תחליף ראוי ל Altec Lansing ATP3?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום חברים,

אחרי עשר שנים ה Altec Lansing ATP3 שלי מתו. ניסיתי לתקן אותן בחנות רמקולים, אבל כנראה שמשהו מקצר את המגבר (הרמקולים לפעמים עובדים ולפעמים לא) ועלות התיקון לדברי הטכנאי לא שווה את זה. אני מחפש מערכת 2.1 כתחליף. מצד אחד - הם פינקו אותי יחסית ועד היום נחשבים ל Golden Crown של רמקולים זולים וטובים. עד היום שאני מגיע לחברים עם רמקולים זולים, אי אפשר שלא לשים לב להבדלי האיכות. אפילו אנשים עם אוזן פחות רגישה תמיד היו זורקים אצלי בבית שה "הרמקולים האלה נשמעים מצוין!". מצד שני, אני לא יכול להוציא עכשיו סכום רציני על רמקולים חדשים.

אני אשמח להמלצה על תחליף ראוי ל ATP3. משהו שנותן לפחות את אותה איכות הצליל.
בדקתי קצת, ונראה שיש המלצה על MicroLab FC330 (והמחיר - כ 350 שקל, נשמע לא רע). זה שהווליום נמצא על הסאב וופר זה קצת כאב ראש, אבל אני מניח שאני יכול לחיות עם זה. השאלה אם במבחן השמיעה הם יעמדו מול ה ATP3 או שכדאי שאכוון למשהו אחר?

אגב, אם למישהו יש את המגבר הישן של ATP3 (הסאב וואפר בעצם) זרוק איפשהו במחשב רוצה לפנות קצת מקום במחסן, אני גם אשמח לשמוע :-)
תודה!

Bass66
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 194
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

תחליף ראוי ל Altec Lansing ATP3?

שליחה #2 

אתה יודע מה כתוב בכניסה למטוס דקוטה?

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

Bass66 כתב:אתה יודע מה כתוב בכניסה למטוס דקוטה?
...
התחליף היחידי לדקוטה הוא מטוס דקוטה אחר? :-)

Bass66
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

נכון 8)
ולענייננו בהשראת המשפט על הדקוטה - אחרי 10 שנים עם ה ATP3 אזרתי אומץ וקניתי Audioengine A2+, וגם חיברתי להם סאבוופר. (זה לא זול). את ה ATP3 לקחתי למשרד.
ב AE2+ עשיתי את כל הכיוונונים האפשריים כולל שימוש בתוכנת אקולייזר ומה לא. עדיין במשרד לדעתי עם ה ATP3 שומעים הרבה יותר טוב - יותר נכון מאוזן. זה לא שה AE2+ לא מעולים, אבל כנראה אין תחליף ל 2.1 שיש בהם חלוקה פנימית של התדרים עם קרוסובר - זו המסקנה שלי. את הסאבוופר העברתי לסלון, ועכשיו ה AE2+ נשמעים יותר טוב, אבל חלשים בתדרים הנמוכים אין מה לעשות.
בכל מקרה - אני הייתי משקיע בתיקון של ה ATP3 אפילו כמה מאות שקלים אם זה מה שנדרש, או משיג ATP3 אחרים.

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

זה מדהים אותי שאנחנו עשר שנים אחרי (ואתה מניח שהחומרים עם הזמן נהיו זולים יותר), אבל עדין אין רמקולים במחיר של ATP3 בזמנו (אני קניתי אותם ב 250) ובאותו איכות. זה כאילו עם השנים הלכנו אחורה (או שקדימה פשוט עולה הרבה יותר כסף היום).

