סנטר מסדרה גבוהה מהקדמיים. כדאי?
שלום,
יש לי רמקולים קדמיים Canton GLE 490 ואני רוצה להוסיף רמקול סנטר. הסנטר של אותה הסדרה הוא 455.2 GLE, שמעתי בחנות אותו ואת הסדרה מעליו CHRONO 505.2 ויש הבדל משמעותי מבחינתי. לטענת המוכר, עדיף לא לקחת סנטר מסדרה גבוהה יותר. מה אתם ממליצים? האם אפשר לקחת סנטר מסדרות גבוהות יותר מהקדמיים?
תודה,
גיא
יש לי רמקולים קדמיים Canton GLE 490 ואני רוצה להוסיף רמקול סנטר. הסנטר של אותה הסדרה הוא 455.2 GLE, שמעתי בחנות אותו ואת הסדרה מעליו CHRONO 505.2 ויש הבדל משמעותי מבחינתי. לטענת המוכר, עדיף לא לקחת סנטר מסדרה גבוהה יותר. מה אתם ממליצים? האם אפשר לקחת סנטר מסדרות גבוהות יותר מהקדמיים?
תודה,
גיא
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
בהחלט אפשרי שהסנטר יהיה טוב יותר מהקדמיים.
הסנטר הוא הערוץ החשוב ביותר בסרטים.
שמעת את שני הסנטרים עם רמקולים כמו שלך, או רק את הסנטר?
אם לא, ממליץ שתשמע, או אפילו קח לבדיקה בבית את הסנטר לשמוע אצלך.
רק כדי לוודא שהסנטר משתלב לך טוב עם הקדמיים, ולא בעל גוון קול שונה מידי.
הסנטר הוא הערוץ החשוב ביותר בסרטים.
שמעת את שני הסנטרים עם רמקולים כמו שלך, או רק את הסנטר?
אם לא, ממליץ שתשמע, או אפילו קח לבדיקה בבית את הסנטר לשמוע אצלך.
רק כדי לוודא שהסנטר משתלב לך טוב עם הקדמיים, ולא בעל גוון קול שונה מידי.
שמעתי בקצרה וזו הסיב לשאלה
@Amir64
·תודה על התשובה.
שמעתי את שני הסנטרים עם הרמקולים שלי לזמן קצר מאוד מאוד, ונראה שהסדרה הגבוהה יותר לסנטר נשמעת מעולה.
אבל, אני בדיוק מפחד מהעניין שציינת על גוון הקול השונה.
·תודה על התשובה.
שמעתי את שני הסנטרים עם הרמקולים שלי לזמן קצר מאוד מאוד, ונראה שהסדרה הגבוהה יותר לסנטר נשמעת מעולה.
אבל, אני בדיוק מפחד מהעניין שציינת על גוון הקול השונה.
אני בעד ללכת על הסנטר הכי טוב שאתה יכול להרשות לעצמך, בלי לייחס יותר מדי משקל לשאלה אם הוא מתאים לקדמיים (רמקול זהה לקדמיים זה nice to have, אבל לא שיקול משמעותי עבורי בפני עצמו). אם הוא דומה בגוון לקדמיים, הרווחת.
שים לב שיש פער מחיר מאוד משמעותי בין הרמקולים של קנטון בארץ למחיר שבו הם נמכרים באמזון אירופה (בעיקר אנגליה וגרמניה).
בתור בעלים של זוג 509 רצפתיים, אני מאוד מרוצה מהם אבל בחיים לא הייתי משלם עליהם את המחיר שמבקשים עבורם בארץ (כ-250% מהמחיר שעלה לי יבוא אישי).
https://www.amazon.de/Canton-Chrono-505 ... ton+center
https://www.amazon.de/Canton-Ergo-655-B ... ton+center
שים לב שיש פער מחיר מאוד משמעותי בין הרמקולים של קנטון בארץ למחיר שבו הם נמכרים באמזון אירופה (בעיקר אנגליה וגרמניה).
בתור בעלים של זוג 509 רצפתיים, אני מאוד מרוצה מהם אבל בחיים לא הייתי משלם עליהם את המחיר שמבקשים עבורם בארץ (כ-250% מהמחיר שעלה לי יבוא אישי).
https://www.amazon.de/Canton-Chrono-505 ... ton+center
https://www.amazon.de/Canton-Ergo-655-B ... ton+center
הזמנתי מאמזון גרמניה
@wegabi
·
תודה על התשובה.
הזמנתי מאמזון גרמניה את הקדמיים ואזמין מחו"ל כל רמקול/מגבר שאני רוצה ושההפרש יהיה משתלם.
