שואב אבק NEATO מול IROBOT

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
שלח תגובה
eyalbs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 326
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #161 

@danitw
·

אני רכשתי רומבה 980 - והאמת היא שהמכשיר מדהים.

התלבטתי מאוד בין זה לבין הניטו - ולבסוף בחרתי ב 980 משני סיבות:
1. מבחינת שיערות של כלבים, ממה שקראתי הדגמים 880 ו980 של רומבה - הרבה יותר קל לנקות אותם ופחות נתקעים בהם שיערות.
2. לא רציתי רובוט "טיפש" אלא רציתי אחד שממפה את הבית ומבטיח כיסוי מלא --> או ניטו או רומבה 980 (רק הדגם הזה)

יש לי רצפה רגילה, 2 שטיחים וכלב עם שיער קצר - והוא שואב מצוין הכל! זה עדיין לא מתחרה בשואב רגיל - אבל השטיח מאוד מאוד נקי.

קחי בחשבון שאסור שהרובוט ישאב מים והכלב שלי לפחות מרטיב את כל הרצפה בשתיה :)
הפתרון שלי היה לשים מכשיר קטן שמרחיק את הרובוט מהקערת מים (קיבלתי 2 כאלו עם הרובוט),
ולהשתמש ברובוט בתור שעון מעורר (ככה שהרצפה התייבשה מהלילה)

danitw
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

אין ספק שה980 לוקח בכל הפרמטרים!

שליחה #162 

נראה שהוא באמת עושה שילוב של כל היתרונות בין הניטו לבין האיירובוט (חוץ מהשטיפה של הiclebo - שמבחינתי זה פלוס אדיר כי כמעט ולא יוצא לשטוף).

הבעיה היא המחיר שלו!
יש לך מושג מה המחיר הכי נמוך שאפשר להשיג אות? אין לי בעיה גם מחו"ל ולוותר על אחריות.
ראיתי באיביי גם את ה iclebo וגם את הirobot 880 בסביבות ה1500 ש"ח.
בניטו לא ברור לי איזה דגם יהיה הכי טוב בשבילי... (האתר הישראלי ממש על הפנים) - קראתי פה המון על הxv - אבל נראה שזה הדגם הכי ישן שלהם דווקא... ויש כעת את הD80 (ב2300 ש"ח) או D85 (ב3000 ש"ח) שלא ברור מה ההבדל בינהם...

Tsah
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #163 

שלום לכולם אני חדש בפורום:)
אני בכוונה שואל את השאלה בשרשור הזה ולא פותח חדש כי מחיפוש בגוגל מגיעים אליו, יש בו הרבה מידע על שאלת הרובוטים הגדולה וגם ראיתי שהוא פרוס על שלוש שנים;)
אז השאלה הגדולה:
-איירובוט 980 4000₪
-ניטו botvac85, מחיר 2800₪
-אייקלבו אומגה (כנראה שאין לי זמן לחכות עד שיושק בארץ, התינוק מתחיל לזחול ואני מעדיף שיטייל בבית רובוט) מחיר לא ידוע

מקריאה בפורומים:
האיירובוט החדש קיבל את היכולת למפות את הבית, שזה מצויין אבל זה אומר שמטיילת באופן קבוע מצלמה בבית..
הניטו גם ממפה את הבית אבל בעזרת לייזר(אם הבנתי נכון)
האייקלבו אומגה נראה רמה או שניים מעל גם בהתחשב בזה שהם עדיין נותנים פייט עם דגם משנת 2012

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

Re: אין ספק שה980 לוקח בכל הפרמטרים!

שליחה #164 

danitw כתב:בניטו לא ברור לי איזה דגם יהיה הכי טוב בשבילי... (האתר הישראלי ממש על הפנים) - קראתי פה המון על הxv - אבל נראה שזה הדגם הכי ישן שלהם דווקא... ויש כעת את הD80 (ב2300 ש"ח) או D85 (ב3000 ש"ח) שלא ברור מה ההבדל בינהם...
...
·הייתי הולך על botvac הישן, בלי 'D'. ההבדל רק בצורת מברשת, במקום פסים ישרים קצת עיקמו אותם ושינו צבע גוף לשחור. ואם כבר ניטו אז לדעתי מברשת combo היא לא טובה בין השניים, רק אוספת עליה המון שיער, אז כדאי ללכת על הדגם הפשוט עם blade brush רק להזמין פילטרים משודרגים

rabak
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 565
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #165 

@Tsah
·אל תשכח שהרובוט של ניטו מרעיש בכמה רמות מעל לעומת המתחרים, משהו שיכול להתקבל לא כלכך טוב עם תינוק בבית
בנוסף כמה שהרובוט כביכול מוצלח כך הוא גם לא אמין ומתקלקל מאוד מהר.. לצערי רמת השירות של היבואן בארץ היא מתחת לכל ביקורת ואין באמת שירותי מעבדה או ידע בתיקון. לרוב מחליפים לך במשומש שנקרא "מחודש" במידה ואתה עדיין במסגרת האחריות או שפשוט מביאים לך הצעת מחיר הזויה בעלות של רובוט מדגם חדש כאשר אתה מחוץ למסגרת האחריות...

