התלבטות בין שני מסכי פלאסמה - Help
שלום לכולם,
קודם כל שאפו על הפורום המהמם, עברתי עליו כאורח והתרשמתי מנפח המידע ורמת ההתמצאות של החברים.
הלכה לי טלויזית השקק הישנה ואיכשהו הצלחתי לשכנע את אשתי שאין, מה לעשות...צריך לצעוד עם הזמן...
אופי הצפיה שלנו הוא:
80% - הוט
10% - dvd
10% - PlayStation2
מרחק צפיה ממוצע: 3.2 מטר
אנחנו מתלבטים מאוד בין שני דגמים:
LG 42pc1rv
PANASONIC 37PWD8
אני יותר נוטה לכיוון הפנסוניק, גם בגלל שנראית לי יותר איכותית בשידורי טלויזיה (אולי בגלל פיקסלים קטנים יותר(37")) גם בגלל שאני מאוד מפחד מהשינוי בין 28" שהיה לי ל42"...
שינוי ל37" נראה לי יותר שפוי, מה עוד שאני חושב שזה עדיף במרחק שיש אצלי בסלון.
וכל זאת עוד למרות שהיא מגיעה בלי רמקולים (אני כבר אוסיף לבד)
אשמח מאוד מאוד אם תוכלו:
1. לומר לי מה עדיף?
2. יש לי ממיר הוט (ADB) עם יציאת scart, האם אני צריך לבקש מהוט שיחליפו לי אותו במודרני יותר או שאין צורך?
המון תודה מראש למי שמבין ויכול לטרוח ולעזור לי
locus
קודם כל שאפו על הפורום המהמם, עברתי עליו כאורח והתרשמתי מנפח המידע ורמת ההתמצאות של החברים.
הלכה לי טלויזית השקק הישנה ואיכשהו הצלחתי לשכנע את אשתי שאין, מה לעשות...צריך לצעוד עם הזמן...
אופי הצפיה שלנו הוא:
80% - הוט
10% - dvd
10% - PlayStation2
מרחק צפיה ממוצע: 3.2 מטר
אנחנו מתלבטים מאוד בין שני דגמים:
LG 42pc1rv
PANASONIC 37PWD8
אני יותר נוטה לכיוון הפנסוניק, גם בגלל שנראית לי יותר איכותית בשידורי טלויזיה (אולי בגלל פיקסלים קטנים יותר(37")) גם בגלל שאני מאוד מפחד מהשינוי בין 28" שהיה לי ל42"...
שינוי ל37" נראה לי יותר שפוי, מה עוד שאני חושב שזה עדיף במרחק שיש אצלי בסלון.
וכל זאת עוד למרות שהיא מגיעה בלי רמקולים (אני כבר אוסיף לבד)
אשמח מאוד מאוד אם תוכלו:
1. לומר לי מה עדיף?
2. יש לי ממיר הוט (ADB) עם יציאת scart, האם אני צריך לבקש מהוט שיחליפו לי אותו במודרני יותר או שאין צורך?
המון תודה מראש למי שמבין ויכול לטרוח ולעזור לי
locus
מנסיון אישי עם הפנסוניק הזו ממרחק דומה- אין תלונות נהפוך הוא מעולה, מחוברת אצלי לממיר טומסון דוקסיס של HOT
ב Scart 2 Svideo, ה dvd מחובר קומפוננט לקומפוננט וגם כאן התמונה מעולה. (למיטב זכרוני אין עוד כניסה למכשיר שלישי....)
לגבי הגודל- אתה חייב להחליט בעצמך, מה נוח לך, (תתמקד בגודל הפיסי ובאיכות שידורי הטלויזה המוצגת) שב לפרק זמן לא קצר מול המסכים השונים במרחק הנכון, דע שה 42 שנראות קטנות בחנויות בבית פתאום מתגלות כגדולות ולהפך לגבי ה 37.
אם אתה/ אתם צופים הרבה בטלויזיה ה 42 אמורה להיות בחירה יותר הגיונית, אך אל תתפשר באיכות...
