שיפוץ KEF 103.2 ישנים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
דן4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום,
החלטתי לשתף סיפור קטן. מקווה שתהנו ואשמח לתגובות מועילות.
אחרי שימוש, מאושר בסה"כ, של כ- 20 שנה במגבר סטריאו NAD של 25W, שהפעיל ביעילות צמד רמקולים Westra L-100, החלטתי לשנות קצת את ההרכב. מפאת חוסר מקום, נזקקתי לשני רמקולים (לא יותר, בשבילי רק סטריאו) מדפיים בגובה של עד 57 ס"מ . מכיוון שאני לא מאמין ברמקול קטן ש"יודע לנגן כמו גדול" (לא קונה את זה, אי אפשר לנצח חוקי פיזיקה בסיסיים), התחלתי לחפש מדפי גדול מימדים שימלא את החלל בסאונד מתוק. הרמקול הראשון שנרכש היה B&W מדגם 602 S3. חלק מהקטע, מעבר לסופרלטיבים שקראתי באתרים זרים, שהיללו את אחיו הקטן, ה- 685, היה המראה האגרסיבי שלו, עם הוופר בצהוב. והיה כמובן את עניין המידות: עם גובה של 49 ס"מ הוא גדול יותר ממרבית המדפיים המודרניים שנמכרים כיום והתיבה הגדולה מתאימה לוופר בגודל 7 אינטש לעומת 6 עד 6.5 במרבית המדפיים האחרים. גם הביקורות דיברו על רמקול עוצמתי יחסית והיתה גם העובדה שיש פורט קדמי שאמור להקטין את הפגיעה באיכות הצליל עקב קירות קרובים. בקיצור, הלכתי על זה ואחרי שהרמקולים מוקמו כמו שצריך המראה שהתקבל אכן היה פצצה. להפתעתי, האזניים אמרו אחרת. הסאונד ממש לא התאים לי בלשון המעטה - באסים חזקים שמזכירים מערכות סאונד שפועלות בפול ווליום במכוניות וגבוהים דקיקים וצורמניים. הרגשתי שלמוסיקה שאני מאזין (מוסיקת גיטרות בעיקר, בלוז ורוק עם דגש על רוק ישראלי) הרמקולים הללו פשוט עושים עוול. הנסיון החד -פעמי והלא מוצלח הזה עם רמקולים מודרניים גרם לי לחפש רמקולים ישנים שיתאימו לסגנון המוזיקה ולסאונד שאני מחפש: רמקול מספיק עוצמתי שבווליום הנכון יאפשר לעצום את העיניים ולהרגיש כמו בהופעה חיה, עם באסים לא שתלטניים וטיפול מעולה וטבעי בסאונד של גיטרות, החל מהאקוסטית של שלום חנוך באדם בתוך עצמו ועד לדיסטורשן של מטליקה ופרל ג'אם. אחרי שיטוט ברשת נתקלו עיניי בתמונה של רמקולים KEF 103.2 ונדלקו...רמקול וינטג' מדפי מאסיבי, עם תיבה מרובעת, פשוטה ומיושנת כזו, בצבע עץ טבעי ווופרים נדיבים עם צורה קצת מוזרה שחוברו לתיבה בשלושה ברגים. בקיצור, הוקסמתי והתחלתי לפנטז אבל איפה מוצאים דבר כזה? באיביי מצאתי זוג כאלה שגם נראו במצב טוב אבל הובלה שלהם + העלויות הכרוכות בזה ריפו את ידיי. בסופו של דבר מצאתי צמד כזה אצל בחור שגר ביישוב בצפון (אני תל אביבי) ואחרי כמה חודשים, במסגרת טיול משפחתי לאזור, נכנסתי לבקרו. בתוך חדר בביתו מצאתי יותר מ- 10 זוגות של רמקולים ישנים כולל KEF C30 שנראו במצב הרבה הרבה יותר טוב מה- 103.2, שמצבם באמת היה מזעזע - וופרים קרועים, טוויטרים עקומים (אחד לא מקורי) ותיבות חבוטות ומתקלפות. להפתעתו, לקחתי את ה- 103 איתי והם שכבו אצלי ללא טיפול מספר חודשים. בין לבין רכשתי עוד צמד קפים מסוג CODA III במצב מעולה שתפקדו לא רע אבל הרעיון לשפץ את ה- 103 המוזנחים לא ננטש. לבסוף באיזה יום חופש העמסתי אותם ושמתי אותם לטיפול אצל רפי האוזמן. רפי תיקן את הוופרים וגם את המערכת להגבלת עוצמה שנועדה במקור להגן עליהם מפני עומס יתר והייתה מקולקלת. השלב הבא היה למצוא טוויטרים אחרים. את המקוריים זנחתי משיקולי עלות-תועלת ולבסוף מצאתי צמד טוויטרים משומשים מסוג גודמנס' עליהם קראתי ביקורות טובות ברשת. עכשיו הכל היה תלוי בי ואכן, שבת אחת התחלתי במלאכה. התחלתי עם החלפת הטוויטרים, מה שדרש החלפת חוטים, הלחמות, סגירה של החורים הישנים בתיבה וקידוח של חורים במיקומים שונים מהמקור, שיתאימו לטוויטרים החדשים. אח"כ התחיל הטיפול בתיבות. אני לא נגר במקצועי ואין לי נסיון בזה ולכן ראיתי קצת סרטונים ביו טיוב בנושא והתייעצתי. השלב הראשון היה מילוי חורים ופגמים בתיבות, בעיקר בקצוות, בחומר שניתן ללוש ולעצב אותו ושמתקשה לחומר דמוי עץ אותו ניתן לשייף לקדוח ולצבוע. נגשתי לעבודה הזו בחרדת קודש כי פחדתי להרוס ולקלקל. השלב השני, אחרי המילוי (שכלל גם עיצוב של חלק מהפינות שלא היו קיימות), היה ששייפתי כמיטב יכולתי. השלב השלישי היה צביעה. בהתחלה קניתי צבע עץ אדמדם אותו ניסיתי בחלק האחורי של אחת התיבות והוא נפסל, הצבע הבא שניסיתי היה פחות אדמדם והוא כבר עשה את העבודה. השלב האחרון היה למרוח קצת דבק על הסמל המתכתי (לא ייאמן ששניהם לא אבדו ברבות השנים) ולהצמיד אותו בצידו הימני התחתון של כל רמקול. לא היה מאושר ממני עם סיום העבודה - הייתי בעליו של צמד קפים 103.2 יפייפיים ששיפצתי במו ידיי. בידיים רועדות ועם קצת חשש (מה אם הסאונד יהיה דפוק?...) חיברתי אחד מהם ביחד עם הקודה 3 כדי לקבל התרשמות השוואתית והאזניים סיפרו לי ששיחקתי אותה - רמקול חזק שלא נבהל מווליום גבוה, עם סאונד חם, באס עם נוכחות לא מעיקה וטוויטר שמעביר את הסולואים של דיויד גילמור כאילו הוא עומד לידי. שוב קבלתי הוכחה שבימים שבהם הכל נגיש וקל, והחברה הצרכנית לא יודעת שובע, יש כל כך הרבה כיף וסיפוק בלקחת חפץ ישן ומוזנח, לתת לו את הנשמה ולקבל כל כך הרבה בחזרה. זהו. צירפתי כמה תמונות שלהם. להתראות בשמחות!