·
תודה על התשובה.
הזמנתי מאמזון גרמניה את הקדמיים ואזמין מחו"ל כל רמקול/מגבר שאני רוצה ושההפרש יהיה משתלם.
מצאתי תשובה בנעוץ
רמקולים קדמיים זקוקים לרמקול סנטר תואם ומאותה הסדרה של היצרן > לא נכון
Read more:http://www.hometheater.co.il/article049 ... z4LcHLYMqz
Read more:http://www.hometheater.co.il/article049 ... z4LcHLYMqz
Re: מצאתי תשובה בנעוץ
אני גם בחפש עכשיו סנטר בתקציב של עד כ2000 שקל ועם נטייה חזקה לקניה באמאזוןdor_guy כתב:רמקולים קדמיים זקוקים לרמקול סנטר תואם ומאותה הסדרה של היצרן > לא נכון
Read more:http://www.hometheater.co.il/article049 ... z4LcHLYMqz...
אני אשמח שתשתף בשיקולי בחירה שלך, אמנם יש לי סאב של קנטון אבל לא שקלתי אותם כבחירה לסנטר (ללא סיבה)
אגב בעתיד (black friday) אני רוצה לקנות גם קדמיים ואני חייב להגיד שהקדמיים של קנטון נראים מדהים אבל הם לא נשלחים לארץ
זו דיעה.dor_guy כתב:רמקולים קדמיים זקוקים לרמקול סנטר תואם ומאותה הסדרה של היצרן > לא נכון
Read more:http://www.hometheater.co.il/article049 ... z4LcHLYMqz...
זו לא אמת חקוקה בסלע.
והמילה "זקוקים" היא מילה חזקה פה.
תשאל את עצמך עם איזה סנטר קל יותר להגיע לאותו גוון סאונד כמו הקדמיים?
זה לא אומר שבלתי אפשרי עם סנטר של חברה אחרת אבל בוודאי יותר קשה מאשר עם סנטר של אותה חברה ומאותה סדרה.
ארז
·wegabi כתב:אני בעד ללכת על הסנטר הכי טוב שאתה יכול להרשות לעצמך, בלי לייחס יותר מדי משקל לשאלה אם הוא מתאים לקדמיים (רמקול זהה לקדמיים זה nice to have, אבל לא שיקול משמעותי עבורי בפני עצמו). אם הוא דומה בגוון לקדמיים, הרווחת.
...
ואם גוון הקול לא דומה לקדמיים אז הפסדת?
מתאים לך להבחין בשינויים בגוון הסאונד כאשר דיבור עובר מרמקול קדמי ימני אל הסנטר ומכאן שוב משתנה גוון הסאונד במעבר לקדמי השמאלי?
ארז
- Amir64
-
- גורו

ארז_וחני כתב:·......
ואם גוון הקול לא דומה לקדמיים אז הפסדת?
מתאים לך להבחין בשינויים בגוון הסאונד כאשר דיבור עובר מרמקול קדמי ימני אל הסנטר ומכאן שוב משתנה גוון הסאונד במעבר לקדמי השמאלי?
ארז...
או כשאדם מדבר וקולו מושמע גם מהסנטר וגם מרמקול קדמי, וזה נשמע כמו שני אנשים שונים שמדברים ביחד.
·אף לא חוויתי משהו כזה, והחלפתי לא מעט רמקולים קדמים וסנטרים בעשור האחרון.Amir64 כתב:......
או כשאדם מדבר וקולו מושמע גם מהסנטר וגם מרמקול קדמי, וזה נשמע כמו שני אנשים שונים שמדברים ביחד....
הרוב המוחלט של הדיאלוגים מגיע מהסנטר, יש מעט מאוד חפיפה בין הזוג הקדמי לסנטר (נסה לנתק את כבל הרמקול של הסנטר ולהפעיל סרט, תראה בדיוק כמה מעט אינפורמציה זורמת לקדמיים)
- Amir64
-
- גורו

אם לא חווית, אז או שהשמיעה שלך לא משהו, או שסתם אתה לא שם לב, וכנראה אתה לא צריך רמקולים טובים כדי להנות (שזו ברכה לכיס).wegabi כתב:·אף לא חוויתי משהו כזה, והחלפתי לא מעט רמקולים קדמים וסנטרים בעשור האחרון.......
הרוב המוחלט של הדיאלוגים מגיע מהסנטר, יש מעט מאוד חפיפה בין הזוג הקדמי לסנטר (נסה לנתק את כבל הרמקול של הסנטר ולהפעיל סרט, תראה בדיוק כמה מעט אינפורמציה זורמת לקדמיים)...
