מכונית בישראל עולה כפליים - המספרים מאחורי החוצפה

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #41 

אני לא מבין מה אתם מכניסים ארה"ב , חרדים וערבים . התשובה כבר ניתנה , וזו לשונה : כל עוד הבהלה לרכבים חדשים תימשך , המחירים ימשיכו להיות גבוהים . זה תלוי בהתנהלות של הרוכשים , ומעבר לכך אין מה להלין . MadCow ניסח זאת יפה . אתה רוצה לקנות כל 3 שנים רכב חדש , זכותך . רק אל תחשוב שאתה מרוויח או חוסך משהו , אתה משלם ביוקר על הזכות להתבשם מהניילונים, הרבה יותר ממה שאני משלם עם הגרוטאה שלי . אנו לא חיים בארה"ב , שם מעודדים אותך לקנות ולא יתעלקו עליך אם תעשה את זה הרבה , שלא כמו פה . אין בסיס להשוואה.

שודדים אותנו פה על כל דבר , כבר בלי קשר לכלום . יש 2 אופציות : או לשלם ולשתוק , או לא לקנות . אבל אל תקנו ותתלוננו , כי יש אלטרנטיבות. ובכל מקרה שום דבר לא יזוז עד שלא תעשו מעשה . לשלטון לא מזיז שכולם בוכים באינטרנט , כל זמן שבכך זה מסתכם.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #42 

Dbso כתב:
...
...
·לא מדויק, הלקוח משלם על השימוש ברכב, שהרי זה עולה כסף, ונותן לאנשים שאין להם לשלם על רכב חדש, אפשרות לנהוג ברכב חדש, לכל דבר יש מחיר, וכשהחברה מוכרת את הרכב, הלקוח שלא בודק ומתעקש לקבל את הרכב במחיר המחירון לפחות, ישלם את המחיר, בכל נושא יש לעשות שיעורי בית.

אל לך לשכוח שהמחירים שאנשים משלמים על רכבים היום חדשים וליסינג מציעים מימון, שהרי גם זה עולה כסף(בגלל זה אנשים שלא תמיד ביכולתם קונים כל כך הרבה רכבים חדשים, יתכן וגם בתחום הזה תתפוצץ הבועה).
...
לא דיברתי על האנשים המשתמשים בשירותי הליסינג.
חברת הליסינג קונה את הרכב מהיבואן במחיר הרבה יותר נמוך מהמחיר שלקוח פרטי משלם לאותו יבואן על אותו רכב.
לא מדובר על שירותי מימון והעלות שלהם.
כלומר, קוני רכב פרטי מסבסדים את חברות הליסינג.

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 678
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #43 

clip99 כתב:אני לא מבין מה אתם מכניסים ארה"ב , חרדים וערבים . התשובה כבר ניתנה , וזו לשונה : כל עוד הבהלה לרכבים חדשים תימשך , המחירים ימשיכו להיות גבוהים . זה תלוי בהתנהלות של הרוכשים , ומעבר לכך אין מה להלין . MadCow ניסח זאת יפה . אתה רוצה לקנות כל 3 שנים רכב חדש , זכותך . רק אל תחשוב שאתה מרוויח או חוסך משהו , אתה משלם ביוקר על הזכות להתבשם מהניילונים, הרבה יותר ממה שאני משלם עם הגרוטאה שלי . אנו לא חיים בארה"ב , שם מעודדים אותך לקנות ולא יתעלקו עליך אם תעשה את זה הרבה , שלא כמו פה . אין בסיס להשוואה.

שודדים אותנו פה על כל דבר , כבר בלי קשר לכלום . יש 2 אופציות : או לשלם ולשתוק , או לא לקנות . אבל אל תקנו ותתלוננו , כי יש אלטרנטיבות. ובכל מקרה שום דבר לא יזוז עד שלא תעשו מעשה . לשלטון לא מזיז שכולם בוכים באינטרנט , כל זמן שבכך זה מסתכם.
...
·

