עכשיו שבלוריי UHD זמין וניתן לרכישה (אם כי עדיין לא בדיוק בארץ) ושניתן להוריד מהרשת ריפ של Bluray UHD HDR, האם הריפים זהים? האם הסטרימר שמנגן אותם משמעותי?
שרשור תגובות: ריפים של 4K HDR זמינים ברשת. מאיפה הם והאם הם נאמנים למקור?
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
למאמר: ריפים של 4K HDR זמינים ברשת. מאיפה הם הגיעו והאם הם נאמנים למקור?

עכשיו שבלוריי UHD זמין וניתן לרכישה (אם כי עדיין לא בדיוק בארץ) ושניתן להוריד מהרשת ריפ של Bluray UHD HDR, האם הריפים זהים? האם הסטרימר שמנגן אותם משמעותי?
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 10/03/2017 17:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
תודה. זה מאשר את מה שטענתי מההתחלה והוא שיש לקחת את התועלת שהתוכן המופץ ברשת נותן בערבון מוגבל מאוד שכן אנחנו תלויים ברמת המיומנות של מי שמבצע את הלכידה והקידוד וכאמור, יש כאן המון מקומות לטעות בהם במהלך הדרך (הגדרות ה-output של המקור ועיבוד תמונה שיתכן שמבוצע כבר בו, הגדרות ה-input במע' הלכידה והגדרות ה-encoding עצמו).
אגב, כן יש כרטיסי לכידה ל-HDMI שתומכים ב-HDR .
בנוסף כן יש אפשרות להסרת ה-HDCP 2.2 ל-HDFury ישנו מוצר בשם Integral (שאגב, הם טוענם שבגלל תביעות כאלו ואחרות הם מסיימים את חייו) שאיפשהו במהלך הדרך "מישהוא שחרר" Firmware שמסיר את הגנת ה-HDCP לגמרי.
אגב, כן יש כרטיסי לכידה ל-HDMI שתומכים ב-HDR .
בנוסף כן יש אפשרות להסרת ה-HDCP 2.2 ל-HDFury ישנו מוצר בשם Integral (שאגב, הם טוענם שבגלל תביעות כאלו ואחרות הם מסיימים את חייו) שאיפשהו במהלך הדרך "מישהוא שחרר" Firmware שמסיר את הגנת ה-HDCP לגמרי.
" HDCP 2.2 לא נפרץ" אבל ברשת כבר נמכרים ממתגי HDMI 2.0 שלפי יווחים בפורום AVS הם עוקפים את ה HDCP 2.2 עבור תכני 4k.
ראה כאן:
https://moonlightknighthk.wordpress.com ... old-4k-tv/
בכל מקרה, ברגע שזה יהיה זמין לרכישה:
http://www.theverge.com/circuitbreaker/ ... rive-4k-pc
אז הדרך לריפים מלאים של HDR לא תהיה רחוקה.
ראה כאן:
https://moonlightknighthk.wordpress.com ... old-4k-tv/
בכל מקרה, ברגע שזה יהיה זמין לרכישה:
http://www.theverge.com/circuitbreaker/ ... rive-4k-pc
אז הדרך לריפים מלאים של HDR לא תהיה רחוקה.
עכשיו בדקתי באמזון באופן אקראי. הסרט קריד בבלוריי UHD עולה 20 פאונד. פחות מ-100 שקל. פחות מיציאה לקולנוע.ride כתב:חשוב מאוד ומחזק את מה שראינו בביקורת שעשינו ל JVC ! נותר רק לקוות שיצליחו לפרוץ את ה UHD...
אנשים רוכשים מסך OLED ומתקמצנים על 100 שקל
עפר, האם יצא לך גם להשוות בין ריפ של סרט אחר לאותו הסרט מ- BD UHD ?
