שלל מקפה רות
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תערבב את שלושתם
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
סומטרה, סומטרה, סומטרה...
לרוני יש (או לפחות הייתה) סומטרה טובה וטרייה. לחובבי הקפה הלא חמוץ זהו זן אידיאלי, הסומטרה תורמת לגוף ועומק טוב ואני שמתמש בה לאחרונה הרבה.
ברזיל קצת פחות מדבר אלי אבל אני מניח כי תערובת של:
ברזיל, סומטרה וסידמו או ברזיל סומטרה ופפואה (ביחסים שווים) יתנו לך יופי של תוצר.
אישית, במקום הברזיל הייתי משתמש בזן אפריקאי טוב... בורנדי, אוגנדה, קניה, או תימני (עדני) אם הצלחת לשים עליו יד.
לרוני יש (או לפחות הייתה) סומטרה טובה וטרייה. לחובבי הקפה הלא חמוץ זהו זן אידיאלי, הסומטרה תורמת לגוף ועומק טוב ואני שמתמש בה לאחרונה הרבה.
ברזיל קצת פחות מדבר אלי אבל אני מניח כי תערובת של:
ברזיל, סומטרה וסידמו או ברזיל סומטרה ופפואה (ביחסים שווים) יתנו לך יופי של תוצר.
אישית, במקום הברזיל הייתי משתמש בזן אפריקאי טוב... בורנדי, אוגנדה, קניה, או תימני (עדני) אם הצלחת לשים עליו יד.
להשתמש באפריקאים כבסיס לא תמיד עובד (תמיד אפשר לנסות...)
ברזיל, סומטרה וסידמו או ברזיל סומטרה ופפואה, בצירוף רובוסטה איכותית, תערובות קלאסיות שתמיד מצליחות. עדיף לקלות בנפרד את הברזיל לרמה פחות כהה.
אם תרצה לנסות משהו מעניין - חצי סידמו, רבע פפואה רבע ברזיל.
ברזיל, סומטרה וסידמו או ברזיל סומטרה ופפואה, בצירוף רובוסטה איכותית, תערובות קלאסיות שתמיד מצליחות. עדיף לקלות בנפרד את הברזיל לרמה פחות כהה.
אם תרצה לנסות משהו מעניין - חצי סידמו, רבע פפואה רבע ברזיל.
what's next?
התערובות שלי בתקופה האחרונה הן "ללא בסיס", אלא שלושה זני ערביקה ביחסים שווים שמהוים 90% מהתערובת בתוספת 10% רובוסטה.hosq כתב:להשתמש באפריקאים כבסיס לא תמיד עובד (תמיד אפשר לנסות...)
אם תרצה לנסות משהו מעניין - חצי סידמו, רבע פפואה רבע ברזיל....
למשל, תערובת של בורונדי, סידמו וסומטרה ביחסים שווים עם 10% רובוסטה (אוגנדה), בערך 17% איבוד, קלייה לפיצוץ שני (30 שניות מהרגע שפיצוץ שני מתחיל) היא פשוט פגז.
לדעתי, תערובת כזו תהיה מאוד לטעמך.
את הסידמו מחליף לעיתים פפואה או קוסטה ריקה או הונדורס.