אנשים לא בוכים באינטרנט, אנשים הולכים להצביע בבחירות ובוחרים באותו שלטון: זו עובדה. מה שאומר שיש רוב לאנשים שמקבלים את המדיניות בשמחה. אני מבין את זה שהרוב מכריע, וכפי הנראה הרוב לא מעוניין בשינוי כלשהו, ולכן צריך לבחור: לעזוב את הארץ (לכל המשפחה יש דרכון זר), או לקבל את המציאות ולמצות את המקסימום ממה שיש.
מאחר ואין לי מה לחפש בשום מקום אחר (וחייתי בחו"ל שנים) זו נראית לי הדרך היותר שפוייה. בתנאים הנוכחיים, אני יכול להחליף רכב כל שלוש שנים, ואכן עושה את זה. ברור לי שלא כל אחד יכול להוציא סכומים שכאלה כל שלוש שנים, אבל לרוב זה לא מפריע., ולכן אני לא רואה איך זו בעיה שלי בדיוק.
מכירות הרכב בארץ נובעות מהעובדה הפשוטה שפשוט אין שום אלטרנטיבה לרכב פרטי. אין תחבורה ציבורית אפקטיבית, בטח שלא בסופיי שבוע, וגם לא תהיה. הציבור פשוט לא מצביע למפלגות שמציעות דבר כזה, ואפילו לא דורש ממנהיגיו שיתייחסו לנושא, ולכן אין למפלגות שום סיבה לפעול בנושא הזה.
לעומת זאת, הצורך ברכבים הוא קשיח. הדרישה היא קבועה. אם רכישת רכב חדש תיעצר, זה יגרום לעלייה במחירי המשומשות. ככה זה עובד. בדיוק מאותה סיבה שכאשר הממשלה לא בונה דירות, אז מחיריי השכירות מזנקים. אין דבר כזה כשל שוק בשוק חופשי.
חרם צרכנים? הצחקתני. רובן המכריע של המשפחתיות נמכר לחברות ליסינג\השכרה\חברות. הן שולטות בשוק הזה לחלוטין. הלקוח הפרטי הוא מיעוט זניח ונרמס. אני הפסקתי עם הליסינג לפני שנים, עברתי לרכבת, ו..הזזתי להם את אשך ימין... הם פשוט המציאו "לסינג תפעולי פרטי" והמשיכו בכיף.

אם רע לך עם המצב, אתה יכול להשתולל ולעלות טורים לרמה של מכונית פורמולה 1. או להבין שהאמת היא שרוב העם מרוצה מהשלטון, ולכן שום דבר לא ישתנה בתחום התחבורה בישראל בעשרים השנים הקרובות.

Dbso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 399
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #44 

Amir64 כתב:
...
...
לא דיברתי על האנשים המשתמשים בשירותי הליסינג.
חברת הליסינג קונה את הרכב מהיבואן במחיר הרבה יותר נמוך מהמחיר שלקוח פרטי משלם לאותו יבואן על אותו רכב.
לא מדובר על שירותי מימון והעלות שלהם.
כלומר, קוני רכב פרטי מסבסדים את חברות הליסינג.
...
נכון, משתי סיבות:
א. חברת ליסינג קונה רכבים בכמות מסחרית ולכן יקבלו הנחה, ותראה לי עסק שלא עושה הנחה לכמות.
ב. חלק גדול מחברות הליסינג הן חברות בנות של יבואני רכב, שים לב לאיזה חברות רכב אצל איזה חברות ליסינג ותעשה אחד ועוד אחד. סך הכל זה טריקים חשבונאיים.

כך או כך זה עסק, שנותן אפשרות להנות מרכב חדש, וגם הוא צריך להרוויח, ומי שלא רוצה לשלם לא חייב. כמו לקנות רכב חדש.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #45 

גם פסטה ברילה שווקה במשך שנים במחיר קשיח וראה זה פלא, כבר תקופה ארוכה מבצעים של 3 ב 15 שח.
ולמה ? כי יש תחרות.
אבל מה הבעיה ?
הישראלי נוטש את הפסטה הזולה שהכניסה את השוק לתחרות וקונה ברילה.
ואז לאחר תקופה מסויימת החברה המתחרה קורסת וברילה שוב מעלה את המחיר.

כנל שקדי מרק אוסם ועוד אלפי מוצרים.
את הנמשל תעשו בעצמכם.

