השרשור הגדול של תלונות על מחירים... :@
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אגב, אם עיקר השרשור ידון בנושא התמחור ולא במכשיר, אז אני פשוט אאחד את השרשור עם שרשור התלונות על המחירים.
עופר ,
תודה על תגובתך . זהו , נרגעתי , מכאן לא אמשיך בנושא הזה עם תלונות על המחיר . כל מה שיהיה לי להגיד על נושא המחיר כתבתי .
לצערי אתה טועה כשאתה חושב שהצרכנים יצביעו אי בקרוב ברגליים בגלל המחיר . רוב הצרכנים אינם מודעים לעובדה שהשוק הוא היום גלובלי ושניתן על ידי חיפוש ב-GOOGLE לחסוך עשרות אחוזים על כל קניה . רוב הצרכינם בארץ עדיין מעדיפים ללכת לחנות שליד ולשלם כמו פראיירים מה שמבקשים מהם . תראה איך יבואני המכוניות עושים ים בכסף על גבינו כשאנחנו מסכימים לשלם פי 2 על מכונית חדשה בהשואה לעלותה בכל מקום אחר בעולם .
אבל אמרתי שלא ארחיב בנושא אז כך אעשה .
אנא , אל תעביר את השרשור הזה מכאן בגלל שאני מתכוון לתאר כאן את כל תהליך הרכישה , כולל זמנים , מחירים והערות וזה אולי יעניין את כל אלה ששוקלים לרכוש את המכשיר הזה באותה הדרך .
בינתיים אני מחכה לשמוע מהחנות בארה"ב מה עלות המשלוח לארץ .
Hagi
תודה על תגובתך . זהו , נרגעתי , מכאן לא אמשיך בנושא הזה עם תלונות על המחיר . כל מה שיהיה לי להגיד על נושא המחיר כתבתי .
לצערי אתה טועה כשאתה חושב שהצרכנים יצביעו אי בקרוב ברגליים בגלל המחיר . רוב הצרכנים אינם מודעים לעובדה שהשוק הוא היום גלובלי ושניתן על ידי חיפוש ב-GOOGLE לחסוך עשרות אחוזים על כל קניה . רוב הצרכינם בארץ עדיין מעדיפים ללכת לחנות שליד ולשלם כמו פראיירים מה שמבקשים מהם . תראה איך יבואני המכוניות עושים ים בכסף על גבינו כשאנחנו מסכימים לשלם פי 2 על מכונית חדשה בהשואה לעלותה בכל מקום אחר בעולם .
אבל אמרתי שלא ארחיב בנושא אז כך אעשה .
אנא , אל תעביר את השרשור הזה מכאן בגלל שאני מתכוון לתאר כאן את כל תהליך הרכישה , כולל זמנים , מחירים והערות וזה אולי יעניין את כל אלה ששוקלים לרכוש את המכשיר הזה באותה הדרך .
בינתיים אני מחכה לשמוע מהחנות בארה"ב מה עלות המשלוח לארץ .
Hagi
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
Hagi,
אתה טועה בכמה נקודות.
1. אם לא מצביעים ברגליים אז כנראה שזה כן משתלם (אולי מסיבות אחרות שאתה לא מודע או שוקל בעצמך כמו התעסקות עם משלוחים ומיילים, תשלומים וכו').
2. הדוגמא של הרכב לא רלוונטית כי אין לך אלטרנטיבות. ייבוא אישי (בגלל מיסוי) לא יוצאת יותר משתלמת אז אין לך ממש ברירה.
לא רוצה ? סע באוטובוס....
3. מה זה "תמחור רע" ?
- כשיש אלטרנטיבות אחרות (כמו ייבוא אישי) שיוצא זול יותר/משתלם יותר.
- כשיש מוצר אחר באותו מחיר שיהיה טוב ממנו (קרי הוא מתומחר טוב יותר).
שים לב שגם פה, לא רק המחיר קובע כי יש פרמטרים סובייקטיביים שיכולים לגרום למשהו, למרות מחירו היקר כביכול, להיות כן משתלם (העיניים היפות של המוכר למשל.....).
