קניתי סוני KDL-55W755C בשביל HTPC אבל מרגיש שעשיתי טעות. אשמח לעזרה ועצה.
-
yuvR
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 100
אמ"לק: יש מוד PC ייעודי בסוני? או שאין ברירה אלא לעבור דרך מעבד תמונה?
אהלן
אחרי שחיפשתי הרבה זמן טלויזיה שתחליף את הטושיבה הישנה שלי וכבר החלטתי על סוני, מצאתי את זו במסגרת מבצעי "בלאק פריידי" (אני גר בחו"ל ולא נמכרת כאן ה W828 ).
חיברתי את הטלויזיה והדלקתי אותה. אני לא מוצא בשום מקום דרך לחבר את המחשב לכניסת PC ייעודית, כזו שתבטל את כל עיבודי התמונה ותוציא תמונה חלקה ישירות מהמחשב, כמו שהתרגלתי בחיבור VGA בטלויזיה הישנה. חיברתי את המחשב לאחת מכניסות ה HDMI (האם יש אחת שמומלצת ל HTPC)?
רק להגיע ל Native Resolution היה סיוט ולקח זמן, ואחר כך שיחקתי עם כל הפרמטרים של עיבוד התמונה שהצלחתי למצוא כך שוידאו נראה בסדר פחות-או-יותר, אבל עכשיו הבעיה היא שגם אחרי רזלוציה טובה וחלקה הדסקטופ נראה נורא. טקסט בלתי קריא ולא חד, וגבולות צבעוניים מיותרים מסביב לכל אות. כל טקסט שמגיע מהמחשב מעוות (כמו OSD על הוידאו, כתוביות, תפריטים וכו'). כמובן שגלישה באינטרנט ותמונות סטיל גם פחות נעימות.
בקיצור הוצאתי כסף על טלויזיה שחשבתי שהיא חלומית ועכשיו אני רק רוצה לחזור אחורה לטלויזיה הישנה בחיבור VGA.
חיפשתי בהסטוריה של הפורום ומצאתי כמה פרמטרים מומלצים לכיול, אבל אלו עזרו לווידאו ולסרטים בלבד. לא מצאתי תשובה על HTPC/PC mode
אשמח לעזרתכם. תודה!
אהלן
אחרי שחיפשתי הרבה זמן טלויזיה שתחליף את הטושיבה הישנה שלי וכבר החלטתי על סוני, מצאתי את זו במסגרת מבצעי "בלאק פריידי" (אני גר בחו"ל ולא נמכרת כאן ה W828 ).
חיברתי את הטלויזיה והדלקתי אותה. אני לא מוצא בשום מקום דרך לחבר את המחשב לכניסת PC ייעודית, כזו שתבטל את כל עיבודי התמונה ותוציא תמונה חלקה ישירות מהמחשב, כמו שהתרגלתי בחיבור VGA בטלויזיה הישנה. חיברתי את המחשב לאחת מכניסות ה HDMI (האם יש אחת שמומלצת ל HTPC)?
רק להגיע ל Native Resolution היה סיוט ולקח זמן, ואחר כך שיחקתי עם כל הפרמטרים של עיבוד התמונה שהצלחתי למצוא כך שוידאו נראה בסדר פחות-או-יותר, אבל עכשיו הבעיה היא שגם אחרי רזלוציה טובה וחלקה הדסקטופ נראה נורא. טקסט בלתי קריא ולא חד, וגבולות צבעוניים מיותרים מסביב לכל אות. כל טקסט שמגיע מהמחשב מעוות (כמו OSD על הוידאו, כתוביות, תפריטים וכו'). כמובן שגלישה באינטרנט ותמונות סטיל גם פחות נעימות.
בקיצור הוצאתי כסף על טלויזיה שחשבתי שהיא חלומית ועכשיו אני רק רוצה לחזור אחורה לטלויזיה הישנה בחיבור VGA.
חיפשתי בהסטוריה של הפורום ומצאתי כמה פרמטרים מומלצים לכיול, אבל אלו עזרו לווידאו ולסרטים בלבד. לא מצאתי תשובה על HTPC/PC mode
אשמח לעזרתכם. תודה!
- SONYES
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3055
תפנה לחברים במחישוב/ כאן באתר
-אולי מכרים את הנושא טוב יותר
אין קשר לאיכות הטלויזה אם יש לה חיבור PC או לא
-אולי מכרים את הנושא טוב יותר
אין קשר לאיכות הטלויזה אם יש לה חיבור PC או לא
-
yuvR
-
- חבר פעיל מאוד

