האם במשטרת התנועה סוף סוף השכילו להבין את הגורם לתאונות?

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #21 

acc800 כתב: לא צריכה להיות הגבלת מהירות בכבישים מהירים.
הבעיה עם זה בארץ היא רמת הנהיגה הנמוכה של הנהגים.
...
לא הבנתי, אתה סוג של סותר את עצמך.
אם יש בארץ בעייה עם רמת הנהיגה, ואכן יש, זה מאוד טפשי לאפשר לנהגים ליסוע בכל מהירות, לא?
acc800 כתב: ואגב לפי השיטה של הגבלה מול הנזק בתאונות אפשר גם להגביל ל20 קמ"ש.. לא יהיו תאונות או הרוגים בכלל.
...
·
זה נכון בבירור, אבל פה חייבים לעשות פשרות.
למרות שאנשים לא נוהגים להגיד זאת מפורשות, הרי ברור שכל החלטה סבירה מתירה X נפגעים כולל הרוגים, בתמורה לכך שנוכל לחיות את החיים המודרניים ולהגיע בזמן קצר ממקום למקום.
הרי אפשר להגיד את זה על עצם קיום מכוניות (צריך גם לראות כמה חיים המכוניות מצילות באופן עקיף).

אין פשרה "נכונה", זה בסופו של דבר חצי שרירותי. להגיד "אז נגביל ב20" או לחילופין "בלי הגבלה", בגלל שעל על מספר אחר לא צהיה הסכמה גורפת, זה מגוחך.
כל הנושא במיוחד מגוחך בישראל. ההבדל בין משכי הנסיעה במרחקים הקצרים שלנו (על אותם כבישים שזה בכלל רלוונטי) הוא קטנטן עד זניח.
משה

acc800
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 411
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #22 

moco כתב:
...
...
·
זה נכון בבירור, אבל פה חייבים לעשות פשרות.
למרות שאנשים לא נוהגים להגיד זאת מפורשות, הרי ברור שכל החלטה סבירה מתירה X נפגעים כולל הרוגים, בתמורה לכך שנוכל לחיות את החיים המודרניים ולהגיע בזמן קצר ממקום למקום.
הרי אפשר להגיד את זה על עצם קיום מכוניות (צריך גם לראות כמה חיים המכוניות מצילות באופן עקיף).

אין פשרה "נכונה", זה בסופו של דבר חצי שרירותי. להגיד "אז נגביל ב20" או לחילופין "בלי הגבלה", בגלל שעל על מספר אחר לא צהיה הסכמה גורפת, זה מגוחך.
כל הנושא במיוחד מגוחך בישראל. ההבדל בין משכי הנסיעה במרחקים הקצרים שלנו (על אותם כבישים שזה בכלל רלוונטי) הוא קטנטן עד זניח.
...
התכוונתי שאם היתה בארץ תרבות נהיגה היה אפשר לבטל הגבלה בכביש כמו 6 למשל.
עד אז לפחות שיקפידו לפנות את הנתיב השמאלי לטובת אלה שרוצים לנסוע טיפה מעבר למה שהחוק ממליץ.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73236
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3154 פעמים

שליחה #23 

moco כתב:
...
...
·
למרות שאני מאוד מבין את הרגשתך ושותף לה, ההתנהגות הזו שלך (שלא לתת למאניאק כל שהוא להנות מחוצפתו), היא בדיוק מסוג הדברים שמהווים גורם סיכון.
נכון, בעמידה ברמזור הסכנה קטנה, ומקסימום תגרום לתאונת פגושים, אבל יש נהגים שגם מחנכים נהגים אחרים במהירויות יותר גבוהות, ויש רצף.
תמיד יהיו חצופים בכביש, זה לא רק בארץ. השאלה היא אם צריך "להילחם" בהם בכביש.
...
·