אני לא שואל את השאלה הזו סתם. מה שאתה מראה במאמר זה דבר מעניין וגם יצא לי להיתקל בדבר מעט דומה, לא
בהשוואה ל- BD UHD של הסרט הזה אלא בהשוואה לטריילר ב- HDR של הסרט שקיים ברשת והצבעים בו נראים
(לפחות לדעתי) מעט יותר נכונים. אחרי בדיקה של נתוני הריפ ראיתי דבר שלדעתי יכול אולי גם להשפיע על ההבדלים
הללו מעבר ל- capture ודחיסה מחדש בצורה לא נכונה של האות מ- BD UHD, ואחרי שראיתי במאמר שלך גם את
הדוגמאות לאיך הריפ נראה בניגון מה- Dune זה מעט חיזק את הדבר שאני חשבתי. אך כדי לדעת יותר טוב אם הדבר
שראיתי נכון צריך לעשות השוואה בין ריפ אחר שנראה איכותי לאותו הסרט על BD UHD וכרגע אין לי את האפשרות
לעשות את זה מבלי לקנות נגן וסרט אחר.
אני לא שואל את השאלה הזו סתם. מה שאתה מראה במאמר זה דבר מעניין וגם יצא לי להיתקל בדבר מעט דומה, לא
בהשוואה ל- BD UHD של הסרט הזה אלא בהשוואה לטריילר ב- HDR של הסרט שקיים ברשת והצבעים בו נראים
(לפחות לדעתי) מעט יותר נכונים. אחרי בדיקה של נתוני הריפ ראיתי דבר שלדעתי יכול אולי גם להשפיע על ההבדלים
הללו מעבר ל- capture ודחיסה מחדש בצורה לא נכונה של האות מ- BD UHD, ואחרי שראיתי במאמר שלך גם את
הדוגמאות לאיך הריפ נראה בניגון מה- Dune זה מעט חיזק את הדבר שאני חשבתי. אך כדי לדעת יותר טוב אם הדבר
שראיתי נכון צריך לעשות השוואה בין ריפ אחר שנראה איכותי לאותו הסרט על BD UHD וכרגע אין לי את האפשרות
לעשות את זה מבלי לקנות נגן וסרט אחר.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2488 פעמים
תודה עופר
אתה מחזק את מה שכבר הבנתי כל ההתעסקות בציוד ותכני 4k ,למי שלא מתכונן לעשות שימוש במדיות, הוא חסר ערך לחלוטין ולא שווה את ההתעסקות וההשקעה הכספית .הכי טוב, כרגע לפחות ,להצמד לבלוריי, גם זמין יותר וגם איכותי .
אתה מחזק את מה שכבר הבנתי כל ההתעסקות בציוד ותכני 4k ,למי שלא מתכונן לעשות שימוש במדיות, הוא חסר ערך לחלוטין ולא שווה את ההתעסקות וההשקעה הכספית .הכי טוב, כרגע לפחות ,להצמד לבלוריי, גם זמין יותר וגם איכותי .
-
oferlaor
- מנהל

·כן, זה משתנה מסרט לסרט. לא בלתי נמנע שאלה הסנוניות הראשונות. כבר ראיתי כמה ריפים פחות בעייתיים.rwg1 כתב:עפר, האם יצא לך גם להשוות בין ריפ של סרט אחר לאותו הסרט מ- BD UHD ?
לעשות את זה מבלי לקנות נגן וסרט אחר....
-
oferlaor
- מנהל

·המחירים משתנים מאוד כרגע. יש גם טייטלים של 50 דולר. שים לב שזה לא רק uhd אלא hdr. יש מחיר שומה לטייטךים לפי מה כלול בהם!asaf23 כתב:עכשיו בדקתי באמזון באופן אקראי. הסרט קריד בבלוריי UHD עולה 20 פאונד. פחות מ-100 שקל. פחות מיציאה לקולנוע.......
אנשים רוכשים מסך OLED ומתקמצנים על 100 שקל...
·asaf23 כתב:......
זה 100 שח לסרט אחד. אבל אף אחד לא קונה OLED ורסיבר ב 6K בשביל סרט אחד. בספריה ביתית ממוצצעת יש לך היום כ אלף סרטים. ההצדקה היחידה לתשלום תמורת סרט זה אם אתה הולך לראות אותו בקולנוע, ואז זה יותר הבילוי והחוויה מאשר הסרט. בבית אני מעדיף לצפות בחינם ולא להתקע עם מדיה שאין לי מה לעשות איתה לאחר שגיבתי לרשת...
הרווח העיקרי של חברות הסרטים זה מהקרנות בקולנוע. מכירת מדיה לבית זה בונוס...
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
סתם מסקרנות - האם בוצעה השוואה דומה עבור ריפים של בלוריי 1080? ואם כן - מה היו המסקנות?
