ZWAVE ובית חכם, כל מה שרציתם לדעת - שאלות-תשובות בהודעה הראשונה

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
R-יק
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 518
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #1201 

@דודהכיטוב
·
נראה שיעבוד...
זה כמו אלו http://www.vesternet.com/z-wave-mco-tou ... h-two-load

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 146 פעמים

שליחה #1202 

זה חברה סינית בשם NEO
זה הפרטים
Used to remotely control on and off of household appliances
through a mobile app.
Compatiable with all Z-wave certified hub
Radio Protocol: z wave (compatible with 300 series and 500
series )
Wireless Distance:up to 80 meters outdoor, 40 meters indoor
Operating mode: touch screen Switch
output: Can connect two output devices, each gang supports 16A
max
Size: 86mm(L) x 86mm(W) x 34mm(H)
Size of rear plastic part:53.5mm diameter
Net Weight:97.1g/pcs(only product)
Power Specification:110-230V AC+/-10% ,50/60Hz
Operation Temper:0°~ 40°C (32°F~104°F)
Storage Temper: 0°C ~ 60° (32°F ~140°F)
Operation Humidity: 20% ~ 85% non-condensing
Storage Humidity: 0% ~ 90% non-condensing
Certificate:z wave plus, CE, RoHS
Warranty:1 year

זה בהחלט אמור לעבוד עם ZWAVE תדר אירופה.

ספוילר - רכשתי מהם לנסיון מוצר שקע חכם, השקע נשרף בהפעלה ראשונה וכל ניסיון לקבל מהם שירות \ החלפה\תמיכה נכשל כשלון חרוץ...

הייתי מנסה את הגלאים שלהם, אבל במש שקשור ל 220V בקיר, לדעתי פשוט לא שווה את הסיכון... תשלם עוד עשרים דולר ותהיה שקט מחברה אירופאית עם אישורים וכמה שנות ותק בשוק...
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

rotbard
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

Re: התקנת מודול של תריס

שליחה #1203 

cafri כתב:
אם אני צודק, אז אתה צריך לשנות את הגדרת המודול, כך שהוא יהיה מודע לסוג המתג (ברירת-המחדל היא מתג קפיצי).

אתה עושה זאת כך:
1. נכנס למסך הניהול של הVeraLite
2. עובר ללשונית Devices
3. עבור המודול של התריס נכנס להגדות על-ידי לחיצה על ה"מפתח השוודי"
4. עובר ללשונית Device Options
5. לחיצה על Add Configuration Settings
6. תחת Variable אתה כותב 14
7. בתיבת הבחירה אתה בוחר באפשרות "1 byte hex"
8. תחת Desired Value אתה כותב 1
9. לחיצה על ה-X בפינה הימינית העליונה של מסך הגדרות המודול.
10. שמירה על-ידי לחיצה על ה-Save האדום בפינה הימינית העליונה של מסך הגדרות הVera.

בהנחה שזה פתר את הבעיה של המתג (כלומר אחרי התהליך הנ"ל, כאשר אתה מעביר את המתג למעלה התריס מתחיל להפתח וכשאתה מעביר לאמצע הוא נעצר), אתה יכול לעבור לשלב הכיול. ניתן לעשות זאת בכמה שיטות, ה2 הכי נוחות לדעתי הן:

שיטה ראשונה:
א. סוגר את התריס לגמרי.
ב. מבצע את הסעיפים 1-10 הרשומים למעלה, אבל בסעיף מספר 6 אתה רושם 19 (במקום 14).
הערה: יכול להיות שתקבל איזו הודעת שגיאה אדומה - תתעלם ממנה)

שיטה שניה:
א. סוגר את התריס לגמרי ומעביר את המתג לאמצע.
ב. מעביר את המתג למצב סגירה (למטה), אפילו שהתריס כבר סגור, מחכה 5 שניות ומעביר את המתג לאמצע.
ג. מעביר את המתג למצב סגירה (למטה), פעם שניה, אפילו שהתריס כבר סגור, מחכה 5 שניות ומעביר את המתג לאמצע.
ד. מעביר את המתג למצב סגירה (למטה), בפעם השלישית, אפילו שהתריס כבר סגור, מחכה 5 שניות ומעביר את המתג לאמצע.