זו הסיבה שאנחנו לא אוהבים את התלונות הללו על "תמחור" כי אני חושב שזה לא הוגן להיכנס לכיס של היבואן.
טוב לך? תקנה.
לא טוב לך? אל תקנה.
מה אכפת לך כמה הוא מרויח? מי אמר שהוא חייב לתמחר אז במחיר חו"ל + מע"מ, כמו שאתה הצעת?
אולי אני אקבע גם שהשכר שאתה מקבל גבוה מידי כי אתה יכול לחיות בדירת 2 חדרים וליסוע באוטו בן 20 שנה ולאכול לחם ומרגרינה בלבד?
הקיצר, כמו שעפר אמר, זהו שוק חופשי. תצביע ברגליים !
אתה טועה בכמה נקודות.
1. אם לא מצביעים ברגליים אז כנראה שזה כן משתלם (אולי מסיבות אחרות שאתה לא מודע או שוקל בעצמך כמו התעסקות עם משלוחים ומיילים, תשלומים וכו').
2. הדוגמא של הרכב לא רלוונטית כי אין לך אלטרנטיבות. ייבוא אישי (בגלל מיסוי) לא יוצאת יותר משתלמת אז אין לך ממש ברירה.
לא רוצה ? סע באוטובוס....
3. מה זה "תמחור רע" ?
- כשיש אלטרנטיבות אחרות (כמו ייבוא אישי) שיוצא זול יותר/משתלם יותר.
- כשיש מוצר אחר באותו מחיר שיהיה טוב ממנו (קרי הוא מתומחר טוב יותר).
שים לב שגם פה, לא רק המחיר קובע כי יש פרמטרים סובייקטיביים שיכולים לגרום למשהו, למרות מחירו היקר כביכול, להיות כן משתלם (העיניים היפות של המוכר למשל.....).
זו הסיבה שאנחנו לא אוהבים את התלונות הללו על "תמחור" כי אני חושב שזה לא הוגן להיכנס לכיס של היבואן.
טוב לך? תקנה.
לא טוב לך? אל תקנה.
מה אכפת לך כמה הוא מרויח? מי אמר שהוא חייב לתמחר אז במחיר חו"ל + מע"מ, כמו שאתה הצעת?
אולי אני אקבע גם שהשכר שאתה מקבל גבוה מידי כי אתה יכול לחיות בדירת 2 חדרים וליסוע באוטו בן 20 שנה ולאכול לחם ומרגרינה בלבד?
הקיצר, כמו שעפר אמר, זהו שוק חופשי. תצביע ברגליים !
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46430
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
אם אתה לא מסוגל לצפות בסרטים אז בשביל מה קנית את הנגן?
אגב, כמה % אתה חושב שתחסוך על ידי יבוא אישי לעומת קנייה בארץ?
אגב, כמה % אתה חושב שתחסוך על ידי יבוא אישי לעומת קנייה בארץ?
קח לדוגמה את ה-TIVX5000 . עולה בחו"ל 300 $ . כולל מיסים ומשלוח ביבוא אישי - $380 . אין שום סיבה שימכרו אותו בארץ ב-600$ , כלומר ההפרש חו"ל-ארץ הוא $220 . אז במקום לקנות מתנה לילדים של בעלי החנויות בארץ , מעדיף לקנות ב-220$ מתנה לילדים שלי .
פניתי לפני כמה ימים ל"עולם הדיגיטלי" והם לא ידעו שדגם כזה יצא עדיין . יפה לראות שכבר אחרי מספר ימים יש תאריך מדוייק קרוב ( ימים) של הגעת המכשיר לארץ .
לגבי המחיר , אין שום סיבה לשלם 1750שח אם עלותו של המכשיר בחו"ל הוא 249$ . לפי חישוב מהיר 4,185 *249*1,165 = 1214 שח .
להערכתי כל מי שמשלם מעבר לסכום הזה עבור המכשיר הזה פשוט פראייר ותורם 500 שח נטו למוכר , במידה ו-1750 שח יהיה מחירו בארץ , אבל אני מאוד , מאוד , מאוד ספקן לגבי זה .
