I-clebo בעית סוללה
שלום,
לפני שאני שוב נכנסת לתהליך מייגע של מסירת הרובוט לתיקון שישאיר אותי ללא העוזר שלי כחודש,
רציתי לשאול אם קרה לכם גם -
בשישי הוצאנו את הרובוט מתחנת עגינה ושמנו בחדר אחר ע"י לבצע מספר שיפוצים, במהלך היום ראיתי שסוללה שלו הולכת ודועכת, למרות שרובוט עמד ולא עשה שום פעולה, עד שלבסוף הוא נכבה לגמרי.
זאת אומרת שסוללה נטענת של הרובוט לא מחזיקה טעינה כלל?
שהוא כל הזמן צורך חשמל על מנת להיות "מוכן"?
זה נשמע בסדר?
הרי סוללות נטענות, כשאינן בשימוש, אמורות לשמור על הטעינה, לפחות ברובה?
לפני שאני שוב נכנסת לתהליך מייגע של מסירת הרובוט לתיקון שישאיר אותי ללא העוזר שלי כחודש,
רציתי לשאול אם קרה לכם גם -
בשישי הוצאנו את הרובוט מתחנת עגינה ושמנו בחדר אחר ע"י לבצע מספר שיפוצים, במהלך היום ראיתי שסוללה שלו הולכת ודועכת, למרות שרובוט עמד ולא עשה שום פעולה, עד שלבסוף הוא נכבה לגמרי.
זאת אומרת שסוללה נטענת של הרובוט לא מחזיקה טעינה כלל?
שהוא כל הזמן צורך חשמל על מנת להיות "מוכן"?
זה נשמע בסדר?
הרי סוללות נטענות, כשאינן בשימוש, אמורות לשמור על הטעינה, לפחות ברובה?
גם אצלי זה ככה.
עשינו מסיבת יום הולדת לבנות,
אז הכנסנו את הרובוט לחדר אחר בכדי שלא ידרכו עליו או משהו.
אחרי כמה שעות החזרתי אותו למקום והוא היה כבוי,
נגמרה הסוללה למרות שלא עבד כלל.
אם זה תקין או לא,
אין לי מושג.
כותב שתדע שאתה לא לבד
עשינו מסיבת יום הולדת לבנות,
אז הכנסנו את הרובוט לחדר אחר בכדי שלא ידרכו עליו או משהו.
אחרי כמה שעות החזרתי אותו למקום והוא היה כבוי,
נגמרה הסוללה למרות שלא עבד כלל.
אם זה תקין או לא,
אין לי מושג.
כותב שתדע שאתה לא לבד
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
בן כמה הרובוט? גם שלי ככה. היו כמה פעמים שניתקתי את הבסיס לכמה שעות מהחשמל, והסוללה דועכת ממש מהר.
סוללה
שלום לכולם,
ישנן מערכות שממשיכות לפעול גם כשהרובוט לא עובד וצורכות אנרגיה מהסוללה. אגב, הדבר נכון לכל השואבים הרובוטיים.
מאחר ומדובר בעלות נמוכה וזניחה. חישוב של מחזור טעינה אחד הוא 12 אגורות ו 4.40 ש"ח לשנה ( למי שמפעיל את הרובוט יום יום ).
ישנן מערכות שממשיכות לפעול גם כשהרובוט לא עובד וצורכות אנרגיה מהסוללה. אגב, הדבר נכון לכל השואבים הרובוטיים.
מאחר ומדובר בעלות נמוכה וזניחה. חישוב של מחזור טעינה אחד הוא 12 אגורות ו 4.40 ש"ח לשנה ( למי שמפעיל את הרובוט יום יום ).
Re: סוללה
1. אם עלות מחזור טעינה היא 12 אג, אזי, לשנה זה כפול 365, שווה 43.8 ש"חIclebo כתב:שלום לכולם,
מאחר ומדובר בעלות נמוכה וזניחה. חישוב של מחזור טעינה אחד הוא 12 אגורות ו 4.40 ש"ח לשנה ( למי שמפעיל את הרובוט יום יום )....
ולא כפי שציינת.
2. אם כי, קשה לי להאמין שמחזור טעינה אחד הוא רק 12 אג'.
אבדוק זאת.
מה עוד, שלפי מה שרשמת, הרובוט צורך חשמל *כל זמן שהותו בתחנת עגינה* ולא רק 40 דק' זמן טעינה מוצהר.
(דרך אגב, טעינה מ-0 לסוללה מלאה - זה קרוב לשעה וחצי ולא 40 דקות כפי שמספרים במכירות ובשרות)
3. לא עסקתי בעלות הטעינה, אלא בזמינות הרובוט לעבודה.