גם אני מרגיש ונוהג כמוהו, ובעמידה ברמזור גם אני מוכן לקחת את ה"סיכון". חוצפה/סוציומטיות לא צריכה לקבל חיזוק חיובי. אם נהג מבקש להיכנס לפני ברמזור, ברור שאאפשר, לאלו שנדחפים בכח רק בשביל לא לעמוד בתור כמו כולם, לא אאפשר.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #24 

acc800 כתב:
...
...
התכוונתי שאם היתה בארץ תרבות נהיגה היה אפשר לבטל הגבלה בכביש כמו 6 למשל.
עד אז לפחות שיקפידו לפנות את הנתיב השמאלי לטובת אלה שרוצים לנסוע טיפה מעבר למה שהחוק ממליץ.
...
·
האמת שאין תנאים לכך בכביש 6 פשוט כי זה כביש די עמוס בשעות רבות. גם בגרמניה תמיד תהיה הגבלת מהירות באזורים (לרוב בקרבת מרכזים עירוניים) ששם העומס נפוץ.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #25 

Huber כתב:
...
...
·

גם אני מרגיש ונוהג כמוהו, ובעמידה ברמזור גם אני מוכן לקחת את ה"סיכון". חוצפה/סוציומטיות לא צריכה לקבל חיזוק חיובי. אם נהג מבקש להיכנס לפני ברמזור, ברור שאאפשר, לאלו שנדחפים בכח רק בשביל לא לעמוד בתור כמו כולם, לא אאפשר.
...
·
אז אתה והוא עושים זאת במהירות אפסית. אחרים יעשו את זה גם כשידחפו להם כשהם ב50 קמ"ש, ואחרים גם ילחצו על הדוושה כשהם ב110 קמ"ש בנתיב השמאלי, כי איזה חצוף מהנתיב מימין להם רוצה לעקוף את זה שלפניו ולא בה להם להאט.
אתה מבין למה אני חותר- כמו עם הבדיחה על "נשאר רק לדבר על המחיר".
יש פה רצף אבל המהות דומה.

תחשוב קצת אם ה"חינוך" הזה (לתת חיזוק חיובי או לא) בכלל עובד.
הרי כבר עשרות שנים אנשים מתנהגים כמו החצופים מצד אחד וכמוך מצד שני. זה שינה משהו? כנראה שלא, כי התופעה לא מפסיקה. הדבר היחידי שאתה משיג זה סיפוק נפשי מוזר של "לא נתתי להם לדפוק אותי", תוך סיכון של איזו התנגשות קטנה שתבאס אותך.
אגב, כל הבעייה של החצופים היא בהחלט תוצאה של חינוך לקוי, אבל כשהם היו ילדים, לא חינוך בכביש. בכביש זה כבר מאוחר מידי לחנך אנשים.
משה

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #26 

זה לא רק חינוך. כשמישהו נדחף לנתיב זה לא רק גורם לאחרון שהיה עובר את הרמזור להתקע, זה מעכב עוד 4-5 מכוניות. ברגע שאתה וכל המכוניות שאחריך צריכות לעצור כי מישהו נכנס בכח לנתיב ואח"כ להתחיל נסיעה מחדש זה גורם עיכוב גדול מאוד, במיוחד ברמזורים קצרים יחסית.

acc800
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #27 

moco כתב:
...
...
·
האמת שאין תנאים לכך בכביש 6 פשוט כי זה כביש די עמוס בשעות רבות. גם בגרמניה תמיד תהיה הגבלת מהירות באזורים (לרוב בקרבת מרכזים עירוניים) ששם העומס נפוץ.
...
·
התכוונתי כמובן בשעות שהכבישים לא עמוסים. אף אחד לא נוסע 200 קמ"ש בפקקים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #28 

