העליה הסינית!!!!
- KOOKE
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2262
לדעתי האישית העיצוב והתחושות של חוסן המוצר חשובים כמעט כמו איכות הצליל.
כל העיסוק בתחביב הזה הוא ברובו רגשי וכן חלק מהריגוש והרגש זו גם האסטתיקה והתחושה של המוצר. לדעתי בחוויה שמוצר אודיו מפיק משתתפים גם יתר החושים פרט לחוש השמיעה.
זהו אולי "טריק פסיכולוגי" אבל זה חלק ממה שגורם לנו להרגיש טוב עם הרכישה.
ראבק השקענו XXXX $ במוצר אז מגיע לנו שהוא ישדר ויזואלית את ההשקעה שלנו.
לדוגמא מהתחום המוטורי - בחברת מרצדס יש מחלקת מו"פ שלמה שמתעסקת בדיוק בדברים כאלו שלא בהכרח קשורים ליכולת המוטורית של הרכב. למשל, אתם משערים לעצמכם כמה שעות מחקר ופיתוח הוקדשו כדי להגיע לצליל טריקת הדלתות האופייני למרצדס.
לכן, בכל סקירה של מוצר אודיו תמיד תמצאו התייחסות לאיך שהמוצר נראה והתייחסות לשאלה מה המוצר משדר מבחינת איכות הבנייה החיצונית.
שלמה
כל העיסוק בתחביב הזה הוא ברובו רגשי וכן חלק מהריגוש והרגש זו גם האסטתיקה והתחושה של המוצר. לדעתי בחוויה שמוצר אודיו מפיק משתתפים גם יתר החושים פרט לחוש השמיעה.
זהו אולי "טריק פסיכולוגי" אבל זה חלק ממה שגורם לנו להרגיש טוב עם הרכישה.
ראבק השקענו XXXX $ במוצר אז מגיע לנו שהוא ישדר ויזואלית את ההשקעה שלנו.
לדוגמא מהתחום המוטורי - בחברת מרצדס יש מחלקת מו"פ שלמה שמתעסקת בדיוק בדברים כאלו שלא בהכרח קשורים ליכולת המוטורית של הרכב. למשל, אתם משערים לעצמכם כמה שעות מחקר ופיתוח הוקדשו כדי להגיע לצליל טריקת הדלתות האופייני למרצדס.
לכן, בכל סקירה של מוצר אודיו תמיד תמצאו התייחסות לאיך שהמוצר נראה והתייחסות לשאלה מה המוצר משדר מבחינת איכות הבנייה החיצונית.
שלמה
-
נמר
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
KOOKE
מילים כדורבנות .
מילים כדורבנות .
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
אני דווקא לא הולך אחר העיצוב לכשעצמו.
לדעתי MBL זה עיצוב רע.
זה טעם אישי כמובן, ובסך הכל יש לכל מוצר "אישיות" משל עצמו.
מוצרים בני יומיים פשוט עוד אין להם "רקע", אין כלום מאחוריהם.
יש גם מוצרים אירופאיים חדשים, אני לא אומר. ברור שגם במערב צצים מוצרי אודיו יש מאין.
אבל אני מניח שאז נרצה לחקור קצת, וללמוד על מי עומד מאחורי המוצר.
קצת היסטוריה.
בזה, המוצר הסיני קצת מפסיד.
לדעתי MBL זה עיצוב רע.
זה טעם אישי כמובן, ובסך הכל יש לכל מוצר "אישיות" משל עצמו.
מוצרים בני יומיים פשוט עוד אין להם "רקע", אין כלום מאחוריהם.
יש גם מוצרים אירופאיים חדשים, אני לא אומר. ברור שגם במערב צצים מוצרי אודיו יש מאין.
אבל אני מניח שאז נרצה לחקור קצת, וללמוד על מי עומד מאחורי המוצר.
קצת היסטוריה.
בזה, המוצר הסיני קצת מפסיד.
-
נמר
-
- חבר שלא מהעולם הזה

הרבה מוצרים סינים קיימים הרבה שנים ואתה פשוט לא הכרת אותם , בזמן האחרון התחלנו להחסף לציוד היי אנד אמיתי סיני {שנלינג , ג'ולידה , שינדק, ארום קנטוס ועוד} הרי עם כל הכבוד לנו אנחנו מכירים רק את מה שמדברים עליו המון.
ככל שהציוד הסיני יתפוס תאוצה כך הוא יוערך בהתאם {לדעתי} או שלהיפך , יגרום לנו להבין שסיני זה גרוע.
אני מנסיוני מאוד מרוצה מהציוד הסיני שברשותי אך רק ימים יגידו אם הוא באמת אמין כמו שהוא ניראה , עד כה אינני זוכר תלונות על ציוד של ג'ולידה , שינדאק וכדומה.
ככל שהציוד הסיני יתפוס תאוצה כך הוא יוערך בהתאם {לדעתי} או שלהיפך , יגרום לנו להבין שסיני זה גרוע.
