צריכת חשמל ב-HTPC- עוד 100 ש"ח בחודש! כיצד לחסוך? S3

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
grahav
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 199

שליחה

הי

בהנחה שהם עובדים כל היום ולא כבים לרגע, מה שקורא בהרבה בתים לצערנו,
מה תהיה העלות החודשית של ממיר 3100 ושל YESMAX?

בתודה מראש

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8266

Re: ל-integral, זה מה שהרכיבים צורכים, לא מה שהספק צורך

שליחה

iamtal כתב:הטעות שלך היא טעות מאוד נפוצה ומובנת. בדיקת העומסים ששלחת אליה קישור נעשית ע"י בדיקת העומס על הספק, כלומר, ההספק שהרכיבים צורכים/מעמיסים על הספק.

מבחינת עלות החשמל, צריך לבדוק מה ההספק שהספק צורך מרשת החשמל.

יש הבדל בין הספק ה-Input של הספק לבין הספק ה-Output של הספק, משום שהספק לא יכול לעבוד ביעילות של 100 אחוז, וחלק מהאנרגיה עובדת (במקרה הזה בצורה של חום). למעשה ספק ממוצע בעל יעילות של 60 אחוז בממוצע.

כמו כן, לא לקחת בחשבון רכיבים היקפיים שונים כמו מסך/טלוויזיה.
...
קודם כל אני מניח של HTPC קונים ספק שקט איכותי ונורמלי מה שאומר יעילות של ~80%.

שנית, מה הקשר של מסך לעניין? ולמה הוא צריך לעבוד כשאינך צופה בו?

חוצמזה, שכשאני מסתכל על העלויות הכרוכות במערכת אז ההוצאה המז'ורית אצלי זה כל מה שמסביב. למשל, רק הבירות והמאזטים, המזגן בקיץ ובחורף, והמקרר שנפתח אינספור פעמים, שלא לדבר על הסטייקים :D

חוצמזה, לא אמרתי שאם אפשר לחסוך קצת אז לא כדאי. אמרתי שהחישובים שלך מוגזמים זה הכל.

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904

Re: ל-integral, זה מה שהרכיבים צורכים, לא מה שהספק צורך

שליחה

iamtal כתב:הטעות שלך היא טעות מאוד נפוצה ומובנת. בדיקת העומסים ששלחת אליה קישור נעשית ע"י בדיקת העומס על הספק, כלומר, ההספק שהרכיבים צורכים/מעמיסים על הספק.

מבחינת עלות החשמל, צריך לבדוק מה ההספק שהספק צורך מרשת החשמל.

יש הבדל בין הספק ה-Input של הספק לבין הספק ה-Output של הספק, משום שהספק לא יכול לעבוד ביעילות של 100 אחוז, וחלק מהאנרגיה עובדת (במקרה הזה בצורה של חום). למעשה ספק ממוצע בעל יעילות של 60 אחוז בממוצע.

כמו כן, לא לקחת בחשבון רכיבים היקפיים שונים כמו מסך/טלוויזיה.
...
1. בדיקת העומסים נמדדה מהקיר, לא מהספק
We measured total system power consumption at the wall socket"

2. לא יודע מה הממוצע, אבל הרבה ספקים מודרניים מגיעים ליותר מ-80% יעילות. אני משתמש ב-Corsair HX520W.
ראה מדידות:

http://www.silentpcreview.com/article692-page4.html

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 948

שליחה

אני משתמש ב-HTPC שלי במצב HYBERNATE וזה עובד מעולה !!!
המחשב מתוכנת כך שלאחר שעה של IDLE הוא נכנס אוטומטית ל-HYBERNATE, כך שאם הוא מסיים סדרה של הקלטות בערב מסויים הוא נכבה לבד.
אבל הגליק הגדול הוא - אני עובד עם MCE והמחשב יודע לצאת אוטומטית מ-HYBERNATE לפני הקלטה מתוכננת כך שאני לא צריך לדאוג להדליק אותו לבד.
אולי לכם המחשב לא נדלק לבד כי אתם עובדים עם SAGE, אבל אצלי (MCE, מעבד AMD, בורד ASUS) המחשב נדלק לבד ונכבה לבד.
רק חסרון אחד קטן (אך שול)י - כאשר אני רוצה להפעיל את המחשב והוא מכובה, צריך ללחוץ על כפתור ה-POWER (לא ניתן עם השלט או המקשים) ולוקח למחשב איזה דקה לעשות BOOT ויציאה מההייברניט שלו
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab

arielshu
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95

שליחה

אני עובד עם SAGE ללא שום בעיות - אחרי 10 דקות של IDLE המחשב נכבה, ומתעורר אוטומטית על ידי SAGE שתי דקות לפני הקלטה מתתוכננת. עובד חלק...

iamtal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262

ל-yossigab, אתה מדבר על S3 ולא Hybernate

שליחה

אין סיכוי שהמחשב שלך יוצא ממש של Hybernate (שהוא S4) משום שמצב זה המחשב למעשה כבוי לחלוטין, אתה כנראה מדבר על S3.

boim
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 496

שליחה

aloni כתב:
zork17 כתב:ב- properties של ה- device ב- device manager, ב- tab של power management אמורה להיות אופציה: allow this device to wake the computer. אל תבחר אותה.
...
מצויין תודה.
...
טוב אז לי יש בעיה הפוכה,
אני רוצה להעיר את המחשב ממצב STANDBY ע"י המקלדת או העכבר.
יש לי LOGITECH MX3000 שמחוברים דרך USB.