לא משנה באיזו שיטה בחרת, כאשר תהליך הכיול יתחיל, התריס יפתח לגמרי, יסגר בחזרה ויפתח שוב לגמרי.
לאחר הפתיחה השניה תהליך הכיול נגמר.

.
...
·

אני לא מצליח לכייל את התריס.

השוני היחיד מתריסים קודמים שהתקנתי,
שיניתי את פרמטר 14 למתג רגיל ולא קפיצי ואז ניסיתי לכייל בשתי השיטות שהוזכרו.

בפעמים קודמות קודם כיילתי ואחר כך עדכנתי את הכפתור.

יש המלצות לתיקון...?

תודה

greenor
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1204 

חדש בנושא, רוצה לוודא הבנה בנוגע למשהו מאד בסיסי.
אני מבין שהמתגים הפיסיים ממשיכים לשלוט על התאורה, כי כעת למעשה הם שולטים בבקר ולא במנורה עצמה (נכון?).
אם כך, בפעם הראשונה שאדליק את המנורה דרך הבקר (דרך ההאב) - תהיה לי מנורה דולקת עם מתג פיסי "כבוי".
אם כעת אכבה את המנורה באמצעות המתג הפיסי, תהיה לי מנורה כבויה עם מתג פיסי "דלוק".

1. האם כל מה שכתבתי נכון? הבנתי את המצב?
2. האם זה אפשרי להיות ככה, או שאתם ממליצים פתרון אחר? (למשל מתגי מגע). אשמח להמלצות.

תודה רבה על כל המידע המפורט, עוזר לי מאד!

rotbard
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #1205 

כן,
הבת שלי מבקשת מעת לעת "להפוך" את המתגים.

מתג קפיצי אכן יכול לפתור את "הבעיה"

Enc0der
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 567
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #1206 

כן.

ואכן, מתג קפיצי יכול לפתור את הנושא הזה.
אפשרות נוספת היא לבטל את המתגים לגמרי ולהשתמש במתגים חכמים כלשהם, מתגי מגע או אפילו סתם טאבלט.

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 146 פעמים

שליחה #1207 

לחלק מהמודולים יש אפשרות להגדיר את המתג בקיר בשלושה מצבים:
מתג הדלקה כיבוי רגיל - ואז אם המתג הפיזי במצב "דלוק" ואתה מכבה מהבקר , על מנת להדליק מהמתג הפיזי אתה צריך לבצע כיבוי ואז הדלקה (שתי פעולות) .
מתג TOGGLE - כל שינוי מצב במתג הקיר מבצע שינוי מצב הנורה. כלומר - הדלקת מהמתג הפיזי, כיבית מהבקר - שינוי מצב של המתג הפיזי ידליק שוב את הנורה (פעולה אחת) .

מתג לחיץ - כל לחיצה על המתג בקיר תשנה מצב נורה.

יש מודולים נוספים - מתג טאץ מלא עם תאורה מאחורי כל לחיץ, במתג כזה כיבוי מהנורה מעביר את המתג הלחיץ למצב הנכון - הדלקה או כיבוי, וכל לחיצה על המתג הפיזי תבצע את הפעולה הנכונה בנורה . לדוגמא - מתג MCO HOME 3 מקום - לדוגמא -
מתג MCO
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

greenor
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16

שליחה #1208 

תודה רבה לכולכם

sch
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1209 

@puma1
שלום,
אני חדש בתחום וקראתי בעניין רב את השרשור, כך שתודות להסברים שלך אני מבין היטב מה נדרש לטובת מימוש בית חכם באמצעות Z-WAVE.
השאלה שלי נוגעת לחיבור כלל המערכת לGOOGLE HOME. כיצד ניתן לממש זאת?
תודה רבה