תודה על התשובה בכל אופן. זה כן גורם לי לחשוב קצת על תיקון.
השארתי אותי אצל טכנאי רמקולים שהיה נראה אמין בשיחה ראשונה. (כי בהתחלה הייתי בטוח שמדובר על בעיית מגע פשוטה שכן טכנאי יכול לסדר - מאחר והרמקולים עובדים\לא עובדים לסירוגין). אני אציין שעשר שנים שמרתי עליהם המון זמן כחדשים. אחרי ארבעה שבועות שהם היו אצל הבחור והוא התחמק הם חזרו כמו אחרי מלחמה. נראה כאילו הוא שמר אותם על הרצפה כל התקופה הזאת. כל הפלסטיק משופשף,שרוט, ואת ה Subwoffer שהוא היה אמור לתקן הוא ממש שבר באזור ה Grill. יש ימים שאני מאבד תקווה באנשים. בכל אופן, הדבר החיובי שיצא מכל זה, זה בדרך להרוס לי את הרמקולים הוא כן ניסע לתקן אותם אני חושב ברמה בסיסית והוא טען שיש חלק שמקצר את הרמקולים והחלפת החלק פשוט לא שווה את זה מבחינת מחיר.

השאלה היא אם כדאי להעביר את זה עוד יד, ואם כן - אם יש למישהו טכנאי טוב באזור תל-אביב שאפשר לסמוך עליו ויתנהג עם ציוד של אנשים אחרים קצת יותר בכבוד?

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5010
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #6 

גם אצלי אותו דבר - אין תחליף להם.
אצלי פעם שומעים ופעם זה מתנתק . אין קצר פשוט הכבל/קונקטור כבר עשה את שלו ולכן אין מגע טוב .

אני כנראה אתקן את הקונקטור (נראה כמו קונק' של עכבר ישן (PS2) וזהו.
אה ... וכמובן שיש את ה- HUMMING NOISE הזה כשמדליקים אותם ... בקטנה אבל שומעים .

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

movieman כתב:גם אצלי אותו דבר - אין תחליף להם.
אצלי פעם שומעים ופעם זה מתנתק . אין קצר פשוט הכבל/קונקטור כבר עשה את שלו ולכן אין מגע טוב .

אני כנראה אתקן את הקונקטור (נראה כמו קונק' של עכבר ישן (PS2) וזהו.
אה ... וכמובן שיש את ה- HUMMING NOISE הזה כשמדליקים אותם ... בקטנה אבל שומעים .
...
תעשה את זה עצמאי? מעניין אותי לדעת אם זה יפתור את הבעיה שלך.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5010
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #8 

ברור עצמאי ...

יש לי ציוד להלחמה וכו'...

אני אעדכן ברגע שאבצע את זה (צריך זמן פנוי שבקושי יש לי...)

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
שם מלא: Janti
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #9 

Tg כתב:אחרי ארבעה שבועות שהם היו אצל הבחור והוא התחמק הם חזרו כמו אחרי מלחמה. נראה כאילו הוא שמר אותם על הרצפה כל התקופה הזאת. כל הפלסטיק משופשף,שרוט, ואת ה Subwoffer שהוא היה אמור לתקן הוא ממש שבר באזור ה Grill. יש ימים שאני מאבד תקווה באנשים.
...
·אני רוצה לדעת מי זה. חד וחלק. בפומבי, כאן ועכשיו. אם יש לו מה להגיד להגנתו - הוא יכול להגיב כאן לטענות. די בטוח שזה מעניין את כולם.