משום מה, אין לי TAB של ה POWER MANAGEMENT

פתרון מישהו?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

zork17
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 829
שם מלא: zork17

שליחה

אתה בטוח שהתקנת את הדרייברים המתאימים? כי ה- devices נראים כלליים (HID Compliant...). אצלי אפילו עכבר פשוט של לוגיטק מופיע כ: Logitech USB Wheelmouse.

boim
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

כמובן
אפילו אני עוד עם התוכנה שלהם SETPOINT, כדי למפות את כל הכפתורים ה"מיוחדים" במקלדת..

מה יכולה להיות הבעיה?

boim
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אוקיי הסתדר,

הייתי צריך להוסיף את הערך שב REGISTRY לפי הכתבה בלינק ב POST הראשון...

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: ל-yossigab, אתה מדבר על S3 ולא Hybernate

שליחה

iamtal כתב:אין סיכוי שהמחשב שלך יוצא ממש של Hybernate (שהוא S4) משום שמצב זה המחשב למעשה כבוי לחלוטין, אתה כנראה מדבר על S3.
...
אני דווקא די בטוח שזה הייברניט - בשביל להפעיל את הדבר הזה נכנסתי ל-POWER MANAGEMENT תחת ה-SCREEN SAVER ושם הדלקתי את מצב ENABLE HIBERNATION.
ב-BIOS של המחשב הדלקתי את אפשרות הדלקת המחשב ע"י TIMER (לא זוכר בדיוק את השם המדוייק).
ועכשיו - אם אני לוחץ אל כפתור ה-POWER של המחשב, ה-XP עובר למצב של HIBERNATING עד אשר מסיים את הפעולה ומכבה את המחשב, ואם יש לי הקלטה (כמו בכל יום) אז המחשב נדלק לפני ההקלטה באופן אוטומטי.

איך אני יכול לבדוק האם זה S3 או S4 ?

zork17
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אני מעיר את המחשב ממצב של shutdown מוחלט (S5) ע"י wake on lan. ניתן להעיר ממצב זה גם ע"י מקלדת ועכבר כי עדיין יש מתח מסוים לכרטיס הרשת ולוח האם. כפי הנראה בלוח שלו יש timer שמעיר אותו.

iamtal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: ל-yossigab, אתה מדבר על S3 ולא Hybernate

שליחה

yossigab כתב:
iamtal כתב:אין סיכוי שהמחשב שלך יוצא ממש של Hybernate (שהוא S4) משום שמצב זה המחשב למעשה כבוי לחלוטין, אתה כנראה מדבר על S3.
...
אני דווקא די בטוח שזה הייברניט - בשביל להפעיל את הדבר הזה נכנסתי ל-POWER MANAGEMENT תחת ה-SCREEN SAVER ושם הדלקתי את מצב ENABLE HIBERNATION.
ב-BIOS של המחשב הדלקתי את אפשרות הדלקת המחשב ע"י TIMER (לא זוכר בדיוק את השם המדוייק).
ועכשיו - אם אני לוחץ אל כפתור ה-POWER של המחשב, ה-XP עובר למצב של HIBERNATING עד אשר מסיים את הפעולה ומכבה את המחשב, ואם יש לי הקלטה (כמו בכל יום) אז המחשב נדלק לפני ההקלטה באופן אוטומטי.

איך אני יכול לבדוק האם זה S3 או S4 ?
...
טוב, אני חייב לתקן את עצמי ולהבהיר:
א. תוכנה לא תדע "להעיר" את המחשב ממצב Hibernate או S5 משום שבמצב זה המחשב כבוי לחלוטין ולכן מן הסתם שום תוכנה לא עובדת.
זו הסיבה, שאם תסמנו ב-MCE (או בכל תוכנה אחרת) להקליט במועד מסויים והמחשב יהיה באחד המצבים הללו, התוכנה "לא תעיר" את המחשב.

ב. לעומת זאת, עדיין ניתן להעיר את המחשב ע"י אירועים חיצוניים, שיכולים להיות: כפתור הכיבוי/הדלקה, המקלדת, אביזר USB כלשהו (בהתאם להגדרות), Wake On Lan ואפילו טיימר שקובעים ב-BIOS (ה-BIOS פועל באמצעות סוללה פנימית ולכן הוא ממשיך לפעול גם כאשר המחשב כבוי, זה מסביר למשל, כיצד השעון והתאריך לא מתאפסים כל פעם שמכבים את המחשב).

zork17
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ומה אם התוכנה פשוט מתכנתת את הטיימר של BIOS כל פעם לזמן ההקלטה הבא...

