מה ההבדל בין בלו ריי
תן דוגמאות כדי שיהיה יותר ברור.theman958 כתב:בטורנט שאני מוריד לקבצים אחרים?
שמתי לב שהם גדולים משמעותית משאר הקבצים שהם 1080 האם הרזולוציה שלהם טובה משמעותית?...
אתה מוריד בלוריי מלאים (במשקל כמה עשרות ג'יגה)?
אם כן, הוידאו בהם לעומת MKV 1080p הוא וידאו שאינו דחוס, עם ביטרייט גבוה בהרבה, מה שמגדיל את איכות התמונה.
בלוריי מלא גם כולל לרוב פסקול HD (ולפעמים פסי קול נוספים, כולל בשפות שונות), שלרוב אינם קיימים בקבצי MKV. כמו כן תוספות שונות.
מכאן הבדלי המשקל הגדולים.
אם לא לזה התכוונת, תצטרך לתת דוגמאות.
ייתן לך דוגמא
הורדתי סרט שומרי הגלקסיה בוא נגיד שעתיים גג סרט מעל 8 ג'יגה בלו ריי לפעמים אני מוריד סדרות שלמות של 20 פרקים ב 8-9 ג'יגב
Re: ייתן לך דוגמא
אתה לא יכול לעשות השוואה בין פרקי סדרה, לסרט.theman958 כתב:הורדתי סרט שומרי הגלקסיה בוא נגיד שעתיים גג סרט מעל 8 ג'יגה בלו ריי לפעמים אני מוריד סדרות שלמות של 20 פרקים ב 8-9 ג'יגב...
אורכי זמן שונים, רזולוציה שונה, ביטרייט שונה (גם בוידאו וגם באודיו), מקור שונה: סרטים- כנראה התכוונת לגרסה שנקרעה מבלוריי, סדרות - לרוב (אך לא רק) ריפ (הקלטה) משידור טלויזיה. סרט שמקורו בבלוריי מסחרי - תנאי הפתיחה שלו בהכרח גבוהים יותר (שים לב: תנאי הפתיחה ולא התוצאה הסופית, כי זה תלוי כבר באיכות תהליך הקידוד), מאשר פרק סדרה שהוקלט מהטלויזיה (HDTV).
כדי לעשות השוואה הוגנת, צריך להשוות אותו סרט בשני שחרורים/קידודים שונים.
אגב, המינוח שאתה משתמש בו קצת מטעה: אם הסרט שוקל כ-8 ג'יגה זהו ריפ בלוריי, או קובץ MKV. "בלוריי" מתייחס לרוב לבלוריי מלא 1:1 כמו המקור, ומשקלו בסביבות 25-50 ג'יגה, פלוס-מינוס.
נערך לאחרונה על ידי Lee ב 29/04/2015 13:14, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אתה יכול לראות את ה- Codec Information של כל קובץ.
כך תראה מה ההבדל בין קבצים שונים.
סדרות מופצות בד"כ בגירסת 720P, ולא 1080P, וכמו כן בפס קול לא מהמתקדמים ביותר, ולפעמים דחוס יותר.
יש הרבה פרמטרים שניתן לשנות מהקידוד המקורי, כדי להקטין את קובץ התוצאה.
כדי לראות הבדלים בין סרט בלו ריי, ובין ריפ באיכות טובה המופץ באריזת MKV, צריך לשבת במרחק האופטימאלי מהמסך, יחסות לגודלו.
אם אתה יושב רחוק מידי, סביר שלא תראה הבדל.
כך תראה מה ההבדל בין קבצים שונים.
סדרות מופצות בד"כ בגירסת 720P, ולא 1080P, וכמו כן בפס קול לא מהמתקדמים ביותר, ולפעמים דחוס יותר.
יש הרבה פרמטרים שניתן לשנות מהקידוד המקורי, כדי להקטין את קובץ התוצאה.
כדי לראות הבדלים בין סרט בלו ריי, ובין ריפ באיכות טובה המופץ באריזת MKV, צריך לשבת במרחק האופטימאלי מהמסך, יחסות לגודלו.
אם אתה יושב רחוק מידי, סביר שלא תראה הבדל.