ל 37 של פנסוניק יש דגם חדיש יותר 9 הכולל רמקולים במחיר לא הרבה יותר גבוה מה 8 ללא הרמקולים, אם לא מפריע לך העיצוב החדש, שווה לשקול.
ראה כאן:
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=519225
ב Scart 2 Svideo, ה dvd מחובר קומפוננט לקומפוננט וגם כאן התמונה מעולה. (למיטב זכרוני אין עוד כניסה למכשיר שלישי....)
לגבי הגודל- אתה חייב להחליט בעצמך, מה נוח לך, (תתמקד בגודל הפיסי ובאיכות שידורי הטלויזה המוצגת) שב לפרק זמן לא קצר מול המסכים השונים במרחק הנכון, דע שה 42 שנראות קטנות בחנויות בבית פתאום מתגלות כגדולות ולהפך לגבי ה 37.
אם אתה/ אתם צופים הרבה בטלויזיה ה 42 אמורה להיות בחירה יותר הגיונית, אך אל תתפשר באיכות...
ל 37 של פנסוניק יש דגם חדיש יותר 9 הכולל רמקולים במחיר לא הרבה יותר גבוה מה 8 ללא הרמקולים, אם לא מפריע לך העיצוב החדש, שווה לשקול.
ראה כאן:
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=519225
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
גם לי יש את הפנסוניק 42 , תמונה מצויינת עם ממיר של יס (חיבור RGB ).
המרחק שציינת מתאים ל 42 אינץ, וחבל ללכת על 37 (רק אם יש לך בעייה של מקום על הקיר).
כמו שציין DannyZ, אין מספיק חיבורים (אלא אם אתה ממתג וידיאו דרך הרסיבר).
דרך- אגב, יש מבצע לחברי האתר (כמובן שאתה צריך לבדוק גם במקומות אחרים):
http://www.saleshop.co.il/Product.asp?P ... &DeptIDReq
המרחק שציינת מתאים ל 42 אינץ, וחבל ללכת על 37 (רק אם יש לך בעייה של מקום על הקיר).
כמו שציין DannyZ, אין מספיק חיבורים (אלא אם אתה ממתג וידיאו דרך הרסיבר).
דרך- אגב, יש מבצע לחברי האתר (כמובן שאתה צריך לבדוק גם במקומות אחרים):
http://www.saleshop.co.il/Product.asp?P ... &DeptIDReq
שמוליק ו.
תודה לכולם על התגובות

צרפתי סכימה שמתארת את שיטת החיבורים שאני מתכנן לעשות,
שוב, בהנחת המוצא שאני רואה:
80% - הוט
10% - dvd
10% - PlayStation2
דרך אגב לplaystation יש יציאה עם 3 חוטי rca אחת לוידאו ושניים לשמע, וכך זה מחובר אצלי היום לטלויזיה הישנה
מבחינת הpioneer dvd, היום אני מחובר ביציאת קומפוזיט (אני חושב שזה נקרא כך, זו יציאת וידאו עם כבל rca עגול אחד, כך שבסכימה שצירפתי, אני גם כן משפר איכות, כי אני מתקדם לs-video (האודיו של המכשיר מחובר למגבר של HK ב monster cable)
ובחרתי את כניסת הcomponent/RGB האיכותית עבור שידורי הוט, כי זה יהיה השימוש העיקרי של הפלאסמה החדשה
האם זה בסדר
צרפתי סכימה שמתארת את שיטת החיבורים שאני מתכנן לעשות,
שוב, בהנחת המוצא שאני רואה:
80% - הוט
10% - dvd
10% - PlayStation2
דרך אגב לplaystation יש יציאה עם 3 חוטי rca אחת לוידאו ושניים לשמע, וכך זה מחובר אצלי היום לטלויזיה הישנה
מבחינת הpioneer dvd, היום אני מחובר ביציאת קומפוזיט (אני חושב שזה נקרא כך, זו יציאת וידאו עם כבל rca עגול אחד, כך שבסכימה שצירפתי, אני גם כן משפר איכות, כי אני מתקדם לs-video (האודיו של המכשיר מחובר למגבר של HK ב monster cable)
ובחרתי את כניסת הcomponent/RGB האיכותית עבור שידורי הוט, כי זה יהיה השימוש העיקרי של הפלאסמה החדשה
האם זה בסדר
- DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
לא לא לא
הכל, אבל הכל, שגוי.
