הטלוויזיה שלי תומכת CEC, יש לי Raspberry Pi 2 אבל השלט לא עובד
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
CEC לא קשור לפעולת השלט.
זו תכונה המאפשרת לקבל פקודות ממכשיר אחר, המחובר ב- HDMI, דרך כבל ה- HDMI.
כשאתה מדליק (או מכבה) מכשיר התומך ב- CEC, גם המכשיר שמחובר אליו ב- HDMI, ותומך ב- CEC יידלק (או יכבה).
אם אתה רוצה ששלט אחד ישלוט על 2 מכשירים, אתה צריך שלט לומד.
זו תכונה המאפשרת לקבל פקודות ממכשיר אחר, המחובר ב- HDMI, דרך כבל ה- HDMI.
כשאתה מדליק (או מכבה) מכשיר התומך ב- CEC, גם המכשיר שמחובר אליו ב- HDMI, ותומך ב- CEC יידלק (או יכבה).
אם אתה רוצה ששלט אחד ישלוט על 2 מכשירים, אתה צריך שלט לומד.
אז מה אפשר לעשות עם ה-CEC חוץ מלהדליק ולכבות את הטלוויזיה וה-Raspberry?
עריכה - כאן רואים שאפשר לשלוט:
http://kodi.wiki/view/CEC
עריכה - כאן רואים שאפשר לשלוט:
http://kodi.wiki/view/CEC
- OhadG
- חבר ותיק

- תגובות: 1201
- נתן תודות: 185 פעמים
- קיבל תודות: 114 פעמים
ממש לא, והתשובה של אמיר לא מדוייקת כלל.
באמצעות HDMI-CEC ניתן לשלוט בפעולות ב-PI.
אני לא מכיר את הטלויזיה הזו באופן ספציפי אבל דברים שהייתי מנסה הם:
1. לבדוק בתיעוד ובתפריטים האם יש צורך לאפשר CEC או שהוא פועל אוטומטית.
2. האם יש צורך להפעיל אותו על כניסת HDMI ספציפית
3. במידה וזה לא עוזר, מנסה להחליף כבל HDMI ולבדוק שוב.
למען הסר ספק, אצלי ה-PI2 פועל מצויין באמצעות CEC (מחובר לטלויזיה פלאזמה של פאנאסוניק).
ולא, אין צורך בשלט לומד כדי לשלוט ב-PI דרך טלויזיה שתומכת CEC.
אוהד.
למען הסר ספק, אצלי ה-PI2 פועל מצויין באמצעות CEC (מחובר לטלויזיה פלאזמה של פאנאסוניק).
אוהד.
תודה גבר, אני אנסה עוד מעט שאהיה בבית!OhadG כתב:ממש לא, והתשובה של אמיר לא מדוייקת כלל.
אוהד....
ראיתי באינטרנט שאצל Samsung זה נקרא Anynet+, ואולי צריך להפעיל את זה באמת ידנית.
הטלוויזיה שלי חדשה מהשנה האחרונה, אני חושב Samsung UE46F6500. זה לא פיצ'ר שקיים רק בטלוויזיות סמארט, נכון?·
עריכה:
מהאתר של סמסונג אפשר לראות שזה פיצ'ר שנמצא כבר ברוב הטלוויזיות שלהם משנת 2007:
Anynet+ is a feature included in many of Samsung’s electronics manufactured from 2007 to current model line-up.
http://www.samsung.com/us/support/faq/F ... H4500AFXZA
יש לי טלויזיה של סמסונג, גם הקודמת היתה סמסונג, באמצעות השלט של הטלויזיה ניתן לשלוט ב KODI, אשר אצלי מותקן ע"ג OpenELEC , כשאני מדליק את המחשב הוא מדליק את הטלויזיה והמגבר, כשאני מכבה את הטלויזיה המגבר נכבה והמחשב עם ה KODI עובד ל STANDBY
רכשתי CEC Adapter שמתחבר לכבל ה HDMI ול USB ובאמצעותו המחשב מאזין להודעות ה CEC.
ב RPi ה CEC ADapter הוא מובנה, אין צורך ברכישה כלשהי ע"מ שהמוצרים ידברו ביניהם.
רכשתי CEC Adapter שמתחבר לכבל ה HDMI ול USB ובאמצעותו המחשב מאזין להודעות ה CEC.
