legopart כתב:רציתי לתת רמיזה קלה שהפנים של המכשיר אם לא כולו הוא בלאי.
ווינטג' == אשפה.
אם אתה רוצה שהוא יהיה תקין, תלחים את כל הלוח מחדש, גם נגדים וטרנזיסטורים חדשים ותבדוק עשרות פעמים שהשבילים נקיים ומוליכים.
רק ככה מובטח לך שהגרוטעה הזו תעבוד ותשמיע צליל לאורך זמן.
אנשים כבר לא חיים את הזמן שהגרוטעה הזו קיימת. תמסור אותה לאלטזכן או בגרושים למתכת אם יקבלו, אולי יעשו מהחומרי גלם שלה משהו שימושי בעתיד D:
...
·
מספיק לכתוב שטויות תמוהות בפורום.ראית או האזנת פעם ל-8080 מקרוב? אני מניח שלא.למרות שסאנסוי לא השתמשו אז ברכיבים הכי איכותיים שיש,התכנון שהם הוציאו מהם היה מצויין ובזכותו הרסיבר הזה ואחיו הגדול ה-9090 (ודגמי ה-DB)
הם עד היום רסיברים מבוקשים מאוד ומחיריהם הולכים ומאמירים.לא סתם הרסיבר הזה קיבל אז כזה פרסום ועד היום מי שמכיר את שוק הסטריאו של ואת סאנסוי זוכר אותם.כשאתה פרסמת כאן תמונות של מערכות מיני מודרניות מזובלות מפלסטיק שחור (ואת הניסויים שעשית עליהן) אף אחד לא לעג לך "למה אתה אוסף דברים כאלה".אז תן קצת כבוד למשתתפים פה ומספיק לכתוב שטויות טרוליות.
מספיק לכתוב שטויות תמוהות בפורום.ראית או האזנת פעם ל-8080 מקרוב? אני מניח שלא.למרות שסאנסוי לא השתמשו אז ברכיבים הכי איכותיים שיש,התכנון שהם הוציאו מהם היה מצויין ובזכותו הרסיבר הזה ואחיו הגדול ה-9090 (ודגמי ה-DB)
הם עד היום רסיברים מבוקשים מאוד ומחיריהם הולכים ומאמירים.לא סתם הרסיבר הזה קיבל אז כזה פרסום ועד היום מי שמכיר את שוק הסטריאו של ואת סאנסוי זוכר אותם.כשאתה פרסמת כאן תמונות של מערכות מיני מודרניות מזובלות מפלסטיק שחור (ואת הניסויים שעשית עליהן) אף אחד לא לעג לך "למה אתה אוסף דברים כאלה".אז תן קצת כבוד למשתתפים פה ומספיק לכתוב שטויות טרוליות.
...
·וואלה תתפלא, רבים כאן לעגו על המערכות שלי ועל הניסיון שלי לתקן אותם למרות שההשקעה והמעמצים (שהצליחו בסוף) היו שלי, והתגובות המבישות היו שלכם!
נוצר הרושם שההבדל ביני לבינכם הוא שלכם יש סאנסוי ולי אין סאנסוי וטו לו... זה כל ההבדל ביחס פה לאנשים.
הפורום הזה הוא לא פורום רק לסאנסוי.זאת הייתה חברה פופולרית מאוד בזמנו ולכן יש כאן הרבה דיונים עליה.מדברים פה בעיקר על ציוד מהזמנים של שנות השבעים שהיו שנים יפות מאוד בתחום הסטריאו,ומשתדלים(ורב הזמן מצליחים) גם שתהיה כאן תרבות דיון ולא כתיבת ספאם ותשובות מוזרות/תמוהות/מגוכחות.(רמז עבה).
פניתי לפרדי (טייגר אלקטרוניקס) לפי המלצתכם, יש לו מעבדה קטנה במרכז תל אביב. הסברתי לו בדיוק מה הדברים שאני צריך לסדר, הבן אדם הבין בדיוק על מה אנחנו מדברים.
אחרי שבוע קיבלתי חזרה רסיבר עם כל הבעיות הנ״ל מתוקנות, הסביר לי מה הייתה הבעיה ומה היה התיקון הנדרש.
קודם כל אני שמח שהמכשיר שלך תוקן אצל (טייגר אלקטרוניקס) והכל בסדר
אבל לפעמים תכנאים בעלי שם שגובים על תיקון הרבה כסף אבל מתיחסים בזלזול
ולא מוכנים לקחת אחריות ,וחבל ואני אשית מתרחק מהם כמו מאש
ואני מאמין במאה אחוז שאותו תכנאי נזק שהתעלם ממך שדרשת תיקון חוזר
הוא מיסתובב פה בפורום ,
זה דיי פשוט, מכניסים למגבר סיגנל זהה לשני הצדדים ממחשב או פלאפון. עדיף להכניס סיגנל סינוס כי מכשירי מדידה זולים שאינם trueRMS מכוילים לפי סיגנל כזה. תדר של 1kHz הוא דיי סטנדרטי.
יש המון תוכנות ואפליקציות שיאפשרו לך לעשות זאת, פשוט תחפש sweep generator או frequency generator או אפילו תחפש 1kHz sin בyoutube 😃
לאחר שעשית זאת תחבר את המולטימטר על מצב VAC ליציאה של המכשיר כאילו שהוא רמקול ותשווה את המדידות של הערוצים.
בעוצמות מאוד נמוכות הסיגנל יהיה כמה עשרות mV אבל בעוצמה מאוד גבוהה זה יכול להגיע גם עד לכמה עשרות וולטים.
אפשר לעשות זאת גם עם רמקול מחובר רק לא להגביר בצורה בלתי מבוקרת.
קח בחשבון שהיציאות אף פעם לא זהות לגמרי, תמיד יש הבדל של כמה אחוזים וזה סביר. בעוצמות מאוד נמוכות ההבדלים יכולים להיות גם עשרות אחוזים עקב הקושי לייצר חוגות לוגריתמיות תואמות לחלוטין.