אני מנסיוני מאוד מרוצה מהציוד הסיני שברשותי אך רק ימים יגידו אם הוא באמת אמין כמו שהוא ניראה , עד כה אינני זוכר תלונות על ציוד של ג'ולידה , שינדאק וכדומה.
- il62
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 6214
הסינים יעשו ועושים כבר היום בית ספר לכל העולם!
הם עוברים את אותם שלבים שהיפנים עברו
בהתחלה העתיקו והסתתרו תחת מחיר זול
אחר כך יצרו עבור אחרים ובעיקר עבור חברות גדולות תחת שמות החברות
והיום הם מרימים בגאווה את דגל היצור הסיני-חברות עצמאיות בונות מותגים עם אישיות שלהם באיכות מצוינת וגימור אופנתי שנשען על עיצוב עכשווי..
אני מודיע לכם שמוצרים רבים שלהם יגרמו למבוכה רבה לכל מיני מותגים שנשענים על שמות מנופחי מוניטין במבחני האזנה עיוורים..
להזכירכם היום בעולם- מותג איכותי=מותג יפני.
פעמיים אגרול סיני בבקשה
הם עוברים את אותם שלבים שהיפנים עברו
בהתחלה העתיקו והסתתרו תחת מחיר זול
אחר כך יצרו עבור אחרים ובעיקר עבור חברות גדולות תחת שמות החברות
והיום הם מרימים בגאווה את דגל היצור הסיני-חברות עצמאיות בונות מותגים עם אישיות שלהם באיכות מצוינת וגימור אופנתי שנשען על עיצוב עכשווי..
אני מודיע לכם שמוצרים רבים שלהם יגרמו למבוכה רבה לכל מיני מותגים שנשענים על שמות מנופחי מוניטין במבחני האזנה עיוורים..
להזכירכם היום בעולם- מותג איכותי=מותג יפני.
פעמיים אגרול סיני בבקשה
052-4200610
- logankungfu
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
שתי התייחסויות שלי (קצת ארוך):
אין לי בעיה בכלל עם דברי אודיו יוקרתיים המיוצרים בסין ע"י חברות סיניות. יש לי שתי בעיות עם האופן בו זה מיושם ממה שראיתי עד כה.
הבעיה הראשונה והעיקרית היא, שהם לא נותנים שום סיבה כלכלית לקנות אותם. כלומר, על אף שהם כנראה יכולים, הם לא שוברים את השוק; הם פשוט יקרים מידי, מתומחרים קרוב מידי או אפילו ממש כמו האודיו היקר המערבי. בתערוכה התרשמתי מהציוד באופן כזה או אחר (היו רכיבים טובים יותר וטובים פחות), אך בעיקר התרשמתי מהמחירים הגבוהים. ח'ברה, אני לא מתכוון לקנות CD של שאנלינג במעל 10K ש"ח (יש לציין בהחלט לחיוב את היבואן עם זאת על תמחור מאוד קרוב לתמחור חו"ל), עם כל הכבוד לביצועיו, כשיש כ"כ הרבה מכשירים מעולים בתקציב הזה של חברות הרבה, הרבה יותר מוכרות ומוכחות. אין לזה קשר לאיכויות של השאנלינג (סתם הבאתי אותו כדוגמה)- אני בטוח שהוא טוב מאוד, אבל בתור שחקן חדש הוא צריך לתת לי תמריץ לקנות אותו ולא את המוכר והבדוק. זה בדיוק כמו שלא הייתי קונה מכונית יוקרה סינית של שנגחאי אוטומוטיב אם היא תעלה כמו מרצדס. הייתי פשוט קונה מרצדס. הם עוד צריכים לבנות לעצמם היסטוריה של אמינות, בסיס לקוחות, למידה של טעויות ומיתוג מבוסס לפני שהם יכולים לדרוש מחירים כאלה. זה, אגב, בדיוק מה שהיפנים עשו בתעשיית הרכב משנות ה 70' ועד שנות ה- 90'. רק בעשר השנים האחרונות הם מעיזים להתחרות ראש בראש עם היוקרה האירופאית עם מותגים כמו לקסוס ואינפיניטי. יש להם סבלנות. הגישה הסינית שנתקלתי בה, של להתחיל מהסוף עם מחירים גבוהים נותנים לי גם תחושה של העתק של המקור, אבל בלי חשיבה מקורית. חזרה לדוגמאות הרכב- לקסוס היפנית דומה בעיקר לעצמה עם השפעות מכאן ומשם, אבל מכונית היוקרה הסינית של שנגחאי אוטומוטיב נראית פלאט כמו העתק של מרצדס. מי מאלו, לדעתכם, תיתן תחושה טובה יותר לקונה בהנחה ששתיהן עולות כמו מרצדס גרמנית? לכן, לדעתי, לקנות יוקרה סינית המועתקת מהמערב במחירים אלו אינה מוצדקת, כי אפשר כבר לקנות את היוקרה מערבית שהיוותה את ההשראה הישירה. אם המחירים היו יורדים משמעותית, והמסר היה- "קבלו את אותו הדבר בחצי מחיר" או משהו בסגנון, אז לא הייתי מהסס. לזרוק כסף ממש לא בא לי. אבל במחירים אלו זה אינו המצב. ושתי הבהרות- 1. אני בטוח שיש יוצאי דופן; ייתכן ששינדאק הם דוגמה. טרם בדקתי אותם, אבל המחירים שלהם נראים סבירים מאוד יחסית למה שנטען לגבי יכולותיהם. 2. ממה שיצא לי לשמוע בתערוכה לפחות מהמוצרים הסיניים, מה שהיה יקר (מידי כאמור) נשמע טוב, ומה שהיה זול נשמע בהתאם.. בדיוק כמו מוצרים מערביים. קיצר, שוב, אין תמריץ.
