מה זה RC?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78775
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5376 פעמים
מרשים!
המערכת של יאמהה נראית על הניר משמעותית יותר חכמה מזו של פיוניר ושל דנון!
המערכת של יאמהה נראית על הניר משמעותית יותר חכמה מזו של פיוניר ושל דנון!
- oferlaor
- מנהל

שמוליק,
ראיתי את זה וזה לא מספיק ברור כיצד הם מבצעים זאת.
כלומר, אני מבין מה הם אומרים - הפילטרים משנים את ערכם לפי ציר הזמן. הבעיה של זה היא שדינמיות של פילטר כזה עלולה לפגום דרמטית בצלילים שנמצאים במקור. אני חושב שפילטרים דינמיים יכולים לגרום לא מעט נזק לאודיו.
מה שמעניין היה ביאמהה הוא בכך שגודל הפילטרים (רוחבם ומרכזם) דינמי, לדעתי זה פחות הרסני מפילטרים דינמיים.
שוב, הכל על הנייר, קשה מאוד לומר כיצד זה יפעל בשטח. הדרך הטובה ביותר לבדוק זאת הוא להכניס מערכת אודיו שכזו לחדר רק לחלוטין (כלומר, חדר קטלני מבחינה אקוסטית) ולבדוק עד כמה ניתן לשמוע בו מוזיקה בכל אחת מהמערכות.
מעניין שהמודל החזק ביותר של פיוניר הגדיל את מספר הערוצים של ה-EQ ל-9 (במפגש של פיוניר שיתואר במאמר הקרוב דובר על 6, כנראה בטעות). כך שנראה שלפיוניר ול-יאמהה יש דרכים שונות למדי לטפל ב-RC.
ראיתי את זה וזה לא מספיק ברור כיצד הם מבצעים זאת.
כלומר, אני מבין מה הם אומרים - הפילטרים משנים את ערכם לפי ציר הזמן. הבעיה של זה היא שדינמיות של פילטר כזה עלולה לפגום דרמטית בצלילים שנמצאים במקור. אני חושב שפילטרים דינמיים יכולים לגרום לא מעט נזק לאודיו.
מה שמעניין היה ביאמהה הוא בכך שגודל הפילטרים (רוחבם ומרכזם) דינמי, לדעתי זה פחות הרסני מפילטרים דינמיים.
שוב, הכל על הנייר, קשה מאוד לומר כיצד זה יפעל בשטח. הדרך הטובה ביותר לבדוק זאת הוא להכניס מערכת אודיו שכזו לחדר רק לחלוטין (כלומר, חדר קטלני מבחינה אקוסטית) ולבדוק עד כמה ניתן לשמוע בו מוזיקה בכל אחת מהמערכות.
מעניין שהמודל החזק ביותר של פיוניר הגדיל את מספר הערוצים של ה-EQ ל-9 (במפגש של פיוניר שיתואר במאמר הקרוב דובר על 6, כנראה בטעות). כך שנראה שלפיוניר ול-יאמהה יש דרכים שונות למדי לטפל ב-RC.
באתר של דנון קראתי שבדגמים המתקדמים שלהם יש RC שידוע לטפל ב-8 נקודות האזנה בו זמנית ,ולא רק ב-SWEET POINT אחד, כמו שיש היום בהמון רסיברים. האם ל-YAMAHA או PIONEER יש דבר דומה לזה? דרך אגב YAMAHA תמיד מגזימים "בשטויות" שלהם, וכשאתה בא לבדוק מה זה באמת עושה אתה מגלה פתאום שזה בולשיט..ויסלחו לי כל אוהדי YAMAHA
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
- oferlaor
- מנהל

אני ראיתי שהם הצהירו רק על 6 נקודות.
יאמהה מאפשרים תזוזה של מרכז ורוחב כל טווח ב-EQUALIZER, שזה יפה מאוד.
יאמהה מאפשרים תזוזה של מרכז ורוחב כל טווח ב-EQUALIZER, שזה יפה מאוד.
מהאתר של DENON
Auto Setup and Auto Room EQ with Audyssey MultEQ XT
The Audyssey MultEQ XT allows room correction and calibration technology. During the Auto Set-Up mode, MultEQ XT automatically determines how many loudspeakers are connected, whether they are connected in phase and whether they are satellites or subwoofers. When it has processed this it then analyzes and calibrates speaker level, size, and distance. In addition, MultEQ XT detects the proper crossover point and determines correct frequency response for up to eight listener positions simultaneously. This is the first system to optimize and compensate the system for more than one listening location at the same time giving nearly every listener in the room a "sweet spot" no matter where they're sitting. Denon's implementation of MultEQ XT uses multiple Texas Instruments' Aureus DSP processors with high-end digital-to-analog converters. Both the Room EQ and Auto Set-Up features can be disabled if required.
...
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.