עזרה קטנה לנפש אבודה במבוך כיולי הפטיפון ? :) (Thorens TD-165)

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Mumford פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום שלום חברי הפורום
אני משתמש בפטיפון שקיבלתי מאבי כמה שנים, אך רק לאחרונה התחלתי להבין את החשיבות שבפטיפון מכויל היטב.

הציוד שלי:
THORENS TD 165
ראש SHURE M97XE
מחט N92E (הדבר נחפר לעומק לפני שרכשתי אותה ואכן המחט מותאמת לראש בלי בעיה)

וכך היה הדבר:
קיבלתי את התקליט הראשון של blood sweat & tears לפני שבועיים. בלהיט הידוע love you then you'll ever know שמתי לב לדיסטורשין לא נעים בvocals. תחילה הנחתי שמדובר בתקליט מלוכלך או שרוט, אבל אחרי חפירה של הרבה מאמרים ופורומים הבנתי שלרוב דיסטורשן נובע מזרוע/ראש לא מכויל ולא מתקליט קלוקל. כמו כן לפחות ויזואלית התקליט שואף לE ועבר ניקוי.

בקיצור, התחלתי ללכלך את הידיים בענייני הכיולים - תחילה בcounterweight, אחר כך בtracking force, ואז במיקום הראש בheadshell..אחר כך עם הprotractor שהגיע עם המחט. כמובן תוך התייחסות לmanual ולסרטונים אמינים לכאורה ביוטיוב.

הזמנתי stylus pressure gauge שעתיד להגיע בדואר ועד אז מבחינת משקולת anti-skating אין לי הרבה מה לעשות. אבל, ככל הנראה בדרך עשיתי איזושהי טעות שהפכה כרגע את שמיעת התקליטים לבעייתית ביותר. אם לפני זה הדיסטורשן בתקליט הזה הפריע לי..כרגע עם כל תקליט יש רעשי רקע היסטריים וחוסר מוחלט בתמונת סטריאו/הענות תדרים בריאה.

אני לא כל כך מצליח לשים את האצבע על מה בשרשרת לא תקין. את הcounterweight כיילתי בעדינות לפי ה"עין", על משטח ישר כמובן, ואת הtracking force כיילתי ל1.25 כמו שמומלץ בmanual של הראש. את הראש עצמו החזרתי למצב הקודם שלו בheadshell (הכי רחוק ). הזזתי לפה..הזזתי לשם..ככה או ככה זה הרבה יותר גרוע ממה שהיה - ומה שמצחיק זה שבמקרה הטוב הפטיפון הזה ביקר אצל טכנאי בשלהי שנות ה90.

ההערכה שלי כרגע זה שקודם כל משהו בזווית המחט לא נכון - וצירפתי תמונה. כך היה המצב גם קודם אמנם אבל אפשר להתחיל בזה. משהו לבטח גם לא נכון בכיול הcounterweight, והחוסר במשקולת כרגע גורע גם הוא (שאגב אין לי את המשקולת המקורית אבל אני אמצע משהו ששוקל בקירוב 1.25 גרם ואשתמש בו לבינתיים).

האם למישהו יש ניסיון בכיול הפטיפון הספציפי הזה?
ואפילו בשילוב בין הפטיפון והראש האלו?

תודה רבה !

http://www.interload.co.il/upload/3331104.jpg

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #2 

עוד דברים שעוזרים לכיול
- רגליות גומי
-הארקה
- משטח יציב, שולחן משל עצמו
- בדיקת השולחן עם פלס, האזור להנחת התקליט עם פלס, להניח פלס על המחט.
-סטרוב (מהירות סיבוב)
- בדיקת תקינות קדם מגבר
- תקינות שמע בפטיפון עצמו (לא רלוונטי)
- המשקל על המחט
- כיול הזרוע (לא לכולם זה רלוונטי)
- כיול מסלול המחט
- ניקוי התקליט
- תקינות המחט

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

Mumford כתב: ראש SHURE M97XE
מחט N92E (הדבר נחפר לעומק לפני שרכשתי אותה ואכן המחט מותאמת לראש בלי בעיה)
...
???
.Anything can be done, but it's only done if it's done

