המלצה על כבלים לרמקולים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880

שליחה

לשאלתך,התאמת סאב לרמקולים קדמיים זה לא דבר פשוט, ובשביל ליצור סינרגיה נכונה
בין הסאב לרמקולים,צריך גם סאב איכותי {שעולה הרבה לצורך העניין}
וגם דורש זמן וסבלנות עד לתוצאה המיוחלת- ושלא נדבר על בדיקות/העמדה נכון/כיוונים/ עד כמובן להתאמה המלאה,וליצירת הרמוניה משוטפת.

בשביל מה לך כל הכאב ראש הזה?
:קפה:

vingi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 174

שליחה

נכון לעכשוי יש לי זוג קידמיים של סרוין ואגה v10f שמחוברים לרסיבר מארנטס sr4600 כשיבעים אחוז מהמוסיקה שאני שומע היא אלקטרונית
כשקניתי את הרמקולים שמעתי מהם באס חזק שמתאים למוסיקה האלקטרונית ובחנות נאמר לי שלא צריך להוסיף סאב אך למעשה אני מרגיש לעיתים די קרובות שחסר באס .

האם יכול להיות שהרסיבר שלי לא מניע מספיק את הרמקולים?

הרמקולים בטראנס ודאנס עושים את העבודה לא רע בכלל יחסית למחיר (2800 ש"ח)
לגביי רמת שביעות רצון מהרמקולים בסגנונות מוסיקה אחרים לדעתי הם לא מדויקים ודי סגורים( עמומים) .

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880

אתה רוצה להוסיף סאב לרמקולים כאלה? 8O

שליחה

מרנץ נחשב מבחינתי לאחד הרסיברים המוזיקאליים ביותר שאני מכיר
אם פרזנטציה מאוד מרשימה ביחס לרסיבר.
אבל מבחינה דינאמית...? זה לא הדבר...
מה שאתה צריך לסוג מוזיקה שאתה שומע - זה קצת יותר דינאמיות. {אולי HK -פיוניר}

באילו רסיברים/מגברים נוספים שמעת את הרמקולים?
:קפה:

vingi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בחנות הם פעלו עם sony והאקוסטיקה היתה טובה

מה ההבדל בין רסיבר המארנטס לפיוניר אם תוכלו להסביר לי במושגים פשוטים
אני אינני מבין גדול ברסיברים?

איזה רסיבר 7.1 יתלבש לדעתכם על הרמקולים הללו באופן מושלם וידחף באס כשצריך אך יהיה גם מוסיקלי ועדין כי בנוסף למוסיקה אלקטרונית אני שומע גם שקטים תקציב עד 4-5k ?

מתן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 734

שליחה

לדעתי השיפור המהותי יהיה ברמקולים... הייתי הולך על רמקול אחר....
אחרי קניית רמקול חדש יש אפשרות שתרצה לשפר משהו נוסף....וזה וודאי יהיה מגבר סטריאו שאני.

לקנות מגבר סטריאו בסכום של 4K לרמקולים כמו שלך זו פשוט טעות...

ובשקר לסאב ב 2000 ש"ח...
אין צורך ...
הרי אמרת שאתה מנסה לשפר פה את היכולת של המערכת בסטריאו...
סאב לא שייך לקטגוריה..... כל התקציב על רמקולים.....
איזה חתימה אפשר לשים בשתי שורות??

פולו6
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82

מצטרף

שליחה

MartinHSabag כתב:רמקולים תחילה.
...
(Y)
אכן תשקיע ברמקוליים רצפתיים יד שניה לדעתי
ולאט לאט תהנה מהמהלכים

OmriAtiya
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2955

שליחה

תראה הרסיבר שלך (מארנץ) ידוע כלוקה קצת בבאס.(לדעתי כמובן)
הרמקולים שלך מתאימים לסוג המוזיקה שאתה מאזין כמו כפפה,יותר מזה, הם מיועדים למוזיקה כזאת.
החלפת ההגברה לפי דעתי תהיה הצעד הנכון ביותר שתעשה.
תנסה אונקיו, ימהה, והרמן קארדון,אלה יתנו לך את התוצאה הטובה ביותר.
ואם בכל זאת תרגיש שאתה לא מסופק רק אז תחליף רמקולים.