עשינו שיפוץ קל במהלך שישי (בשל כך הרובוט שוכן בחדר אחר) וכשבאתי לנקות - הופה, אין סוללה.
4. לא, זאת לא התנהגות תקינה לסוללות ניתנות.
נסו להטעין את הסלולרי שלכם ל-100 ולא להשתמש בו יום שלם (יש לנתק אותו מרשתות סלולריות, אל-חוטיות ו-GPC) הסוללה לא אמורה לרדת מתחת ל-95%.
אם הסוללה ירדה מעבר - חפשו אפליקציות רקע שזוללות אנרגיה.
אבל איזה אפליקציות רקע יכולות לרוץ על רובוט??
ועוד בהיקף שגומר לו סוללה תוך כ-10 שעות??
1. כבר ציינתי בעבר שכבוגר 11 שנות לימוד ישנם פערים לא סגורים בביצועים החישוביים שלי. אבדוק שוב. הפעם אתייעץ במומחים לאור חשיבות הנושא.
2. ראי תשובה סעיף 1.
3.מאחר והרובוט תמיד בתחנת העגינה למעט שיפוץ קל שעשיתם ביום שישי הוא תמיד זמין למעט יוצאים מן הכלל ,כאמור,השיפוץ הקל ביום שישי.
4. חוזר על טענתי. זו התופעה בכל השואבים הרובוטים בהם הסוללה פורקת את עצמה אם הרובוט לא מונח בתחנת העגינה.
2. ראי תשובה סעיף 1.
3.מאחר והרובוט תמיד בתחנת העגינה למעט שיפוץ קל שעשיתם ביום שישי הוא תמיד זמין למעט יוצאים מן הכלל ,כאמור,השיפוץ הקל ביום שישי.
4. חוזר על טענתי. זו התופעה בכל השואבים הרובוטים בהם הסוללה פורקת את עצמה אם הרובוט לא מונח בתחנת העגינה.
עלות מחזור טעינה היא 1.2 אג ולא 12 אג.
לאחר בדיקה אצלי המטען עובד בהספק של 35 וואט בשיא ו 14 וואט בשפל - טעינה חכמה שמתחילה גבוהה ומסיימת נמוך.
לא הסתכלתי במשך שעה רצוף (בדקתי מתחילת הטעינה עד שראיתי פעם ראשונה שהאור ירוק קבוע) אך הירידה בהספק נראתה לינארית.
ממוצע של 25 וואט (בתלות בטעינה לינארית יחסית) לפי 0.4725 שח לקילוואט שעה (מקווה שזה התעריף המעודכן) נותן 1.2 אג לטעינה.
אם לוקח שעה וחצי אז נגיד, ולא נלך לרב, שעולה 2 אג, 7.5 שח לשנה (עם עודף לבזוקה).
לאחר חיבור הרובוט למד ל 24 שעות צריכת החשמל לא עלתה ביותר מעשר אגורות אבל זו הרזולוציה הנמוכה ביותר של מד כך שזה יכול להיות פחות מאגורה או 9.9 אג (זה כנראה לא - ממשיך לבדוק ללא הפעלה), בכל מקרה צריך 8 מחזורי טעינה כדי להגיע לעשר אגורות.
צריכת החשמל כשהרובוט טעון היא 1.4 וואט, אם הוא טוען שעה, עובד שעה ובשאר הזמן ישן אז הגענו ל 6 שח לשנה בקרוב.
נשאלת השאלה האם כשהרובוט לא בעמדה הוא משדר קריאות מצוקה לעמדה, מכין לעצמו קפה, מבקר את השכנים?
.
המדידות בוצעו עם המכשיר הנ"ל: פאר הטכנולוגיה הסינית.
[img2=416x253]http://cdn.buy2v.co.il/files/mishnit1_madhashmal.jpg[/img2]
גם אני טועה לפעמים בסימנים ובכפולות עשר אבל נראה לי שלא פיספסתי כאן - לבדיקת המשועממים, אני באמצע תזה על רובוטים אז אעצור כאן.
לאחר בדיקה אצלי המטען עובד בהספק של 35 וואט בשיא ו 14 וואט בשפל - טעינה חכמה שמתחילה גבוהה ומסיימת נמוך.
לא הסתכלתי במשך שעה רצוף (בדקתי מתחילת הטעינה עד שראיתי פעם ראשונה שהאור ירוק קבוע) אך הירידה בהספק נראתה לינארית.
ממוצע של 25 וואט (בתלות בטעינה לינארית יחסית) לפי 0.4725 שח לקילוואט שעה (מקווה שזה התעריף המעודכן) נותן 1.2 אג לטעינה.
אם לוקח שעה וחצי אז נגיד, ולא נלך לרב, שעולה 2 אג, 7.5 שח לשנה (עם עודף לבזוקה).
