החלפת מזגן מרכזי בן 20 שנה לדירה בת 5 חדרים 124 מ"ר

Heating, Ventilation & Air-Conditioning
שלח תגובה
nirvan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכל המומחים ויודעי דבר,

מדובר בדירה ישנה בשיפוץ, קומת ביניים שלישית בנתניה, קרוב לחוף.
חלל ציבורי כ-40 מ"ר לדרום-מזרח + 2 חדרים 13 מ"ר לדרום מזרח + חדר הורים 13 מ"ר לצפון + חדר עבודה 13 מ"ר לצפון .
סטאטוס נוכחי: זוג הורים + 2 פעוטות.

כרגע יש הנמכה עם מזגן מרכזי בכל הבית, המזגן במצב לא טוב כאשר היחידה החיצונית נמצאת במסתור בחלק הצפוני.
קיים מזגן קטן נוסף כ-1 כ"ס בחדר שינה הורים, ובכל אחד מהחדרים יש מאוורר תקרה (לא החלטנו מה לעשות איתם עדיין).

חשוב לי להדגיש שלעלות יש משמעות חשובה אבל אין לי בעיה, כרגע, ליצור\לשנות את התשתית בדירה בהתאם לפתרון העתידי , ארוך הטווח (אם ישנה אפשרות כזו בכלל). למשל, אם אפשרי, ללכת על מזגן מולטי עם תשתית לכל החדרים אבל עם יחידה אמיתית אחת בחלל הציבורי.

אשמח לעזרתכם לקבלת המלצות לפתרונות אפשריים.

תודה רבה רבה לכול העוזרים!!!

nirvan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13

אז ככה, היו אצלי 3 אנשי מיזוג והנה ההמלצות

שליחה #2 

אז ככה, היו אצלי 3 אנשי מיזוג, שניים מאוד מקצועיים, השלישי פחות.

אלו האפשרויות שקיבלתי:
ההמלצה העיקרית שקיבלתי היא כמובן להחליף הכל בחדש
להחליף למזגן חזק 5.5 כ"ס של תדיראן.
להוסיף תשתית אינסטלציה
להעביר את התלת פזי לחדר שרות
להחליף את כל תעלות הפח בתעלות שרשור
מרכזיית פח ללא הארכה (המאייד נמצא באמבטיה ולכן הרעש העיקרי יהיה שם)
דמפרים בכל חדר עם שליטה בכל חדר חוץ מבחלל הציבורי. לפי מה שהסבירו לי חייבים להשאיר פתח אחד ללא דמפר לתפקוד תקין של המזגן.
מרכז אחד, שרשור, של חזרת אוויר בכניסה לחלל הציבורי שהוא גם הכניסה והמעבר למזדרון ולחדרים

כל אפשרות נוספת שעומדת בפניי על פי ההמלצות היא שילוב של ההמלצה העיקרית או יישום של חלק ממנה, כמו לעשות הכל מלבד החלפת המזגן ובעתיד להחליף את המזגן (בהנחה שהמזגן תקין)

אשמח לקבל את חוות דעתכם על העבודה וההמלצה העיקרית לעיל.

תודה מראש!!!!!!

YaronLavi379
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

המלצות למזגנים

שליחה #3 

תראה, ממה שאני מכיר ה- WIN 55/P הוא כן עם שם של מזגן אמין וחזק. מה גם שתדיראן זו חברה מעולה עם שם, ועם שירות טוב.
לגביי הדמפרים, זה מאפשר שליטה על המזגנים מכל חדר כדי לשלוט על המפרטורה וחסכון בחשמל, אז אני יודע שמומלץ להתקין מין תריס כזה של עודפי אוויר ששומר על החלוקה שלו ומונע לחץ.
לגביי שרשורי אוויר, אני יודע שהם עדיפים מבחינת גמישות ופיזור אוויר, במיוחד אם אתה גר בבית פרטי..
ובקשר לתלת פאזי, כדי שהמזגן יפעל כמו שצריך צריך להתקין נקודה מהיחידה החיצונית, לא יודע איפה היא אצלך..

בכל מקרה, מציע לך לבדוק מול השירות של תדיראן יש להם אחלה יועצים והם יעזרו לך עם כל השאלות האלו בטוח יותר ממני..

ghost_rider
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

אנחנו גם שנים עם תדיראן והשירות שלהם הוכיח את עצמו כבר מספר פעמים. ממליץ לך לבדוק את האפשרויות עם היועצי מזגנים שלהם

YaronLavi379
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

Re: המלצות למזגנים

שליחה #5 

YaronLavi379 כתב:תראה, ממה שאני מכיר ה- WIND 55/P הוא כן עם שם של מזגן אמין וחזק. מה גם שתדיראן זו חברה מעולה עם שם, ועם שירות טוב.
לגביי הדמפרים, זה מאפשר שליטה על המזגנים מכל חדר כדי לשלוט על המפרטורה וחסכון בחשמל, אז אני יודע שמומלץ להתקין מין תריס כזה של עודפי אוויר ששומר על החלוקה שלו ומונע לחץ.
לגביי שרשורי אוויר, אני יודע שהם עדיפים מבחינת גמישות ופיזור אוויר, במיוחד אם אתה גר בבית פרטי..
ובקשר לתלת פאזי, כדי שהמזגן יפעל כמו שצריך צריך להתקין נקודה מהיחידה החיצונית, לא יודע איפה היא אצלך..

בכל מקרה, מציע לך לבדוק מול השירות של תדיראן יש להם אחלה יועצים והם יעזרו לך עם כל השאלות האלו בטוח יותר ממני..
...
·

שלח תגובה

חזור אל “HVAC - בקרת אקלים ומיזוג”