keystone כתב:דעה שונה.
מבחינת נוחות - אני מקבל את נושא נקודת הגז. אפס התעסקות. (* - יש לקרוא עד הסוף).
משאר הבחינות, דווקא מיכלים עדיף.
אחת הבעיות עם נקודות גז זה ההספק - מנגלים גדולים דורשים הספק שעולה על מה שנקודת גז רגילה נותנת. ההבדל הוא שמיים וארץ מבחינת ביצועים.
לגבי עבודה עם מיכלים - ככלל היית מציע לרכוש מראש 2. ככה לא נתקעים ושאחד מתרוקן, דואגים לו למילוי.
בנוסף, אם אתה בבית משותף (מרפסת), אתה אכן יכול לעשות שימוש רק במיכלי 5 ק"ג. לכמה זה יספיק לך? זה תלוי ההספק של המנגל.... והווסת שתעשה בו שימוש.
אבל, אם אתה בבית פרטי, לך על מיכלי 12 ק"ג (אלה הבינוניים ולא הגדולים). גם יספיק לך להרבה יותר וגם מפחית את ההתעסקות כמעט לחלוטין.
איפה היתרון האמיתי בעבודה עם מיכלי 12 ק"ג? לא צריך (אבל אפשר) למלא לבד. כל אחת מחברות הגז תשמח לספק לך כאלה ולדאוג לך למילוי והחלפה במקום.
אני לא לקחתי מאחת מחברות הגז אלא מאחד (ויש עשרות) הגורמים פרטיים שדואג לי למילוי והחלפה, כולל החיבור עצמו למנגל (אפילו בזה אני לא מתעסק).
כך שמבחינתי - בין נק' גז לזה, אין הבדל.
גם שהגז בבית מתרוקן אני עושה טלפון שיבואו להחליף.
שני הסנטים שלי.
...
·
כמה דברים:
1. מבחינת הספק - לטענת כרמל דיירקט, אם נקודת הגז *תקינה* זה לא אמור להיות המצב - נקודה תקינה אמורה לספק את אותו ההספק שהווסת מספק. בכל מקרה אצלנו גם מדובר ב"סטאפ" פשוט יחסית. אני בבניין משותף קטן יחסית, ואנחנו לא מחוברים לאיזה צובר אלא לרביעיית מיכלים (גדולים, של 48 קילו) שחברת הגז מחליפה מדי פעם, הרביעיה הזאת יושבת מחוץ לגינה שלי, אבל קרוב, כך שהמרחק משם לנקודת המנגל בחצר הוא לא יותר מ-10 מטר. בכל מקרה - אם/כש אחליט לתקן אותה - אפשר יהיה לבדוק את ההספק.
2. לגבי המיכלים - אני מסכים ששני מיכלים ביתיים (של 12 קילו כל אחד) יתנו לי שקט נפשי. אלא מה? אין לי איפה לשים אותם... מיכלים של 5 קילו אפשר לשים בארונית הקטנה מתחת למנגל. מיכל של 12 קילו אני מניח שלא יכנס. ולמקם אותם בגינה לא בא לי - זה לא מאוד אסטתי.
3. לגבי זמן עבודה - הבנתי מהחברה של כרמל דיירקט כשדיברתי איתם שבהספק של המנגל שלי מיכל כזה מספיק לכ-10 שעות. שזה די מעט. בהנחה שמנגל קטן זה סיפור של חצי שעה שעה (כולל להדליק, לחכות שיתחמם, ולשרוף את השאריות בסוף), ומנגל גדול זה סיפור של שעה וחצי שעתיים, זה אומר שמיכל של 5 קילו מספיק לחודשים בודדים בלבד. זה לא נח בעליל. מיכל של 12 זה כבר סיפור הרבה יותר נח... אבל כאמור - ראה נקודה 2
בוטום ליין