אז בוא נעשה קצת סדר בבלגן:
ראשית אני לא יודע אילו סוגי יציאות יש לך ב-PS2 וב-DVD.
ענה ונוכל להתקדם.
הכל, אבל הכל, שגוי.
אז בוא נעשה קצת סדר בבלגן:
- חיברת את ה-PS2 וה-DVD לסלוט 2. לא הולך - אילו שני מחברים - sVideo וקומפוזיט שחולקים את אותה כניסה ול-S-V יש עדיפות על הקומפוזיט כך שברגע שהכנסת מחבר ל-S-V הקומפוזיט מנוטרל.
- חיברת את הממיר לקומפוננט. לא ברור לי אם כקומפוננט או כ-RGB.
אם כקומפוננט - הממיר לא מוציא קומפוננט ותצטרך טרנסקודר.
אם כ-RGB - הממירים לא מוציאים כזה אות. יש לך בעיה בסינכרון. לפי הכרטיס שמתואר בדוגמא שלך הכרטיס מצפה לאות סינכרון על G. הממירים לא מוציאים כזה אות. הם יודעים להוציא אות סינכרון על גיד נפרד. - בכלל סדר העדיפויות שלך לא מוצא חן בעיניי - DVD ל-S-V כאשר ממיר לקומפוננט???
ראשית אני לא יודע אילו סוגי יציאות יש לך ב-PS2 וב-DVD.
ענה ונוכל להתקדם.
אוקי
קודם כל תודה
אני שואל את השאלות כי ביום ראשון אני רוצה לקבל החלטה אם אני מזמין את ה:
LG 42pc1rv
או
PANASONIC 37PWD8
1. עכשיו אחרי שהסברת הבנתי, לא ידעתי שזה כך, תודה
2. הכוונה הייתה לחבר כ RGB, אני לא מבין למה אי אפשר, יש לי ממיר הוט ADB, עם יציאת SCART וראיתי שאני יכול לשנות לו את היציאה מ PAL שיש לי עכשיו, ל RGB
ואז חשבתי לחבר עם כבל מSCART לRCA לBNC כפי שמתואר בUser Manual של Panasonic . זה לא אפשרי??? אם לא, כיצד בכלל ניתן לחבר את הממיר הזה לpanasonic? רק דרך קומפוזית? אני צריך להחליף ממיר?
3. אני מבין את ההערה, הסיבה היא 80% הוט ורק 10% DVD...
לגבי יציאות:
DVD
יש יציאת RCA, וגם SVideo
PS2
RCA וגם אופטית-דיגיטלית (לא נראה לי שזה יעזור לי פה...)
שורה תחתונה:
האם אני יכול לחבר 3 מכשירים (ממיר/DVD/PS2) ל PANASONIC 37PWD8
??????????????
אם לא, אם כל הרצון לפנאסוניק, אני כנראה ילך על הLG, כי היא באמת הרבה יותר פרקטית לצרכים שלי (כמות מטורפת של כניסות)
המון תודה מראש למי שיכול לעזור לי להגיע להחלטה הנכונה
קודם כל תודה
אני שואל את השאלות כי ביום ראשון אני רוצה לקבל החלטה אם אני מזמין את ה:
LG 42pc1rv
או
PANASONIC 37PWD8
1. עכשיו אחרי שהסברת הבנתי, לא ידעתי שזה כך, תודה
2. הכוונה הייתה לחבר כ RGB, אני לא מבין למה אי אפשר, יש לי ממיר הוט ADB, עם יציאת SCART וראיתי שאני יכול לשנות לו את היציאה מ PAL שיש לי עכשיו, ל RGB
ואז חשבתי לחבר עם כבל מSCART לRCA לBNC כפי שמתואר בUser Manual של Panasonic . זה לא אפשרי??? אם לא, כיצד בכלל ניתן לחבר את הממיר הזה לpanasonic? רק דרך קומפוזית? אני צריך להחליף ממיר?
