JAMAICA BLUE MOUNTAIN

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
zachig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 480
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #1 

היי חברים,

מזה למעלה משבועיים אני נמצא מטעם העבודה בארה"ב, באיזור מיניאפוס, מינסוטה.
במשך כל שהותי, חיפשתי מקום ראוי לשתיית אספרסו. אחרי המון שיטוטים (ברכב, רגלית, ובירורים באינטרנט) הגעתי למקום שנקרא FIVE WATT COFFEE . לפי ביקורות שקראתי, המקום נחשב אחד הטובים במיניאפוליס. ניסיתי שם (פעמיים) דאבל אספרסו והאמת...היה ממש גרוע! קפה חלש, לא חם וחמוץ בטירוף! במילה אחת אכזבה!!! למרות זאת, רכשתי שם שתי תערובות קפה של KICKAPOO (בית קלייה קטן ב-WISCONSIN), שעפ"י ביקורות באינטרנט נחשב לבית קלייה איכותי. נגיע לארץ ונבדוק האם אכן כך.
אתמול בערב, החלטתי 'לחפור' באינטרנט על בתי קפה נוספים באיזור ובסופו של דבר הגעתי לבית קפה שכונתי ב-ST. PAUL (העיר הגובלת במיניאפוליס) בשם J&S BEAN FACTORY . מסתבר שמלבד בית קפה, המקום משמש גם כבית קלייה קטן.
הזמנתי אספרסו כפול ו....האספרסו היה אחד הטובים ששתיתי מזה זמן רב!!! (חבל שהיום זה יום העבודה האחרון שלי ומחר אני טס חזרה לארץ...פשוט פספוס שגיליתי את המקום רק עכשיו...)

ועכשיו...לגולת הכותרת...מתברר שיש להם המון תערובות לרכישה (הכל בקלייה מקומית) וביניהן...JAMAICA BLUE MOUNTAIN.
מעולם לא ניסיתי את הקפה הנ"ל ובשיחה ארוכה עם הבעלים, מסתבר שהם מביאים פעם בשנה (בדומה לאמיגו) חבית של כ-30 ק"ג וקולים בעצמם. לטענת המוכר, הקפה נקלה לפני מספר ימים והוא 'בלו-מאונטיין' טהור ולא מעורבב.
ועכשיו למחיר...קניתי פאונד אחד (כ-450 גרם) במחיר של 35$ (כ-135 שקל), כלומר כ-300 ש"ח לקילו.
בהתחשב שהקפה איכותי, מה אתם אומרים על המחיר? מישהו פעם התנסה ב-בלו מאונטיין? נגיע לארץ ונחלוק רשמים!!!
IMG_20150608_183505.jpg
IMG_20150608_183516.jpg

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #2 

המחיר נשמע סביר לקפה מסוג זה קלוי. ניסיתי בלו מאונטיין והמסקנה שאני הגעתי אליה שהוא טוב מאוד מיוחד בפילטר (אפשר להוציא קפה פילטר איכותי וטוב עם טחינה טרייה וציוד מתאים - האריו V61 וכו' או אפילו פילטר ויאטנמי).
באספרסו תתכונן לאכזבה - חמוץ מאוד עם טעמים לא נעימים.
אני מניח שהקלייה שלו מתאימה לפילטר (קרוב לודאי תראה שהקלייה בהירה יחסית).
אם אין ציוד לקפה פילטר, מישהו בטח ישמח להזמין אותך לאירוח כשהקפה עליך...
בהצלחה וטיסה בטוחה חזרה ארצה.

zachig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@מיץ_פטל
·
היי...אתה אכן צודק. הקלייה די בהירה. קניתי אותו כמובן לצורך הכנת אספרסו. מקווה שלא אתאכזב. בדיוק בדרכי לשדה התעופה.
רשמים בקרוב...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #4 

עצה ידידותית - אל תנסה אפילו, חבל על הקפה. לא נועד לאספרסו ולא יוצא בו טוב במיוחד. מניסיון.

zachig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

קרמריקה כתב:עצה ידידותית - אל תנסה אפילו, חבל על הקפה. לא נועד לאספרסו ולא יוצא בו טוב במיוחד. מניסיון.
...
·
ברצינות??? איזה באסה! אני ממש לא שותה פילטר. אנסה בכל זאת, רק בשביל ה'חוויה'.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #6 

