אנא הצילו... 1400 ש"ח עלולים לרדת לטמיון:
הזמנתי אחד כזה באינטרנט. הצעצוע הגיע ממש בימים אלו ונעצר ע"י המכס בתואנה כי "הטובין נאסר לשימוש בארץ". כך ע"פ UPS
UPS אמרו לי שאני יכול לפנות למשרד התחבורה ולבקש אישור להכניס את המוצר. מייד אח"כ נתקלתי בכתבה הנ"ל לגבי התקנות החדשות. אני מבין מכך שבמכס לא מעודכנים?
מישהו יודע מה אני עושה עכשיו? פונה למכס? למי במכס? ולמה שיאמינו לי? לא מצאתי סימוכין לידיעה הנ"ל לגבי התקנות החדשות. מישהו יודע איפה ניתן למצוא סימוכין רשמיים שזה מותר?
תודה לכל מי שיכול לעזור!
-זאב
---------------------------
אין שום חביתה. אף פעם אין. אבל גם אם הייתה, אז מה?
אני דווקא יודע. לצערי.
קודם כל אני רוצה להבהיר שיש הבדל בין "הממשלה החליטה" לבין תקנות חדשות שנכנסות לתוקף. אני לא טרחתי אפילו לקרוא את הכתבה הנ"ל אבל אתרום מנסיוני. בתחילת השנה היתה ישיבת ממשלה שבה הוחלט שהתקנות של קורקינט חשמלי יהיו כמו של אופניים חשמליים (עד 30 קילו 25 קמש וכו). זו היתה ישיבה מפורסמת כי היו בה גם את ההחלטות של אופניים חשמליים רק מגיל 16 ושחובה ליסוע על הכביש ולא על המדרכה אם אין שביל אופניים. בישיבה הוחלט שכחצי שנה לאחר מכן התקנות החדשות ייכנסו לתוקף. שמח וטוב לב וידאתי שהתקנות החדשות נכנסו לתוקף והזמנתי לי קורקינט שעומד בתקן החדש www.urb-e.com אם זה מעניין מישהו.
למרות שהתקן החדש בתוקף המחשבים במכס בישראל לא עודכנו ולכן אי אפשר היה לשחרר את החבילה. אני אחסוך מכם את הסיפור המאד מאד מאד ארוך ואגש לשורה התחתונה. במידה ומה שאתה מייבא חוקי אבל המחשבים במכס לא מעודכנים אף אחד בבית המכס בנתבג לא יעזור לך כי הם עובדים כמו רובוטים לפי מה שיש להם במחשב כולל האחראית ייבוא אישי בבית המכס נתבג (שולה שכולם התפעלו מהעוגיות שלה...). יש בירושליים מנהלת מכס בכירה בשם איריס סעדון ואתה צריך לדבר איתה. מנהלת תחום בכירה (חוקיות היבוא) - דבר איתה ואם יש דברים בגו היא תיצור קשר עם בית המכס בנתב"ג ותיתן להם אישור בכתב או בעל פה או חד פעמי או מיוחד או איך שהם לא יקראו לזה כדי שתרגיש שעשו לך טובה למרות שבעצם אם המכס היו עושים את העבודה שלהם לא היתה בכלל בעייה. טל' 02-6663783 פקס' 02-6664190
קח בחשבון שלפעמים לוקח כמה ימים עד שהיא עונה בטלפון אבל כשהיא כבר עונה היא מאד נחמדה ומאד עוזרת.
בנוסף קח בחשבון שהסיפור הוא פצצת זמן מתקתקת מכיוון שאחרי מספר ימים (אני חושב חמישה) מתחילים לשלם אחסון.
בהצלחה.
@oferlaor
·
אם אתה מתכוון שילוח במטוס כשקנית מהחברה אז לא צריכה להיות בעייה. ככה ה URBE שלי הגיע מארצות הברית עם שילוח דרך פדקס. שאלתי אותם אם הסוללה מגיעה מלאה או ריקה כי היה מצב שהוא יגיע וישר אני ארצה להשתמש בו אז הם אמרו לי שהחוקים אומרים שהסוללה צריכה להיות עד שליש מלאה ולא יותר כדי שיהיה להם מותר לשלוח את זה במטוס לכן ככה זה מגיע. אני מניח שככה הסוללות יוצאות מהיצרנים. לגבי אם מותר להעלות למטוס כשנוסעים לטיול בחול אין לי מושג. ההגיון אומר שלא כי בניגוד לחברה שעוד איכשהו מחויבת לעמוד בחוק ולא תרצה למצוא את עצמה נתבעת קשה לי לראות איך אוכפים את הנושא של סוללה לא טעונה עד הסוף מול סתם מישהו שעולה למטוס. אבל זה לא מידיעה, אולי מותר.