ב RPi ה CEC ADapter הוא מובנה, אין צורך ברכישה כלשהי ע"מ שהמוצרים ידברו ביניהם.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אולי ה- RPI שאני ראיתי זו גירסה ישנה וזה לא ממש עובד בו?Yaronimo כתב:יש לי טלויזיה של סמסונג, גם הקודמת היתה סמסונג, באמצעות השלט של הטלויזיה ניתן לשלוט ב KODI, אשר אצלי מותקן ב OpenELEC , כשאני מדליק את המחשב הוא מדליק את הטלויזיה והמגבר, כשאני מכבה את הטלויזיה המגבר נכבה והמחשב עם ה KODI עובד ל STANDBY
ב RPi ה CEC ADapter הוא מובנה, אין צורך ברכישה כלשהי ע"מ שהמוצרים ידברו ביניהם....
או שהוא לא תקין?
עבד רק הדלקה וכיבוי. שום דבר אחר.
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
אתם קצת עושים סלט...אישית התנסיתי בהגדרת CEC כמעט לכל היצרנים, וזה תהליך קצת מעצבן לפעמים, ומגלים טריקים קטנים כדי לסדר את זה...
[למשל הייתה לי פעם אחת שרק כאשר שהממיר של הוט היה דלוק, הCEC עובד.. וברגע שמכבים אותו הCEC נכבה... לקח לי שעות לעלות על זה, עד שהדלקתי את הוט ופתאום הכל עבד]
בכל אופן:
כפי שנאמר הCEC הוא רכיב שמאפשר העברת פקודות דרך אחד הפינים בכבל HDMI.
כאמור, בטלויזיה שמכילה את רכיב הCEC צריך לוודא איזו יציאת HDMI מכילה זאת (למשל טלויזיות ישנות מכילות את הCEC רק עבור יציאה 1\2 ואילו החדשות יותר כבר תומכות בCEC עבור כלל היציאות)
לאחר מכן יש לוודא בהגדרות הטלויזיה שהCEC פועל, ביצרנים שונים זה נקרא בשמות שונים:
Samsung - anynet+
sony - bravia sync
philips - easylink
lg - simplink
toshiba - regza link
ויש עוד...
בדרך כלל זה נמצא בMENU ואז בהגדרות, SETTINGS או משהו כזה.. חייב לוודא שזה דלוק.
לאחר מכן, יש לוודא שכאשר KODI עולה, קופצת הודעה שכותבת שרכיב הCEC נטען בהצלחה (ולא מציג שגיאה למשל)
מומלץ קודם כל להדליק את הטלויזיה, ורק לאחר מכן לחבר את הרכיב השני (למשל PI או CUBOX)
ברגע שקודי עלתה - נסו לזוז עם החיצים של השלט המקורי - עובד? יופי.. לא עובד?
בטלויזיות מסוימת רכיב הCEC מקבל SOURCE משלו (למשל בסמסונג), וצריך לוודא שאתם נמצאים על הSOURCE הזה.. (בדר"כ קוראים לו KODI)
בנוסף - יש טלויזיות שממש אפשר להיכנס לתפריט של המכשירים שתומכים CEC ואז לבחור לחפש התקנים או לרענן אותם (סמסונג\LG)
למשל להיכנס בLG לכפתור הSIMPLINK ולבחור בHDD RECORDER ואז השליטה עובדת.
בנוסף, את הפעולות שהCEC יעשה - אתם יכולים לקבוע, למשל לכבות את המכשיר כאשר מכבים את הטלויזיה\להשהות את הניגון כאשר עוברים לHDMI אחר וכו'... איך מגדירים זאת?
הגדרות - מערכת - התקני קלט - CEC - הגדרות.. שם יש לוודא שהאופציה "פעיל" מסומנת, וכל שאר האופציות תתאימו לפי רצונכם.
