כבלים מקוריים בפטיפון
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
לא הבנתי את השאלה.
האם אתה מעוניין לפתוח את המכשיר ולהוציא משם את הלחמות הכבל ולשם במקום טרמינל RCA?
או שאפשר להחליף את הכבל המקורי ללא פתיחה של המכשיר עצמו?
האם אתה מעוניין לפתוח את המכשיר ולהוציא משם את הלחמות הכבל ולשם במקום טרמינל RCA?
או שאפשר להחליף את הכבל המקורי ללא פתיחה של המכשיר עצמו?
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
אהלן נמר,איני איש טכני כוונתי האם יש צורך -עקב שיפור בסאונד(?),להחליף את הכבלים המקוריים והדי מצ'וקמקים של הטורנס למשהו חדיש יותר?נמר כתב:לא הבנתי את השאלה.
או שאפשר להחליף את הכבל המקורי ללא פתיחה של המכשיר עצמו?...
td145 עם זרוע מקורית ובמצב מצויין. בעיקרון איני רוצה להתמזמז עם הפטיפון ברצוני רק לדעת האם יש הבדל מהותי בסאונד היוצא ממקור זה,לאחר החלפת הכבלים המקוריים,אין בכוונתי להיכנס לשינויים נוספים היות וכמות התקליטים הקיימת(כ-350)לא תגדל ועיקר המקור הוא דיגיטלי.ramkol כתב:איזה טורנס??
כעיקרון עושים דברים כאלה...
....
יאיר, לך שיש נסיון רב בהשבחת ציוד,דעה נחרצת שהחלפת הכבלים ותו לא,אכן תשפר משמעותית את הצליל? אשמח לתגובתכם.
בעיקרון, כן
מול הרכיבים הבסיסייים – בוודאי בתקופה שבה ייצרו את הת'ורנס הנ"ל, בוודאי במוצרים כאלו שם חוסכים – רכיבים ייעודיים ברמה גבוהה אמורים לעשות את העבודה טוב יותר. אבל: אם שאר המערכת לא ברמה גבוהה, בהחלט ייתכן כי לדבר לא יהיה ביטוי או שיהיה שולי; השאלה היא של כסף ורצון להתעסק. יש חיווט פנימי משופר (ואן דן הול, נורדוסט) ויש אינטרקונקטים ייעודיים לפטיפון. השקעה של מאות דולרים – לא נראה לי שבסידור שלך (זרוע מקורית, ראש MM ואפילו ה-145) "שווים" את זה.
לי אינטרקונקט ייעודי (הובלנד) "עשה" את זה, אבל הוא התחתן עם פטיפון וראש ברמה יחסית גבוהה (נוטינגהם אנלוג, שלטר 90x) ובצד השני נמצאים רמקולים שיודעים לספר על זה (קווד 988).
לי אינטרקונקט ייעודי (הובלנד) "עשה" את זה, אבל הוא התחתן עם פטיפון וראש ברמה יחסית גבוהה (נוטינגהם אנלוג, שלטר 90x) ובצד השני נמצאים רמקולים שיודעים לספר על זה (קווד 988).
רמקולים של רולה סלשיין דיטון 66, סט של 2 מונו בלוקים+פרה של ליריק-רפליקה ישראלית של ניים ,פטיפון טורנסTD145 , סי די של ONKYO DX 5700 מסידרת אינטגרה,טייפ נקמיצ'י.נמר כתב:ספר לנו קצת על שאר המערכת שלך?
איזה מגבר? ואיזה כבלים מחוברים עכשיו לשאר המערכת?...
הסטאפ ברשותי כבר למעלה מעשרים שנה(למעט הסידי)ואני מאוד מרוצה ממנו.בקרוב השידרוג(מה שנקרא חזרה למקורות
אני החלפתי
בכל פטיפון ישן שהיה לי החלפתי את הכבל המקורי והיבש לRG59,והיה הבדל משמעותי בצליל.
לפתוח את המכסה ולהלחים בזהירות את הכבל המתחבר מהפטיפון למגבר.
בהחלפת זרוע אין לי נסיון,לכן גם לא חוות דעת בנושא.
בהחלפת זרוע אין לי נסיון,לכן גם לא חוות דעת בנושא.
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
Re: אני החלפתי
מצטרף לשאלת דיטון...avile7 כתב:בכל פטיפון ישן שהיה לי החלפתי את הכבל המקורי והיבש לRG59,והיה הבדל משמעותי בצליל.
בהחלפת זרוע אין לי נסיון,לכן גם לא חוות דעת בנושא....
אני גם רוצה להחליף חיווט פנימי + את ה RCA הבאמת מצ'וקמצקים
יש לי טורנס 160 .
אני רוצה לעשות את זה לבד כמובן לא ברור מה עדיף כ RCA ה RG59
או כבל מיקרופון .
תודה
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
Re: אני החלפתי
מצטרף לשאלת דיטון...avile7 כתב:בכל פטיפון ישן שהיה לי החלפתי את הכבל המקורי והיבש לRG59,והיה הבדל משמעותי בצליל.
בהחלפת זרוע אין לי נסיון,לכן גם לא חוות דעת בנושא....
אני גם רוצה להחליף חיווט פנימי + את ה RCA הבאמת מצ'וקמצקים
יש לי טורנס 160 .
אני רוצה לעשות את זה לבד כמובן לא ברור מה עדיף כ RCA ה RG59
או כבל מיקרופון .
תודה