תאימות HDTV/LCD/NTSC לארץ

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
yarony פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אנחנו נהנים בארה"ב מHDTV כבר הרבה זמן.
רציתי לדעת האם מישהו יודע לגבי תאימות של הטלביזיות בארה"ב עם ממירים NTSC (וכניסות HDMI) למה שהולך בארץ ? (פיליפס 47" LCD NTSC אין לה PAL והיא לא מולטיסיסטם)

האם כשנחזור מארה"ב עם טלב' LCD של PHILIPS לדוגמא שיודעת להציג שידורי HDTV אבל היא NTSC - האם נוכל להשתמש בה בארץ ?

(ואני לא מדבר על הממרי "משחק" האלה שמוכרים להמרה בין השיטות...)

תודה רבה

amosf
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49

מקרה דומה

שליחה #2 

יש לי נסיון עם Samsung DLP "56 של קרובי משפחה שהביאו מארה"ב. היא לא מולטיסיסטם ולא תומכת PAL.

אחרי נסיונות שונים, המכשיר עובד בהצלחה מול ממיר HOT, ושימוש ב-TRANSCODER KRAMER FC-15. מיוצר בארץ, ועולה כ-1000 ש"ח. מקבל SCART מהממיר (RGB) ומוציא COMPONENT.

כמובן שמדובר בשידורי SD.

yarony פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

Re: מקרה דומה

שליחה #3 

amosf כתב:יש לי נסיון עם Samsung DLP "56 של קרובי משפחה שהביאו מארה"ב. היא לא מולטיסיסטם ולא תומכת PAL.

אחרי נסיונות שונים, המכשיר עובד בהצלחה מול ממיר HOT, ושימוש ב-TRANSCODER KRAMER FC-15. מיוצר בארץ, ועולה כ-1000 ש"ח. מקבל SCART מהממיר (RGB) ומוציא COMPONENT.

כמובן שמדובר בשידורי SD.
...
תודה רבה !! האם אתה יכול לספר על איכות התמונה ? האם היא נפגעת ?
הקומפוננט שהוא מוציא לפי הקישור הזה
http://www.ivojo.co.uk/kramer-fc-15.htm
נראה כמו 5 הכניסות שיש לי עבור הHD - האם אכן ?

בנוסף - אשמח לשמוע האם למישהו יש נסיון בסגנון של חיבור MEDIA CENTER (מחשב) לטלביזה NTSC מצד אחד ולכרטיס TV במחשב PAL (כשהמחשב מחובר בDVI לHDMI)
האם זה יעבוד ?
תודה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46397
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5080 פעמים

שליחה #4 

yarony,
למכשיר יש יציאת קומפוננט סטנדרטית YPBPR, שני המחברים הנוספים שראית הם לאודיו.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #5 

yarony כתב: בנוסף - אשמח לשמוע האם למישהו יש נסיון בסגנון של חיבור MEDIA CENTER (מחשב) לטלביזה NTSC מצד אחד ולכרטיס TV במחשב PAL (כשהמחשב מחובר בDVI לHDMI)
האם זה יעבוד ?
תודה
...
אין לי ניסיון עם זה אבל אין סיבה שלא יעבוד. בעצם יש לי ניסיון עם משהו דומה.

amosf
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

yarony כתב:
amosf כתב:יש לי נסיון עם Samsung DLP "56 של קרובי משפחה שהביאו מארה"ב. היא לא מולטיסיסטם ולא תומכת PAL.

כמובן שמדובר בשידורי SD.
...
תודה רבה !! האם אתה יכול לספר על איכות התמונה ? האם היא נפגעת ?
הקומפוננט שהוא מוציא לפי הקישור הזה
http://www.ivojo.co.uk/kramer-fc-15.htm
נראה כמו 5 הכניסות שיש לי עבור הHD - האם אכן ?