תתעודד - ביזבזתי כמה מאות גרמים של JMB והוואי קונה בניסיונות לקלות ולטחון אותם כך שיהיו טעימים באספרסו. זה פשוט לא קורה, מהמעט שנשאר נהניתי כפילטר.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

zachig כתב:
...
...
·
ברצינות??? איזה באסה! אני ממש לא שותה פילטר. אנסה בכל זאת, רק בשביל ה'חוויה'.
...
קפה פילטר יכול להיות ממש מצויין, זה פשוט סוג אחר של משקה... לא בר השוואה לאספרסו.
לפני זמן מה היה פה שרשור שלם על ציוד לפילטר. רכשתי קומקום מיוחד ומתקן של האריו ומדי פעם אני מתענג על קפה פילטר טוב שעשוי כראוי מפולי קפה קלויים טרי. ממש שווה! חוויה מתקנת לכל קפה הפילטר ששתיתי אי פעם בביקורים בארה"ב...
הצץ בדרך ראוייה להכין קפה פילטר... http://how2heroes.com/videos/techniques ... ee-brewing#

ואם נראה לך רלוונטי, הצץ לאחר מכן בשרשור הזה:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... sc&start=0

ym
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #8 

אני נהנה מJBM קנוי קלוי באספרסו קצר מנה בודדת קליה City,יש כאלה שקולים לקליה כהה יותר.
זה ספל שאינו דומה לאספרסו איטלקי אופייני,חלש יחסית ,ללא טיפת מריריות,גוף עד בינוני,מלא בארומות וטעמים בסיגנון הייני היבש אך לא פירותי ,חמיצות מורגשת וללא טיפת מתיקות.
הכנתו דורשת לנסיוני מעט יותר קפה טחון הכי דק שאפשר,טמפרטורת חליטה סביב 95 מעלות (אין סיכוי שישרף)חליטה כ30 שניות כ25 סמ"ק.
אני מאוד נהנה ממנו,
ממליץ לנסות באספרסו אם תהיה פתוח ללא ציפיות לאספרסו שאתה מכיר.
כדאי להתחיל בסלסילה כפולה ל30 סמ"ק כי עד שתגיע לכיוון נכון לסלסילה בודדת,יגמר הקפה.

zachig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

ym כתב:אני נהנה מJBM קנוי קלוי באספרסו קצר מנה בודדת קליה City,יש כאלה שקולים לקליה כהה יותר.
זה ספל שאינו דומה לאספרסו איטלקי אופייני,חלש יחסית ,ללא טיפת מריריות,גוף עד בינוני,מלא בארומות וטעמים בסיגנון הייני היבש אך לא פירותי ,חמיצות מורגשת וללא טיפת מתיקות.
הכנתו דורשת לנסיוני מעט יותר קפה טחון הכי דק שאפשר,טמפרטורת חליטה סביב 95 מעלות (אין סיכוי שישרף)חליטה כ30 שניות כ25 סמ"ק.
אני מאוד נהנה ממנו,
ממליץ לנסות באספרסו אם תהיה פתוח ללא ציפיות לאספרסו שאתה מכיר.
כדאי להתחיל בסלסילה כפולה ל30 סמ"ק כי עד שתגיע לכיוון נכון לסלסילה בודדת,יגמר הקפה.
...
·
תודה. בהחלט אנסה. בינתיים המזוודה שלי לא הגיעה, תגיע רק מחר...
לאחר שאתנסה עם הקפה, אעדכן בהתאם.
שוב תודה.

zachig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

טוב חברים...מצטער על התגובה המאוחרת.

לפני מספר ימים פתחתי את הקפה הקלוי של JBM שרכשתי במיניאפוליס והתחלתי לחלוט ממנו אספרסו.