"ערוץ המרכז" זה הערוץ החשוב ביותר עבור כל מערכת קולנוע-נקודה!.
לגבי רמקול מרכז - ניתן לוותרו בהחלט רק אם התנאים מאפשרים - פוקוס אבסולוטי של 100% ללא 1% של זליגה (עדיין לא נתקלתי בכזה), הרמקולים מספיק דינאמיים ואיכותיים בכדי לאפשר 3 ערוצים מוקלטים דרך שניים.
במידה והתנאים לא מאפשרים "וויתור על רמקול סנטר" מהסיבות שנמנו.
לגבי רמקול מרכז - ניתן לוותרו בהחלט רק אם התנאים מאפשרים - פוקוס אבסולוטי של 100% ללא 1% של זליגה (עדיין לא נתקלתי בכזה), הרמקולים מספיק דינאמיים ואיכותיים בכדי לאפשר 3 ערוצים מוקלטים דרך שניים.
במידה והתנאים לא מאפשרים "וויתור על רמקול סנטר" מהסיבות שנמנו.
- רצוי להשקיע ברמקול "המרכז" ככל שהתקציב מאפשר.
- רמקול הסנטר והקדמיים ככל שעולים ברמת האיכות והדקויות רצוי (ואף חובה) שהשלישייה הנל תהיה מאותה המשפחה.
- רצוי ואף חובה ככל הניתן ומתאפשר בחלל הנתון רמקול מרכז זהה לחלוטין לרמקול הקדמי. משמע 3 רמקולים "קדמיים" זהים.
- במידה ולא מתאפשר למקם קדמי מרכזי כמו השניים הראשיים יש למקם רמקול "סנטר" - נכון ש-רמקול סנטר לעולם לא יישמע זהה ב 100% כמו רמקול קדמי - אמנם היות ובמידה והוא מאותה המשפחה זו "חצי נחמה".
- קיימים אין ספור מעברים טונאליים בין רמקול קדמי למרכז - לא רק דיאלוג אלא גם אפקט או מוזיקה או רחשים למינהם- ככל שההתאמה תהיה הומוגנית יותר-כך הבמה הקדמית תהיה "נכונה" עשירה ומלאה יותר. ותחושה בעצם של "מרכז" רחב ומלא יותר.
- pacific100
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 592
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
שלום חבר
מה הכונה קדמיים אתה מחפש לרכוש. ?
לפני שקונים שומעים . זה לא ענין של לחסוך
צריך לראות מה אתה אוהב ומה התקציב ?
הבנתי שאתה מייעד לסנטר 2000 שח. יד שניה בדקת?
אני עם דעתו של איתי שהכל צריך להיות מאותה חברה
ועד רבה הסנטר. אם תוכל לקחת ברמה גבוההה יותר זה יוסיף
שנה טובה בהצלחה.
מה הכונה קדמיים אתה מחפש לרכוש. ?
לפני שקונים שומעים . זה לא ענין של לחסוך
צריך לראות מה אתה אוהב ומה התקציב ?
הבנתי שאתה מייעד לסנטר 2000 שח. יד שניה בדקת?
אני עם דעתו של איתי שהכל צריך להיות מאותה חברה
ועד רבה הסנטר. אם תוכל לקחת ברמה גבוההה יותר זה יוסיף
שנה טובה בהצלחה.
האמת שגם אני חשבתי כמוכם, לגבי המחירים של קנטון וכמעט הזמנתי מחו"ל לאחר שהתייאשתי מההצעות מחירים שקיבלתי בארץ
אבל למזלי קיבלתי בארץ הצעת מחיר שלא יכלתי לסרב לה, מחיר שתכלס יקר מחו"ל בממוצע של 15 אחוז בלבד. תמיד שווה לבדוק.
אבל למזלי קיבלתי בארץ הצעת מחיר שלא יכלתי לסרב לה, מחיר שתכלס יקר מחו"ל בממוצע של 15 אחוז בלבד. תמיד שווה לבדוק.
@ארז_וחני
·
היי,
אמזון שולחים לארץ קדמיים ובמקרה של קנטון זה גם משתלם מאמזון גרמניה.
ה CANTOT GLE 490 שלי בדרך מגרמניה.
אם תצטרך עזרה בנושא צור קשר.
גיא
·
היי,
גיא
·dor_guy כתב:@ארז_וחני
·
היי,
גיא...
תודה אבל כנראה התכוונת למישהו אחר....לא הבעתי שום עניין ברכישה של רמקולים...
ארז