SONY w805 - אכזבה
שלום
רכשנו מסך 50' סוני w805 לסלון, איכות התמונה ב SD היא ברמה של מותג סיני, ב HD המצב טוב יותר.
לפני הסוני השתמשנו בסמסונג 46 LCD שעשה עושה טובה בהרבה ( מסך בן 5 שנים ז"ל )
מאחר והסוני קיבלה ביקורות טובות והמלצות רבות גם כאן בפורום , אני רוצה להאמין ולקוות כי מדובר בעניין של כיול מסך.
האם ישנן הגדרות מסך מומלצות אי שם באינטרנט ? ( אני אישית לא מצאתי )
האם אחד ממשתמשי הפורום החברים מצא דרגות כיול מומלצות בעצמו ?
תודה
רכשנו מסך 50' סוני w805 לסלון, איכות התמונה ב SD היא ברמה של מותג סיני, ב HD המצב טוב יותר.
לפני הסוני השתמשנו בסמסונג 46 LCD שעשה עושה טובה בהרבה ( מסך בן 5 שנים ז"ל )
מאחר והסוני קיבלה ביקורות טובות והמלצות רבות גם כאן בפורום , אני רוצה להאמין ולקוות כי מדובר בעניין של כיול מסך.
האם ישנן הגדרות מסך מומלצות אי שם באינטרנט ? ( אני אישית לא מצאתי )
האם אחד ממשתמשי הפורום החברים מצא דרגות כיול מומלצות בעצמו ?
תודה
Re: כן. תגיד אם אתה רואה שיפור
וחוץ מזה אני בטוח שיש הרבה מה לשחק עם ההגדרות, אני לא מכיר את SONY אבל בדרך כלל משחקים עם החדות ועם הפילטרים של הרעש למיניהם, לפעמים ביטול חלק יתן תמונה יותר ·טובה ב SD
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אני לא מכיר את התפריט של הסוני, אבל על איזה מצב תמונה אתה נמצא? תן קצת ערכים שכיילת שננסה לראות משהו חריג.. כמו כן, אילו מנגנוני סינון תמונה ו/או החלקת תנועה הפעלת?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
אולי פשוט המעבר מ46 ל50 גרם לך לראות כמה גרוע זה שידורי sd
מספר ימים לאחר שרכשתי W815 עברתי ליס מהוט אך לאחר שבוע חזרתי להוט. כך שהתנסתי בשניהם עם אותה טלוויזיה.
שידורי SD ביס נראים על הפנים, שידורי HD יותר טובים ביס אך במעט (לטעמי).
רוצה לראות איכות תמונה - לא דרך הכבלים או הלווין - רק סרטים.
לגבי כיול תמונה - לי זה לקח חודש עד שהיגעתי לתמונה הרצויה - אשלח לך את ערכי הכיול שאני הגעתי אליהם.
שידורי SD ביס נראים על הפנים, שידורי HD יותר טובים ביס אך במעט (לטעמי).
רוצה לראות איכות תמונה - לא דרך הכבלים או הלווין - רק סרטים.
לגבי כיול תמונה - לי זה לקח חודש עד שהיגעתי לתמונה הרצויה - אשלח לך את ערכי הכיול שאני הגעתי אליהם.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
זה מחזיר אותי לשירשור אחר שדי ירדו עלי בו. כתבתי משהו על זה שנראה לי שחלק מהדגמים של 2014 נראים כמו ירידה ברמה מ 2013. W805A של 2013 נמכרה ב 55" עם פאנל של LG וב 2014 ה W805B היא 50" ובעצם סיבוב של ה W685 ושל W656 ולא "סדרה 8" על פי הגדרה של שנים קודמות. כנ"ל לגבי W828 שמציגה פאנל דומה (של AU Optronics).
יש פה התייחסות לזה:
http://www.digitalversus.com/tv-televis ... /test.html
אולי מבחינת איכות שחורים היא טובה אבל זוויות צפייה ו 3D לא טובים.
אני חושב שזו הטעיית צרכנים. לקחת שם כמעט זהה: W805A ו W805B ולשים שם מוצר כמעט לחלוטין שונה. לפחות שהיו משנים את השם ל W806 או משהו.