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #46 

Multimediaman,

ואחרי כל ההודעות הארוכות שלך - אין לך הסבר משכנע ללמה אתה מחליף מכונית ב30 אלף שקל כל פעם. לא שחס וחלילה אני מאשים אותך, זכותך המלאה לעשות כרצונך ואני האחרון שיכנס לך לכיס. אני מנסה להעביר נקודה שאנחנו עובדים בתבניות קבועות שלפעמים אין להם אחיזה אמיתית במציאות, בדיוק כמו ש"מחליפים רכב כל 3 שנים", "כל שנתיים מחליפים טלפון", "קונים דירה גדולה - כדי שיהיה לעתיד", "טיסות לאירופה זולות" ולבסוף אחר כך מתלוננים (גם כן בתבניתיות) ש"הכל כל כך יקר פה" ו"יוקר המחיה לא מאפשר לחסוך". חסכון זה עניין של תפיסה ותרבות הרבה לפני משכורות ומחירים.

אם אנשים יפסיקו לקנות רכבים חדשים, תהיה בטוח שהמדינה תעשה משהו הרבה לפני ש"מחירי המשומשות יעלו"...

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #47 

למה שהמדינה תעשה משהו לפני שמחיר המשומשות יזנק? זה היה כך עד לא כל כך מזמן.

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #48 

כי יש הרבה אנשים שמתפרנסים מזה - עובדי נמל, נהגי משאיות, סוכנויות, מוסכניקים...
ובכל מקרה, גם אם המדינה לא תוריד את המחירים כל כך מהר ומחירי המשומשות יעלו, עדיין ישתלם לקנות משומשת מאשר חדשה.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4963
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שליחה #49 

טלHD כתב:
...
...
·
מדוייק לחלוטין.
תבדוק סעיף 23.3 במחירון לוי יצחק.
22% הפחתה ל"רישום בבעלות חברת ליסינג לשעבר".
זו גם ההפחתה שתוריד לך חב' הביטוח במקרה של אובדן מוחלט/גניבה.
...
·כפי שוואלהאלון הראה לך, אתה טעית לחלוטין....
אם אני לא טועה אתה עובד בטויוטה וזה הופך אותך ללא אובייקטיבי וזה די טבעי(ללא ציניות)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #50 

niko כתב:
...
...
·כפי שוואלהאלון הראה לך, אתה טעית לחלוטין....
אם אני לא טועה אתה עובד בטויוטה וזה הופך אותך ללא אובייקטיבי וזה די טבעי(ללא ציניות)
...
·
תפתח מחירון לוי יצחק בסעיף 23.3 ותקרא בעצמיך.
עם עובדות שחור על גבי לבן לא ניתן להתווכח.
תבוא לטרייד אין עם רכב מליסינג ותבקש הצעת מחיר. באופן אוטו' המחירון שלך מתחיל מ 22% פחות. כנ"ל במקרה של פיצוי מחב' הביטוח במקרה של אובדן מוחלט או גניבה.
תתקשר לסוכן ביטוח שלך ותבדוק.

לגבי הערתך על מקום עבודתי שממש לא קשורה לעובדות...
אם היית טורח לקרוא את כל השרשור, לא היית צריך לנחש.
http://www.hometheater.co.il/vp2275586#2275586

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4963
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שליחה #51 

לא ניחשתי, אמרתי שזה מובן שהדיעה שלך היא כזו.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #52 

טלHD , אתה מתייחס לסעיף הלא נכון במחירון. הסעיף הרלוונטי הוא 21 ולא 22 : "ליסינג , מכירת רכב חדש 0 ק"מ" ההפחתה היא 10% (שזה בערך ההנחה שמקבלים אז זה הגיוני, אין ארוחות חינם).

http://www.levi-itzhak.co.il/Levi/Templ ... 2&PID=8069
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #53 

Multimediaman כתב:טלHD , אתה מתייחס לסעיף הלא נכון במחירון. הסעיף הרלוונטי הוא 21 ולא 22 : "ליסינג , מכירת רכב חדש 0 ק"מ" ההפחתה היא 10% (שזה בערך ההנחה שמקבלים אז זה הגיוני, אין ארוחות חינם).

http://www.levi-itzhak.co.il/Levi/Templ ... 2&PID=8069
...
·
זה במקרה כשאתה קונה ישירות מהליסינג... לא כשאתה מוכר רכב שהיה בליסינג.
כלומר קנית מליסינג ב 10% פחות ומכרת הלאה ב 22% פחות.
כלומר אתה מופסד מראש 12%. כמו שאמרת, אין ארוחות חינם.

