פתרון נאה לחיבור 4 דיסקים קשיחים באופן חיצוני (לא NAS)
-
xena
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 497
- שם מלא: xena
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
אני באמת עובד עם כוננים ירוקים כך כנראה הגבול שלי (שלהם) יהיה 100MBs במקרה הטוב. באמת שהכי חשוב לי הגישה בבית. אם NAS (רשת) ו DAS (דרך USB3) יתנו את אותה המהירות (כי הכוננים איטיים משני החיבורים), אז אלך כבר על NAS, שיאפשר גישה מרחוק. לא אסתבך עם רסברי, למרות שאני חובב DIY אבל לא בכדי לחסוך כמה מאות.
אז הנה שתי אפשרויות לטעמכם:
1. https://www.payngo.co.il/1-2ghz-cortex-ts-431-qnap.html
האם להתעקש של synology או ש qnap גם בסדר? שוב מזכיר: כוננים ירוקים שכנראה יחוברו ב RAID5.
2. מאחר ואני עובר מPC למאק, אני נשאר עם
Intel Core i7 4790
Asus Z97-K
G.Skill 1600Mhz 8Gx2
GIGABYTE GTX660 2GB GDDR5
Seasonic M12G-550
דיסק אחד שחור ו 3 ירוקים
האם זה לא overkill ל nas? חשבתי למכור את המפרט, אך אם בכל מקרה אני אוציא 1600 על qnap, לא עדיף כבר להשאיר את המפרט, להתקין freenas ולהפוך אותו ל NAS? (צריכת החשמל תהיה גבוהה משמעותית?)
אז הנה שתי אפשרויות לטעמכם:
1. https://www.payngo.co.il/1-2ghz-cortex-ts-431-qnap.html
האם להתעקש של synology או ש qnap גם בסדר? שוב מזכיר: כוננים ירוקים שכנראה יחוברו ב RAID5.
2. מאחר ואני עובר מPC למאק, אני נשאר עם
Intel Core i7 4790
Asus Z97-K
G.Skill 1600Mhz 8Gx2
Seasonic M12G-550
דיסק אחד שחור ו 3 ירוקים
האם זה לא overkill ל nas? חשבתי למכור את המפרט, אך אם בכל מקרה אני אוציא 1600 על qnap, לא עדיף כבר להשאיר את המפרט, להתקין freenas ולהפוך אותו ל NAS? (צריכת החשמל תהיה גבוהה משמעותית?)
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
בהחלט OverKill, המערכת טובה ועדכנית למעט כ.המסך, אבל חבל להשתמש במחשב כל כך חזק כ"סתם שרת קבצים". גם צריכת החשמל ב-IDLE של מחשב כזה עדיין גבוהה מכול מערכת סגורה שמשתמשת במעבדים חסכוניים כמו ARM או אטום למשל (תלוי ב-NAS).
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
בעיקרון לרוב מזרימדיה עובדים על מערכות הפעלה מבוססות לינוקס ולכן גם עם מערכות קבצים תואמות ולא NTFS, בכל מקרה אתה עובר דרך פרוטקול רשת כמו SMB או NFS ככה שלפי הידע שלי זה לא צריך לשנות.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
-
xena
-
- חבר פעיל מאוד

טוב, אני מציץ כרגע בהבדלים בין NAS של Qnap ל Synology. בעיקר בנוחות מערכת ההפעלה שמגיעה איתם. אכריע וארכוש. תודה לכולם.
הסטאפ המתוכנן הוא מאקבוק פרו כמחשב נייח עם 256GB, אליו אחבר פלזמה 50". NAS עם בערך 6-8TB מידע. דיסק חיצוני של 1TB, שיכיל חלק מהמידע מה NAS שחיוני ליציאה מהבית (מסמכים וכו'). הקשיח הזה יסונכרן תמיד עם תיקיית NAS ספציפית. את הקשיח הזה אקח איתי כשאתנייד עם המאק (שיהיו בריאים אפל עם הקשיחים הקטנים שלהם בלי שום יכולת הרחבה). אולי גם אחבר כזה. רעיונות ייעול יתקבלו בברכה.
הסטאפ המתוכנן הוא מאקבוק פרו כמחשב נייח עם 256GB, אליו אחבר פלזמה 50". NAS עם בערך 6-8TB מידע. דיסק חיצוני של 1TB, שיכיל חלק מהמידע מה NAS שחיוני ליציאה מהבית (מסמכים וכו'). הקשיח הזה יסונכרן תמיד עם תיקיית NAS ספציפית. את הקשיח הזה אקח איתי כשאתנייד עם המאק (שיהיו בריאים אפל עם הקשיחים הקטנים שלהם בלי שום יכולת הרחבה). אולי גם אחבר כזה. רעיונות ייעול יתקבלו בברכה.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2079
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
בתוא אחד שמשתמש במקבוק פרו (לא שלי, של העבודה) כמה הערות.