Noamsh1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1210 

sch כתב:@puma1
שלום,
אני חדש בתחום וקראתי בעניין רב את השרשור, כך שתודות להסברים שלך אני מבין היטב מה נדרש לטובת מימוש בית חכם באמצעות Z-WAVE.
השאלה שלי נוגעת לחיבור כלל המערכת לGOOGLE HOME. כיצד ניתן לממש זאת?
תודה רבה
...
את הדיון פתחתי לפני שנים, לגבי הורה, אמור לצאת תמיכה בגוגל הום בקרוב (לא יודע אם זה באמת יהיה בקרוב, הם אומרים את זה כבר חצי שנה) אישית הייתי ממליץ על OPENHAB ולא על ורה, יכול להיות שאני אפתח על זה דיון בעתיד, נכנסתי לזה לא מזמן, כשפתחתי את הדיון בזמנו זה היה הפיתרון הטוב ביותר, אבל זמנים ישתנו, אני עובד עם גוגל הום וOPENHAB, עם מוצרי ZWAVE, שיאומי, MILIGHT ועוד

לגבי השאלה שלך, כמו שאמרתי, בVERA עובדים על תמיכה בגוגל הום כבר שנה וחצי, נמצא בבטא, מאמין שיצא בחודשיפ הקרובים

sch
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #1211 

@Noamsh1
·
תודה רבה על ההתייחסות המהירה! ראיתי כמובן שנפתח לפני מספר שנים, אבל כלל השרשור סייע לי לעשות סדר בראש. האם התדר האירופאי הוא עדיין בתדר 868?

sch
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #1212 

@Noamsh1
· מבין שopenhub היא בעצם תוכנת השרת אותה אני מתקין על רסברי פיי. אם אני מבין נכון, את הרסברי פיי אני משרשר לראוטר כך שהRI משמש כקונטרולר של המערכת בדומה לVERA?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #1213 

@sch
·כן בדיוק. דרך אגב זה openHAB ממשחק מילים על open Home Automation Bus.

אני נכנסתי לזה כשהגרסה הייתה 1.7 ודי שברתי עליה את השיניים. היום openHAB 2.3 היא כהר הרבה יותר בוגרת, עם גמישות בתכנות ובעיצוב ממשק(ים) יוצאת דופן. מה שכן, יש שם חתיכת עקומת למידה די חדה.

openHAB מתמשקת לכמעט כל דבר, כולל Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant ו IFTTT. חלק מהממשקים כמובן טובים יותר מהאחרים ולא תמיד האינטגרציה היא דו-כיוונית.

sch
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #1214 

יודע לומר מה החומרה הנדרשת בכדי להתחיל לארגן את הבית החכם מבחינת הקונטרולר? מבין שצריך רספברי פיי. מה משדר למפסקים השונים בפורמט
Z-WAVE? האם צריך רכיב חומרה שמתחבר לרסברי פיי?

Noamsh1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #1215 

sch כתב:יודע לומר מה החומרה הנדרשת בכדי להתחיל לארגן את הבית החכם מבחינת הקונטרולר? מבין שצריך רספברי פיי. מה משדר למפסקים השונים בפורמט
Z-WAVE? האם צריך רכיב חומרה שמתחבר לרסברי פיי?
...
אתה יכול להתקין גם ה-OPENHAB גם על מחשב לראות איך זה עובד לפני שתה קונה רסברי או עד שמגיע

בשביל לשלוט על ZWAVE צריך סטיק של ZWAVE, יש את Z-STICK GEN 5, אני הזמנתי מאיביי סטיק שעלה 30דולר כולל משלוח ותומך ב-zwave plus, שכחתי את החברה EVERSPRING נראה לי

