עזרה עם כאבי ראש וסחרחורות עם מקרן dlp
-
ItamarMesika
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
- שם מלא: Itamar Mesika
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם בשנה האחרונה החלטתי שאני רוצה מסך ענק וקניתי מקרן אני צופה בו בכל התכנים כולל טלויזייה
כבר כמה חודשים אני סובל מכאבי ראש וסחרחורות נוראיות עד שחשדתי שאולי זה מהמקרן
עשיתי נסיון של שבוע בלי ואני מרגיש הרבה יותר טוב וזה הגיע למצב שגם צפייה של שעה עושה לי ממש לא טוב כמו תלת מימד בערך
אני ממש לא רוצה לוותר על החוויה של המסך הגדול ולחזור לטלויזייה
השאלה שלי האם יש אלטרנטיבה?
והאם מקרן lcd יפתור את הבעייה?
לא יודע אם זה קשור אבל המקרן הנוחכי שלי הוא nec v311w שאגב הוא למכירה לצערי
וגם לציין שטלויזייה 60 אינץ לא עושה לי את התופעות הנל מרחק הצפיה 3 מטר
אז אשמח אם מי שמבין ויודע יוכל לתת לי תשובה
בגדול השאלה שלי אם מקרן lcd יפתור לי את הבעיה
תודה לעוזרים
כבר כמה חודשים אני סובל מכאבי ראש וסחרחורות נוראיות עד שחשדתי שאולי זה מהמקרן
עשיתי נסיון של שבוע בלי ואני מרגיש הרבה יותר טוב וזה הגיע למצב שגם צפייה של שעה עושה לי ממש לא טוב כמו תלת מימד בערך
אני ממש לא רוצה לוותר על החוויה של המסך הגדול ולחזור לטלויזייה
השאלה שלי האם יש אלטרנטיבה?
והאם מקרן lcd יפתור את הבעייה?
לא יודע אם זה קשור אבל המקרן הנוחכי שלי הוא nec v311w שאגב הוא למכירה לצערי
וגם לציין שטלויזייה 60 אינץ לא עושה לי את התופעות הנל מרחק הצפיה 3 מטר
אז אשמח אם מי שמבין ויודע יוכל לתת לי תשובה
בגדול השאלה שלי אם מקרן lcd יפתור לי את הבעיה
תודה לעוזרים
נערך לאחרונה על ידי ItamarMesika ב 29/12/2015 0:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
מקרן עם רצולוציה לא מתאימה, עם עוצמת הארה לא מתאימה שמותקן בסביבה לא מתאימה יכול לשבור את הראש לחלקים קטנים...
מציע לך לעשות REFRESH של כל הציוד שיש לך ולבצע התאמה נכונה לסביבה ולבצע התקנה מקצועית על ידי אנשי מקצוע.
מה התקציב?
מציע לך לעשות REFRESH של כל הציוד שיש לך ולבצע התאמה נכונה לסביבה ולבצע התקנה מקצועית על ידי אנשי מקצוע.
מה התקציב?
-
ItamarMesika
- חבר שרק התחיל

- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17931
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
תופעה מוכרת במקרני DLP , מהרמות הנמוכות.
אתה רגיש לתופעת הקשתות ,שנגרמת מסיבוב גלגל הצבעים של המקרן , שלא מסתובב מספיק מהר.
מקרן בטכנולוגיה כדוגמת LCD יפתור את הבעיה.
אתה רגיש לתופעת הקשתות ,שנגרמת מסיבוב גלגל הצבעים של המקרן , שלא מסתובב מספיק מהר.
מקרן בטכנולוגיה כדוגמת LCD יפתור את הבעיה.
תגיד JEXY, יש מצב שאתה מפסיק לכתוב שטויות?
איתמר.
מקרני DLP יכולים לגרום לתופעות שתיארת בגלל פעולת גלגל הצבעים שלהם.
אני לא יודע איזה מקרן יש לך, אבל מקרני DLP מתקדמים כבר פחות חשופים לתופעה הזו, למרות שיתכן ולך יש רגישות ספציפית לעניין הזה.
הפתרון יכול לבוא בדמות של טכנולוגיה אחרת כדוגמת LCOS או LCD.
רן
איתמר.
מקרני DLP יכולים לגרום לתופעות שתיארת בגלל פעולת גלגל הצבעים שלהם.
אני לא יודע איזה מקרן יש לך, אבל מקרני DLP מתקדמים כבר פחות חשופים לתופעה הזו, למרות שיתכן ולך יש רגישות ספציפית לעניין הזה.
הפתרון יכול לבוא בדמות של טכנולוגיה אחרת כדוגמת LCOS או LCD.
רן
-
ItamarMesika
- חבר שרק התחיל