3. אני מבין את ההערה, הסיבה היא 80% הוט ורק 10% DVD...
לגבי יציאות:
DVD
יש יציאת RCA, וגם SVideo
PS2
RCA וגם אופטית-דיגיטלית (לא נראה לי שזה יעזור לי פה...)
שורה תחתונה:
האם אני יכול לחבר 3 מכשירים (ממיר/DVD/PS2) ל PANASONIC 37PWD8
אם לא, אם כל הרצון לפנאסוניק, אני כנראה ילך על הLG, כי היא באמת הרבה יותר פרקטית לצרכים שלי (כמות מטורפת של כניסות)
המון תודה מראש למי שיכול לעזור לי להגיע להחלטה הנכונה
- DannyZ
- חבר ותיק

שורה תחתונה אתה יכול.
שורה לפני אחרונה - לא עזרת לי בתשובה:
RCA דיגיטלית ואופטית לא אומר לי את סוג החיבור. האם ניתן לחבר למשל sVideo
DVD יציאת RCA? כאן אמרת מה סוג הקונקטור. אני רוצה לדעת אם יש קומפוננט למשל (סוג סיגנל שיכול לצאת מ-RCA וגם מ-SCART וגם מ-BNC וכו'.)
כדי להתחיל להתכנס הייתי ממליץ לקחת את המסך עם מודול כפול ולא שני מודולים נפרדים.
למודול כפול יש חיבור RGB עם כניסה נפרדת לסינכרון ואז ניתן לחבר את הממיר לכניסה זו.
את ה-DVD הייתי מחבר בקומפוננט לכניסת ה-PC (כניסת קונקטור D15, מוצגת באפור חצוי בתמונה שלך) שיודע לקבל קומפוננט (צריך כבל מתאים).
ואת ה-PS2 הייתי מחבר ל-sVideo אם תגיד שה-PS2 יודע להתחבר ל-sVideo (מסריקה מהירה ברשת מצאתי שזה אפשרי)
מתאים לך?
אין ספק שכל הסידרה היא חסרת חיבורים באופן כללי, זאת מאחר ואילו מסכים שאינם מיועדים לקהל הביתי.
מאידך, התמונה שלם מצויינת.
נקודה נוספת לשיקול: אם אתה לוקח מודול כפול ובעתיד תרצה להכניס מודול HDMI, תצטרך להוציא את כל המודול הכפול.
שורה לפני אחרונה - לא עזרת לי בתשובה:
RCA דיגיטלית ואופטית לא אומר לי את סוג החיבור. האם ניתן לחבר למשל sVideo
DVD יציאת RCA? כאן אמרת מה סוג הקונקטור. אני רוצה לדעת אם יש קומפוננט למשל (סוג סיגנל שיכול לצאת מ-RCA וגם מ-SCART וגם מ-BNC וכו'.)
כדי להתחיל להתכנס הייתי ממליץ לקחת את המסך עם מודול כפול ולא שני מודולים נפרדים.
למודול כפול יש חיבור RGB עם כניסה נפרדת לסינכרון ואז ניתן לחבר את הממיר לכניסה זו.
את ה-DVD הייתי מחבר בקומפוננט לכניסת ה-PC (כניסת קונקטור D15, מוצגת באפור חצוי בתמונה שלך) שיודע לקבל קומפוננט (צריך כבל מתאים).
ואת ה-PS2 הייתי מחבר ל-sVideo אם תגיד שה-PS2 יודע להתחבר ל-sVideo (מסריקה מהירה ברשת מצאתי שזה אפשרי)
מתאים לך?
אין ספק שכל הסידרה היא חסרת חיבורים באופן כללי, זאת מאחר ואילו מסכים שאינם מיועדים לקהל הביתי.
מאידך, התמונה שלם מצויינת.
נקודה נוספת לשיקול: אם אתה לוקח מודול כפול ובעתיד תרצה להכניס מודול HDMI, תצטרך להוציא את כל המודול הכפול.