אולי מכיון שבאתי עם ראש 'פתוח' ובלי ציפיות מיוחדות, מאחר ונאמר לי כאן ע"י מספר חברים, ש-JBM מתאים בעיקר לפילטר, לא התאכזבתי.
אני כן יכול להגיד שהאספרסו שאני מפיק מה-JBM, הוא די חלש, בעל מרירות עדינה (כמעט ולא קיימת) לגבי חמיצות, היא בהחלט קיימת ומורגשת, אבל לא ברמה שהיא משתלטת על הטעם. והקרמה...כמעט ולא קיימת...
בקיצור, אספרסו סביר מינוס, אבל עדיין בר שתייה ולא שוט שהולך לכיור. גם ככה נשארתי כבר עם כ-150 גר' אחרונים (רכשתי רק פאונד אחד).

המסקנה היא, להבא...מאחר ואני שותה רק אספרסו (ולא פילטר), סביר שלא ארכוש יותר JBM.
תערובת ה'בית' שלי שאני קולה בעצמי עם הג'ין (50% ברזיל צ'ראדו, 25% גואטמלה אנטיגואה, 25% אתיופיה ירגרשף), טעימה לי הרבה יותר!!!

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

תודה על השיתוף ואנו שמחים ועצובים כאחד כי התחזיות שלנו התגשמו לגבי אי ההתאמה של הזן הזה לאספרסו (פחות או יותר).
אם עוד לא סיימת את הקפה, נסה בכל זאת להנות ממנו בפילטר. עם ציוד טוב וטכניקה מתאימה תגלה שאתה מקבל טעמים מוצלחים ומיוחדים (גם אני לא האמנתי עד שניסיתי פילטר...).
אם אתה גר באיזור השרון, אתה מוזמן להתנסות בכך אצלי (אם זה רלוונטי, צור קשר בהודעה פרטית).

Brat23
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 168
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

מה לגבי פינגאן?

zachig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

Brat23 כתב:מה לגבי פינגאן?
...
·
תודה, אבל לא רלוונטי, כבר 'חיסלתי' את כל הקפה, כאספרסו...למרות שהיה חמוץ 'בטירוף' ולא טעים בעליל...

ym
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #14 

אם הוא היה חמוץ בטירוף כנראה תופעה של Under Extracted
למטחנה יש חשיבות עליונה לנושא המיצוי הנכון,David Schomer טוען שמטחנות קוניות עושות זאת טוב יותר, מעבר להבדל בפרופיל הטעם בינם למטחנות שטוחות אם אפשר להכליל.

The somewhat confusing truth is that you can have a strong cup of under-extracted coffee or a weak cup of over-extracted coffee

קישורים מעניינים
http://www.foodandwine.com/fwx/drink/ex ... ing-coffee
http://baristahustle.com/coffee-extract ... o-taste-it

אפשר לחוות רמזים לטעם ה - JBM ב - Tia Maria Liqueur המבוסס עליו.

cafekedma
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 186
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

צחי ברוך הבא !

שליחה #15 

תודה על השרשור והמידע המועיל בענין jbm

udilo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #16 

@zachig, אני במינאפוליס עכשיו, וביקרתי במקום. האספרסו שהגישו לי לא היה ראוי לציון, חסר קרמה, וארוך בצורה לא סבירה. מה שמראה כמה המון תלוי במי בדיוק עומד על המכונה...
·

zachig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

udilo כתב:@zachig, אני במינאפוליס עכשיו, וביקרתי במקום. האספרסו שהגישו לי לא היה ראוי לציון, חסר קרמה, וארוך בצורה לא סבירה. מה שמראה כמה המון תלוי במי בדיוק עומד על המכונה...
·
...
·
ביקרת ב-Five Watt או ב-J&S Bean Facory?
כמה שאתה צודק...זה מאוד תלוי מי הבאריסטה.
ב-Five Watt, זה היה ילדון שנראה בלתי מקצועי בעליל...

udilo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #18 

zachig כתב:
...
...
·
ביקרת ב-Five Watt או ב-J&S Bean Facory?
כמה שאתה צודק...זה מאוד תלוי מי הבאריסטה.
ב-Five Watt, זה היה ילדון שנראה בלתי מקצועי בעליל...
...
הייתי ב J&S, והם בדיוק התווכחו ביניהם אם המטחנה מכוונת נכון...

zachig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

@udilo
·
וואלה? מפתיע.
לך תדע...אם יש לך זמן תבקר גם ב-Five Watt. אולי תופתע לטובה...

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #20 

מיניאפוליס הפכה ליעד כה פופולרי?! :)

תודה רבה על השיתוף..

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”