וחשוב מאוד : הרווח של כל החנויות האלה לא צריכות להיעשות על גב הצרכן ( ככה זה בכל העולם חוץ מכאן) . מאחר וכולם כאן ילדים גדולים כבר , חושב שמיותר לציין שאת הרווח המוכר אמור לעשות ממחיר הבסיס של המוצר שהוא מוכר , שבמקרה הזה הוא נמוך בהרבה מ-$249 . אבל המוכרים בארץ חושבים את עצמם חכמים גדולים וחושבים שהציבור ברובו פראייר ( האמת המרה היא שהם דיי צודקים בזה) ויסכים לשלם 40% יותר רק בגלל העובדה שהוא ציבור ישראלי פראייר .
לגבי המחיר , אין שום סיבה לשלם 1750שח אם עלותו של המכשיר בחו"ל הוא 249$ . לפי חישוב מהיר 4,185 *249*1,165 = 1214 שח .
להערכתי כל מי שמשלם מעבר לסכום הזה עבור המכשיר הזה פשוט פראייר ותורם 500 שח נטו למוכר , במידה ו-1750 שח יהיה מחירו בארץ , אבל אני מאוד , מאוד , מאוד ספקן לגבי זה .
וחשוב מאוד : הרווח של כל החנויות האלה לא צריכות להיעשות על גב הצרכן ( ככה זה בכל העולם חוץ מכאן) . מאחר וכולם כאן ילדים גדולים כבר , חושב שמיותר לציין שאת הרווח המוכר אמור לעשות ממחיר הבסיס של המוצר שהוא מוכר , שבמקרה הזה הוא נמוך בהרבה מ-$249 . אבל המוכרים בארץ חושבים את עצמם חכמים גדולים וחושבים שהציבור ברובו פראייר ( האמת המרה היא שהם דיי צודקים בזה) ויסכים לשלם 40% יותר רק בגלל העובדה שהוא ציבור ישראלי פראייר .
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

זה יהיה המחיר, אתה לא מאמין לי?במידה ו-1750 שח יהיה מחירו בארץ , אבל אני מאוד , מאוד , מאוד ספקן לגבי זה...
תוסיף למספר 1214 ש"ח שחישבת: מכס, מע"מ ומשלוח - לכמה הגעת?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
hagi,
מה עם משלוח?
מה עם מכס?
מה עם מע"מ?
מה עם שכירות?
מה עם עובדים?
שיווק?
חשמל?
ארנונה?
משכורת?
להמשיך ?
הקיצר, למה אתה נכנס לכיס של המוכר? ("לתרום למוכר 500 ש"ח")
לא טוב לך, תזמין מחו"ל ותספר לנו כמה עלה בסוף.
אם זה יהיה אטרקטיבי מספיק, עוד אנשים יילמדו מהניסיון שלך ויעשו כמוך, מה שייגרום לסוחר או להוריד מחירים או להפסיק לייבא כי זה לא יהיה לו כדאי....
מה עם משלוח?
מה עם מכס?
מה עם מע"מ?
מה עם שכירות?
מה עם עובדים?
שיווק?
חשמל?
ארנונה?
משכורת?
להמשיך ?
הקיצר, למה אתה נכנס לכיס של המוכר? ("לתרום למוכר 500 ש"ח")
לא טוב לך, תזמין מחו"ל ותספר לנו כמה עלה בסוף.
אם זה יהיה אטרקטיבי מספיק, עוד אנשים יילמדו מהניסיון שלך ויעשו כמוך, מה שייגרום לסוחר או להוריד מחירים או להפסיק לייבא כי זה לא יהיה לו כדאי....
-
oferlaor
- מנהל

keyser,
לכן עדיף שיהיה מרוכז בשרשור אחד ולא מפוזר על פני אלפי שרשורים שונים...
לכן עדיף שיהיה מרוכז בשרשור אחד ולא מפוזר על פני אלפי שרשורים שונים...