ag43 כתב:זה לא רק חינוך. כשמישהו נדחף לנתיב זה לא רק גורם לאחרון שהיה עובר את הרמזור להתקע, זה מעכב עוד 4-5 מכוניות. ברגע שאתה וכל המכוניות שאחריך צריכות לעצור כי מישהו נכנס בכח לנתיב ואח"כ להתחיל נסיעה מחדש זה גורם עיכוב גדול מאוד, במיוחד ברמזורים קצרים יחסית.
...
·
אני מודה שבמצב המתואר, שהחוצפנים רבים וממש יכולים לעכב אותי כמה מחזורי רמזורים, אז גם אני לא אתן להם ואשמור על תורי.
יש הבדל בין המצב הזה לבין המצב ש"לא לתת למישהו חיזוק חיובי" כאשר הוא חוצפן בודד שמקסימום יעכב אותי רמזור אחד.
יותר מידי נהגים מנסים לחנך אחרים, ובעצם ניסיון ה"חינוך" יש סיכון.
אגב, אפשר גם לתת ל"חוצפן" להנות מהספק שאינו כזה, אלא סתם התבלבל ונזכר מאוחר שצריך לפנות. יש מצבים שאפילו אין לו ברירה אם רק הגיע מפנייה והתור כבר ארוך מעבר לאיפה שהגיע. אני בטוח שכולנו גם נקלענו למצב הלא נעים ההפוך, מבלי שהתכוונו לגנוב תור.
ag43 כתב: התכוונתי כמובן בשעות שהכבישים לא עמוסים. אף אחד לא נוסע 200 קמ"ש בפקקים.
...
זה פשוט לא מעשי. כמו שלא קובעים הגבלות מהירות שונות באור ובחושך למרות שעקרונית גם זה מוצדק.
חוקי תנועה חייבים להיות פשוטים - קלים להבנה ולקיום וקלים לאכיפה. גם ככה לאנשים יש בעייה בלקיים אותם, אתה באמת חושב שלתת הגבלות שונות לפי שעות זה מעשי בכלל?
משה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #29 

moco:
Huber כתב:
...
...
·

...
·

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #30 

חחח, מסכים שיותר נחמד שמישהו פותח את החלון ומבקש יפה.
אני התיחסתי בדיוק למה אתה עושה עם אלה שנדחפים בלי לבקש יפה.
משה

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

בפועל - כמעט תמיד מי שיכנס מלפני לא יגרום לי לפספס את הרמזור, אבל מה עם מי שאחרי? ואחריו?

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #32 

נאמר פה ובצדק שהבעיה היא לא המהירות אלא המהירות בשילוב עם כל הגורמים האחרים.
ואז נשאלת השאלה, מתי בד"כ המשטרה מציבה מלכודות מהירות? לפחות מניסיוני כשהכביש ריק מה שגורם לנהגים להרגיש "הרבה יותר בטוח" לנסוע מהר כשיש תנועה או כשיורד גשם. פשוט אז הם יודעים שלא יקבלו דו"ח.
ולגבי הזמן שלי יותר חשוב משלך... רציתי לשתף :lol::
[url=https://www.youtube.com/watch?v=SNr1uO0j0Sg]אישה נחמדה

[/url]

רצוי כמובן לציין שמאחורי היו עוד רכבים שעמדו והמתינו לפרינססה שהרגע יצא מחנייתה ויכלה לעמוד מרחק של 10-20 מטר מהפח כדי לא להפריע לתנועה אבל מה יקרה כבר אם אני ועוד כמה רכבים נמתין את הזמן הזה כי אין לה כוח ללכת 10-20 מטרים?

acc800
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #33 

@kingikra
דווקא נראית חמודה לאללה.. במקום לקטר היית מנסה להביא אותה.
עם רכב כמו שלך זו לא צריכה להיות בעיה :wink:

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

עד היום חרוט לי בראש הפעם שבה חזרתי מחבר ברגל (הייתי בן 16) ואני רואה את כל הרחוב הראשי של העיר שלי חסום. אני ממשיך ללכת לרחוב הצדדי וגם הוא חסום (וגורם את החסימה בראשי) ממשיך לרחוב צדדי נוסף ושם רואה את הגברת שהחליטה שהיא צריכה להוציא כסף ולכן פשוט העמידה את הרכב באמצע הכביש וחסמה אותו וגרמה לשרשרת החסימות הנ"ל.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #35 

kingikra כתב: רצוי כמובן לציין שמאחורי היו עוד רכבים שעמדו והמתינו לפרינססה שהרגע יצא מחנייתה ויכלה לעמוד מרחק של 10-20 מטר מהפח כדי לא להפריע לתנועה אבל מה יקרה כבר אם אני ועוד כמה רכבים נמתין את הזמן הזה כי אין לה כוח ללכת 10-20 מטרים?
...
·

זו התנהגות ישראלית טיפוסית רווחת, כבר מזמן אני לא מופתע מאנשים כאלו. ה"תרבות" הישראלית ב"מיטבה".

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”