- SONYES
-
- חבר מביא חבר

-
yuvR
-
- חבר פעיל מאוד

Re: תודה, ואשמח גם לתגובות נוספות אם מישהו מכיר / נתקל
תודה על התגובה. עדיין מחכה לשמוע מאחרים שמשתמשים במסכי SONY אחרים - מה המצב אצלכם? האם יש מוד PC ייעודי?
אם לא, האם ממליצים להשתמש במסך כך ל HTPC או להחזיר?
תודה
אם לא, האם ממליצים להשתמש במסך כך ל HTPC או להחזיר?
תודה
- IamEzio
-
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
תפעיל Game mode. זה יכול לעזור.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- jtk
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5177
אם זה דומה לדגמי שנת 2014:
Scene: Game
כל האפשרויות תחת "Picture" ל-Off (כגון Reality Creation) או 0 (כגון Hue) או 50 (כגון Sharpness).
תלוי במה אתה מוציא מהמחשב, אפשר גם בהגדרות Video:
Dynamic Range: Full
כל האפשרויות תחת "Picture" ל-Off (כגון Reality Creation) או 0 (כגון Hue) או 50 (כגון Sharpness).
Dynamic Range: Full
- SONYES
-
- חבר מביא חבר

אצלי ב 75"
יש 4 כניסות HDMI
HDMI/MHL בראשון האם מתאים לך ממש לא יודע כי אני מחבר רק סטרימר ומכשירי בלוי רי
יש 4 כניסות HDMI
HDMI/MHL בראשון האם מתאים לך ממש לא יודע כי אני מחבר רק סטרימר ומכשירי בלוי רי
-
yuvR
-
- חבר פעיל מאוד

תודה! ניסיתי גם בראשונה וגם בשניה שהיא HDMI רגיל ואין הבדל. אני מאמין שבסטרימר ומכשיר בלו ריי יעודי לא רואים בעיה.SONYES כתב:אצלי ב 75"
יש 4 כניסות HDMI
HDMI/MHL בראשון האם מתאים לך ממש לא יודע כי אני מחבר רק סטרימר ומכשירי בלוי רי...
-
yuvR
-
- חבר פעיל מאוד

·תודה! ניסיתי גם Game אבל אני מקבל תוצאה טובה יותר במוד Graphics שזו ההמלצה שלהם מהלינק הזהjtk כתב:אם זה דומה לדגמי שנת 2014:
Dynamic Range: Full...
http://docs.esupport.sony.com/imanual/N ... ectpc.html
אבל כמו שרואים בלינק הם מתייחסים אחרת לסיגנל 1080P, יש שם הערה בכוכבית לגבי הטיימינג. לא ניסיתי לשלוח אות 720P, זה הנסיון הבא.
בכל מקרה כל נושא בחירת ה Scene מראה שעדיין עוברים דרך מעבד תמונה, והייתי שמח פשוט לדלג עליו.
- jtk
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5177
אני לא בטוח אם יש הבדל מהותי בין Scenes חוץ מזה שאתה יכול להגדיר לכל אחד הגדרות שונות. אבל אם יש הבדל, Game אמור להיות הדבר המהיר ביותר, מה שגם מצביע על פחות שינויים בתמונה. למשל, ב-Game אצלי אי אפשר להפעיל החלקת תנועה.
- SONYES
-
- חבר מביא חבר

·אצלי מחוברים סטרימר TVX-S1 האחרון בסידרה הקוראני {לא הסיני}yuvR כתב:תודה! ניסיתי גם בראשונה וגם בשניה שהיא HDMI רגיל ואין הבדל. אני מאמין שבסטרימר ומכשיר בלו ריי יעודי לא רואים בעיה..........
ובלו רי סוני
ואין שום בעיה
אני מציע שתתקשר לתמיכה של סוני ישפאר -ותכתוב מייל ותקבל תשובה מדוייקת
אין כל האמור על הכניסות שום השפעה על איכות התמונה של הטלויזיה - באם טובה או אחרת
מנסיון אישי עם המוצרים של סוני +שירות ואחריות של ישפאר יש לך עם מי לדבר