Re: לא חשוב
ככל שהמקור לקריעה איכותי יותר (נניח, בלוריי מקורי מול DVD מקורי) נקודת הפתיחה טובה יותר.theman958 כתב:באופן כללי הבלוריי עדיף בכל התחומים
הוא יותר איכותי ובגלל זה שוקל יותר ?
היה את הסרט הזה בטורנט 1.85 ג'יגה לא בלו ריי בעיקרון אותה איכות למה הוא שוקל יותר מפי 4 פחות?...
ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, והביטרייט (קצב זרימת הנתונים) גבוה יותר, לרוב הקובץ ישקול יותר ויהיה איכותי יותר.
כמה שפחות דחיסה במהלך הקידוד - הקובץ ישקול יותר ויהיה איכותי יותר.
צריך לבדוק כל קובץ לגופו, לרוב ההורדות מצורף אינפו שם יש את כל הנתונים הנ"ל.
Re: לא חשוב
תן דוגמאות (שם מלא של השחרור כפי שמופיע באתר ההורדה)theman958 כתב:לדוגמא סדרות של בלו ריי הם 35 ג'יגה לעומת hd רגיל שהוא 7-9 ג'יגה
·...
כמו שכתבתי קודם, יש הרבה משתנים שמשפיעים על גודל הקובץ ואיכותו.
לגבי סדרות - קיימים כמה סוגי שחרורים:
HDTV - הקלטה משידורי טלויזיה, לרוב באיכות 720p, או פחות נפוץ- 1080i. בד"כ יופיע לוגו הערוץ המשדר ויהיו חיתוכי פרסומות בוידאו.
WEB-DL - איכות טובה למדי. קבצים ללא חיתוכי פרסומות ולוגו ערוץ. מחנויות כמו iTune וכו', בהן ניתן לרכוש פרקים.
WEB-RIP - נחשב פחות איכותי מהנ"ל.
פרק סדרה שנקרע מבלוריי, לרוב ישתחרר זמן מה לאחר שהפרק כבר היה קיים ברשת בגרסאות שהוזכרו קודם. אם הקריעה/קידוד שהוא עבר היו איכותיים, זו האיכות העדיפה מכל הנ"ל.
נערך לאחרונה על ידי Lee ב 29/04/2015 13:47, נערך 2 פעמים בסך הכל.
Person.of.Interest.S03.Season.3.1080p.WEB-DL.DD5.1.H.264 [Public
Person.of.Interest.S03.Season.3.1080p.WEB-DL.DD5.1.H.264 [Public
Re: Person.of.Interest.S03.Season.3.1080p.WEB-DL.DD5.1.H.264 [Public
קרא את ההודעה האחרונה שלי, היא עונה על זה.theman958 כתב:Person.of.Interest.S03.Season.3.1080p.WEB-DL.DD5.1.H.264 [Public...
בעיקרון, כשמדובר בסדרות טלויזיה, WEB-DL 1080P היא איכות מצויינת המספקת את מרבית הצופים, מה גם שלא לכל הסדרות מעלים שחרורים שהם ריפים מבלוריי.
המסך מחשב שלי תומך ב 1080-1920
ככה שזה לא רלוונטי למחשב שלי
אני מאמין שהטלויזיה שלי בסלון לא תומכת באיכות כזו
אני מאמין שהטלויזיה שלי בסלון לא תומכת באיכות כזו
Re: המסך מחשב שלי תומך ב 1080-1920
אני בטוח שלאtheman958 כתב:ככה שזה לא רלוונטי למחשב שלי
אני מאמין שהטלויזיה שלי בסלון לא תומכת באיכות כזו...
יש טלויזיות חדשות שתומכות
והבנתי יצא גם 8k לא יודע אם בארץ אבל אין טעם לקנות כל עוד מה שמשדרים ביס והוט ומה שיש באינטרנט לא ברמה הזו
Re: דרך אגב
מה זה חצי מסך? שוליים שחורים מלמעלה ולמטה?theman958 כתב:הסרט בלו ריי שהורדתי הוא על חצי מסך ולא מסך מלא
למה זה?
·...
אם כן, יש אפשרות גם בהגדרות המסך וגם בתוכנת הנגן במחשב לבצע מתיחה.