Bass66
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

לגבי ניתוקים באים/הולכים - ככל הנראה מדובר במגע רופף כמה שנאמר למעלה - בקונקטור בצורת PS/2, או שצריך לחדש מגעים על גבי המעגל המודפס או לפרק את הרמקול הימני ולנקות את הפוטנציומטרים במיוחד זה של ה POWER. במעגל פשוט לעבור על כל ההלחמות עם מלחם ולרענן אותן. לגבי הקונקטור אולי להתיז ספריי לחץ אויר, או ספריי לניקוי מעגלים חשמליים. אם גם זה לא יעזור אפשר תאורטית להחליף אותו.
לגבי הבעיה של Humming, גם אצלי היא קיימת וטרם טיפלתי, לדעתי מדובר באחד מהקבלי סינון בספק מתח, ועל הדרך אולי כדאי להחליף את כל הקבלים - אני מצרף תמונה של הסכימה האלקטרונית לכל המעונין, וגם לינק למדריך ביצוע שיפורים ותיקונים ל ATP3
http://sweynt.blogspot.co.il/2009/06/al ... odify.html
במדריך הוא ממליץ בין היתר להחליף את הקבל האלקטרוליטי בערך של 10,000MF לקבל איכותי יותר - אולי זה הקבל המרעיש.
נכון כל מה שכתבתי מצריך עבודה וטרחה ואולי צריך לתת לטכנאי לעשות את זה. אבל אין מה לעשות - "התחליף ל ATP3 הם ATP3 אחרים".

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

@Bass66 - אצלי הבעיה קצת שונה. מעניין אותי לדעת אם יש לך כיון. יום אחד שחזרתי הביתה הרמקולים היו פשוט מכובים כאילו חשמל לא מגיע. אחרי שניתקתי כמה פעמים את החיבורים, העברתי עמדת חשמל וכו' - שום דבר לא עזר. השארתי אותו כשבוע עומד בצג לא בחשמל. לפני ששלחתי אותו לתיקון, ניסיתי לחבר אותו שוב לחשמל, ופתאום הוא עבד מצוין. החזיק מצוים במשך כ 48 שעות, והתחיל שום לגמגם, נכבה ונדלק עוד ששבת לגמרי. החלטתי לעשות ניסוי, שוב נתתי לו לשבת שבוע ללא חשמל - ושוב הוא נדלק לכ 48 שעות.

טכנאי שלקחתי אליו את הרמקולים, חתך את הכבל שבסופו ה PS2 (רמקול ימין) והלחים מחדש. זה לא עזר לבעיה. הוא טען שיש איזשהו חלק "שמקצר" ולהחליף אותו יקר מדי. אני לא בטוח שהוא עלה על הבעיה המדויקת - כי שוב אחרי התיקון - הרמקולים עבדו לכה 48 שעות אחרי שהם עמדו בלי חשמל. זה לא נשמע בעית מגע.

יש לך איזה כיון לתת לי?

Bass66
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

הטכנאי אמר לך איזה חלק מקצר?
מציע שתיקח לטכנאי אחר.
עדיין נשמע כמו בעיית מגע או ספק כוח.

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

לא. העדפתי לא להתעסק איתו כי גם ככה היה נשמע לא אמין. בעיית מגע לא היתה באה והולכת כל הזמן ולא קשורה למנוחה מחוץ לחשמל? אולי באמת בעיה של ספק כוח. יש טכנאים אמינים ומקצועים שמישהו פה מכיר באזור תל-אביב?

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #14 

העובדה שצריך "מנוחה" ייתכן מאוד שמצביעה על זה שיש שם כנראה משהו שמתחמם יתר על המידה ונכנס למצב של הגנה. יכול להיות שזה איזשהו PTC, יכול להיות שזה מייצב כזה או אחר. יכול להיות שזה גם שבב ההגברה. אומנם דיי סביר שזה בספק, אך זה לא וודאי. אין מנוס מלבדוק את המעגל, ועדיף דווקא כשהוא לא מתפקד, בכדי שאפשר יהיה לעלות על התקלה.
לצערי אני לא יודע למה להפנות אותך, אני לא ממש מכיר טכנאים.

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

שאלתי בכמה פורמים טכנים וצירפתי את ה Scheme, הרוב הגדול מניח שיש בעיה באזור הספק, ואין נזק למעגלים הפנימים. מאחר ואין המלצות לטכנאי אודיו טובים, מישהו מכיר טכנאי חשמל רגיל שאולי יוכל לעזור לזהות את הבעיה?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”