QNAP- החלפת ה- system drive במערכת של 4 single drives
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8127
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אותו דבר עם דיסקים, רק יותר גרוע.
·
קרעת אותי
·
קרעת אותי
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
·NegativeIQ כתב:@ds123
זה רעיון מאוד רע להשתמש בתצורת single drive, זה אומר שאין לך שום גיבוי וברגע שדיסק הולך הוא לוקח איתו את כל מה ששמור עליו. ממליץ לך בחום לעבור ל-RAID5 או 6.
בכל מקרה אם אתה חייב להחליף את הדיסק כמו שהוא אז תצטרך להעתיק את כל התוכן לדיסק החדש. זה לא רעיון טוב לעשות העתקה מלאה של דיסק בזמן שהוא בשימוש לכן לא ניתן לבצע את זה על ה-NAS עצמו. כבה את ה-NAS. נתק את הדיסק מה-NAS וחבר אותו, כמו גם את הדיסק החדש, למחשב לינוקס נפרד. מכאן כל מה שצריך לעשות זה להשתמש ב-Clonezilla כדי לשכפל את הדיסק (תוודא שאתה מבצע את השכפול בכיוון הנכון! מכיר מישהו שמחק לעצמו ככה דיסק). אח"כ תכניס את הדיסק החדש ל-NAS ותוודא שהכל עובד בסדר (רצוי כמה ימים) לפני שאתה מוחק את הקודם....
Clonezilla היא אפליקציית live usb. בשביל מה צריך מחשב עם לינוקס? לא מספיק להעלות את clonezilla מ bootable usb ולהריץ העתקה?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
@ds123
בהנחה שה-bootable USB הוא לינוקס אז בהחלט אפשר.
בהנחה שה-bootable USB הוא לינוקס אז בהחלט אפשר.
@NegativeIQ
·הכוונה שלי היא ש clonezilla עצמה היא לא תוכנת דקסטופ שרצה על גבי מערכת הפעלה. כדי להריץ אותה צריך להכין bootable usb עם התוכנה. ככה לפחות הבנתי.
·הכוונה שלי היא ש clonezilla עצמה היא לא תוכנת דקסטופ שרצה על גבי מערכת הפעלה. כדי להריץ אותה צריך להכין bootable usb עם התוכנה. ככה לפחות הבנתי.
באיחור קל עשיתי את ה clone עם clonezilla.
הכל עובד כרגיל, אבל הבעיה שאני יכול להשתמש רק ב 3tb מתוך ה 8 של הדחסק החדש. כלומר יש עוד 5tb לא מוקצים.
ניסיתי ליצור מחיצה נוספת עבור ה 5tb אבל אני לא מצליח.
מה אפשר לעשות? יש אולי דרך להוסיף את ה 5 למחיצת ה 3 הקיימת?
הכל עובד כרגיל, אבל הבעיה שאני יכול להשתמש רק ב 3tb מתוך ה 8 של הדחסק החדש. כלומר יש עוד 5tb לא מוקצים.
ניסיתי ליצור מחיצה נוספת עבור ה 5tb אבל אני לא מצליח.
מה אפשר לעשות? יש אולי דרך להוסיף את ה 5 למחיצת ה 3 הקיימת?