@satih
·
המחיר בסיס כתוב באתר פלוס אם מבקשים לפעמים הם נותנים הנחה של כמה דולרים (לא הרבה וגם לפעמים מסכימים לזרוק איזה ACCESORY אחד חינם אבל לא תמיד)
אני קניתי בלאק לייבל http://www.urb-e.com/black-label-electric-scooter/
זה לא מוצר זול אז אני מציע לך לקנות רק אם חשוב לך הנושא של הקיפול
בנוסף יש להם משהו דומה לאמאזון שבו אתה משלם מראש משלוח ומיסים. זה עלה לי עוד בערך 1000 דולר ותלוי במחיר שפדקס נותנים להם באותו זמן (הם מתקשרים אליהם ומקבלים הצעת מחיר או מעדכנים מחירון כל הזמן)
כמו שאמרתי זה לא זול לעשות ייבוא אישי של מוצר כזה וזה לא אמאזון שהכל פשוט עד כדי גיחוך אבל זה חברה אמריקאית שאפשר לסמוך עליהם. אצלי היתה בעייה עם אישורים כי זה היה הקורקינט הראשון בארץ מהתקנים החדשים שמייובא באופן אישי אז הם התגלחו עליי אבל כשלדוגמה פדקס לא כל כך ידעו איך לשחרר אני עשיתי זאת בעצמי ושילמתי את המיסים כדי לשחרר את החבילה והם לאחר מכן נתנו לי REFUND אחרי ששלחתי להם את המסמכים מכיוון ששילמי כבר מיסים בעצם כחלק מהמשלוח. לכאורה הם יכולים היו לזרוק אותי לכלבים כי כבר שילמתי ולך תחפש מה לעשות אבל הם היו בסדר ועשו מה שהבטיחו ונתנו לי REFUND כך שאפשר לסמוך עליהם. יותר מזה מכיוון שהמשלוח הוגדר WORRY FREE שאמור להיות עד הבית הם החזירו לי את ההוצאות הנלוות שאמרתי להם כלומר אכסון ואפילו חנייה בתוך נתבג
אם גם תאמר להם שהגעת אליהם דרכי אני אקבל (תיאורטית כי זה מה שהם עושים בתוך ארצות הברית אז לא יודע אם זה גם ייקרה אצלנו) ACCESSORY בשווי עד 50 דולר אז אשמח אבל אתה לא חייב, שלא תחשוב שאני ממליץ לך להוציא אלפי שקלים בשביל לקבל איזה פעמון... אני באמת מרוצה וזה סוגר לי יופי את הנסיעה מהבית לרכבת (ועוד יותר את הנסיעה ברכבת הצפופה)
טוב. אז ההאברבורד שלי הותר לכניסה לארץ ואני עומד לקבל אותו!
פשוט שאלתי אותם (כמה פעמים...) אם הם יכולים לבדוק במכס למה צריך אישור משרד התחבורה אם יש אישור גורף למדי (ע"פ הכתבה ב- ynet...).
לבסוף התשובה היתה שהם (UPS) יכולים לנסות לשחרר את החבילה.
היום הם הודיעו לי שהצליחו, אז סוף טוב הכל טוב (חוץ מעמלה מטורפת שאני צריך לשלם ל- UPS עכשיו: 760 ש"ח כולל המסים...)
היי אני גם הזמנתי קורקינט חשמלי והוא אמור להגיע במאי האם אתם יודעים אם התקנות החדשות נכנסו לתוקף במחשבי המכס? עופר אשמח לעזרה פרטית ממך כי עברת את התהליך הזה ושמח אם תכוון אותי איך עשית מה עשית תודה
@אלון123456
·
זה פשוט עצוב אבל עד היום כמעט שנה מאז שהתקנות החדשות נכנסו לתוקף מחשבי המכס לא עודכנו... http://62.219.95.10/TaarifHistory/Misim ... 5&helek=17
מה שאתה צריך לעשות זה לקוות שמישהו יפעיל את המח מה שכנראה לא ייקרה ואז אתה צריך לפנות לאיריס סעדון מנהלת חוקיות ייבוא במכס ולדרוש או להתחנן (תלוי באופי) שישחררו לך אותו. את מספר הטלפון שלה אפשר למצוא בחיפוש מהיר בגוגל
ראשית תודה על התגובה שלחתי לאיריס סעדון מייל לגבי הקורקינט שהוא עומד בכל הדרישות של 2016 מקווה שהיא תראה אותו מהר ותתן לי אישור רציתי לדעת שהתקשרת ליה מה ביקשת איך ביקשת אם מה באת למכס האם הה לך אישור ביד(מודפס) או אישור טלפוני אם אני מביא אותו בעצמי במזוודה האם אני אמור להראות משהו בסגנון של אישור או להתקשר אליה איך זה עבד אצלך תודה על העזרה
@אלון123456
·
בגדול זה התנהגות עלובה של מוסדות ממשלתיים. לטענתה המכס אמור לקבל בדחיפה מכל המשרדים כשיש חוקים חדשים (שזה הגיוני כי לא הגיטני שהמכס יהיה גוף שמכיר את כל החוקים של כל המשרדים) ומה שקורה בפועל זה שהמשרדים לא דוחפים למכס את התקנות החדשות כי לא אכפת להם וכולם ממשיכים לקבל משכורת בלי לעשות כלום. בגדול זה די שוק. לא תקבל שום אישור. במידה והחברת שילוח לא תעשה בעצמה אתה תצטרך לדבר עם איריס שתדבר עם המנהלת של בית המכס ייבוא אישי נתבג שתדבר עם הבחור שממנו אתה אמור לקבל אישור כדי לקחת את המוצר מהמחסנים. וכולם ייתנו לך את ההרגשה שהם עושים לך טובה כי לפי החוק הם לא חייבים לך כלום
zzyzx כתב:טוב. אז ההאברבורד שלי הותר לכניסה לארץ ואני עומד לקבל אותו!
פשוט שאלתי אותם (כמה פעמים...) אם הם יכולים לבדוק במכס למה צריך אישור משרד התחבורה אם יש אישור גורף למדי (ע"פ הכתבה ב- ynet...).
לבסוף התשובה היתה שהם (UPS) יכולים לנסות לשחרר את החבילה.
היום הם הודיעו לי שהצליחו, אז סוף טוב הכל טוב (חוץ מעמלה מטורפת שאני צריך לשלם ל- UPS עכשיו: 760 ש"ח כולל המסים...)
...
·
תוכל לשתף אותנו מה הוזמן, מאפא ובכמה?
ואם המיסים כ"כ יקרים, למה מחול שיש את זה בארץ בכ 1100 ש"ח כיום?