בנוסף - אשמח לשמוע האם למישהו יש נסיון בסגנון של חיבור MEDIA CENTER (מחשב) לטלביזה NTSC מצד אחד ולכרטיס TV במחשב PAL (כשהמחשב מחובר בDVI לHDMI)
האם זה יעבוד ?
תודה
...
איכות התמונה מצוינת, כמובן בהתחשב באיכות הירודה של מקור הכבלים מראש. פתרון מומלץ.

stam
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22

שליחה #7 

כמובן שמדובר בשידורי SD.
...
היי,

מישהו אולי מבין למה המכשיר הזה עובד? אני גם עם בעייה דומה ועומד להביא לארץ פלסמה בקרוב. דיברתי עם Kramer עצמם והם טוענים שהמכשיר הזה בכלל לא מעביר בין PAL ו-NTSC... גם הנציג בארץ כבר לא מוכר את המכשיר הזה.
מישהו יכול להמליץ על ממיר זול יחסית שבוודאות יעבוד??

תודה!

emoshe
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14

שליחה #8 

מתמודד עם בעיה דומה... אשמח מאוד לפתרון!!!

eldad_z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676

שליחה #9 

לפי איך שאני מבין, ותקנו אותי אם אני טועה, הקטע של PAL/NTSC זה רק בחיבור RF או COMPOSITE. לכן, אם מחברים ציוד COMPONENT או HDMI, אין חשיבות לשיטות השידור האלה. הRGB של הSCART בממיר כן עובד בPAL בגלל שהסנכרון זה אות COMPOSITE ולכן כל שצריך זה טרנסקודר לCOMPONENT וזהו.

stam
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

eldad_z כתב:לפי איך שאני מבין, ותקנו אותי אם אני טועה, הקטע של PAL/NTSC זה רק בחיבור RF או COMPOSITE. לכן, אם מחברים ציוד COMPONENT או HDMI, אין חשיבות לשיטות השידור האלה. הRGB של הSCART בממיר כן עובד בPAL בגלל שהסנכרון זה אות COMPOSITE ולכן כל שצריך זה טרנסקודר לCOMPONENT וזהו.
...
נראה שאתה טועה לפחות לגבי HDMI. ראה לדוגמא כאן: http://forumz.tomshardware.com/ce/HDMI- ... 25316.html
אני מאד מקווה שאתה צודק לגבי COMPONENT ואולי זה יסביר למה ה-FC-15 אכן עובד. אולי יש כאן עוד "מומחים" או כאלה שבדקו ויכולים לאשר...?
בכל מקרה צריך למצוא תחליף ל-FC-15 כי אותו כבר לא ניתן להשיג. אולי משהו כמו זה - http://www.keene.co.uk/cgi-bin/bigcodesearch.pl?RGB2C?

eldad_z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676

שליחה #11 

קראתי את מה שהם ענו לבחור בלינק, הם רשמו שם בברור שבחיבור HDMI אין ממש הגדרה לPAL או NTSC כי אלו מונחים שמתייחסים לאותות אנלוגיים. בHDMI יש את עניין הרזולוציה ועניין התדירות. NTSC מתורגם ל480i30 וPAL מתורגם ל576i25. רוב חיבורי הHDMI ששמעתי עליהם מסוגלים להתמודד עם שני הפורמטים האלה.
לגבי חיבור טלוויזיה שנקנתה בחו"ל לממיר בארץ, ברגע שלוקחים טרנסקודר מחיבור SCART לCOMPONENT מדלגים על כל ההבדל בין שיטות השידור.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #12 

SCART זה אנלוגי, COMPONENT זה גם אנלוגי, ההמרה לא מדלגת על ההבדל בין שיטות השידור, אם נכנס PAL גם יוצא PAL אלא אם ממירים שיטה. הרבה מכשירים שלא תומכים פורמלית בPAL או ב NTSC בפועל כן יודעים לקבל את האות הזה כשהוא מוזן (למרות שאין להם מקלט מתאים לשיטה). זה יכול להסביר.

emoshe
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14

שליחה #13 

אם כן, ובהנחה שממיר PAL TO NTSC לא עושה את העבודה באיכות סבירה, האם ניתן להשתמש ב-HTPC כ"מתווך" ? אם כן, אשמח לשמוע איך .