-
ItamarMesika
- חבר שרק התחיל

שמע JEXY לא נראה לי שהתייחסתי פעם לגופו של אדם בפורום הזה, אבל אתה פשוט מדהים אותי! באמת אין לי מילים. מדהים!JEXY כתב:מקרן עם רצולוציה לא מתאימה, עם עוצמת הארה לא מתאימה שמותקן בסביבה לא מתאימה יכול לשבור את הראש לחלקים קטנים...
מה התקציב?...
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
חידושים בתחום .JEXY כתב:מקרן עם רצולוציה לא מתאימה, עם עוצמת הארה לא מתאימה שמותקן בסביבה לא מתאימה יכול לשבור את הראש לחלקים קטנים...
מה התקציב?...
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לכל המתחכמים (גיבורי מקלדת) הנה הסבר קצר מישהו שלפחות מבין קצת בנושא ורואה המון התקנות לקויות כל יום ומתקן אותן בהתאם...
מקרן עם רזולוציה טבעית 1280X800 (שזה 16:10) דוחס את התמונה שמגיעה מרזולוציה 1080 (בפורמט 16:9) ומעוות את התמונה...
מקרן עם עוצמת הארה של 3100 אנסי זה גבוהה לקולנוע ביתי, דבר מתפרש ברמת בהירות וקונטרסט גבוהה במיוחד בתמונה לבנה ובשילוב עם צפייה בחושך (כי ככה אמרו לחבר פורום) הבזקים מהירות ומוארים יכולים לשגע את העיניים ולגרום לכאב הראש.
אני מניח שגם המרחק ישיבה קצר בשילוב של גודל המסך שנפתח גדול אצל חבר פורום, דבר שמוסיף אף הוא לתחושת כאב ראש כאשר העיניים כל הזמן זזות על מסך גדול.
בנוסף לכך גם פוקוס וחדות התמונה יכולים להשפיע רבות על התחושה...
זה מה שאני מכיר ולכן גם התשובה שלי חדה, כך שלרוב מה שקיים בשטח אינו מתאים כלל וצריך לזרוק את הקנבס ולהתחיל לצייר מהתחלה.
מקרן עם רזולוציה טבעית 1280X800 (שזה 16:10) דוחס את התמונה שמגיעה מרזולוציה 1080 (בפורמט 16:9) ומעוות את התמונה...
מקרן עם עוצמת הארה של 3100 אנסי זה גבוהה לקולנוע ביתי, דבר מתפרש ברמת בהירות וקונטרסט גבוהה במיוחד בתמונה לבנה ובשילוב עם צפייה בחושך (כי ככה אמרו לחבר פורום) הבזקים מהירות ומוארים יכולים לשגע את העיניים ולגרום לכאב הראש.
אני מניח שגם המרחק ישיבה קצר בשילוב של גודל המסך שנפתח גדול אצל חבר פורום, דבר שמוסיף אף הוא לתחושת כאב ראש כאשר העיניים כל הזמן זזות על מסך גדול.
בנוסף לכך גם פוקוס וחדות התמונה יכולים להשפיע רבות על התחושה...
זה מה שאני מכיר ולכן גם התשובה שלי חדה, כך שלרוב מה שקיים בשטח אינו מתאים כלל וצריך לזרוק את הקנבס ולהתחיל לצייר מהתחלה.
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
איתמר, יש לך אפשרות לנסות לצפות במקרן DLP נורמלי (המקרן שלך באמת מקרן מצגות ולא מקרן קולנוע ביתי) כדי לבחון את התיאוריה שאתה רגיש לטכנולוגיה של ה DLP?
בלי קשר, מצטרף להמלצה ללכת על הסוני 30 בתקציב הזה.
בלי קשר, מצטרף להמלצה ללכת על הסוני 30 בתקציב הזה.
JEXY, אתה מנוסה בהתקנות ואולי יש לך הרבה ניסיון, אבל לדעתי אתה צריך שניה לעצור לפני שאתה כותב את הנוסח הקבוע שלך.
מעבר לזה, האינפורציה שפותח השרשור נתן צריך להדליק ישר נורה אדומה לגבי המילים "סחרחורות"ו "DLP".
וגם אם זה לא מגיע מבעיית גלגל הצבעים של הDLP, הוא לא חייב בעל מקצוע, בשביל זה יש את הפורום.
אתה כותב: "אני מניח שגם מרחק ישיבה......" אתה לא יכול לתת תשובה כזאת חדה לדבריך כשאתה רק "מניח".
זאת דעתי.
מעבר לזה, האינפורציה שפותח השרשור נתן צריך להדליק ישר נורה אדומה לגבי המילים "סחרחורות"ו "DLP".
וגם אם זה לא מגיע מבעיית גלגל הצבעים של הDLP, הוא לא חייב בעל מקצוע, בשביל זה יש את הפורום.
אתה כותב: "אני מניח שגם מרחק ישיבה......" אתה לא יכול לתת תשובה כזאת חדה לדבריך כשאתה רק "מניח".
זאת דעתי.
-
ItamarMesika
- חבר שרק התחיל

- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
ItamarMesika,
את ה-30 ראיתי ואת האפסון 5200 לא.
הסוני 30 שיצא לפני כ-4 שנים מקבילו מאפסון היה ה-9000 (שבינתיים הוחלף ב-9100 וב-9200).
ה-5200 של אפסון הוא מקרן מהדרג הנמוך שלהם שיצא ב-2013 ולכן אני די בטוח שההבדל באיכות התמונה בין ה-5200 לסוני 30 הוא מהותי ביותר.
החיסרון של ה-30 לדעתי (יש כאלה שחושבים אחרת) הוא שהוא חסר את מנגנון ה-RC שיש לסוני 50 (וכמובן ל-55 שהחליף אותו ול-65 שמחליף את ה-55).
בכל מקרה כרגע אין סוני 50 ביד שנייה וגם אם היה מאמין שמחירו היה סביב 8,000 ש"ח שזה גבוה מהתקציב שלך.
שורה תחתונה לדעתי ההתלבטות שלך צריכה להיות בין הפנה 8000 ביבוא אישי (אם אכן ניתן להשיגה בעד 6,000 ש"ח עד הבית) לבין הסוני 30 ביד שנייה כאשר במידה והמסך שלך הוא 16:9 הייתי בוחר בסוני 30.
את ה-30 ראיתי ואת האפסון 5200 לא.
הסוני 30 שיצא לפני כ-4 שנים מקבילו מאפסון היה ה-9000 (שבינתיים הוחלף ב-9100 וב-9200).
ה-5200 של אפסון הוא מקרן מהדרג הנמוך שלהם שיצא ב-2013 ולכן אני די בטוח שההבדל באיכות התמונה בין ה-5200 לסוני 30 הוא מהותי ביותר.
החיסרון של ה-30 לדעתי (יש כאלה שחושבים אחרת) הוא שהוא חסר את מנגנון ה-RC שיש לסוני 50 (וכמובן ל-55 שהחליף אותו ול-65 שמחליף את ה-55).
בכל מקרה כרגע אין סוני 50 ביד שנייה וגם אם היה מאמין שמחירו היה סביב 8,000 ש"ח שזה גבוה מהתקציב שלך.
שורה תחתונה לדעתי ההתלבטות שלך צריכה להיות בין הפנה 8000 ביבוא אישי (אם אכן ניתן להשיגה בעד 6,000 ש"ח עד הבית) לבין הסוני 30 ביד שנייה כאשר במידה והמסך שלך הוא 16:9 הייתי בוחר בסוני 30.
·istarmini כתב:תופעה מוכרת במקרני DLP , מהרמות הנמוכות.
מקרן בטכנולוגיה כדוגמת LCD יפתור את הבעיה....
+1
וכמו שאמרו יש כמה מקרנים שנמכרים כאן באתר .
-
ItamarMesika
- חבר שרק התחיל

- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17931
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
Re: מה זה הסוני 30 מה הדגם המלא?כי אני לא מתמצא ככ ואיפה זה נמכר פה באתר? תודה
·ItamarMesika כתב:@movieman
·...
http://www.hometheater.co.il/vt246419.html
לא יודע כמה מבקשים עליו כדאי מאוד לבדוק ואולי להוסיף להתאמץ קצת אבל זה מקרן כמה ליגות מעל ה 30 של סוני
http://www.hometheater.co.il/vt244269.html