חוויות ורשמים עם נתב ה-AC החדש של בזק.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 636

שליחה

Ymac כתב:אני על 2.00.03GFAST אני לא מכיר קובץ עם שינויים בכל עדכון, זה בעיקר עדכוני תחזוקה ולא הוספת פיצ'רים (לפחות לא כאלה שגלוים למשתמש)
...
·

האם שמת לב לשינוי במהירות או משהו דומה עם הגרסה החדשה?

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3846

שליחה

ציוד זה לא בעיה
מעניין אותי לדעת איזה אפלאוד
בזק תתיתן כש gfast הזה יצא לפועל
כי בנתיים הם עושים ניסוי אם לקוחות
במודיעין אבל לא ראיתי פוסט של מישהו
ממודיעין שמשתתף בניסוי

אגב יש פה מישהו ממודיעין??

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

orenhazan כתב:
...
...
·

האם שמת לב לשינוי במהירות או משהו דומה עם הגרסה החדשה?
...
·

Ymac אשמח לתשובה.

Ymac פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
שם מלא: יואב

שליחה

orenhazan כתב:
...
...
·

Ymac אשמח לתשובה.
...
סליחה על העיכוב.
הנתב הזה לא משתמש אותי בתור מודם או בתור נתב, אלא כ-AP בלבד, לכן אין הבדלי מהירויות.
הבעיה היא שהוא לא נכנס לארון תקשורת כמו שצריך בגלל הצורה שלו, אז אני משתמש ב-DSL-6850U בתור מודם.

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

Ymac כתב:
...
...
סליחה על העיכוב.
הנתב הזה לא משתמש אותי בתור מודם או בתור נתב, אלא כ-AP בלבד, לכן אין הבדלי מהירויות.
הבעיה היא שהוא לא נכנס לארון תקשורת כמו שצריך בגלל הצורה שלו, אז אני משתמש ב-DSL-6850U בתור מודם.[/quote

הבנתי תודה לך.
...

orenk28
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

חוויה בעייתית עם הנתב הזה...

שליחה

קודם כל תודה על הסקירה, על הטיפים ובמיוחד על הלינק לקושחה שמשום מה לא ניתן להגיע אליו בשום אופן באתר של בזק.

החוויה שלי עם הנתב הזה מאד בעייתית מהיום ראשון. ניתוקים, נפילות מהירות, ובעיקר - לא מסתדר עם שאר ציוד התקשורת בבית (אין לי דרך אחרת להסביר את זה מאחר ועד לפני כחודשיים הייתי מחובר להוט וכל הציוד עבד מצוין. הבעיות התחילו מיד לאחר המעבר לבזק וחיבור הנתב).

אחרי שניסיתי כמעט הכל, החלטתי השבוע שהגיע הזמן פשוט לשדרג את הרשת ולהחליף את כל הציוד לציוד נורמלי עם חוות דעת טובות ברשת ובעיקר - שיהיה כולו מאותו היצרן. החלטתי על Linksys. קניתי נתב אלחוטי חדש שלהם ושני סוויצ'ים (עבור ארון התקשורת בקומה השניה ועבור חדר השינה שם מחוברים מספר מכשירים במקביל לנקודת רשת אחת).

את הנתב של Linksys שמתי בסלון בתור Switch ו- AP (כיביתי לו את ה- DHCP) בכדי לחבר את שלושת המכשירים שיש שם קווית ולאפשר קליטה נורמלית בקומה התחתונה (ארון התקשורת נמצא באזור יחסית ממוסך). את ה- WiFi של ה- D-Link כיביתי והפכתי אותו בפועל למודם + DHCP בלבד. בקומה השניה, מעבר לשני הסוויצ'ים, חיברתי נתב ישן יותר של LinkSys שעובד מצוין כבר כשנתיים.

חשבתי שבזה ייפתרו כל בעיותיי.. טעיתי.

יש לי פלונטר שלם ברשת. אני לא מצליח להגיע למסך הניהול של ה- LinkSys החדש כבר יומיים (יש לי תחושה שה- D-Link חוסם אותי משום מה. וידאתי כמובן שהם מכוונים ל- IP-ים שונים). עכשיו אני גם לא מצליח להיכנס לממשק הניהול של ה- D-Link. הרשת הקווית עובדת. החיבור לאינטרנט עובד (בינתיים. יש לו נטייה להתנתק אחת ליומיים בממוצע) והרשת האלחוטית מקרטעת בכל הבית. כל מכשיר שמנסה להתחבר נכשל בשלב ה- Obtaining IP Address. זה למיטב הבנתי תפקידו של ה- DHCP בנתב אבל כאמור הנתב לא מגיב לתחנוניי להיכנס לממשק הניהול שלו.