לאחר חיבור הרובוט למד ל 24 שעות צריכת החשמל לא עלתה ביותר מעשר אגורות אבל זו הרזולוציה הנמוכה ביותר של מד כך שזה יכול להיות פחות מאגורה או 9.9 אג (זה כנראה לא - ממשיך לבדוק ללא הפעלה), בכל מקרה צריך 8 מחזורי טעינה כדי להגיע לעשר אגורות.
צריכת החשמל כשהרובוט טעון היא 1.4 וואט, אם הוא טוען שעה, עובד שעה ובשאר הזמן ישן אז הגענו ל 6 שח לשנה בקרוב.
נשאלת השאלה האם כשהרובוט לא בעמדה הוא משדר קריאות מצוקה לעמדה, מכין לעצמו קפה, מבקר את השכנים?
המדידות בוצעו עם המכשיר הנ"ל: פאר הטכנולוגיה הסינית.
[img2=416x253]http://cdn.buy2v.co.il/files/mishnit1_madhashmal.jpg[/img2]
גם אני טועה לפעמים בסימנים ובכפולות עשר אבל נראה לי שלא פיספסתי כאן - לבדיקת המשועממים, אני באמצע תזה על רובוטים אז אעצור כאן.
- oronwerner
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 380
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
y_bz - כל הכבוד על ההשקעה בבדיקה 
ולגבי השאלה המקורית בשרשור:
נתחיל מהסוף - פריקת הסוללה מתבצעת באותו קצב גם אצלי, וכמו שרונן כתב - גם אני מכיר שכך הדבר אצל כל הרובוטים, גם מחברות שונות.
מה בדיוק עושה הרובוט כשהוא ב"המתנה"? זה לא באמת משנה כיוון שכך מתנהג המוצר ומוצרים שדומים לו, ולכן לא נראה שיש לך על מה לדאוג.
אולי הוא ממתין לקבלת פקודה מהשלט, או שהתוכנה שלו בנויה כך שכאשר הוא מחוץ לטעינה, המחשב בו עובד ברמה מסוימת (כי הוא לא מתוכנן להמתין מחוץ לעמדה שלו).
לפי מה שכתבת, הסוללה בו נגמרה לאחר כ-10 שעות, שזה בערך פי 7-8 מזמן העבודה שלו (לא זוכר מה הגדרת היצרן).
זה יחס שאינו שונה בהרבה מטלפון שירד ל-90% ביום ללא שימוש.
ולהמשך - אם בכל זאת יש צורך להעביר אותו למנוחה מחוץ לעמדתו, ניתן תמיד לכבות אותו לגמרי בעזרת הכפתור שקיים בצדו וכך להבטיח שכאשר תדליקו אותו, לא תהיה בעיית סוללה.
ולגבי השאלה המקורית בשרשור:
נתחיל מהסוף - פריקת הסוללה מתבצעת באותו קצב גם אצלי, וכמו שרונן כתב - גם אני מכיר שכך הדבר אצל כל הרובוטים, גם מחברות שונות.
מה בדיוק עושה הרובוט כשהוא ב"המתנה"? זה לא באמת משנה כיוון שכך מתנהג המוצר ומוצרים שדומים לו, ולכן לא נראה שיש לך על מה לדאוג.
אולי הוא ממתין לקבלת פקודה מהשלט, או שהתוכנה שלו בנויה כך שכאשר הוא מחוץ לטעינה, המחשב בו עובד ברמה מסוימת (כי הוא לא מתוכנן להמתין מחוץ לעמדה שלו).
לפי מה שכתבת, הסוללה בו נגמרה לאחר כ-10 שעות, שזה בערך פי 7-8 מזמן העבודה שלו (לא זוכר מה הגדרת היצרן).
זה יחס שאינו שונה בהרבה מטלפון שירד ל-90% ביום ללא שימוש.
ולהמשך - אם בכל זאת יש צורך להעביר אותו למנוחה מחוץ לעמדתו, ניתן תמיד לכבות אותו לגמרי בעזרת הכפתור שקיים בצדו וכך להבטיח שכאשר תדליקו אותו, לא תהיה בעיית סוללה.
·רונן היקר,Iclebo כתב:1. כבר ציינתי בעבר שכבוגר 11 שנות לימוד ישנם פערים לא סגורים בביצועים החישוביים שלי. אבדוק שוב. הפעם אתייעץ במומחים לאור חשיבות הנושא.
2. ראי תשובה סעיף 1.
4. חוזר על טענתי. זו התופעה בכל השואבים הרובוטים בהם הסוללה פורקת את עצמה אם הרובוט לא מונח בתחנת העגינה....