לאחסון קבצים שלי שלר רציתי לשים על ה- SSD הראשי, יש לי כרטיס מתאם מאיביי/אליאקספרס ו-microSD בתוכו.
דומה ל- JetDrive שהראית, רק הרבה יותר זול. (אבל ה- JetDrive כנראה יהיה יותר מהיר)
לגבי NTFS - כמו שנאמר, אם אתה לא מנסה לנתק את הדיסקים מה- NAS ולקרוא אותם במק, אין בעיה - הגישה לרשת היא בפרוטוקול סטנדרטי (SMB/CIFS) ולא משנה באיזה פורמט הדיסק, כנראה שהוא יהיה מפורמט בפורמט של לינוקס בכל מקרה (ext3/ext4/btrfs וכו׳)
אם תנסה לחבר דיסק NTFS למק תגלה שהוא ניתן לקריאה בלבד, אלא אם כן תעשה אח משני דברים -
תקנה חבילה מסחרית שמאפשרת כתיבה, כמו זו של Paragon או Tuxera)
תשתמש בחבילת הקוד הפתוח - NTFS 3G - שסובלת מביצועים יחסית נחותים.
לאחסון קבצים שלי שלר רציתי לשים על ה- SSD הראשי, יש לי כרטיס מתאם מאיביי/אליאקספרס ו-microSD בתוכו.
דומה ל- JetDrive שהראית, רק הרבה יותר זול. (אבל ה- JetDrive כנראה יהיה יותר מהיר)
לגבי NTFS - כמו שנאמר, אם אתה לא מנסה לנתק את הדיסקים מה- NAS ולקרוא אותם במק, אין בעיה - הגישה לרשת היא בפרוטוקול סטנדרטי (SMB/CIFS) ולא משנה באיזה פורמט הדיסק, כנראה שהוא יהיה מפורמט בפורמט של לינוקס בכל מקרה (ext3/ext4/btrfs וכו׳)
אם תנסה לחבר דיסק NTFS למק תגלה שהוא ניתן לקריאה בלבד, אלא אם כן תעשה אח משני דברים -
תקנה חבילה מסחרית שמאפשרת כתיבה, כמו זו של Paragon או Tuxera)
תשתמש בחבילת הקוד הפתוח - NTFS 3G - שסובלת מביצועים יחסית נחותים.
-
xena
-
- חבר פעיל מאוד

לאחר חפירה רצינית בכל דגמי ה nas השונים, והתנדנדות בין Qnap ל Synology, ולאחר שראיתי שאני נסחף לכיוון nas של לפחות 1800 ש"ח בלי דיסקים, הצצתי לרגע במחירי דיסקים חיצוניים ונדהמתי לגלות שב 650 ש"ח קונים היום 3TB! אז למה שאסתבך עם nas, תקיעות רשת ותקווה שה stream יעבוד כראוי מחוץ לבית, אם אפשר ללכת על שני קשיחים חיצוניים קטנים שיתנו 6TB וללכת תמיד עם כל המידע שלי?
עשיתי סיבוב שלם וחזרתי לאותה נקודה, רק עם יותר ידע.
עשיתי סיבוב שלם וחזרתי לאותה נקודה, רק עם יותר ידע.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2079
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
1. דיברת על לנצל דיסקים קיימים, לא לקנות.
2. אם אתה קונה 2 דיסקים של 3TB קח בחשבון שאלו דיסקים ״3.5 במארז יותר גדול ושיצריכו ספק חיצוני אותו תצטרך לסחוב גם כן.
3. מה לגבי סינכרון התוכן בין 2 הדיסקים?
לגבי למה צריך NAS - זה תלוי בצרכים, ולא לכל אחד. מה ש- NAS יכול לתת לך אם אתה צריך:
1. תמיכה בגישה לקבצים להרבה קליינטים - למשל למי שיש כמה סטרימרים בבית
2. הרצת אפליקציות כמו טורנט על שרת שרץ 24/7 בלי לקחת יותר מדי חשמל.
3. למי שקונה NAS מרובה דיסקים יש RAID
אישית אני עובד עם כמה יחידות NAS של דיסק בודד ודואג לסנכרן תוכן חשוב לכמה יחידות. ה- NAS שלי כולם מריצים linux כלשהו , חלקם יחידות של WD או Buffalo שפתחתי לגישת מערכת (ssh) וחלקן לוחות ARM זולים כמו pcduino3nano שאני מריץ עליהם מערכת לינוקס שלי (armbian), עם שרותים שונים לפי בחירתי - בהחלט לא בחירה למי שלא מכיר לינוקס.
2. אם אתה קונה 2 דיסקים של 3TB קח בחשבון שאלו דיסקים ״3.5 במארז יותר גדול ושיצריכו ספק חיצוני אותו תצטרך לסחוב גם כן.
לגבי למה צריך NAS - זה תלוי בצרכים, ולא לכל אחד. מה ש- NAS יכול לתת לך אם אתה צריך:
אישית אני עובד עם כמה יחידות NAS של דיסק בודד ודואג לסנכרן תוכן חשוב לכמה יחידות. ה- NAS שלי כולם מריצים linux כלשהו , חלקם יחידות של WD או Buffalo שפתחתי לגישת מערכת (ssh) וחלקן לוחות ARM זולים כמו pcduino3nano שאני מריץ עליהם מערכת לינוקס שלי (armbian), עם שרותים שונים לפי בחירתי - בהחלט לא בחירה למי שלא מכיר לינוקס.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
·xena כתב:
Intel Core i7 4790
Asus Z97-K
G.Skill 1600Mhz 8Gx2
Seasonic M12G-550
דיסק אחד שחור ו 3 ירוקים
האם זה לא overkill ל nas? חשבתי למכור את המפרט, אך אם בכל מקרה אני אוציא 1600 על qnap, לא עדיף כבר להשאיר את המפרט, להתקין freenas ולהפוך אותו ל NAS? (צריכת החשמל תהיה גבוהה משמעותית?)...
המפרט אומנם אוברקיל, אבל...
מבחינת צריכה, לא תהיה לך צריכה גבוהה מאחר והמעבד רוב הזמן בidle, כשהדור הזה של מעבדים צורך מעט מאוד. כך גם הזיכרונות ולוח האם. אם תוריד ממנו את הכרטיס מסך ותחזיק אותו כשרת ללא מסך, לא חושב ששווה לך למכור אותו. ההפרש בצריכה הממוצעת השנתית ביחס לשרת NAS, יסתכם במשהו סביב 200 ₪ בשנה. וזה לפני שקיבלת הצעת מחיר על המחשב וההפרש מההוצאה על שרת או כוננים חדשים.
אם אתה רוצה להיות יותר חסכוני ולהקטין את ההפרש, תמכור את המעבד ותקנה מעבד פנטיום. זה יוריד משמעותית את הצריכה ברמת המעבד, אבל לתצורת המשימות שצפוייה, ההפרש יהיה נמוך על פני טווח זמן ארוך.
אם היית לפני קניית מפרט, הייתי אומר לך שהמפרט הזה מוגזם לשרת, אבל כבר יש לך אותו ביד, כך שהייתי שוקל היטב אם המכירה שלו תשתלם לך, כלכלית.
סוגייה אחת שכדאי שתקח בחשבון - הרעש. אם המארז הקיים לך עכשיו רעשן מידי, זה משהו שNAS ייעודי יכול לצמצם (אם כי בהשקעה קטנה אפשר למתן מארזים רעשנים).
-
xena
-
- חבר פעיל מאוד

התכוונתי לרכוש שני כונני wd קטנים ניידים. ultra וכדומה. השאלה האם זה כוננים מתאימים לעבוד איתם בבית 24ֿֿֿֿ/7.udif כתב:1. דיברת על לנצל דיסקים קיימים, לא לקנות.
אישית אני עובד עם כמה יחידות NAS של דיסק בודד ודואג לסנכרן תוכן חשוב לכמה יחידות. ה- NAS שלי כולם מריצים linux כלשהו , חלקם יחידות של WD או Buffalo שפתחתי לגישת מערכת (ssh) וחלקן לוחות ARM זולים כמו pcduino3nano שאני מריץ עליהם מערכת לינוקס שלי (armbian), עם שרותים שונים לפי בחירתי - בהחלט לא בחירה למי שלא מכיר לינוקס....
יש לי רק מחשב אחד ואין כוונה להתרחב. לכן לא בטוח ש nas מתאים לי אם אני יכול לנייד את כל המידע עם שני כונני 3tb. גיבוי אפשר להכין מהכוננים הגדולים שנשארו לי, עם das או משהו.
·
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
http://www.hometheater.co.il/vt247870.html
קח NAS ואח"כ תשאל את עצמך למה לא היה לי כזה עד עכשיו.
1100 ש"ח לNAS עם שני חיבורי 1גיגה... מה צריך יותר?
קח NAS ואח"כ תשאל את עצמך למה לא היה לי כזה עד עכשיו.
1100 ש"ח לNAS עם שני חיבורי 1גיגה... מה צריך יותר?