כל הסיפור הזה די מתסכל. במיוחד אחרי שהרשת עבדה מצוין בהוט. סה"כ רציתי לשדרג ל- 100 מגה... ירדתי ל- 0 חצי מהזמן...

שאלותיי: האם מישהו נתקל בבעיות דומות? ומצא להן פתרון?

אני חושב פשוט להפוך את ה- D-Link למודם טיפש ולהעביר את האחריות על ה- DHCP לנתב של LinkSys. נראה למישהו בעייתי? העובדה שה- D-Link נמצא בארון התקשורת ואליו בסוף מתנקזת כל הרשת - יכולה למנוע ממני שינוי כזה בתצורה? או שזה לא משנה איפה ממוקם פיסית ה- DHCP Server כל עוד הוא מדבר עם שאר הרשת?

תודה!
אורן

Ymac פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

נשמע כאילו יש שני נתבים ברשת וזה עושה סלט.
תחבר את הדילינק לבד למחשב ותכבה בו DHCP ו-NAT.

אם תוכל לשרטט סכמה של הרשת זה יעזור.
(אתר כמו gliffy יכול לעזור לך בזה)

orenk28
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה על התגובה המהירה!

שליחה

תודה! מצ"ב תרשים. מקווה שמספיק ברור.

לאחר שהרשת התאבדה במהלך הלילה ביצעתי פעולות החייאה שכללו Reset של ה- Linksys והחזרת ה- DHCP אחר כבוד ל- D-Link. זו הדרך היחידה שאני מצליח לשמר איזושהי יציבות בעסק. לפחות לכמה שעות בין restart למשנהו.

כיביתי ב- Linksys את ה- DHCP, ה- NAT וה- Cut Through Forward על הדרך ליתר בטחון. ראוי לציין שה- Linksys טוען בתוקף מאז שהגיע שהוא לא מחובר לאינטרנט למרות שהוא מחובר ל- D-Link כמו כל מכשיר אחר והמכשירים שמחוברים אליו רואים אינטרנט מצויין... כמובן שאת החיבור עשיתי דרך השקעים הרגילים שלו ולא דרך השקע הצהוב של האינטרנט.

אורן
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Ymac פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

תוכל להעלות את הצילום הזה לאתר שיתוף תמונות ולשלוח קישור? האתר הזה מכווץ תמונות יותר מדי.

orenk28
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תרשים רשת

שליחה

@Ymac
·הנה:

http://1drv.ms/1OCVrRR

תודה!

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678

שליחה

האם ה-256 של DLINK הוא מודם נטו או גם נתב? אם הוא מודם, למה מתחבר אליו מחשב שמסומן DEN? האם ה-256 מוגדר כ-BRIDGE אמיתי?
מבין הנתבים של LINKSYS, מי משמש כנתב ומי משמש כ-שAP? האם זה שמשמש כ-AP מחובר ל-SWITCH דרך יציאת ה-LAN?
בשרטוט שלך תפרט מה התפקיד של כל אלמנט ודרך איזה פורט הוא מחובר.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

elran
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60

שליחה

האם gfast מתאים לכל מי שיש את הראוטר הנ"ל?
כרגע אני על bz 1.00.20

shir_ash
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14

שליחה

היי,

אז ככה יש לי ראוטר ראשי DLINK DSL-256DG בזק
וראוטר קודם NETGEAR DGN2200 בזק

ביצעתי את כל השלבים המפורטים במדריך הזה - http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm .

המטרה (אם ניתן לא יודעת אם הנטגיר תומך 100 מגה ) לחבר בינהם על מנת לקבל קליטה טובה יותר באזור החדרים בבית ועוד חיבורי LAN פנויים.

מהי התצורה הטובה ביותר לבצע זאת?

למיטב הבנתי שניהם תומכים בWDS אך לא הצלחתי למצוא את WDS בנתב DLINK
הגדרתי בדיוק לפי ההוראות את הNETGEAR

בNETGEAR הגדרתי IP 10.0.0.70 מחוץ לטווח ובתוך הסגמנט. בDLINK הIP 10.0.0.138
ביטלתי DHCP ביטלתי הצפנה הגדרתי WDS וצירפתי MAC של הDLINK .