"שעסוק עם לקוחות ולא יכול לגשת לטלפון" אבל כן מגיב נמרצות בפורום -
לצערי, תופעה זו של "אי זמינות עקב סוללה פרוקה" קוראת לי בערך פעם בשבועים - בבית עם ילדים וחיות סיכוי שאף אחר לא יגע ברובוט ולא יזיז אותו מעמדתו - אפסי. לפעמים אני מבחינה בכך ומסדרת ולפעמים - מגלה רק כשצריך את השואב.
ניחא, אתמודד.
אני מודה לך על ההסבר המפורט שנתת בפורום.
אילו היתה נותן אותו בטלפון הינו חוסכים פתיחת קריאת שרות, התאמות יומן עבודה שלי והמתנה של 4 שעות לשליח האוסף שלא הגיע.....
בשורה תחתונה, אותה אכזבה משרות שחוויתי לפני שנה.
האם שמך איריס?
אם כן אז לפי זכרוני בפעם האחרונה שדיברנו רצית לקנות רובוט שוטף ואמרתי לך שלפי דעתי זה מיותר היות ויש לך אייקלבו. בכל זאת הסכמתי לשלוח לך רובוט כזה ללא תשלום רק להתנסות ומאז לא שמעתי ממך וגם לא יודע שאת מחפשת אותי. כך שאיני יודע מתי הייתי אמור לתת לך מענה מפורט בטלפון ולא בפורום. האם התקשרת לשירות לאחרונה? אם כן אנא צייני מתי.
אני מבקש את סליחתך איריס על כך שלא לקחתי בחשבון שפעם בשבועיים דיירי הבית מזיזים את הרובוט מתחנת העגינה. ישתכן שהודעתך בפורום מאפריל 2016 , אז הייתם " סה"כ שני מבוגרים ושני ילדים בלי בעלי חיים ובלי יציאות לגינה..." קצת בלבלה אותי. מאחר ואין רובוט שיצליח לא לפרוק את הסוללה במהירות אם יוזז מתחנת העגינה אני לא מצליח לחשוב כרגע על פיתרון. אבל מאוד אשתדל.
בואי נטפל במה שכן אפשרי ונתחיל בכך שתאמרי לי האם פנית לשירות בנושא הסוללה.
ממתין לתגובתך. תודה
אם כן אז לפי זכרוני בפעם האחרונה שדיברנו רצית לקנות רובוט שוטף ואמרתי לך שלפי דעתי זה מיותר היות ויש לך אייקלבו. בכל זאת הסכמתי לשלוח לך רובוט כזה ללא תשלום רק להתנסות ומאז לא שמעתי ממך וגם לא יודע שאת מחפשת אותי. כך שאיני יודע מתי הייתי אמור לתת לך מענה מפורט בטלפון ולא בפורום. האם התקשרת לשירות לאחרונה? אם כן אנא צייני מתי.
אני מבקש את סליחתך איריס על כך שלא לקחתי בחשבון שפעם בשבועיים דיירי הבית מזיזים את הרובוט מתחנת העגינה. ישתכן שהודעתך בפורום מאפריל 2016 , אז הייתם " סה"כ שני מבוגרים ושני ילדים בלי בעלי חיים ובלי יציאות לגינה..." קצת בלבלה אותי. מאחר ואין רובוט שיצליח לא לפרוק את הסוללה במהירות אם יוזז מתחנת העגינה אני לא מצליח לחשוב כרגע על פיתרון. אבל מאוד אשתדל.
ממתין לתגובתך. תודה
1) פניתי לשירות ביום ראשון בשעה 12:30 בערך, דיברתי עם שירן.Iclebo כתב:האם שמך איריס?
ממתין לתגובתך. תודה...
במהלך השיחה היא מספר פעמים בקשה להמתין על הקו עד שהיא בודקת עם ממונה.
בסוף השיחה אף ביקשתי שתתן לי לדבר איתך והיא אמרה "הוא עסוק עם לקוחות ולא יכול וגם לא יכול לחזור אחר כך בטלפון, יש לחץ, אבל התשובות שנתתי לך - זה אחרי ששאלתי אותו".
חוזרת ואומרת - אם מה שרשמת בפורום - היה נאמר לי בטלפון ביום ראשון - אז לא היתה נפחת קריאת שרות ולא היתי נאלצת להמתין אתמול חברת שליחויות שלכם שגם לא הגיעה לבסוף.
סרקזם בתגובותך לא מועיל לתקשורת.
אני מסגולת להבין שהבעיה שהעליתי לא תלויה ולא ניתנת לפתרון ע"י עובד קצה אצל יבואן.
2) לגבי השיחה על רובוט שטיפה- בקו הכללי - אכן, המלצת לא להוציא כסף על רובוט נוסף.
אך בפרטים הקטנים אינך מדייק, כרגיל.
עדיף שהדיון יעצר בנקודה זו.