עומרי.
:thefinger:

vingi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה לכולם!

החלטתי בשלב זה לשדרג רק את הרסיבר עד 4k משום ששמעתי את הסרוין ואגה האלו עם רסיבר של אונקיו ובמוסיקה האלקטרונית שמהווה כשיבעים אחוז מההאזנה שלי הם נשמעו לדעתי די טוב.

הייתי רוצה בבקשה הצעות למספר חברות של רסיברים שאותם אוכל לשמוע ושלדעתכם יתאימו לרמקולים ולמוסיקה האלקטרונית אך גם למוסיקה שקטה וק"ב רצוי רסיברים שיתנו תוצאה טובה גם בסטראו?

השימוש שלי בסטראו הוא מעל 80 אחוז האם בכלל כדאי להוסיף מגבר סטראו לרסיבר מארנטץ?

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941

שליחה

אם אהבת את ה-ONKYO, מדוע שלא תרכוש אותו?

מכיוון ש-80% מזמן ההאזנה שלך הוא סטריאו, הנני ממליץ בחום לרכוש מגבר סטריאו. חווית הסאונד תשתפר פלאים.

האם שמעת מערכות של רמקולים טובים (לא CERWIN VEGA) בשילוב עם מגבר סטריאו? כשהנך אומר שהרמקולים שלך נשמעו טוב עם הרסיבר של ONKYO - ביחס למה? מהו הרפרנס שלך?

ד"א, מה המקור שהנך משתמש עמו? נגן DVD/CD ואיזה?

vingi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

המקור שלי הוא כרטיס קול 7.1 של creative דגם x-fi elite שמחובר ישירות אנלוגית ודיגיטלית אל הרסיבר מארנטץ שמגביר זוג קדמיים של סרוין ואגה v-10f וזוג אחוריים של קליפש דגם rb10 הסנטר הוא סנטר של qudral

את המערכת הנ"ל שידרגתי בהדרגה :
לפני כשנה הוחלף רסיבר ישן מאוד של kenwood (שימש אותי שבע שנים) ברסיבר מארנטץ sr-4600

לפני כשלושה חודשים החלטתי לשדרג את הזוג הקידמי שלי לזוג ריצפתי במגבלת תקציב של גג 3000 ש"ח ושיתאים למוסיקה אלקטרונית וק"ב אך יהיה גם בעל בס חזק כדי שאני יחסוך בעלות נוספת של קניית סאב וופר ותחת הגבלות אלו רכשתי את הסארוין ואגה v-10f

לאחר האזנה בת כחודשיים בסארוין שמתי לב שהם אכן בעלי בס מרשים אך המיד והטויטר שלהם לוקים בחסר ואז עלה לי הרעיון להחליף את הזוג האחורי לזוג מדפי אחורי איכותי שיחפה על המיד והטויטרים של הקדמיים וכך רכשתי לפני כחודש זוג אחורי קליפש מדגם rb-10 שבאמת נשמעים טוב לדעתי .

הפעלתי את כל הרמקולים על מצב שמע dts neo 6 והאמת המצב התאזן ושמתי לב לשיפור במרקם הכללי של הסאונד.
לאחר האזנה ממושכת יותר שמתי לב שהמצב dts neo 6 קצת מעייף בניגוד לסטראו הרגיל אז החלטתי שוב לחזור להאזנה במצב סטראו שבו עובדים רק הקדמיים סארוין ואגה והבעיה הקודמת של מיד וטויטר שלוקים בחסר חזרה.

לאחר מחשבה מעמיקה מצאתי פתרון "די טוב" נאלצתי לעשות פשרה ולוותר על הק"ב לטובת מצב סטראו שהוא כשמונים אחוז מההאזנה שלי

ניתקתי את הזוג האחורי של קליפש מהיציאות של הסראונד (SL /SR) וחיברתי אותם אל ה s.speaker b כך שבמצב סטראו (pure direct )פועלים במקביל 4 רמקולים הקידמיים של סארוין והאחוריים של קליפש ואכן פתרון זה נשמע לי הרבה יותר טוב מהפתרון הקודם למעשה אני מקבל מהסרוין בס די טוב והאחוריים מחפים על הטויטר והמיד של הסרוין.