עופר ומרטין,
אין לכם סיבה לרדת על hagi, אתם צריכים להסביר לו מתי כדאי לו לייבא באופן עצמאי ומתי לא.
לגבי התנהלות שוק חופשי, זה נכון אבל לא במדינתנו. ע"ע הורדת הפיקוח על התרופות, מוצרי חלב או כל מה שתרצו.
פה יש קרטלים, אין תחרות אמיתית שמדובר בגופים גדולים.
אין לכם סיבה לרדת על hagi, אתם צריכים להסביר לו מתי כדאי לו לייבא באופן עצמאי ומתי לא.
לגבי התנהלות שוק חופשי, זה נכון אבל לא במדינתנו. ע"ע הורדת הפיקוח על התרופות, מוצרי חלב או כל מה שתרצו.
פה יש קרטלים, אין תחרות אמיתית שמדובר בגופים גדולים.
צודק חלקית - אין קרטליזציה של יבוא רכב למשל.Nissim כתב:עופר ומרטין,
פה יש קרטלים, אין תחרות אמיתית שמדובר בגופים גדולים....
בכל אופן, ציינת בצדק 'גופים גדולים' וזה לא רלוונטי לתחומינו.
זה שמדובר במוצרי מותרות מחזק את הטענה של עופר ומרטין, כי זה מחזק את הצרכן בזה שהוא לא באמת חייב לקנות משהו.
עצם אפשרות היבוא האישי (לא הכי פרקטי בתרופות ומוצרי חלב) היא גם גורם חשוב.
משה
אני חייב להוציא קיטור
לאמא שלי (היקרה) יש בסוף החודש יומהולדת, ואני רוצה
לרכוש לה את המושב שיאצו של ד"ר גב ( ניסיתי אותו כבר לפני שנה וזה ממש מדליק כי
במקום לרטוט ולעצבן את הנשמה, הוא אשכרה עושה "מסאג'" ) הבעיה התחילה כמובן
כשחיפשתי כמה זה עולה בארה"ב ( כמו תמיד ), ולהפתעתי בעוד שבארץ רוצים עליו בממוצע
240$ ( כולל מע"מ ) בארה"ב רוצים עליו 90-100$ ( לא כולל מע"מ ) - זה מעלה לי את הסעיף
לרמות חדשות
! לא מדובר פה על ציוד סאונד, או מקרן, או מכונית, או אלכוהול. זה
מושב עיסויי שיש עליו כולה מע"מ, אז תגידו שאתם רוצים עליו 50-70% יותר מבחו"ל, אבל
מאיפה החוצפה למכור אותו בכמעט 250% יותר ?
( ולחשוב שבחו"ל ה 100$ האלו כוללים כבר את נתח הרווחים וההוצאות של העסק שמוכר
את אותו מוצר )
כל זה ממש הוציא לי את החשק מהרכישה... ( פקה פקה ובטח בסוף אני כן אקנה
)
לרכוש לה את המושב שיאצו של ד"ר גב ( ניסיתי אותו כבר לפני שנה וזה ממש מדליק כי
במקום לרטוט ולעצבן את הנשמה, הוא אשכרה עושה "מסאג'" ) הבעיה התחילה כמובן
כשחיפשתי כמה זה עולה בארה"ב ( כמו תמיד ), ולהפתעתי בעוד שבארץ רוצים עליו בממוצע
240$ ( כולל מע"מ ) בארה"ב רוצים עליו 90-100$ ( לא כולל מע"מ ) - זה מעלה לי את הסעיף
לרמות חדשות
מושב עיסויי שיש עליו כולה מע"מ, אז תגידו שאתם רוצים עליו 50-70% יותר מבחו"ל, אבל
מאיפה החוצפה למכור אותו בכמעט 250% יותר ?
( ולחשוב שבחו"ל ה 100$ האלו כוללים כבר את נתח הרווחים וההוצאות של העסק שמוכר
את אותו מוצר )
כל זה ממש הוציא לי את החשק מהרכישה... ( פקה פקה ובטח בסוף אני כן אקנה
-
oferlaor
- מנהל

אגב, גם תחתונים זה ככה. ייצור של תחתונים בארץ (לא משנה של איזו חברה, אבל היא אות ביוונית) עולה בחו"ל עשירית מהמחיר של הארץ...