התלבטות בין שני מסכי פלאסמה
דני,
שוב הרבה תודה
כל יום לומדים משהו חדש...
לגבי הPS2 מצאתי ברשת בארץ כבל כזה כמו שתיארת ב70 שח (בארה"ב עולה 3$
)
יש לי בהחלט יציאת קומפוננט מהDVD, אבל לא הצלחתי למצוא בשום מקום כבל בין קומפוננט לבין D-15
אני אשאל לגבי המודול הכפול, אבל לא נראה לי שהעניין כ"כ זמין פה בצפון, גם ככה בקושי הצלחתי למצוא את ה37PW8 בכלל....היא נחשבת די נדירה פה באיזור וגם ישנה (יצא כבר הדגם החדש - 9 שיקר יותר כמובן ולא בא בחשבון
כמו שאמרת לי בתגובה הראשונה וגם עכשיו, זו לא הטלויזיה האידאלית לשימוש ביתי , נראה לי יותר שהיא מתאימה למצגות או למי שאין לו יותר משני כניסות וידאו
שורה אחרונה
אקנה ביום ראשון את ה LG 42pc1rv ראיתי אותה גם בשידורי ממיר בחנויות ואהבתי את התמונה (לי אישית לא נראה הבדל מהותי בינה לבין הפאנאסוניק)
מקווה מאוד שאצליח להתרגל לגודל (3 מטר מרחק צפיה במינימום) כי עד היום הייתי עם "28
ואז יהיה לי הרבה יותר קל עם כל החיבורים ויהיו לי עוד עודפים, וגם יהיה הרבה יותר קל אני מניח אם יתחילו לשדר באמת HD
עזרת לי הרבה
אני חייב לך

שוב הרבה תודה
כל יום לומדים משהו חדש...
לגבי הPS2 מצאתי ברשת בארץ כבל כזה כמו שתיארת ב70 שח (בארה"ב עולה 3$
יש לי בהחלט יציאת קומפוננט מהDVD, אבל לא הצלחתי למצוא בשום מקום כבל בין קומפוננט לבין D-15
אני אשאל לגבי המודול הכפול, אבל לא נראה לי שהעניין כ"כ זמין פה בצפון, גם ככה בקושי הצלחתי למצוא את ה37PW8 בכלל....היא נחשבת די נדירה פה באיזור וגם ישנה (יצא כבר הדגם החדש - 9 שיקר יותר כמובן ולא בא בחשבון
כמו שאמרת לי בתגובה הראשונה וגם עכשיו, זו לא הטלויזיה האידאלית לשימוש ביתי , נראה לי יותר שהיא מתאימה למצגות או למי שאין לו יותר משני כניסות וידאו
שורה אחרונה
אקנה ביום ראשון את ה LG 42pc1rv ראיתי אותה גם בשידורי ממיר בחנויות ואהבתי את התמונה (לי אישית לא נראה הבדל מהותי בינה לבין הפאנאסוניק)
מקווה מאוד שאצליח להתרגל לגודל (3 מטר מרחק צפיה במינימום) כי עד היום הייתי עם "28
ואז יהיה לי הרבה יותר קל עם כל החיבורים ויהיו לי עוד עודפים, וגם יהיה הרבה יותר קל אני מניח אם יתחילו לשדר באמת HD
עזרת לי הרבה
אני חייב לך
- DannyZ
- חבר ותיק

- מודולים כפולים הם דיי סטנדרט.
- כבלים כאלה ניתן למצא בחנויות מתמחות. לי יש אחד כזה.
- מבחינת כניסות - יש כאן להרבה את ה-42 ומאוד נהנים כולל אותי. זה שפנסוניק יעדו אותו למצגות ושטחים מסחריים זה נחמד. אבל זה שהוא נותן תמונה מצויינת זה עוד יותר נחמד.
- מה שלא יהיה - אני מאחל לך בחירה מוצלחת, דווח והעלה תמונות + חוו"ד על מה שקנית - הרי זכות המחיה של האתר היא מנסיונם של אחרים.