Mumford פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

dragon כתב:
...
...
???
...
·קח לדוגמא :
http://audiokarma.org/forums/index.php? ... us.627594/ (אמנם על הM95 אבל גם על ה92 מדובר פה)

http://audiokarma.org/forums/index.php? ... xe.785277/

http://audiokarma.org/forums/index.php? ... xe.679760/

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #5 

בצע שוב כיוון עם protractor שמתאים לזרוע ראה מדריך
לא מובן לגבי מיקום הראש על השלה..המיקום צריך להקבע לפי הפרוטרקטור יש שם את המרחק בין ציר הזרוע לבין המחט
גם לא מובן אם יש לך משקולת לאנטיסקייט? אם אין לך אפשרות לכוון אנטי סקייט זה גם יכול לייצר רעשים... בדרך כלל בצד אחד יותר מאשר בשני ותמונת סטריאו משובשת
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

random1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

ממפורד שלום

שליחה #6 

זוית המחט יחסית לתקליט אכן "מוזרה". נראית חדה מדי. המחט אמורה להיות כמעט ניצבת למשטח התקליט.כ 90 מעלות +/- 2.
לעניות דעתי המחט אינה מתאימה ושייכת לראש.
אם הראש הוא m97x הרי המחט צריכה להיות n97xe (לא אדומה כי אם שחורה עם מגן כחול או שחור) .המחט שלך מתאימה לראש m92 ,שלא הוא זה שמותקן על השלה.
לדעתי אם תחליף את המחט למתאימה (אדר בחשמונאים,רדיו הכוכב בקינג ג'ורג' או ebay ושות'), אחרי כיונונים נכונים תשמע אחלה.
בדוק בנוסף שישנה הצמדה מלאה בין חלקו העליון של הראש לתחתית השלה.
בדוק ודווח.

lion77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 632
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #7 

@Mumford
·
2 שאלות:

האם כל התקליטים שאתה מנגן על הפטיפון הזה נשמעים עם דיסטורשן או רק התקליט הספציפי הזה ?
האם בדקת את התקליט הספציפי על פטיפון אחר ווידאת שהבעיה לא בתקליט ?

Mumford פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

raniburg כתב:בצע שוב כיוון עם protractor שמתאים לזרוע ראה מדריך
לא מובן לגבי מיקום הראש על השלה..המיקום צריך להקבע לפי הפרוטרקטור יש שם את המרחק בין ציר הזרוע לבין המחט
גם לא מובן אם יש לך משקולת לאנטיסקייט? אם אין לך אפשרות לכוון אנטי סקייט זה גם יכול לייצר רעשים... בדרך כלל בצד אחד יותר מאשר בשני ותמונת סטריאו משובשת
...
אין לי משקולת Anti-skate ואני מנסה למצוא חלופה ביתית כי 40 דולר זה לא מעט עבור סטודנט:( היום עשיתי ניסיונות עם חוט דייג ואום אבל זה לא מוצלח במיוחד..אם לא אמצא חלופה אזמין משקולת.

lion77,
אין לי פטיפון תקין אחר כך שלא יכול לבדוק. וכעת הבעיה על כל תקליט. נראה שהתמונות שצילמתי כרגע מראות גם למה. המחט שהשתמשתי בה אל מול המחט הישנה של הm44-7 שהגיע עם הפטיפון ועבר זמנה. נראה שהמחט בהחלט קיבלה איזשהו עיקום לא נעים גם אנכית וגם אופקית. האם זה יסביר את שורש הבעיה?