SHMUELM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 198
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

שבת שלום,כיף לקרוא(מלבד הזוועה לגבי הb&w).תתחדש כמובן ותהנה.אם לא מפריע לך ספר מה היה לוופרים שהיו צריכים תיקון.למה שמת את הטוויטרים הללו דווקא?איזה רמקולים היו לך קודם מלבד הווסט-רע?מעניין אם גם את הוופר הזה צריך לסובב כול כמה חודשים על מנת למנוע הינעלות של הסליל(spidersug).כשמזיזים את הממברנה שומעים חיכוך וכו.בעתיד תוכל גם לבטח לשפר אותם עוד יותר(טוויטר טוב יותר).

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 235 פעמים

שליחה #3 

דן,
סיפור טוב על רמקולים עוד יותר טובים, כל עוד הם מקוריים.
לא ברור לי למה זנחת את הטוויטרים המקוריים והחלפת אותם באחרים.
תן כבוד לקף, הם יודעים מה הם עושים.
הטוויטרים שהרכבת הם בעלי נצילות גבוהה יותר מהמקוריים,
וכרגע הרמקולים שלך לא מאוזנים, למרות ההתלהבות.
מציע לך לתקן את האורגינליים או לשים עין על אורגינליים משומשים.

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שליחה #4 

מזדהה עם רוב הדברים שכתבת, (רק פעם הבאה תנסה קצת להפריד לפיסקאות :) )

גם אני עברתי את אותו "המסע" גם עם B&W 603 S2, ואפילו עברתי אותו דרך B&W 804S...

עד שהבנתי דבר או שניים על רמקולים, והבנתי שאפשר אחרת,

היום אני עם ADSים ווינטג' ישנים, ועם BRAUN ישנים, שלדעתי נותנים תוצאה ששום B&W לא יוכל לתת לעולם...

פעם היו מייצרים רמקולים ששומרים על הנשמה של המוזיקה, היום מייצרים רמקולים שבעיקר שומרים על העיניים של המאזין,

היום הגישה היא לשמוע עם העיניים ופחות עם האוזניים....