כמו כן מבחינתי לחבר בינהם גם קוית ולקבל רשת יציבה יותר , במקרה כזה מה עלי לבצע ב DLINK על מנת שיתקשרו?
או שפשוט לחבר בכבל מוצלב בינהם

תודה מראש

shir_ash
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14

שליחה

הגרסה בDLINK היא
08022015 1.00.16

24mick
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

שלום לכולם,
ראשית כל אני רוצה לציין שאני לא מבין גדול בנושא
ברשותי עכשיו ראוטר וויפי של בזק בן יותר מ10 שנים
היות והגעתי למסכנה שהיגיע הזמן להחליף למשהו עכשוי יותר ובעיקר בעל טווח גדול יותר ו מהירות חשבתי להביא מארה"ב את הראוטר ASUS RT-AC88U Wireless AC3100 Dual-Band Gigabit Routerשממלא את התנאים המבוקשים
הבעיה זה המודם שאני צריך להשלים ובאמת אינני יודע מה מתאים ואיפה לקנות. ראיתי מודם
DrayTek Vigor 130 ADSL/VDSL Ethernet Modem אבל אני לא בטוח אם הוא מתאים לראוטר שבחרתי ו כמובן ל בזק
מיהו יכול להדריך אותי?
מה האפשרויות שיש לי?
תודה

24mick
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

שלום לכולם,
ראשית כל אני רוצה לציין שאני לא מבין גדול בנושא
ברשותי עכשיו ראוטר וויפי של בזק בן יותר מ10 שנים
היות והגעתי למסכנה שהיגיע הזמן להחליף למשהו עכשוי יותר ובעיקר בעל טווח גדול יותר ו מהירות חשבתי להביא מארה"ב את הראוטר ASUS RT-AC88U Wireless AC3100 Dual-Band Gigabit Routerשממלא את התנאים המבוקשים
הבעיה זה המודם שאני צריך להשלים ובאמת אינני יודע מה מתאים ואיפה לקנות. ראיתי מודם
DrayTek Vigor 130 ADSL/VDSL Ethernet Modem אבל אני לא בטוח אם הוא מתאים לראוטר שבחרתי ו כמובן ל בזק
מיהו יכול להדריך אותי?
מה האפשרויות שיש לי?
תוד

Ymac פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

פתח שרשור חדש, אף אחד לא ייראה את ההודעה הזאת כאן.
@24mick

MoRdAnT
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116
שם מלא: Yuval Ben Shimon

שליחה

אני כרגע עם הDSL-7850U, האם קיים הבדל משמעותי בינהם אם בכלל?
יש טעם להחליף? הבעייה היחידה שלי עם הDSL-7850U זה שהקליטה שלו ב5GH חלשה וקשה לי להבין אם זה המקרה גם כאן.

yuvalkamin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16

החזרת נתב של DLINK של בזק

שליחה

@Ymac
·היי גבר,

אולי אתה תדע לענות לי.

עברתי אתמול ל 018 אקספון בשוק הסיטונאי.

בזק רשמו לי את האימייל הבא וגם שלחו לי הודעת SMS. האם עליי לחשוש שפרט לתשלום של ה 350₪ אני לא יוכל יותר להשתמש בראוטר? או שזה איום מצידם.

אני רוצה לדעת אם עליי לדאוג?

תודה

לקוחות יקרים,

הצטערנו לשמוע שהחלטתם להתנתק משירותי האינטרנט של בזק. נשמח מאוד אם תשקלו זאת בשנית ותחזרו להיות לקוחות שלנו.

להזכירכם, אם הנתב שברשותכם לא יוחזר לבזק במועד (תוך 21 יום ממועד המעבר), תחוייבו בסך של 350 ש"ח ובנוסף לא יתאפשר שימוש בנתב זה.

לתיאום משלוח (בתשלום) ולבירורים נוספים, ניתן ליצור עמנו קשר בטלפון 1800-217-798 או בכל אחת מחנויות בזקסטור

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

Re: החזרת נתב של DLINK של בזק

שליחה

yuvalkamin כתב:...
להזכירכם, אם הנתב שברשותכם לא יוחזר לבזק במועד (תוך 21 יום ממועד המעבר), תחוייבו בסך של 350 ש"ח ובנוסף לא יתאפשר שימוש בנתב זה.
...
...
למיטב ידעתי, בדיוק כמו שכתוב בהודעה שלהם, בזק גם קונסים וגם חוסמים את הציוד שלא החזרת להם. כלומר לא תוכל להשתמש במודם שלהם לא כלקוח ישיר של בזק ולא בשוק סיטונאי (אני מנחש שאת החלק של הראוטר הם לא יוכלים לחסום ואם אתה מתכוון להשתמש בו רק כראוטר זה כנראה ימשיך לעבוד). בגדול אתה צריך לקנות ציוד משלך ולהחזיר לבזק את הציוד שלהם.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”