חוט "מינוס" חוזר (בצבע כחול)
וד"א - אני מניח שהחוטים חשופים (ולא שקועים בקיר) אז חייבים לעשות זאת עם כבל חשמל מבודד שמתאים לגינה - בצבע ירוק עבה
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab