בחירת קולה קפה--- החלטתי לעבור לייצור עצמי
היי בוקר אור
אני עדיין לא סגור על סוג החומר, אני עדיין בודק איזה חומר מתחם ומקרר הכי מהר( בכדי לשלוט במדוייק על טמפרטורת הפולים). חלקו הקדמי של התוף יהיה פתוח לחלוטין ומחלקו האחורי יהיה מחורר כמו מסננת(לאפשר זרימת אוויר מחלקו האחורי לקדמי דרך הפולים). הוונטה תמוקם בקדמת הקולה/התוף.
אעדכן בהמשך,
כרגע אני עובר לייצור התוף ומשם לייצור גוף הקולה
אני עדיין לא סגור על סוג החומר, אני עדיין בודק איזה חומר מתחם ומקרר הכי מהר( בכדי לשלוט במדוייק על טמפרטורת הפולים). חלקו הקדמי של התוף יהיה פתוח לחלוטין ומחלקו האחורי יהיה מחורר כמו מסננת(לאפשר זרימת אוויר מחלקו האחורי לקדמי דרך הפולים). הוונטה תמוקם בקדמת הקולה/התוף.
אעדכן בהמשך,
כרגע אני עובר לייצור התוף ומשם לייצור גוף הקולה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
התוף בתמונה נראה עבה מאוד - הוא לא יצליח להתקרר מרב חום שהוא אוגר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
שלום חברים,
מצורפת תמונה של הקולה שאותו אני רוצה לבנות, יש לי את מירב החומר הדרוש בכדי לסיים את שלב התכנון. ( הקולה משורטט בתוכנה מקצועית והרוב כבר עם מידות מדויקות)
אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מבחינת דינמו מטרים וכאלה מה עלי לשים ומה עלי למדוד.
האם ישנם עוד דברים שצריך למדוד חוץ מחום פולים וחום התוף?
מצורפת תמונה של הקולה שאותו אני רוצה לבנות, יש לי את מירב החומר הדרוש בכדי לסיים את שלב התכנון. ( הקולה משורטט בתוכנה מקצועית והרוב כבר עם מידות מדויקות)
אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מבחינת דינמו מטרים וכאלה מה עלי לשים ומה עלי למדוד.
האם ישנם עוד דברים שצריך למדוד חוץ מחום פולים וחום התוף?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מודדים חום פולים וחום של הסביביה (יותר נכון האויר בחלל התוף ולא בפולים)
אתה יכול לבנות פרופיל קלייה עם בקר ע"י שליטה על טמפרטורת סביבה אז אם אתה רצה לחבר PID זה יהיה על טמפרטורת סביבה.
אפשר גם לשלוט על מהירות סיבוב המנוע.
אתה יכול לבנות פרופיל קלייה עם בקר ע"י שליטה על טמפרטורת סביבה אז אם אתה רצה לחבר PID זה יהיה על טמפרטורת סביבה.
אפשר גם לשלוט על מהירות סיבוב המנוע.
חשוב מאוד - נפח הקולה והכמות הקלויה אותה ברצונך להשיג.
הפולים ,בקליה אופטימלית, סופגים את עיקר החום בעת פגיעתם בדפנות תוף הקליה. לצורך כך יש לאפשר להם
ריצה חופשית כמה שניתן במהלך הקליה. נפח פולים גבוהה מדיי ביחס לנפח התוף יביא בהכרך לתוצאות לא מייטביות.
מנסיונות אחרונים שלי בקולה 300 גרם מוצהר , התוצאה האןפטימלית התקבלה ב 150 עד 200 גרם.
הפולים יוצאים נפוחים יותר ונראה שהתהליך יותר נכון.
חשוב שתשיג את נפח התוף הנדרש לכמות הקפה אותה ברצונך לקלות.
חפש אולי בspecs של קולים מקצועיים בכדי לקבל סדרי גודל.
הפולים ,בקליה אופטימלית, סופגים את עיקר החום בעת פגיעתם בדפנות תוף הקליה. לצורך כך יש לאפשר להם
ריצה חופשית כמה שניתן במהלך הקליה. נפח פולים גבוהה מדיי ביחס לנפח התוף יביא בהכרך לתוצאות לא מייטביות.