האם ישנם פתרונות נוספים?

stam
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

drixie כתב:SCART זה אנלוגי, COMPONENT זה גם אנלוגי, ההמרה לא מדלגת על ההבדל בין שיטות השידור, אם נכנס PAL גם יוצא PAL אלא אם ממירים שיטה. הרבה מכשירים שלא תומכים פורמלית בPAL או ב NTSC בפועל כן יודעים לקבל את האות הזה כשהוא מוזן (למרות שאין להם מקלט מתאים לשיטה). זה יכול להסביר.
...
אז מי צודק - eldad_z או drixie? נשמע שאתם אומרים שני דברים הפוכים...

amosf
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

stam כתב:
eldad_z כתב:לפי איך שאני מבין, ותקנו אותי אם אני טועה, הקטע של PAL/NTSC זה רק בחיבור RF או COMPOSITE. לכן, אם מחברים ציוד COMPONENT או HDMI, אין חשיבות לשיטות השידור האלה. הRGB של הSCART בממיר כן עובד בPAL בגלל שהסנכרון זה אות COMPOSITE ולכן כל שצריך זה טרנסקודר לCOMPONENT וזהו.
...
נראה שאתה טועה לפחות לגבי HDMI. ראה לדוגמא כאן: http://forumz.tomshardware.com/ce/HDMI- ... 25316.html
אני מאד מקווה שאתה צודק לגבי COMPONENT ואולי זה יסביר למה ה-FC-15 אכן עובד. אולי יש כאן עוד "מומחים" או כאלה שבדקו ויכולים לאשר...?
בכל מקרה צריך למצוא תחליף ל-FC-15 כי אותו כבר לא ניתן להשיג. אולי משהו כמו זה - http://www.keene.co.uk/cgi-bin/bigcodesearch.pl?RGB2C?
...
יש יותר ברור ממה שכתבתי ?? - FC-15 עובד מנסיון אישי, וניתן להשיג אותו ישירות מקרמר בירושלים. תרים טלפון מחר ותווכח (ואני מוחה על הערת ה"מומחה".... :-) )

stam
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

amosf כתב:
stam כתב:
...
...
יש יותר ברור ממה שכתבתי ?? - FC-15 עובד מנסיון אישי, וניתן להשיג אותו ישירות מקרמר בירושלים. תרים טלפון מחר ותווכח (ואני מוחה על הערת ה"מומחה".... :-) )
...
היי עמוס,

קודם כל - לא היתה שום כוונה רעה כשכתבתי "מומחה" - מתנצל אם כך זה נשמע!
לגמרי ה-FC-15 - עם נסיון קשה להתווכח ואני שמח מאד שיש פתרון עובד. אלף - אני עדיין מנסה להבין למה זה עובד כי נראה שזה לא ממיר בין NTSC ל-PAL. בית - דיברתי עם היבואן של קרמר בארץ (אבא שלי אפילו מכיר את הבעלים). הם טענו שהם כבר לא מוכרים את ה-FC-15 והציעו משהו שנקרא SP-10D. הוא נשמע נחמד אבל עולה 11,250 ש"ח... אז מה עושים?

amosf
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

מוזר ....

שליחה #17 

קרמר הינה חברה ישראלית - מרכזה בישראל.

יש להם שני דגמים מתאימים - FC4 ו-FC15.

על פי המלצה טלפונית של הבחורה מהמכירות, הלכנו על ה-FC15.

נסה שוב - טל' 02-6544000.

ה-SP10D הוא VIDEO PROCESSOR עם רשימת תכונות הרבה מעבר לצורך שהוצג....

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #18 

יש לי כזה (FC15) מוצר מוצלח מאוד.

stam
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תחליף ל-FC-15?

שליחה #19 

בהמשך לדיון על ה-FC-15 נתקלתי לאחרונה במוצר הזה:
http://cgi.ebay.com/NEW-SCART-RGB-to-YU ... dZViewItem
נראה שהוא ממיר SCART RGB ל-COMPONENT שזה מה שאנחנו צריכים, אבל לא נראה שהוא מספק שום יציאות ל-AUDIO. למישהו יש מושג מה אמורים לעשות עם ה-AUDIO ואם זה אכן יכול להיות תחליף ל-FC-15?
תודה!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46397
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5080 פעמים

שליחה #20 

stam,
המוצר שמופיע בקישור זה בדיוק הטרנסקודר המדובר.
אין לו שום טיפול באודיו כי הוא לא אמור לעשות שום טיפול שכזה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”