אגב, בקשר לכיול, בביקורת הזו הם אומרים להחליף ל"Custom" וזה הכי טוב בלי שינוי נוסף.
יש פה התייחסות לזה:
אני חושב שזו הטעיית צרכנים. לקחת שם כמעט זהה: W805A ו W805B ולשים שם מוצר כמעט לחלוטין שונה. לפחות שהיו משנים את השם ל W806 או משהו.
אגב, בקשר לכיול, בביקורת הזו הם אומרים להחליף ל"Custom" וזה הכי טוב בלי שינוי נוסף.
@freedom_il
·
להלן הכיול שעובד עבורי:
Picture Mode: Custom
Backlight: Max
Contrast: 90
Brihtness: 50
Colour: 55
Hue: 0
Colour Temperature: Warm 1
Sharpness: 50
Noise Reduction: off
MPEG Noise Reduction Off
Dot Noise Reduction: Off
Reality Cration: Manual
Resolution: 32
Noise Filtering: 2
Smooth Gradation: Low
Black Corrector: Low
Adv. Contrast Enhancer: Off
Gamma: -1
Auto Light Limiter: Off
Clear White: High
Live Colour: High
White Balance: (at the end of this list
Detail Enhancer: Off
Edge Enhancer: Off
Skin Naturaliser: Off
White Balance: R Gian: -3
G Gain: -8
כל השאר 0.
מקווה שעזרתי למישהו.
·
להלן הכיול שעובד עבורי:
Picture Mode: Custom
Backlight: Max
Contrast: 90
Brihtness: 50
Colour: 55
Hue: 0
Colour Temperature: Warm 1
Sharpness: 50
Noise Reduction: off
MPEG Noise Reduction Off
Dot Noise Reduction: Off
Reality Cration: Manual
Resolution: 32
Noise Filtering: 2
Smooth Gradation: Low
Black Corrector: Low
Adv. Contrast Enhancer: Off
Gamma: -1
Auto Light Limiter: Off
Clear White: High
Live Colour: High
White Balance: (at the end of this list
Detail Enhancer: Off
Edge Enhancer: Off
Skin Naturaliser: Off
White Balance: R Gian: -3
G Gain: -8
כל השאר 0.
מקווה שעזרתי למישהו.
לבחור שמעליי,
הכיול הזה מתייחס רק ל SD או גם ל HD ?
יש לי את ה 705W, אני קולט טלוויזיה עם הממיר המובנה ואנטנה פשוטה. אני לא מצפה לקבל איכות גבוה במיוחד כי זה עדיין SD.
אבל שיחקתי קצת עם ההגדרות לגבי צפייה ב תכני HD וואלה, אני יכול לבחור ביין לצפות במשהו עם ה soap opera effect ואני יכול בלי.
הטלוויזיה היא גם מסך המחשב שלי והיא מצוינת גם כמסך מחשב, רק שיש צורך לשנות את המצב התמונה לקולנוע (מישום מה) כדי שזה ירגיש טוב בעין.
הכיול הזה מתייחס רק ל SD או גם ל HD ?
יש לי את ה 705W, אני קולט טלוויזיה עם הממיר המובנה ואנטנה פשוטה. אני לא מצפה לקבל איכות גבוה במיוחד כי זה עדיין SD.
אבל שיחקתי קצת עם ההגדרות לגבי צפייה ב תכני HD וואלה, אני יכול לבחור ביין לצפות במשהו עם ה soap opera effect ואני יכול בלי.
הטלוויזיה היא גם מסך המחשב שלי והיא מצוינת גם כמסך מחשב, רק שיש צורך לשנות את המצב התמונה לקולנוע (מישום מה) כדי שזה ירגיש טוב בעין.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
·freedom_il כתב:זה מחזיר אותי לשירשור אחר שדי ירדו עלי בו. כתבתי משהו על זה שנראה לי שחלק מהדגמים של 2014 נראים כמו ירידה ברמה מ 2013. W805A של 2013 נמכרה ב 55" עם פאנל של LG וב 2014 ה W805B היא 50" ובעצם סיבוב של ה W685 ושל W656 ולא "סדרה 8" על פי הגדרה של שנים קודמות. כנ"ל לגבי W828 שמציגה פאנל דומה (של AU Optronics).
