שרשור תגובות: האייפון מוביל על כל מכשירי האנדרואיד בהפרש גדול במבחן השנתי ש
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46347
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
מעט "מוזר" שהאייפון 6S מוביל בכזה פער במיוחד כשהוא בנחיתות חומרתית.
ועוד יותר מוזר שה-וואווי מקום שני (ממה שבדקתי)
ריבוי ליבות (4 ליבות 8 ליבות , 20 ליבות) לא תמיד מוהה ייתרון והדבר החשוב יותר - הוא גם תדר הליבות ויכולת עיבוד הנתונים של ליבות אלה.
יכול להיות מכשיר עם 2 ליבות חזקות שיביס מעבד עם 8 ליבות.
כמובן שבאפליקציה שמנצלת ריבוי ליבות הדברים יכולים להשתנות.
מעבד של מחשב נייד CORE I5 עם 2 ליבות הוא בד"כ חזק יותר מבחינת העיבוד/חישוב מתמטי לעומת מעבד סלולרי עם 8 ליבות .
בנוסף - מע' ההפעלה , רזולוציית מסך ומעבד גראפי הם גורם מאוד מכריע בשקלול נתונים.
מכשיר עם מסך 2K ומעבד X מתאמץ הרבה יותר לעומת מכשיר עם מעבד זהה ומסך FHD - וזה ישפיע ישירות על ביצועים כללים
כיוון שהמעבד הגראפי "נטעחן" הרבה יותר עקב רזולוציית מסך.
הדבר שהכי בולט זה במשחקי מחשב - ששם לפעמים כדאי להוריד רזולוצייה (או להנמיך תכונות כמו AA) כדי לשחק במשחק
שירוץ חלק בלי השהיות.
ועוד יותר מוזר שה-וואווי מקום שני (ממה שבדקתי)
ריבוי ליבות (4 ליבות 8 ליבות , 20 ליבות) לא תמיד מוהה ייתרון והדבר החשוב יותר - הוא גם תדר הליבות ויכולת עיבוד הנתונים של ליבות אלה.
יכול להיות מכשיר עם 2 ליבות חזקות שיביס מעבד עם 8 ליבות.
כמובן שבאפליקציה שמנצלת ריבוי ליבות הדברים יכולים להשתנות.
מעבד של מחשב נייד CORE I5 עם 2 ליבות הוא בד"כ חזק יותר מבחינת העיבוד/חישוב מתמטי לעומת מעבד סלולרי עם 8 ליבות .
בנוסף - מע' ההפעלה , רזולוציית מסך ומעבד גראפי הם גורם מאוד מכריע בשקלול נתונים.
מכשיר עם מסך 2K ומעבד X מתאמץ הרבה יותר לעומת מכשיר עם מעבד זהה ומסך FHD - וזה ישפיע ישירות על ביצועים כללים
כיוון שהמעבד הגראפי "נטעחן" הרבה יותר עקב רזולוציית מסך.
הדבר שהכי בולט זה במשחקי מחשב - ששם לפעמים כדאי להוריד רזולוצייה (או להנמיך תכונות כמו AA) כדי לשחק במשחק
שירוץ חלק בלי השהיות.
אין שום נחיתות חומרתית, מלבד בזיכרון (ש-iOS פשוט לא צריכה באותה מידה כמו אנדרואיד).
להגיד שה-A9 נחות מסנאפדרגון 8XX כי הוא כפול ליבה ולא מרובע או מתומן ליבות זה קצת טיפשי. מספר ליבות, מהירות שעון, גודל Cache וכו' הם נתונים שמאפשרים להשוות בין מעבדים מאותה ארכיטקטורה בדיוק ולא רלוונטיים לחלוטין כשמשווים בין מעבדים שונים.
כמעט בכל משימה מקבילה, עולם אמיתי או סינטטי, גרפית או עיבודית, האייפון מהיר יותר מכל אנדרואיד.