... אז יש אות בעברית (שביעית, למי שמתעקש לספור) שנכנסת לאות יוונית.... אבל מכל השרשורים האלה אולי כדאי לנוע לכיוון קצת יותר מעשי מאשר הגיגים פילוסופיים על תאוריות הקשר של ספקים ומחיריהם. הוכח כבר לא מעט פעמים במבצעים שערכו עיתונים, שכאשר מוצע מוצר כלשהו להצעת מחיר הזולה ביותר - המחירים הופכים ל"איכותיים". אולי נוכל גם אנחנו, דרך אתר זה, לקבל הצעות מבתי עסק, בתחום התיאטרון הביתי על מוצר אחד מסוגו בחודש וכן לקבל דיווחים מכל מי שאכן קנה כתוצאה ממבצע זה. כך נוכל להבין האם יש לנו כח קניה כחברי מועדון ואכן לזכות במחירים תחרותיים עקב כך.
CRESTRON בישראל, למה זה כ"כ יקר? (ולא רק CRESTRON)
איך יכול להיות שמוצרי קרסטרון בישראל עולים כמעט כפול ממחירם בארה"ב?
ואני מדבר פה על מחירים לפני מע"מ!!!
השלט הפופולרי של קרסטרון STX-1700CXP עולה בארה"ב $4400 לפני מסים, אז איך בדיוק נוצר המצב שמחירו בישראל הוא מעל $9000?
מעבד MC2E שעולה בארה"ב $1,400 עולה בישראל $2,650, והפרשי המחיר הדרסטיים נמתחים לאורך כל המחירון.
אני יודע שיבוא עולה כסף, וכך גם המכס (15%) והליך התקינה, אבל בתור אדם שמתפרנס ממערכות קרסטרון בחו"ל ויודע כמה הן מסוגלות להציע אני פשוט מזדעזע כל פעם מחדש מהחוצפה!!!
הדוגמא הכי טובה היא מה העלות ללקוח בישראל מול ניו יורק למערכת פשוטה שתכלול מעבד ומסך מגע, אני מוכר את החומרה למערכת שכזו, ב $3,500 כולל מע"מ
המחיר לצרכן בישראל הוא......... $6,846
ואל תאשימו גם את החנויות, בישראל מתח הרווחים על קרסטרון נמוך משמעותית מארה"ב
ומי נשאר? היבואן! אולי ברקאי יוכלו להסביר לכולנו איך במצב של 15.5% מע"מ + %15 מכס המוצר כפול במחירו? יש שני הסברים למצב:
1. ברקאי קונים את מוצרי קרסטרון בארה"ב במחירי צרכן מלאים, לא סביר
2. ברקאי עושים המון רווח על גב הצרכן
וכשחשבתי שלא יכול להיות יותר גרוע, גיליתי שמערכת האדאג'יו של קרסטרון עומדת בדיוק בסטנדרט המחירים הישראלי, השאלה היחידה עם אי פעם יקום במדינת ישראל יבואן שיאפשר להפוך את שוק הבתים החכמים בארץ ליותר מנישת אלפיון עליון וחובבי התחום,
אמן!!
ואני מדבר פה על מחירים לפני מע"מ!!!
השלט הפופולרי של קרסטרון STX-1700CXP עולה בארה"ב $4400 לפני מסים, אז איך בדיוק נוצר המצב שמחירו בישראל הוא מעל $9000?
מעבד MC2E שעולה בארה"ב $1,400 עולה בישראל $2,650, והפרשי המחיר הדרסטיים נמתחים לאורך כל המחירון.
אני יודע שיבוא עולה כסף, וכך גם המכס (15%) והליך התקינה, אבל בתור אדם שמתפרנס ממערכות קרסטרון בחו"ל ויודע כמה הן מסוגלות להציע אני פשוט מזדעזע כל פעם מחדש מהחוצפה!!!