אני אישית ממליץ בחום לבטל את האופציה של "כבה מכשירים כאשר אני מכבה את המסך" (משהו כזה) כדי שהסטרימר לא יכבה כאשר אתם מכבים את הטלויזיה, בנוסף לכבות את הפונקציה של "השתמש בשפת הממשק של הטלויזיה" - כי לרוב זה פשוט הופך את KODI לאנגלית ואתם לא מבינים למה.. (כי ממשק הטלויזיה שלכם לרוב באנגלית)
בנוסף, לאחר שהכל עובד, צריך להתחיל לבדוק את הכפתורים, האם יש כפתור BACK, האם יש כפתור CONTEXT MENU וכו'... במידה ואין, תמיד אפשר ליצור קובץ XML ולשים בuserdata ושם להגדיר לו שכפתור אחר יעשה את אותה הפעולה, למשל בשלט שהCONTEXT MENU לא עובד, ניתן להגדיר את הכפתור בצבע האדום לעשות זאת, ע"י עריכת קובץ XML וכתיבה ש red יבצע context menu - קצת מסובך למתחילים, אבל ככה בעיקרון סידרתי שלטים לטלויזיות שבהם היו חסרים כפתורים.
בקיצור - אם הטלויזיה שלכם יחסית חדשה (בוא נגיד אחרי 2010) ומפירמה יחסית מוכרת, אין סיבה הגיונית שהCEC לא יעבוד, תנסו להתעקש ולראות..
חשבתי פעם לעשות ממש אינדקס כזה על הCEC, כי התנסיתי בכל כך הרבה טלויזיות כל פעם זה היה שונה... אולי בעתיד..
בהצלחה
[למשל הייתה לי פעם אחת שרק כאשר שהממיר של הוט היה דלוק, הCEC עובד.. וברגע שמכבים אותו הCEC נכבה... לקח לי שעות לעלות על זה, עד שהדלקתי את הוט ופתאום הכל עבד]
בכל אופן:
כפי שנאמר הCEC הוא רכיב שמאפשר העברת פקודות דרך אחד הפינים בכבל HDMI.
כאמור, בטלויזיה שמכילה את רכיב הCEC צריך לוודא איזו יציאת HDMI מכילה זאת (למשל טלויזיות ישנות מכילות את הCEC רק עבור יציאה 1\2 ואילו החדשות יותר כבר תומכות בCEC עבור כלל היציאות)
לאחר מכן יש לוודא בהגדרות הטלויזיה שהCEC פועל, ביצרנים שונים זה נקרא בשמות שונים:
Samsung - anynet+
sony - bravia sync
philips - easylink
lg - simplink
toshiba - regza link
ויש עוד...
בדרך כלל זה נמצא בMENU ואז בהגדרות, SETTINGS או משהו כזה.. חייב לוודא שזה דלוק.
לאחר מכן, יש לוודא שכאשר KODI עולה, קופצת הודעה שכותבת שרכיב הCEC נטען בהצלחה (ולא מציג שגיאה למשל)
מומלץ קודם כל להדליק את הטלויזיה, ורק לאחר מכן לחבר את הרכיב השני (למשל PI או CUBOX)
ברגע שקודי עלתה - נסו לזוז עם החיצים של השלט המקורי - עובד? יופי.. לא עובד?
בטלויזיות מסוימת רכיב הCEC מקבל SOURCE משלו (למשל בסמסונג), וצריך לוודא שאתם נמצאים על הSOURCE הזה.. (בדר"כ קוראים לו KODI)
בנוסף - יש טלויזיות שממש אפשר להיכנס לתפריט של המכשירים שתומכים CEC ואז לבחור לחפש התקנים או לרענן אותם (סמסונג\LG)
למשל להיכנס בLG לכפתור הSIMPLINK ולבחור בHDD RECORDER ואז השליטה עובדת.
בנוסף, את הפעולות שהCEC יעשה - אתם יכולים לקבוע, למשל לכבות את המכשיר כאשר מכבים את הטלויזיה\להשהות את הניגון כאשר עוברים לHDMI אחר וכו'... איך מגדירים זאת?
הגדרות - מערכת - התקני קלט - CEC - הגדרות.. שם יש לוודא שהאופציה "פעיל" מסומנת, וכל שאר האופציות תתאימו לפי רצונכם.
