האם לחיבור HDMI יתרון על Componenet בהצגת HD?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
יוני פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ניקח את אותו מכשיר שינגן את אותו התוכן ונחבר פעם בHDMI ופעם בקומפוננט - האם יהיו הבדלים באיכות התמונה? והאם קומפוננט מסוגל להציג גם 1080p? (שואל בין היתר כדי לנסות ולהבין האם לPS3 יש יתרון על הXBOX360 כבר מעצם זה שיש לו HDMI מה שאין לXBOX360).
תודה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אם בכלל תצליח לנגן HD דרך קומפוננט, אתה מתכוון.....בגלל HDCP.

היתרון הוא המנעות מהמרה מדיגיטלי לאנלוגי וחזרה לדיגיטלי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

תיאורטית -יש יתרון
בםועל -קשה לראות הבדלים מהותיים
052-4200610

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

ראשית, מבחינה טכנית אין לקומפוננט שום בעיה לטפל ב HD אבל סביר מאוד להניח שדאגו לא לאפשר הוצאת HD דרך הקומפוננט במכשיר (בעיקר במכשירי DVD, עד כמה שידוע לי אין ל 360 בעיה לשלוח רזולוציות HD דרך הקומפוננט)

שנית, ה HDMI לא קיים כדי לשפר את איכות התמונה. לשם כך קיימים כבר סטנדרטים טובים בהרבה - ראה SDI לדוגמא שקיים כבר שנים. מטרת ה HDMI היא בראש ובראשונה לכפות עלינו כגיגית את הגנת התוכן דרך ה HDCP. כדי להמתיק את הגלולה הוסיפו גם יכולת לשדר אודיו ועטפו את הכל עם שידור RGB דיגיטלי הזהה לזה הקיים ב DVI עם כל המגבלות שלו.

שלישית, ל PS3 יש כמה מגבלות בתחום ה HD, בעיקר כשמדובר ב 720p או בחיבור למסך מחשב.

באשר ליתרונות שיש לכל מכשיר - לדעתי יותר קשור למבחר המשחקים ופחות לאיכות התמונה.

יוני פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אם כך כיצד בדיוק מתפקד כונן הHD-DVD החיצוני שמיקרוסופט הוציאה ל360? הוא הרי לא מחובר בHDMI ל360 (לפחות עד כמה שאני יודע)...

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1016

שליחה #6 

יוני,
קומפוננט מעביר hd, כך שאם אתה מחבר תכונן hd-dvd החדש לxbox אין שום בעיה לקבל תמונה בhd.
חוץ מזה שאם אתה דיי חושש תמיד אפשר לקנות כבל vga בנוסף לקומפוננט (למרות שאני בטוח שזה אותו דבר רק בעטיפה שונה, כאן בא לביטוי המעצבן על הגברת והאדרת שלה)

יוני פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

הבנתי. עוד דבר שלא ברור לי כ"כ: אם חיבור הHDMI נועד רק כדי לאפשר הצפנה של תכני HD, וגם Component מסוגל להעביר HD - אז למה בעצם משתמשים למשל בנגני DVD עם סקיילרים גם בחיבורי HDMI ולא בComponent?

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה #8 

לא לגמרי הבנת. לחיבור דיגיטאלי כמו HDMI, SDI, DVI, FIREWIRE וכו' יש יתרונות על חיבור אנלוגי כמו COMPONENT או VGA (וגם חסרונות). התקן הספציפי שנקרא HDMI נועד להקשות על צפייה והעתקת תוכן מוגן בצורה בלתי חוקית, וזו כנראה הייתה המוטיבציה העיקרית כשיצרו אותו. זה לא אומר שאין לו יתרונות על COMPONENT, וזה גם לא אומר שזו הסיבה היחידה ליצירתו.
לגבי איכות - אני חושב שזה מאוד תלוי (במקור, במסך, בכבלים בחיבור אנלוגי), אבל מנסיוני בד"כ ל HDMI או DVI יהיה יתרון משמעותי ונראה לעיין על COMPONENT או VGA.

gil_rs13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100

שליחה #9 

יוני כתב:הבנתי. עוד דבר שלא ברור לי כ"כ: אם חיבור הHDMI נועד רק כדי לאפשר הצפנה של תכני HD, וגם Component מסוגל להעביר HD - אז למה בעצם משתמשים למשל בנגני DVD עם סקיילרים גם בחיבורי HDMI ולא בComponent?
...
בקומפוננט אתה מכניס המרה נוספת לעומת HDMI/DVI מה שלא ממש אמור לעזור לתוצאה הסופית אבל בתכלס קשה מאוד מאוד להרגיש בהבדל בין חיבור קומפוננט ב HD לבין DVI/HDMI .

יוני פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תודה רבה על ההסברים :)

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #11 

במבחן המקרנים בלגסי נעשה שימוש בקומפוננט והתוצאה היתה לא פחות טובה מ HDMI
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה #12 

yoav4x4 כתב:במבחן המקרנים בלגסי נעשה שימוש בקומפוננט והתוצאה היתה לא פחות טובה מ HDMI
...
סתם שאלה: איך אתה יודע שהתוצאה לא פחות טובה? היה SETUP עם HDMI כ REFERENCE?

דווקא במספר מבחנים שקראתי על מקרנים לאחרונה כן היה ייתרון מדיד ל HDMI על COMPONENT, בהרצת TEST PATTERNS רלוונטים.