JBL L100, ADS, KEF CONCERTO, KLIPSCH, AR,SEAS, BRAUN, ALTEC

ויש עוד הרבה הרבה מותגים טובים מעולם הווינטג' שפשוט קורעים לגזרים כל רמקול מודרני

מבין החברות המודרניות - יש טובות - בעיקר מז'אנר הBBC - ספנדור, PMC, HARBETH, גם מוניטור אודיו בסדרות החדשות

B&W לטעמי מעולים בעיקר לקולנוע ביתי
נערך לאחרונה על ידי gechts ב 13/01/2018 23:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #5 

כיף לקרוא !
תהנה מכל רגע !

דן4 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #6 

תודה על התגובות.
לגבי הטוויטרים, אם אינני טועה, המקוריים שלהם נקראים SP113. ברמקולים שאני רכשתי רק אחד מהטוויטרים היה מקורי וגם אצלו הכיפה(דיאפרגמה?) הוחלפה לכיפה כסופה וכל העסק היה דפוק. בהתחלה התעניינתי בלהשיג טוויטרים מקוריים אבל יצא לי לדבר עם מישהו עם נסיון שטען שלא תהיה בעיה לשים משהו תחליפי איכותי ולקבל תוצאה טובה. מעבר לזה, הטוויטר בקודה 3 שקניתי קצת אכזב( לא מספיק חד ומדויק ודרש תגבור של טרבל) וחששתי שתתקבל אותה תוצאה. אני מבין את הרצון להחזיר את הרמקול למקור אבל לדעתי מה שיותר חשוב זה להחזיר אותו לשימוש ולהנות ממנו. מעבר לזה, הרכבתי טוויטר אחר ותקופה האזנתי להם כשבכל אחד טוויטר מסוג שונה. לבסוף בחרתי בגודמנס' שנשמעו נכון יותר. אגב, הרמקולים מנגנים אצלי בסלון כבר קרוב לשנה כך שתקופת ההתלהבות עברה ואני ממש לא מרגיש חוסר איזון.

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שליחה #7 

דן4 כתב:תודה על התגובות.
לגבי הטוויטרים, אם אינני טועה, המקוריים שלהם נקראים SP113. ברמקולים שאני רכשתי רק אחד מהטוויטרים היה מקורי וגם אצלו הכיפה(דיאפרגמה?) הוחלפה לכיפה כסופה וכל העסק היה דפוק. בהתחלה התעניינתי בלהשיג טוויטרים מקוריים אבל יצא לי לדבר עם מישהו עם נסיון שטען שלא תהיה בעיה לשים משהו תחליפי איכותי ולקבל תוצאה טובה. מעבר לזה, הטוויטר בקודה 3 שקניתי קצת אכזב( לא מספיק חד ומדויק ודרש תגבור של טרבל) וחששתי שתתקבל אותה תוצאה. אני מבין את הרצון להחזיר את הרמקול למקור אבל לדעתי מה שיותר חשוב זה להחזיר אותו לשימוש ולהנות ממנו. מעבר לזה, הרכבתי טוויטר אחר ותקופה האזנתי להם כשבכל אחד טוויטר מסוג שונה. לבסוף בחרתי בגודמנס' שנשמעו נכון יותר. אגב, הרמקולים מנגנים אצלי בסלון כבר קרוב לשנה כך שתקופת ההתלהבות עברה ואני ממש לא מרגיש חוסר איזון.
...
·

אני במקומך הייתי ממשיך את המסע בחיפוש אחר הטוויטרים המקוריים ב EBAY, תעקוב בסוף תמצא, ולדעתי זה יהיה שווה את זה

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

103.2

שליחה #8 

כל הכבוד על הפרוייקט!

ה 103.2 הוא ללא ספק רמקול יוצא דופן, ולא בכדי- הוא משלב תובנות של קף על פני 4 עשורים
בין היתר B200G שדרוג ה-וופר האלמותי B200 שזכה למגנט ענק ויכולת עמידה בהספק של 100 וואט (וגם יותר) - הופיע גם בדגמים אחרים כולל ה RFERENCE 105.2 (אם אינני טועה)
הטוויטר המקורי לדעתי תואם את הדגמים הראשונים של ה KEF105 (ה T33 marketing model ) ודגם היצרן הוא SP 2011.
אם בכלל לא לחזור עם הטווטר למקור - (כמעט "חילול קודש".... ב GB עוצרים על עבירות כאלו :-)) ,הייתי מנסה למצוא זוג AUDAX 25/100 או משהו בליגה הזו...

מילה אחרונה - הרמקול מאוד לא נציל (כ 86 דיבי SPL) ולכן נדרש לו מגבר טוב וחזק בכדי למצות את מה שהוא יודע לעשות.
לדעתי - לא מתאים לרסיברים בני 30-40 וואט .. נסה לחבר אותו לסט הולם באיזור ה 100 וואט ולדעתי לא תרצה להחליף אותו אף פעם :-)

עוד פרטים - כאן
http://uk.kef.com/explore-kef/kef-museu ... 32-1980-85
בהצלחה
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

avile7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 402
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

איך הקודה 3 לעומתו