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #166 

בקרת איכות של ניטו באמת עניין של מזל (למרות שלי היה נסיון טוב עם 3 דגמים אצלי). לדעתי לא כדאי לקנות ניטו בארץ, כי המחיר לא רחוק מאיירובוט (אם לא נציץ לעבר 980) והשירות לא קיים. סיבה יחידה לקנות ניטו זה כי הוא זול פי 2 בארה"ב ובניגוד לאיירובוט מטען 110-220v

האמת גם באיירובוט לדעתי 870/880 לא נופל משמעותית מ-980 ואין סיבה לשלם יותר על הדגם האחרון

Tsah
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #167 

אם זה ככה אז נשארתי עם 880,980 ואייקלבו, לא חשבתי שהשירות על מוצר כזה יקר לא יהיה טוב..
איפה ה-880 ״נופל״ מאחיו הגדול?
תודה
נערך לאחרונה על ידי Tsah ב 29/04/2016 15:38, נערך פעם 1 בסך הכל.

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #168 

אני תומך ב satih בנושא המברשות. למרות שניטו פחות מרעיש עם המברשת הכוללת שערות אני מעדיף את המברשת שכולה סיליקון. השערות שהרובוט אוסף מגיעות למיכל ולא מתלפפות על המברשת. במילים פשוטות, פחות פרוק והתעסקות עם השואב.
כמובן שהמברשת הסיליקונית מרעישה יותר אבל מצד שני הרצפה מבריקה יותר.

במודל ה 980 של iRobot יש סוג של הודעה :) . למעשה iRobot מודים את מה שאחרים עשו מזמן - כדי להתקדם חייבים מכשיר יותר "אינטיליגנטי" כלומר כזה ש"רואה" וממפה את סביבת הנקיון.
Tsah , אם החלטת ללכת על iRobot, לדעתי לא פחות מה- 980 (ל 880 אין מצלמה). אם זה יקר לך, לך על מכשיר מחברה אחרת.
מוטי

Tsah
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #169 

באמת הניטו הכי אטרקטיבי אני אפילו יכול לנצל חלק מהתלושים שקיבלנו לחג בשביל הקניה, אבל אני מבין שיש איתו בעיית אמינות ושירות..
לא פחות חשוב מרובוט שמנקה טוב;)

980 מוביל מבחינה טכנולוגית, מצלמה מטיילת בבית, מחיר גבוה.
880 עושה את העבודה, מחיר קצת יקר בשביל התמורה.
ניטו- טכנולוגי, מחיר סביר, שירות ואמינות פחות..
אייקלבו- טכנולוגי, שירות טוב(בנאדם אחד אבל שירות טוב;)), יגיע לארץ רק עוד חושיים.
מה עושים?!:)

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #170 

Tsah

לי יש את הניטו מהסדרות הראשונות, המכשירים ללא המברשת הצידית. לדעתי הבעיה העקרית של הניטו שיש לי בבית זה הסוללה. בשנתיים שיש לי את המכשיר נאלצתי להחליף את הסוללה פעמיים. פעם ראשונה אחרי כ 11 חודש, עדיין במסגרת אחריות ופעם שנייה אחרי עוד כחצי שנה. למרות שהאחריות על הסוללה המוחלפת פגה, גם בפעם השנייה החברה החליפה את הסוללה ללא תמורה.
מזה אתה מבין שאני לא יכול להתלונן על שירות שלילי של סוכנות ניטו בארץ.

מכיוון שאין לי נסיון עם שואבי אבק אחרים, נראה לי לא הוגן לבצע השוואה של הניטו עם ציוד מתחרה.
דבר אחד אני כן רוצה לציין כי טכנולוגית זה מפליא אותי כל פעם מחדש. אני מתכוון לזה שהרובוט חוזר למקומו בסיום הנקיון (או כשהסוללה נחלשת). יש לי את המכשיר שנתיים ואני יכול לספור על יד אחת את מספר הפעמים שחזרתי הביתה והמכשיר לא חזר למקומו. לא משנה באיזה חדר בבית הוא נמצא, תמיד הוא יודע את הדרך חזרה לעמדת הטעינה.

לא משנה איזה רובוט תרכוש, לא נראה לי שתיפול.
אם אתה לא מספיק מבולבל :? אז הנה עוד מכשיר לרשימה - Miele RX1. קיבלתי חוות דעת חיובית מאד על המכשיר הזה. פעם מחירו היה כ 5000 שקל היום המחיר ירד לפחות מ 4000.
מוטי

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”