לגבי החיישנים, אם אתה הולך על OPENHAB, הייתי קונה חיישנים של שיאומי, (חיישן דלת עולה 5$ לאומת 50, יש גם חיישני טמפרטורה, עשן, גז וכו) והם הרבה יותר אמינים מכל חיישן ZWAVE שעולה פי 10, והיו לי מעל 30 חיישני ZWAVE בכל הבית לפני כמה שנים, אני שולט ב-ZWAVE רק בתאורה (חלק מהתאורה) ותריסים, חיישנים וומנועים של וילונות משתמש ב-XIAOMI, יש לי גם ספוטים של MILIGHT, וגם מנורות של YEELIGHT (שזה גם שיאומי, חברת בת) אם היה לשיאומי מודולים גם לתאוה ותריסים (יש מפסקים) לא הייתי משתמש בכלל ב-ZWAVE כבר, שוב, המון השתנה מאז שפתחתי את הדיון, גם לא הייתי בפורום שנים, אז לא בדיוק עקבתי אחרי הדיון, אבל הבנתי כבר שהמשיכו אותו יפה בלעדיי :)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #1216 

@sch
·אתה לא חייב Raspberry Pi כי openHAB יכול לרוץ על כמעט כל דבר ולכן אפשר גם להשמיש מחשב ישן.

כדי לשלוט ב Z-Wave צריך בקר ייעודי ויש את ה Z-Stick של Aeotec שהוא מאוד אמין. רשימת אביזרי ה Z-Wave המתוחזקים במסד הנתונים של openHAB נמצאת כאן ואתה יכול לבדוק מה נתמך ועד לאיזה רמה. בצד שמאל של אותו עמוד תוכל גם לראות את רשימת ה Binding שהם הממשקים הקיימים ולבדוק מה עוד מעניין אותך מלבד Z-Wave ואני בטוח שתגלה יש המון דברים שלא חשבת עליהם.

smalul
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה #1217 

@puma1
·הערה קטנה:

כל חברה שהמוצר שלה מבוסס צ'יפ Z WAVE מסידרה 500 יכולה להתאים את המוצר לתדר הישראלי 916MHZ
לחברת FIBARO יש יבואן ישראלי בשם EZ-PLACE.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #1218 

@Noamsh1
נועם, אתה בטוח שאתה puma?
מהשאלות האחרות שלך פה בפורום, נראה שחסר לך הידע הבסיסי של מקים השרשור ואולי התורם הכי גדול לפיתוח הzwave הישראלי.

Noamsh1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #1219 

morgi23 כתב:@Noamsh1
נועם, אתה בטוח שאתה puma?
מהשאלות האחרות שלך פה בפורום, נראה שחסר לך הידע הבסיסי של מקים השרשור ואולי התורם הכי גדול לפיתוח הzwave הישראלי.
...
אני לא מתעסק בבתים חכמים וזה לא המקצוע שלי, לפני כמה שנים שהתעסקתי וחיפשתי לעצמי מערכת בית חכמה, שיתפתי בפורום את הידע שלי, בשביל לעזור לאנשים, מאז לא ממש התעסקתי בנושא, כי כבר היה לי בית חכם, לפני חודשיים נדפק לי הורה, ולאור העובדה שהרבה דברים ישתנו מאז, הייתי צריך להתעדכן קצת, מבטיח לך שהתעדכנתי מספיק בשבועיים האחרונים בשביל כל השנים שלא הייתי פה

לא ניכנס ללמה חסמו לי את המשתמש בזמנו, אבל לא היה לי ממש זמן להתעסק בזה כבר ולכן לא הייתי בפורום כמה שנים

מוזמן לשלוח מייל לכתובת ששרשומה בהודעה הראשונה של השרשור ותקבל תגובה (לא לשלוח לי לשם שאלות כי אני לא מגיב דרכה, וזאת כתובת לספאם בעיקר)

ותודה על הפירגון, אכן שמח לראות שהוא המשיך לפרוח בזמן שלא הייתי פה
נערך לאחרונה על ידי Noamsh1 ב 28/10/2018 17:49, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Noamsh1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #1220 

smalul כתב:@puma1
·הערה קטנה:

כל חברה שהמוצר שלה מבוסס צ'יפ Z WAVE מסידרה 500 יכולה להתאים את המוצר לתדר הישראלי 916MHZ
לחברת FIBARO יש יבואן ישראלי בשם EZ-PLACE.
...
הדיון נכתב כבר לפני כמה שנים, וברור לי שניתן להתאים את התד, בזמנו לא היו שום מוצרים בתדר 916, בדוק את תאריך הדיון

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”