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

חויית הקומפוננט שלי עם סוני 9000ES

שליחה #13 

שלום
אומנם אני קצת מיושן ואין לי פלסמה או אל סי די יש רק סוני 34 עם כניסה קומפוננט אחת ללאS-VHS או SCRAT
בתוצאה מדהימה
השידור מDVP-S9000ES של סוני מכשיר שרק מעטים יודעים להעריך
תמונה היא באינטרלס בלבד ללא פוגרסיב סכאן שלפני הסוני היתה לי טושיבה 100 הרץ פוגרסיב פאל ו3.58 אמריקאי אין מה להשוות בתמונה למרות שזה רגיל בטושיבה היה את כל סוגי החיבורים כולל הכל מכל ,
בהשווא הישירה שום דבר לא השתווה לקומפוננט אפילו לא RGB
היה ניתן להוציא מהסוני את כל האותות בו זמנית פרט להחלפה בין RGB לקומפוננט
הכול נראה סביר עד לסוני 34 רגילה אז מתחילים להנות מתמונה עמוקה שקופה עם רמת שחור איכותי אמיתי ללא צל אפור אפור וקשה להפיקו ממסך רגיל הטרינטרון היום זה אולי עבר אך אין לדעתי מה להשוות לגוונים חדות עומך חוייה קולנועית מול הטובה שבפלסמה למעט הי אנד באלפי אלפי שקלים או לסי די
יצא לי לראות בראווה של סוני עם מכיר פשוט ולאחר מכן עם בלו ראי החדש נכון זה מגדיל את העומק אך גם את המחיר וחובר דרך HDMI
בחיסור רגיל של קומפוננט היה טוב יותר ,

חזרה לסוני34 עם ה9000 ES תוצאה שלפעמים אם אני לא עייף מדי או סום הסרט אני חוזר על הקטעים עוד ועוד חוייה אמיתית אם יש לך דיסקים מחברתיוניברסל או סוני או דיסני התוצאה מרשימה
כמו כן יש בתוך המכיר EMPG איקולייזר שרק אולי בדנון 5810 יש
סאונד מדהים עם פרוט אבסולוט אודיופילי דרך אופטי או C הרגיל

קודם חפשו את הדיסקים המעולים של סוני או ורנר וכו עם סרטים שהועברו לדי וי די מהפורמט הקולנועי הכוונה לפילם בשלוש ששכבות ואז באמת יש לך אום כתוב 480I או התוצאה מדהימה איכותית
הלואי וראיתי כך קודם
סך הכל סוני 12BIT 54HZ
גם פיוניר 717 מדהים וגם פשוט יותר 535 וטושיבה 2109 אף אחד מהם איננו בקלאסה של ה-9000ES
בתמונה בסאונד במיבנה 13 קילוגרם מיבנה הטרנספורט מבודד עי 3 רגלים בתוך המכשיר שני טרנספורמטורים וכדומה מכשיר ליגה לאומית.
היום רק מכשירים של דנון רוטל ימהה אולי יש להם את מה שסוני הציגה לפני חמש שנים מבלי כמובן לפגוע במכשיר זה או אחר ,
זה לא מספיק שיש חיבור זה או אחר תלוי מה מכשיר זה יודע להעניק לך
בתחום הוידאו אדיו וכדומה.
תודה

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #14 

SONYES, אם יש לך טלוויזית CRT אז זה לא רלוונטי לסרטי High Definition.
בסרטים עם רזולוציה "רגילה" (SD), אכן קומפוננט נותן תוצאה מעולה.
ליאור

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78842
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #15 

יוני,

הסיבה שלא מוציאים נגני DVD עם קומפוננט שמעביר 720P ומעלה היא חוקית בלבד, לא טכנית. ראיתי כאלה נגנים והם עושים עבודה מצויינת.

יציאת קומפוננט שמתוכננת כראוי יכולה להיראות טוב בדיוק כמו HDMI.

הבעיה היא רק חוקית (החוזים של DVD ו-CSS אינם מאפשרים יציאה אנלוגית גבוהה מ-480P/576P או יציאה דיגיטלית שאינה מוצפנת). יש דרכים לעקוף זאת (צד שלישי) אבל אף אחד לא ממש מתאמץ לעשות זאת.

בתכני HDTV רשמיים, המצב החוקי קשה אפילו יותר.

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

מסכים יש לי אכן 34 רגילה 480I

שליחה #16 

התוצאה אכן מעולה ומיד קראתי למטה כי זה רק עניין של חוזים וכדומה אולם אני בטוח כאשר צפיתי בשידור רגיל 480 דרך קומפוננט ואחכ HDMI ההבדל היה מזערי אהבתי יותר את חום ועומק הצבעים בקומפוננט אם לשפוט רק לפי סוד המסך סוני לאס די בראווה לכן אני אומר שהתוצאה אכן מדהימה עם CRT 34 טרינטרון דרך קומפוננט עם
מקור איכותי במיקרה שלי סוני 9000ES
בברכה

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1494
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #17 

oferlaor כתב:יוני,

הסיבה שלא מוציאים נגני DVD עם קומפוננט שמעביר 720P ומעלה היא חוקית בלבד, לא טכנית. ראיתי כאלה נגנים והם עושים עבודה מצויינת.

יציאת קומפוננט שמתוכננת כראוי יכולה להיראות טוב בדיוק כמו HDMI.

הבעיה היא רק חוקית (החוזים של DVD ו-CSS אינם מאפשרים יציאה אנלוגית גבוהה מ-480P/576P או יציאה דיגיטלית שאינה מוצפנת). יש דרכים לעקוף זאת (צד שלישי) אבל אף אחד לא ממש מתאמץ לעשות זאת.

בתכני HDTV רשמיים, המצב החוקי קשה אפילו יותר.
...
עופר,
ה- XBOX 360 עם נגן ה- HD-DVD מוציא ב-Component עד 1080i וביציאת ה- VGA עד 1080p, איך זה מסתדר עם מה שאמרת? האם מיקרוסופט "עוברים על החוק"?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”