האמת אני חושב שיש במערכת הזו חוליה חלשה אולי הקידמיים אך אינני מעונין בשלב זה להחליפם משום שאני אוהב את הבס שלהם ואינני רוצה גם להוסיף סאב וופר לכן חשבתי שאולי עדיף לי למשוך איתם תקופה מסוימת עד שאוכל לשדרגם לרמקולים רציניים בתקציב גבוה אך בינתיים לשדרג רסיבר או להוסיף מגבר סטראו.

אני רוצה ברשותכם מספר אופציות לשיפור בסכום של עד 4k (חוץ מהחלפת קידמיים אותם אני אחליף בשלב הבא בסכום גבוה יותר כשיזדמן התקציב שאיפה לקידמיים בכ 10k) שיפור שיהיה הכי גדול לאור הנתונים הקימים עדיפות לחדש אך גם יד שניה יכול ללכת?

:)

תודה מראש!

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029

עשית סלט רציני ואתה עומד לשרוף את המגבר שלך.

שליחה

מה שאני מבין מההודעה שלך, זה שיש לך שני רמקולים שאתה בעצם לא אוהב, ומגבר שאתה לא בטוח ביכולות שלו.
הניסיון לחבר שני זוגות רמקולים שיפצו על הבעייתיות זה של זה הוא ממש לא נכון ולעולם לא יתן לך תוצאה טובה.
לדעתי זה אומר שאתה צריך למצוא זוג רמקולים אחד שאתה אוהב, ולהפטר משני האחרים.

מעבר לכך, חיבןר מקביל של שני זוגות מסכן את המגבר שלך, ואתה בקלות יכול לשרוף אותו. לא הייתי עושה חיבור כזה בשום אופן, וודאי שלא הייתי קונה מגבר חדש במיטב כספי ומסכן אותו כך.
הייתי מציע לך להשאר עם הזוג שאתה מעדיף, למכור את השני, ולחכות פרק זמן ארוך עד שתוכל לחסוך מספיק לרמקולים טובים שיספקו אותך, ואולי גם למגבר. אם תמהר, אתה עומד בפני טעות נוספת - זכור שכבר טעית בבחירת הרמקולים - וטעויות יכולות להיות יקרות ככל שהתקציב עולה.
איל פור

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050

Re: עשית סלט רציני ואתה עומד לשרוף את המגבר שלך.

שליחה

אילפור כתב: מעבר לכך, חיבןר מקביל של שני זוגות מסכן את המגבר שלך, ואתה בקלות יכול לשרוף אותו. לא הייתי עושה חיבור כזה בשום אופן, וודאי שלא הייתי קונה מגבר חדש במיטב כספי ומסכן אותו כך.
...
מעניין :מבולבל: יש הסבר "טכני" לזה ?

לפחות מניסיון רב שנים שלי עם מס' רסיברים/מגברים סטראו made in japan (טרום עידן הרב ערוצי) הם דחפו בו"ז (A+B) נון סטופ 2 זוגות רמקולים קידמיים (שונים) ללא מיצמוץ מצידם.

לגבי "חווית" הסאונד- זה כבר סיפור אחר.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

OmriAtiya
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אילפור,
הוא לא חיבר מקבילי, הוא פשוט הוסיף עוד שני רמקולים קדמיים.
הרסיבר שלו יכול להתמודד עם זה טוב מאוד.
חוץ מזה שהרסיבר שלו אמור להפסיק לעבוד במקרה של עומס יתר, אז לא נראה לי שיש לו מה לדאוג.