אני די בטוח שהייתה לה איזושהי זווית מוזרה גם קודם לכן, אבל מי יודע..יתכן שקיבלה מכה
התחתונה
 התחתונה
הימנית
 הימנית
הימנית
 הימנית

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #9 

על פי הצילומים קיבלת את התשובה...
שים לב כי המחט הלא מקורית ארוכה יותר ואף פתח הכניסה שבה אל הראש הינו...מעוך ! דבר המעיד כי הכנסת אותה בכח אל הראש וכתוצאה מכך המחט התעקמה !
שוב, המחט אינה תואמת את הראש הנ''ל.
החלף למחט מקורית או תחליפית אבל כזו שתואמת את דגם הראש ופתרת את הבעיה.
בהצלחה.
מוזמנים אתם ל"סטריאו ישראל" בפייסבוק

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #10 

בהמשך למה שרמי כתב
אם הקנטליבר עקום לא משנה כמה תכייל ותכוון את הזרוע
נקודת המגע עם התקליט לא תהיה נכונה

לגבי אנטי סקייט
חוט דייג עבה מידי
עדיף כבר חוט תפירה דק
או יותר טוב חוט תפירה כירורגי
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #11 

אפשר מידע על ה ANTI SCATING ?
במקרה יש לי אחד כזה על הפטיפון. אבל הייתי שמח לדעת כיצד מכוונים ומה המטרה שלו שיוצרים כזה אחד DIY

תודה רבה מראש

lion77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

@Mumford
·
יש לי ראש m91ed ללא מחט שאני לא משתמש בו. לא הצלחתי להבין אם המחט החדשה או הישנה היא שעושה לך בעיות, בכל מקרה אני חושב שהמחט הזאת יותר מתאימה לראש שלי. אם אתה רוצה לקחת לניסיון דבר איתי בפרטי.

Mumford פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

@lion77
·
תודה רבה על ההצעה!
אך המחט המעוקמת היא הn91e...החדשה.
אלאאם כן מישהו יכול להמליץ על דרך ליישור הcantilever? שווה לנסות ..כך או כך היא לא שמישה כרגע.

לצד זה אני בודק אפשרות של לקנות ortofon om10..יש באזור ה200 ש"ח באיביי:
https://www.ebay.com/itm/Ortofon-OM-10-MM-Moving-Magnet-Cartridge/120491771987?epid=1540233937&hash=item1c0dde8853:g:ykEAAOSwDNdVnmaB

ramirami68 ו-raniburg תודה על המידע. בהחלט אנסה

lion77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

@Mumford
·
יש לי את הראש הזה, אני לא יודע אם הוא פגום או שהמחט פשוט סיימה את חייה אבל לעומת הm97xe, הוא נשמע פשוט גרוע לדעתי. אולי עם מחט חדשה הוא יישמע יותר טוב אבל לא השקעתי בו מאמץ.
יש לך פטיפון מעולה, תנסה לראות אם יש לך אפשרות להגדיל מעט את התקציב אתה תהנה ממנו הרבה יותר עם ראש קצת יותר איכותי.
אני לא פוסל את האורטופון כמובן אין לי מספיק ידע וניסיון איתו, אבל נראה לי שאם יש לך ראש m97xe עדיף לך לקנות מחט מתאימה ולהשתמש איתו, אמנם המחט עולה 400 ש"ח אבל נראה לי שהראש יותר איכותי מהאורטופון הנ"ל. יש פה יותר מלומדים ממני שיכולים אולי לחוות דעה יותר מבוססת. בהצלחה בכל מקרה.

Mumford פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

RAMIRAMI68 כתב:על פי הצילומים קיבלת את התשובה...
שים לב כי המחט הלא מקורית ארוכה יותר ואף פתח הכניסה שבה אל הראש הינו...מעוך ! דבר המעיד כי הכנסת אותה בכח אל הראש וכתוצאה מכך המחט התעקמה !
שוב, המחט אינה תואמת את הראש הנ''ל.
החלף למחט מקורית או תחליפית אבל כזו שתואמת את דגם הראש ופתרת את הבעיה.
בהצלחה.
...
·אני רק רוצה לציין שלדעתי הכניסה לראש אינה מעוכה..זהו העיצוב שיש גם למחט המקורית של m97xe. אפשר גם לראות את זה כאן.
שלחתי מייל לshure כדי לבדוק את עניין התאימות של הM97XE עם מחטים אחרות.

בכל מקרה המחט התעקמה בזכותי באיזושהי דרך.

אני כרגע בודק אפשרויות..יתכן שאזמין מחט לm97xe או שאקח ראש חדש של אורטופון Om10. אם למישהו יצא לעשות מבחן ab עם הראשים הללו מוזמן לספר:D

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”