מנסיונות אחרונים שלי בקולה 300 גרם מוצהר , התוצאה האןפטימלית התקבלה ב 150 עד 200 גרם.
הפולים יוצאים נפוחים יותר ונראה שהתהליך יותר נכון.
חשוב שתשיג את נפח התוף הנדרש לכמות הקפה אותה ברצונך לקלות.
חפש אולי בspecs של קולים מקצועיים בכדי לקבל סדרי גודל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
היי בוקר אור,
אני יודע שעבר המון זמן אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא.....
אני מתקדם בצעדים קטנים, כרגע תוף הקולה והציר כבר מיוצרים, בעוד כשבועיים אעבוד על המעטפת
ואז כבר יהיה ניתן לראות צורה של קולה.
אני חייב להודות שלא פשוט ללקט חומרים ולא תמיד הדברים עומדים במבחן המציאות.
אין לי ספק שיצא קולה מדהים ובעל תוצאות קליה טובות.
אני מעלה תמונה של התוף, אשמח לשמוע תגובות והערות, מידות התוף, אורך 252 מ״מ על 196 מ״מ.
הקולה אמור לקלות בן 500גרם ל1 ק״ג.
דרך אגב , אני יודע שיכול להיות שהצלעות קצרות מידי, אני ממתין לשלב הניסוי בכדי לדעת בכמה להאריך אם בכלל.
תודה רבה
יוסי
אני יודע שעבר המון זמן אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא.....
אני מתקדם בצעדים קטנים, כרגע תוף הקולה והציר כבר מיוצרים, בעוד כשבועיים אעבוד על המעטפת
ואז כבר יהיה ניתן לראות צורה של קולה.
אני חייב להודות שלא פשוט ללקט חומרים ולא תמיד הדברים עומדים במבחן המציאות.
אין לי ספק שיצא קולה מדהים ובעל תוצאות קליה טובות.
אני מעלה תמונה של התוף, אשמח לשמוע תגובות והערות, מידות התוף, אורך 252 מ״מ על 196 מ״מ.
הקולה אמור לקלות בן 500גרם ל1 ק״ג.
דרך אגב , אני יודע שיכול להיות שהצלעות קצרות מידי, אני ממתין לשלב הניסוי בכדי לדעת בכמה להאריך אם בכלל.
תודה רבה
יוסי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

תעמיס קילו פולים ירוקים עם מחיצת פרספקס ותבדוק בעין איך נראה הערבול והפינוי.
נראה לי שכף הפינוי קצת רחוקה מהקצה, הצלע שמחזיקה את הציר רחבה, זה אולי קל לריתוך אבל פולים יכולים להתחבא שם בפינוי.
נראה לי שכף הפינוי קצת רחוקה מהקצה, הצלע שמחזיקה את הציר רחבה, זה אולי קל לריתוך אבל פולים יכולים להתחבא שם בפינוי.
היי בוקר אור,
שוב, אני יודע שעבר המון זמן אבל לצערי הזמן הפנוי שלי ל״משחקים״ הוא מועט עד לא קיים בכלל.
ובכל זאת, התקדמתי המון, כל החלקים כבר יוצרו, נותר רק עוד כמה ימים לחיבורם ולאוטומציה...
אשמח לקבל הערות הארות או שסתם תתרשמו מהפרוייקט....
מריחים את הסוף🙏
שוב, אני יודע שעבר המון זמן אבל לצערי הזמן הפנוי שלי ל״משחקים״ הוא מועט עד לא קיים בכלל.
ובכל זאת, התקדמתי המון, כל החלקים כבר יוצרו, נותר רק עוד כמה ימים לחיבורם ולאוטומציה...
אשמח לקבל הערות הארות או שסתם תתרשמו מהפרוייקט....
מריחים את הסוף🙏
נערך לאחרונה על ידי אבוני ב 18/03/2016 9:35, נערך פעם 1 בסך הכל.