הדוגמא הכי טובה היא מה העלות ללקוח בישראל מול ניו יורק למערכת פשוטה שתכלול מעבד ומסך מגע, אני מוכר את החומרה למערכת שכזו, ב $3,500 כולל מע"מ
המחיר לצרכן בישראל הוא......... $6,846
ואל תאשימו גם את החנויות, בישראל מתח הרווחים על קרסטרון נמוך משמעותית מארה"ב
ומי נשאר? היבואן! אולי ברקאי יוכלו להסביר לכולנו איך במצב של 15.5% מע"מ + %15 מכס המוצר כפול במחירו? יש שני הסברים למצב:
1. ברקאי קונים את מוצרי קרסטרון בארה"ב במחירי צרכן מלאים, לא סביר
2. ברקאי עושים המון רווח על גב הצרכן
וכשחשבתי שלא יכול להיות יותר גרוע, גיליתי שמערכת האדאג'יו של קרסטרון עומדת בדיוק בסטנדרט המחירים הישראלי, השאלה היחידה עם אי פעם יקום במדינת ישראל יבואן שיאפשר להפוך את שוק הבתים החכמים בארץ ליותר מנישת אלפיון עליון וחובבי התחום,
אמן!!
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

שאלה לגבי מחיר ה-TIVX 4000 בארץ
לפני כשבועיים התקשרתי לעמי מ"עולם הדיגיטלי" כדי לקבל פרטים על ה-TIVX 4000 .
הוא אמר לי אז שהדגם הזה יגיע אליו במהלך חודש ינואר או תחילת פברואר ועלותו בארץ תהיה 1750 שח לא כולל דיסק קשיח .
אני עומד לבקש מקרוב משפחה שיביא לי את אותו המכשיר מארה"ב בעלות של $250 אבל בכל מקרה שוקל לתת לעולם הדיגיטלי עוד הזדמנות , אולי יבואו קצת לקראתינו במחיר .
נגיד אם יציעו לי את המכשיר ב-1250 שח , חושב שלא היתי חושב לרכוש אותו בחו"ל אבל לבקש 70% יותר ... ?!?!?! על מה בדיוק ?!?!?! הרי אפילו השקעה מינימלית של הכנה ספר למשתמש בעברית הם לא יעשו . ובואו לא נשכח שהם היבואנים , כלומר יקבלו את המכשירים בעלות נמוכה בהרבה מזה שבארה"ב אפילו . אז מה אני עשיתי להם שרוצים לחגוג על הכיס שלי ?
האם לדעתכם , על סמך נסיון קודם , יש סיכוי ש"עולם הדיגיטלי" יוריד את המחירים או שאין מה לחכות וכבר לקנות בחצי מחיר בחו"ל ?
תודה
HAGI
הוא אמר לי אז שהדגם הזה יגיע אליו במהלך חודש ינואר או תחילת פברואר ועלותו בארץ תהיה 1750 שח לא כולל דיסק קשיח .
אני עומד לבקש מקרוב משפחה שיביא לי את אותו המכשיר מארה"ב בעלות של $250 אבל בכל מקרה שוקל לתת לעולם הדיגיטלי עוד הזדמנות , אולי יבואו קצת לקראתינו במחיר .
נגיד אם יציעו לי את המכשיר ב-1250 שח , חושב שלא היתי חושב לרכוש אותו בחו"ל אבל לבקש 70% יותר ... ?!?!?! על מה בדיוק ?!?!?! הרי אפילו השקעה מינימלית של הכנה ספר למשתמש בעברית הם לא יעשו . ובואו לא נשכח שהם היבואנים , כלומר יקבלו את המכשירים בעלות נמוכה בהרבה מזה שבארה"ב אפילו . אז מה אני עשיתי להם שרוצים לחגוג על הכיס שלי ?
האם לדעתכם , על סמך נסיון קודם , יש סיכוי ש"עולם הדיגיטלי" יוריד את המחירים או שאין מה לחכות וכבר לקנות בחצי מחיר בחו"ל ?
תודה
HAGI