עומרי.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029

חיבור מקבילי

שליחה

חיבור של שני זוגות רמקולים ליציאות A ו - B של מגבר, הוא חיבור מקבילי. כלומר, אותו מגבר דוחף את שני הרמקולים.
התוצאה - המגבר רואה אימפדנס נמוך, ובווליום מסוים יכנס לקליפינג או ישרף. בווליום רגיל הוא "סתם" יתקשה לשלוט נכון על הרמקולים.
מנגנון הגנה יכול להציל מנזק פיזי - אבל אם הפיק במוזיקה מהיר מאוד, לא בהכרח יספיק להגיב.
בקיצור - לא הייתי מסתכן.
איל פור

vingi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אליפור אני חושב שאתה טועה זהו מגבר 7.1 ערוצים שלכל ערוץ ניתן להוציא watt 80 כלומר 80*7 מיכיוון שיש לי רק חמישה רמקולים נישארים שני יציאות פנויות שהם של הסראונד האחורי במצב 7.1 או שהם למעשה ע"פ החוברת של הרסיבר s.speaker b שזה למעשה סטראו נוסף כך שומעים סטראו מארבעה רמקולים בו זמנית
למעשה יש כפתור ברסיבר שנקרא s.speaker b והוא מפעיל את הפונקציה הזו בהגדרות יש להזין לרסיבר הוראה לעבוד במצב 5.0 (אצלי ללא סאב) ואז היציאות הללו פנויות לעבוד במצב s.speaker b ולא הרסיבר יעבוד רק ב 7.0 ומצב סטראו כפול נחסם אוטומטית.

תקנו אותי בבקשה אם אני טועה אינני רוצה חס וחלילה להזיק לציוד וכל החיבורים שעשיתי הם לפי ההוראות של היצרן.

OmriAtiya
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אילפור,
ואם מחוברים לרסיבר שלי חמישה רמקולים, ואני מגדיר ברסיבר שאני מעוניין לשמוע בכולם ?
עדיין זה יכול להרוס אותו ?

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205

שליחה

הרמקולים שלך מעולים עולים על רמקולים שעולים פי3
שמעתי אותם יחד אים bnw 603 ואין מה להשוות הסרווין צליל חם ברור וצלול
bnw נשמעו בדיוק כמו פירלס של 500 שח ללא בס וללא צליל
ובקשר לכבלים אתה יכול לקנות כבלים של smart שעולים 10-15 שח למטר מצויינים יעשו לך את אותו הדבר כמו כבל הכי יקר שיש אין שום אוזן בעולם שיכולה להבדיל בצליל לפי סוג כבל
זה מה שאומרים לך המומחים אך ורק בשביל השקלים אל תסתכל על מותגים תקשיב רק לאוזניים שלך

OmriAtiya
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

amitbak כתב:הרמקולים שלך מעולים עולים על רמקולים שעולים פי3
שמעתי אותם יחד אים bnw 603 ואין מה להשוות הסרווין צליל חם ברור וצלול
bnw נשמעו בדיוק כמו פירלס של 500 שח ללא בס וללא צליל
ובקשר לכבלים אתה יכול לקנות כבלים של smart שעולים 10-15 שח למטר מצויינים יעשו לך את אותו הדבר כמו כבל הכי יקר שיש אין שום אוזן בעולם שיכולה להבדיל בצליל לפי סוג כבל
זה מה שאומרים לך המומחים אך ורק בשביל השקלים אל תסתכל על מותגים תקשיב רק לאוזניים שלך
...

ובאיזה סוג מוזיקה עשית את ההשוואה?
אלקטרונית?

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205

שליחה

כל סוגי המוסיקה
אני לא מזלזל ברסיבר שלך אבל מרנץ זה לא המרנץ של פעם
אים אתה בראש של קולנוע ביתי אז תעבור לימהה דגם RX-V 1500 ומעלה או דנון
ואני מבטיח לך שהצליל שיצא לך מהסרווין יפיל אותך גם בסטריאו וגם בסרטים
שוב אגיד לך שהרמקול שלך מעולה רק תחליף את הרסיבר , אים תרצה הסבר יותר מפורט
צור קשר ואנסה לעזור לך

vingi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

amitbak יש לך בבקשה לינק לחנות שמוכרת כבלים כאלה לרמקולים באזור רחובות

האם לדעתך כבלים כאלה ישפרו את הסאונד לעומת הכבלים הקימים כרגע של lexus ?

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”