להגיד שה-A9 נחות מסנאפדרגון 8XX כי הוא כפול ליבה ולא מרובע או מתומן ליבות זה קצת טיפשי. מספר ליבות, מהירות שעון, גודל Cache וכו' הם נתונים שמאפשרים להשוות בין מעבדים מאותה ארכיטקטורה בדיוק ולא רלוונטיים לחלוטין כשמשווים בין מעבדים שונים.
כמעט בכל משימה מקבילה, עולם אמיתי או סינטטי, גרפית או עיבודית, האייפון מהיר יותר מכל אנדרואיד.
אפל תמיד היתה לפני כולם בהנדסה
כבר לפני רבע מאה, המקינטוש לעומת PC היה כמו בוגאטי ויירון מול סוסיתא. נכון שאז הוא היה תמיד חומרתית חזק יותר, אבל הכוח האמיתי שלו היה בארכיטקטורה. לשם המחשה - רק היום (חלונות 10), סביבת PC מציגה ניהול קבצים ברמה שהמק של 1990 ידע לעשות.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2079
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
Re: אפל תמיד היתה לפני כולם בהנדסה
·avivr כתב:כבר לפני רבע מאה, המקינטוש לעומת PC היה כמו בוגאטי ויירון מול סוסיתא. נכון שאז הוא היה תמיד חומרתית חזק יותר, אבל הכוח האמיתי שלו היה בארכיטקטורה. לשם המחשה - רק היום (חלונות 10), סביבת PC מציגה ניהול קבצים ברמה שהמק של 1990 ידע לעשות....
טוב, אני מקבל את האתגר.
אני מחכה לשמוע ממך על תכונה אחת, שלמק של 1990 (Mac OS System 6.0.x להזכירך) יש, ולאף מערכת ווינדוס לא היתה לפני 10.
להזכירך, המק של 1990 היה מכונה single tasking ללא הגנות זכרון , שרצה על שבבי 68k שאמנם היתה להם ארכיטקטורה ״יפה״ יותר, אבל הביצועים שלהם לקו בחסר לעומת ה- 486DX שנמכר ב- 1990.
מעבר לכך, כל יתרון תוכנתי למק נמחק ב- 1993 כשמיקרוסופט הוציאה את Windows NT בזמן שהמק היה שקוע ב- Mac OS המיושן עד 2001.
דרך אגב, בשנתיים האחרונות אני עובד עם Macbook Pro Retina, כך שאני קצת מכיר את המק.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
לכל מי שמשתמש באייפון התוצאות לא מפתיעות ועכשיו לפחות תהיה לי תשובה לשאלה הנפוצה "למה לשלם כך כך הרבה?"...
ואני משוכנע שהתוצאות יהיו עוד יותר מובהקות לטובת אייפון אם יבדקו מכשירים בני שנה והלאה
ואני משוכנע שהתוצאות יהיו עוד יותר מובהקות לטובת אייפון אם יבדקו מכשירים בני שנה והלאה
- miCkEy6772
- חבר ותיק

- תגובות: 1015
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
WOW הפער הוא מאוד גדול.
אגב כמו שכבר רשמו פה זה שהמעבדים באנדרואידים הם בעלי 8 ליבות לא בהכרח אומר שהוא נחות ממנו מכוון שזה כולל הרבה מאפיינים
אגב כמו שכבר רשמו פה זה שהמעבדים באנדרואידים הם בעלי 8 ליבות לא בהכרח אומר שהוא נחות ממנו מכוון שזה כולל הרבה מאפיינים
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
דוגמא לפרמטרים להשוואה שהיו בעלי יותר משמעות
- זמן סוללה
- קריאות מסך בשמש, איכות מסך כללית
- איכות צילום
- איכות ספיקר ושיחה
- איכות חומרים, עמידות בפני מים/זעזועים
- אפשרויות הרחבה (כרטיס זיכרון, החלפת סוללה)
- משקל ומימדים פיזיים
וכולי. אפשר לעשות הרבה השוואות בעלות משמעות למשתמש, אבל להשוות מהירות עיבוד, ועוד בבנצ'מרק סינתטי? למה?