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #54 

ברור, מי טען אחרת ?
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"

Dbso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #55 

בגלל זה נוצרת אי ההבנה, מאז שעבר חוק שמאשר לחברות ליסינג למכור עם 0 ק"מ ולא לרשום את זה כיד שניה אלה כיד ראשונה, אפשר לקנות מחברות ליסינג יד ראשונה, שבעצם מתפקדות כסוכן של היבואן, אך לצערינו אף יבואן לא שש לעשות את זה אלה אם הוא נתקע עם מלאי, ולכן חברות הליסינג נאלצות למכור יד שניה, ואז נכנסת ההגדרה של רכב שהיה בליסינג.

בדיוק שודרה כתבה על זה לפני כמה ימים בערוץ 10, מתפלא שאף אחד לא ראה.

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #56 

Dbso כתב:בגלל זה נוצרת אי ההבנה, מאז שעבר חוק שמאשר לחברות ליסינג למכור עם 0 ק"מ ולא לרשום את זה כיד שניה אלה כיד ראשונה, אפשר לקנות מחברות ליסינג יד ראשונה, שבעצם מתפקדות כסוכן של היבואן, אך לצערינו אף יבואן לא שש לעשות את זה אלה אם הוא נתקע עם מלאי, ולכן חברות הליסינג נאלצות למכור יד שניה, ואז נכנסת ההגדרה של רכב שהיה בליסינג.

בדיוק שודרה כתבה על זה לפני כמה ימים בערוץ 10, מתפלא שאף אחד לא ראה.
...
·

טל התכוון למשהו טיפה שונה: אם אתה קונה רכב מליסינג יד שנייה, כלומר חברת הליסינג מוכרת לך רכב שהיה בשימוש אצל מישהו ואין לו ק"מ 0, אז אתה צריך להקפיד את לקבל את מלא ההפחתה של 22%, כי אחרת נדפקת.

מצד שני אם אתה קונה רכב מחברת הליסינג עם 0 ק"מ, כלומר חדש, אז ההפחתה היא 10%, וגם מי שיקנה ממך יפחית 10% וגם חברות הביטוח וכן הלאה.

כלומר ההנחה שאתה מקבל בקניה היא "מדבקת" לכל חיי הרכב. סה"כ זה די סביר. בעיני.

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #57 

Multimediaman כתב:
...
...
·

טל התכוון למשהו טיפה שונה: אם אתה קונה רכב מליסינג יד שנייה, כלומר חברת הליסינג מוכרת לך רכב שהיה בשימוש אצל מישהו ואין לו ק"מ 0, אז אתה צריך להקפיד את לקבל את מלא ההפחתה של 22%, כי אחרת נדפקת.

מצד שני אם אתה קונה רכב מחברת הליסינג עם 0 ק"מ, כלומר חדש, אז ההפחתה היא 10%, וגם מי שיקנה ממך יפחית 10% וגם חברות הביטוח וכן הלאה.

כלומר ההנחה שאתה מקבל בקניה היא "מדבקת" לכל חיי הרכב. סה"כ זה די סביר. בעיני.
...
·

נכון 10% ממחיר רכב חדש זה יותר כסף מ10% לאחר כמה שנים.
וגם לעיתים קרובות ההנחות במבצעי 0 ק"מ גבוהות יותר מ-10% מהמחירון.

Dbso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #58 

wallalon כתב:
...
...
·

נכון 10% ממחיר רכב חדש זה יותר כסף מ10% לאחר כמה שנים.
וגם לעיתים קרובות ההנחות במבצעי 0 ק"מ גבוהות יותר מ-10% מהמחירון.
...
זה רכב, השימוש בו עולה כסף, לגלגל הנחה, לא משנה מה מחיר הרכב זה די הוגן.

וכן, מי שלא עושה שיעורי בית ומתעקש לקבל את מלוא ההנחה ברכישת רכב מליסינג שהוא לא 0 ק״מ ישלם את המחיר, תרתי משמע.

Yaron_M
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
שם מלא: ירון מ.
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #59 

ובינתיים, כותרת כתבה מהיום ב-TheMarker:

בשקט בשקט: המדינה העלתה את המס על חלפים למכוניות; מיסוי הרכב בישראל גבוה ב-47% מבאירופה
...
http://www.themarker.com/dynamo/cars/1.2656263
!I do my own stunts

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”