יש פה התייחסות לזה:
אגב, בקשר לכיול, בביקורת הזו הם אומרים להחליף ל"Custom" וזה הכי טוב בלי שינוי נוסף....
מסכים איתך לגמרי. זה פשוט שקר לקחת מסך שאין לו שום קשר בתכונות למסכים האחרים באותו שם דגם ולקרוא לו אותו דבר, כאילו לרמז שמדובר באותו מסך אך רק הגודל שונה.
למיטב הבנתי - אין שום קשר בין 55W850 ל- 50W805. אלו מסכים שונים לגמרי עם פאנלים שונים לגמרי ולכן יהיו להם תכונות שונות בתכלית אחד מהשני.
אנשים צוחקים על יצרנים סיניים ונמנעים מהייאר, הייסנס, TCL ואחרים ובסוף מקבלים פאנלים שלהם במסכי סוני "היפנים" שלהם..
עריכה = דווקא מהביקורת שהם עשו שם עושה רושם שסה"כ מדובר במסך לא רע בכלל. עם שחורים עמוקים, אחידות יחסית טובה בתאורה (עננות), צבעים יחסית מדויקים גם בלי כיול מקצועי, זמן תגובה נמוך ועוד..
מה שמיד תופס את העין זה שלמרות שלמסך יש תלת מימד אקטיבי, הוא בכל זאת חותך את הרזולוצייה לחצי בדיוק כמו שה-"אחים" שלו עם התלת מימד הפאסיבי עושים. לי זה נראה כאילו סוני פשוט שכחו לעדכן בו את התכנה שלא יעשה כך. זה פשוט מגוחך.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
לא לשכוח גם לבטל בהגדרת מערכת ECO light sensor . חובה לכבות!!
לי יש את סוני W828 וזה בהחלט מסך סביר ולא יותר.
יותר לכיוון LOW END למרות שציפיתי שיהיה מסך MIDDLE END
בניה זולה של פלסטיק סיני זול. מתקן תליה הכי מגוחך שראיתי
יש לי LCD 42 פיליפס 8404 , שם אותו בכיס הקטן מכל בחינה
לי יש את סוני W828 וזה בהחלט מסך סביר ולא יותר.
יותר לכיוון LOW END למרות שציפיתי שיהיה מסך MIDDLE END
בניה זולה של פלסטיק סיני זול. מתקן תליה הכי מגוחך שראיתי
יש לי LCD 42 פיליפס 8404 , שם אותו בכיס הקטן מכל בחינה
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
למיטב הבנתי סדרה 2014 של סוני הולכת ככה:
W805B: עיבוד ופאנל של W685
W828B: עיבוד של W805A ופאנל של W685
בצורה מאוד מבאסת ה 3D האקטיבי הוא כמו של סמסונג מ 2012 ועובד בחצי רזולוציה. ממש תת-רמה יחסית ל 2014 שבה כבר יש מסכי 4K עם 3D.
בקיצור, ה W805A מ 2013 עדיין מסך מומלץ וכל השאר לא ממש.
באותו נושא, בינתיים פיליפס, שלטעמי הם המתחרים של סוני בתחום חובבי התמונה ה"טבעית", התקדמו יפה השנה עם היצע דגמים מאוד מגוון עם פאנלים IPS עם 3D פאסיבי ו VA עם 3D אקטיבי בעוד נראה שסוני הלכו אחורה.
W805B: עיבוד ופאנל של W685
W828B: עיבוד של W805A ופאנל של W685
בצורה מאוד מבאסת ה 3D האקטיבי הוא כמו של סמסונג מ 2012 ועובד בחצי רזולוציה. ממש תת-רמה יחסית ל 2014 שבה כבר יש מסכי 4K עם 3D.
בקיצור, ה W805A מ 2013 עדיין מסך מומלץ וכל השאר לא ממש.
באותו נושא, בינתיים פיליפס, שלטעמי הם המתחרים של סוני בתחום חובבי התמונה ה"טבעית", התקדמו יפה השנה עם היצע דגמים מאוד מגוון עם פאנלים IPS עם 3D פאסיבי ו VA עם 3D אקטיבי בעוד נראה שסוני הלכו אחורה.