- זמן סוללה
- קריאות מסך בשמש, איכות מסך כללית
- איכות צילום
- איכות ספיקר ושיחה
- איכות חומרים, עמידות בפני מים/זעזועים
- אפשרויות הרחבה (כרטיס זיכרון, החלפת סוללה)
- משקל ומימדים פיזיים
וכולי. אפשר לעשות הרבה השוואות בעלות משמעות למשתמש, אבל להשוות מהירות עיבוד, ועוד בבנצ'מרק סינתטי? למה?
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7039
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
כאחד שאף פעם לא היה לו אייפון.
אני מוריד את הכובע בפני אפל!
יש לי בת משפחה שיש לה את האייפון שש ואני חייב לומר שהוא מאוד מרשים.
עדיין אני לא יכול לקבל בשלווה את המערכת הסגורה שלו.
עדיין אני לא יכול לקבל בשלווה את המערכת הסגורה שלו.
לי נמעס מהממשק , כרגע עם WINDOWS PHONEmolvy כתב:כאחד שאף פעם לא היה לו אייפון.
עדיין אני לא יכול לקבל בשלווה את המערכת הסגורה שלו....
לא ברור מה כל-כך "מביך" בתוצאות.
כל ההשוואה פה היא בין המעבד העדכני ביותר של האייפון ל-2016 (A9) אל מול המעבדים של השנה שעברה (2015) של שוק האנדרואיד (SD810 הגרוע, E7420 וכו' - כולם עדיין מבוססים על ליבות A53 מיושנות יחסית של ARM).
ברור שהליבות העדכניות יותר של אפל יהיו יותר חזקות ממעבדי השנה שעברה, כמו שברור שה-SD820 וכל מי שיבוא איתו בקרוב (ויתבסס על ליבות A72 עדכניות של ARM) ישתווה לביצועים של אפל, לכל הפחות. ואז...
המחזוריות תימשך, ואפל יציגו בספטמבר מעבד חזק יותר, וכו' וכו'. כולנו מכירים את דרכו של העולם הזה.
בכל מקרה, ברור שהגענו כבר לפני שנתיים בערך לרוויה, והשיפורים כבר בקושי מורגשים - ה-SD801 עדיין יותר ממספיק לכל שימוש שאפשר להעלות ען הדעת - ובמחיר מצחיק.
מעניין לראות טבלה של performance per dollar - שם האייפון (המדהים לכשעצמו) תמיד יגיע אחרון...
כל ההשוואה פה היא בין המעבד העדכני ביותר של האייפון ל-2016 (A9) אל מול המעבדים של השנה שעברה (2015) של שוק האנדרואיד (SD810 הגרוע, E7420 וכו' - כולם עדיין מבוססים על ליבות A53 מיושנות יחסית של ARM).
ברור שהליבות העדכניות יותר של אפל יהיו יותר חזקות ממעבדי השנה שעברה, כמו שברור שה-SD820 וכל מי שיבוא איתו בקרוב (ויתבסס על ליבות A72 עדכניות של ARM) ישתווה לביצועים של אפל, לכל הפחות. ואז...
המחזוריות תימשך, ואפל יציגו בספטמבר מעבד חזק יותר, וכו' וכו'. כולנו מכירים את דרכו של העולם הזה.
בכל מקרה, ברור שהגענו כבר לפני שנתיים בערך לרוויה, והשיפורים כבר בקושי מורגשים - ה-SD801 עדיין יותר ממספיק לכל שימוש שאפשר להעלות ען הדעת - ובמחיר מצחיק.
מעניין לראות טבלה של performance per dollar - שם האייפון (המדהים לכשעצמו) תמיד יגיע אחרון...