אני אישית ממליץ בחום לבטל את האופציה של "כבה מכשירים כאשר אני מכבה את המסך" (משהו כזה) כדי שהסטרימר לא יכבה כאשר אתם מכבים את הטלויזיה, בנוסף לכבות את הפונקציה של "השתמש בשפת הממשק של הטלויזיה" - כי לרוב זה פשוט הופך את KODI לאנגלית ואתם לא מבינים למה.. (כי ממשק הטלויזיה שלכם לרוב באנגלית)
בנוסף, לאחר שהכל עובד, צריך להתחיל לבדוק את הכפתורים, האם יש כפתור BACK, האם יש כפתור CONTEXT MENU וכו'... במידה ואין, תמיד אפשר ליצור קובץ XML ולשים בuserdata ושם להגדיר לו שכפתור אחר יעשה את אותה הפעולה, למשל בשלט שהCONTEXT MENU לא עובד, ניתן להגדיר את הכפתור בצבע האדום לעשות זאת, ע"י עריכת קובץ XML וכתיבה ש red יבצע context menu - קצת מסובך למתחילים, אבל ככה בעיקרון סידרתי שלטים לטלויזיות שבהם היו חסרים כפתורים.
בקיצור - אם הטלויזיה שלכם יחסית חדשה (בוא נגיד אחרי 2010) ומפירמה יחסית מוכרת, אין סיבה הגיונית שהCEC לא יעבוד, תנסו להתעקש ולראות..
חשבתי פעם לעשות ממש אינדקס כזה על הCEC, כי התנסיתי בכל כך הרבה טלויזיות כל פעם זה היה שונה... אולי בעתיד..
בהצלחה
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
תומר צודק ב-100 אחוז
אומנם התקן של CEC אחיד אבל כל יצרן קורא לזה בשם אחר, יש לו קצת אפשרויות אחרות, כל אחד מחביא את זה בתפריטים אחרים (מן הסתם) ועל כל זה צריך גם להיכנס להגדרות ב-XBMC עצמו ולקנפג את ה-CEC ADAPTER לצרכים שלנו.
ממליץ בחום בקונפ' של ה-CEC ב-XBMC להתעלם מכיבוי של הסטרימר כשמכבים את המסך וכל מיני דברים דומים. מקסימום לבצע PAUSE כשעוברים ל-SOURCE אחר. גם ממליץ על ביטול גניבת ה-SOURCE וכל מיני שטויות אחרות.
יש לי טלוויזית פיליפס סדרה 5 כבר כמה שנים והכל עובד שם אחלה עם CEC. גם עם ה-RPI וגם עם המכשיר הנוכחי שלי.
ממליץ בחום בקונפ' של ה-CEC ב-XBMC להתעלם מכיבוי של הסטרימר כשמכבים את המסך וכל מיני דברים דומים. מקסימום לבצע PAUSE כשעוברים ל-SOURCE אחר. גם ממליץ על ביטול גניבת ה-SOURCE וכל מיני שטויות אחרות.
יש לי טלוויזית פיליפס סדרה 5 כבר כמה שנים והכל עובד שם אחלה עם CEC. גם עם ה-RPI וגם עם המכשיר הנוכחי שלי.
אני כמוך, ניסיתי כבר שני מכשירי פאי (הדור הראשון, עוד עם ה256 מגה) , בשתי טלויזיות סמסונג שתומכות ב CEC.
הפאי נדלק, כתוב שתצורה עודענה, מחובר ל TV, אבל אי אפשר לשלוט ב KODI.
אם מחפשים בתפריט של ה ANYNET+ התקנים - הוא לא מוצא כלום..
הוא גם לא מופיע ברשימת המקורות כ KODI או משהו כזה. נ
ניסיתי גם את כל כניסות ה HDMI..
ניסיתי גם כמה כבלים שונים (כולם מאיביי, אולי זו הסיבה?), וגם לא עזר.
התקנתי על עוד SD את גרסא 4 של OPENELEC, אבל גם שם זה לא עבד.
שם כשהפאי עולה, רק כתוב שההגדרות עודכנו, לא כתוב "מחובר ל TV".
יש לי פאי2 בדרך, אבל אם לך זה לא עבד, לא חושב שזה יעבוד גם אצלי.
יש לי פאי2 בדרך, אבל אם לך זה לא עבד, לא חושב שזה יעבוד גם אצלי.
·תנסה עם כבל HDMI מתקן 1.4 ומעלה, גם לי היתה אותה בעיה עד שהזמנתי כבל חדש.itaysp כתב:אני כמוך, ניסיתי כבר שני מכשירי פאי (הדור הראשון, עוד עם ה256 מגה) , בשתי טלויזיות סמסונג שתומכות ב CEC.
יש לי פאי2 בדרך, אבל אם לך זה לא עבד, לא חושב שזה יעבוד גם אצלי....