לברלין יש היסטוריה ארוכה ולא פשוטה איתנו אבל, בניגוד לערים אחרות בגרמניה בברלין יש תיעוד רציני להיסטוריה הבעייתית שלה. (במינכן יש את דכאו אבל חוץ מזה אין הרבה איזכורים ממלחמת העולם השנייה).
הייתי השנה פעמיים בברלין - פעם לסופ"ש ופעם ליום אחד בלבד במעבר ממקום למקום.
יש פה כוסות שאני שתיתי, של האחים שלי וחלק שזוהר מהעבודה צילם.
עשיתי רשימה של בתי הקפה שאני רוצה לבקר בהם, בחלק הייתי לבד, בחלק עם עוד אנשים.
זוהר עבר על איזה 5 מהרשימה ברגל במשך יום שלם, יצא לו אחלה טיול והוא לא משוגע קפה כמוני בכלל.
בממוצע שתיתי פי 2 מיום רגיל...
עופר, יופי של כתיבה ושל סקירה כה מעמיקה, יישר כח וכל הכבוד על הנחישות.
פרט לבתי הקפה והקפה המקומי הגרמני, כדאי גם להגיד כי בבתי כלבו טובים בברלין (כמו הקה דה וה -קומה 6 - אותו הזכרת) או גלריה קאופהוף (אותו הזכרת בשרשור אחר) יש אפשרות לרכוש קפה קלוי מאיטליה שהינו די טרי (נתקלתי בקפה לוואצה שהוא חודש מהקלייה - תאריך הקלייה אף היה מצויין עליו) ובמחירים טובים. זה אמנם יוצא קצת יותר יקר מאשר לקנות באיטליה אבל היתרון הוא שיש קפה ממבחר איזורים מאיטליה שאינו מוגבל (כמו בבתי כלבו באיטליה) רק לקפה מקומי מאותו איזור בו נמצאים.
יפה מאד(Y) למרות כל התדמית שנוצרה לעיר לאחרונה (מחאת המילקי) וכל הישראלים שגודשים אותה - אנחנו נהננו מאד מהעיר. היופי בעיר שיש המון מקומות צדדיים ומגניבים ששווים ביקור: מסעדות שמגישות אוכל ויאטנמי, ראמן, טבעוני, בתי קפה טובים (הרוב באמת שואפים לכיוון הגל השלישי) - לא ממוקם באזור אחד או שניים. אזור הMitte (באזור של The Barn) מאד נחמד עם אווירה רגועה בהשוואה לKDW שהרבה יותר גדוש בתיירים ובחנויות כלבו. יש בעיר הרבה פארקים גדולים ששווים ביקור, קצת קשה להשוות לעומת מה שיש לנו בארץ, וכמובן הרבה אוכל רחוב טוב ובירה זולה
נערך לאחרונה על ידי amiir ב 10/12/2014 21:45, נערך פעם 1 בסך הכל.