-
oferlaor
- מנהל

·ריפים של בלוריי הם עותקים זהים מבחינת הוידאו. גם מאוד ברור כיצד הם נוצרוoris74 כתב:סתם מסקרנות - האם בוצעה השוואה דומה עבור ריפים של בלוריי 1080? ואם כן - מה היו המסקנות?...
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35085
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
לא כולם מוצאים ערך מוסף ברכישת סרט, לצפייה חד פעמית אין סיבה לקנותasaf23 כתב:עכשיו בדקתי באמזון באופן אקראי. הסרט קריד בבלוריי UHD עולה 20 פאונד. פחות מ-100 שקל. פחות מיציאה לקולנוע.......
HDR זה חרטא
כביכול וידאו ב10 ביט במקום 8.
הדבר האמיתי זה HDR10 או Dolby Vision. האולפנים כבר עכשיו עובדים על תכנים כאלו.
הדבר האמיתי זה HDR10 או Dolby Vision. האולפנים כבר עכשיו עובדים על תכנים כאלו.
דודי.
Re: HDR זה חרטא
·dudil כתב:כביכול וידאו ב10 ביט במקום 8.
הדבר האמיתי זה HDR10 או Dolby Vision. האולפנים כבר עכשיו עובדים על תכנים כאלו....
רק אלוהים יודע איך הגעת למסקנה כזאת, אבל סבבה.
Batnun
.
בא נראה מה כתבת:
יש שני תקנים ב-HDR:
HDR10
Dolby Vision
אז אתה טוען ש-HDR, כלומר כל אחד מהתקנים (לא משנה איזה), זה חרטא.
ואז כותב שהדבר האמיתי זה HDR10 או Dolby Vision, כלומר כל אחד מהתקנים של HDR (לא משנה איזה) זה הדבר האמיתי.
אז אולי עכשיו תסביר למה התכוונת, כי אני לא הבנתי.
Batnun
.
·dudil כתב: HDR זה חרטא
כביכול וידאו ב10 ביט במקום 8.
הדבר האמיתי זה HDR10 או Dolby Vision. האולפנים כבר עכשיו עובדים על תכנים כאלו....
יש שני תקנים ב-HDR:
HDR10
Dolby Vision
אז אתה טוען ש-HDR, כלומר כל אחד מהתקנים (לא משנה איזה), זה חרטא.
ואז כותב שהדבר האמיתי זה HDR10 או Dolby Vision, כלומר כל אחד מהתקנים של HDR (לא משנה איזה) זה הדבר האמיתי.
אז אולי עכשיו תסביר למה התכוונת, כי אני לא הבנתי.
Batnun
.
@Batnun
·מסתובבים ברשת המון תכנים שנקראים 'hdr'. רובם דור שישי של דחיסות עם תמונה כביכול 10 ביט וקוראים לזה hdr.
אני לא יודע מה זה ה'ריפ' הזה שנבדק בפוסט, כמה המרות הוא עבר בדרך, מה גם שהטלוויזיה היא ברמת בסיס.
גם אי אפשר לצלם תמונה של 10 ביט גם עם מצלמה שיש לה ccd שיכול לצלם 10 ביט ולהעלות אותה למסך מחשב שעושה cliping ל8 ביט ולצפות לראות אילו שהם הבדלים.
ההבדל בין תמונת 4k לתמונה 4k hdr הוא כמו ההבדל בין sd לhd. אי אפשר שלא לראות הבדלים.
·מסתובבים ברשת המון תכנים שנקראים 'hdr'. רובם דור שישי של דחיסות עם תמונה כביכול 10 ביט וקוראים לזה hdr.
אני לא יודע מה זה ה'ריפ' הזה שנבדק בפוסט, כמה המרות הוא עבר בדרך, מה גם שהטלוויזיה היא ברמת בסיס.
גם אי אפשר לצלם תמונה של 10 ביט גם עם מצלמה שיש לה ccd שיכול לצלם 10 ביט ולהעלות אותה למסך מחשב שעושה cliping ל8 ביט ולצפות לראות אילו שהם הבדלים.
ההבדל בין תמונת 4k לתמונה 4k hdr הוא כמו ההבדל בין sd לhd. אי אפשר שלא לראות הבדלים.
דודי.