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

zork17 כתב:ומה אם התוכנה פשוט מתכנתת את הטיימר של BIOS כל פעם לזמן ההקלטה הבא...
...
זה בדיוק מה שקורה אצלי !!!!
המחשב בהייברניט והוא נדלק להקלטה כנראה ע"י TIMER

iamtal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

zork17 כתב:ומה אם התוכנה פשוט מתכנתת את הטיימר של BIOS כל פעם לזמן ההקלטה הבא...
...
לא הגיוני. תוכנות יכולות לעשות שימוש בשירותים שה-BIOS מספק (שירותי קלט/פלט שונים), אבל לא לתכנת אותו.
א. אם זה היה אפשרי זו היתה פירצת אבטחה רצינית (הרי כל וירוס פשוט היה יכול להשבית את המחשב לחלוטין, לא רק את מערכת ההפעלה)
ב. פונקצית ה-Timer שונה בין כל ביוס לביוס (ואפילו לא תמיד קיימת).

ולכן, אם נכנסתם ל-BIOS באופן ידני וקבעתם באופן ידני להפעיל את המחשב בשעה מסויימת, אז כן, ה-BIOS ידע להדליק את המחשב גם כאשר הוא מכובה לחלוטין.

אבל אם קבעתם להקליט בתוכנה בשעה מסויימת, והמחשב "נדלק" בשעה הזו, אז זה אומר שהוא מלכתחילה לא היה מכובה לחלוטין, לכל היותר במצב S3 (שבו הוא שקט לחלוטין, אפילו המאווררים לא עובדים, אבל עדיין קיימת פעילות "מוחית" מסויימת).

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2083

שליחה

iamtal כתב:
...
לא הגיוני. תוכנות יכולות לעשות שימוש בשירותים שה-BIOS מספק (שירותי קלט/פלט שונים), אבל לא לתכנת אותו.
א. אם זה היה אפשרי זו היתה פירצת אבטחה רצינית (הרי כל וירוס פשוט היה יכול להשבית את המחשב לחלוטין, לא רק את מערכת ההפעלה)
...
הגיוני מאד. לא רק הגיוני, היתה לי תוכנה כזאת ללינוקס כבר לפני כמה שנים.
http://sourceforge.net/projects/nvram-wakeup

אין שום בעיה לעשות אותו דבר בווינדוס. אתה בסה"כ צריך הרשאה לכתיבה של ה- NVRAM. כל תוכנה שזקוקה להרשאת administrator לצורך התקנה יכולה לעשות זאת.

א. לגבי וירוסים - ברגע שוירוס מתחיל לרוץ על מחשב ווינדוס טיפוסי - המחשב גמור, כי 99% מההתקנות רצות תחת admin בגלל שזה בלבול מוח להריץ תחת יוזר רגיל.

ב. הפונקציה היא לא של הביוס, אלא של רכיב ה- real time clock שלמיטב ניחושי הוא היום חלק מה-south bridge. כמה כאלה כבר יש ??...

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

iamtal כתב:
...

ולכן, אם נכנסתם ל-BIOS באופן ידני וקבעתם באופן ידני להפעיל את המחשב בשעה מסויימת, אז כן, ה-BIOS ידע להדליק את המחשב גם כאשר הוא מכובה לחלוטין.

אבל אם קבעתם להקליט בתוכנה בשעה מסויימת, והמחשב "נדלק" בשעה הזו, אז זה אומר שהוא מלכתחילה לא היה מכובה לחלוטין, לכל היותר במצב S3 (שבו הוא שקט לחלוטין, אפילו המאווררים לא עובדים, אבל עדיין קיימת פעילות "מוחית" מסויימת).
...
אני עדיין חושב שאתה טועה - כי ה-WINDOWS רושם שהוא נכנס להייברניט, והמחשב נדלק לבד לפני ההקלטה - לא תכנתתי שום TIMER, אלא רק תכנות ההקלטה דרך ה-MCE באופן רגיל.
ובכל זאת - איך אני יכול לבדוק האם אני באמת במצב S3 או הייברניט?

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

כשעולים מ- hybernate יש פעולה של העלאת הזיכרון מהדיסק, ב- S3 זה ישר עולה.
HiFiMusic IL

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

aloni כתב:כשעולים מ- hybernate יש פעולה של העלאת הזיכרון מהדיסק, ב- S3 זה ישר עולה.
...
אז זהו - אצלי כאשר המחשב נדלק (אוטומטית בגלל הקלטה מראש !!!) הוא כן עושה פעולה של העלאת הזכרון מהדיסק (ולפני כן יש עלייה של BIOS, זיהוי דיסקים וכו') ולא עלייה מהירה (כמו שיש ב-LAP TOPS ביציאה ממצב STANDBY).

ולכן אני עדיין טוען שאצלי המחשב נמצא בהייברניט ויוצא אוטומטית !!! בגלל הקלטות ולא בגלל שאני תכנתתי את השעון

חזור אל “תוכנה - KODI”