הבעיה השניה, והיא כבר לחלוטין עניין של טעם (אז נא להירגע מראש), היא שהמוצרים שנתקלתי בהם (בתערוכה- פנים אל... ובכן, פנל, ובאינטרנט בו אני קורא גם על ההיי אנד הסיני) שידרו לי חוסר בגרות. ולמה אני מתכוון? או שהם נראו כמו מוצרים מערביים אחד לאחד, עד לרמה של העתקה (*אהם* מישהו אמר חיקויים של פרו-אק וסונוס..?); או שהם היו Over-Over-Over the Top, מצועצעים מעל ומעבר, ממש מתאמצים להתבלט. נגני CD שנראו כמו צלחות מעופפות פלסטיקיות עם לדים כחולים, רסיבר ק"ב עם מסך חיווי ענק ומרובה אנימציות וכדומה- לא דיברו אלי. Too Much. הייתי שמח אם ההיי אנד הסיני היה מבדל את עצמו מבחינה עיצובית לא בדרכים של הקצנה מטורפת של עיצובים מערביים (או העתקתם), אלא ע"י קווי עיצוב מקוריים, שאני בטוח שניתן לחשוב עליהם. לא יודע, סתם, עיצובים עגולים, זורמים ונטולי פינות כקונטרה לקופסאות הזוויתיות המערביות (רק בלי לדים מסביב להכל, כן?). וכמובן במחיר מפתה. סתם מחשבה.
קיצר, זהו. זו דעתי פחות או יותר.
אין לי בעיה בכלל עם דברי אודיו יוקרתיים המיוצרים בסין ע"י חברות סיניות. יש לי שתי בעיות עם האופן בו זה מיושם ממה שראיתי עד כה.
הבעיה הראשונה והעיקרית היא, שהם לא נותנים שום סיבה כלכלית לקנות אותם. כלומר, על אף שהם כנראה יכולים, הם לא שוברים את השוק; הם פשוט יקרים מידי, מתומחרים קרוב מידי או אפילו ממש כמו האודיו היקר המערבי. בתערוכה התרשמתי מהציוד באופן כזה או אחר (היו רכיבים טובים יותר וטובים פחות), אך בעיקר התרשמתי מהמחירים הגבוהים. ח'ברה, אני לא מתכוון לקנות CD של שאנלינג במעל 10K ש"ח (יש לציין בהחלט לחיוב את היבואן עם זאת על תמחור מאוד קרוב לתמחור חו"ל), עם כל הכבוד לביצועיו, כשיש כ"כ הרבה מכשירים מעולים בתקציב הזה של חברות הרבה, הרבה יותר מוכרות ומוכחות. אין לזה קשר לאיכויות של השאנלינג (סתם הבאתי אותו כדוגמה)- אני בטוח שהוא טוב מאוד, אבל בתור שחקן חדש הוא צריך לתת לי תמריץ לקנות אותו ולא את המוכר והבדוק. זה בדיוק כמו שלא הייתי קונה מכונית יוקרה סינית של שנגחאי אוטומוטיב אם היא תעלה כמו מרצדס. הייתי פשוט קונה מרצדס. הם עוד צריכים לבנות לעצמם היסטוריה של אמינות, בסיס לקוחות, למידה של טעויות ומיתוג מבוסס לפני שהם יכולים לדרוש מחירים כאלה. זה, אגב, בדיוק מה שהיפנים עשו בתעשיית הרכב משנות ה 70' ועד שנות ה- 90'. רק בעשר השנים האחרונות הם מעיזים להתחרות ראש בראש עם היוקרה האירופאית עם מותגים כמו לקסוס ואינפיניטי. יש להם סבלנות. הגישה הסינית שנתקלתי בה, של להתחיל מהסוף עם מחירים גבוהים נותנים לי גם תחושה של העתק של המקור, אבל בלי חשיבה מקורית. חזרה לדוגמאות הרכב- לקסוס היפנית דומה בעיקר לעצמה עם השפעות מכאן ומשם, אבל מכונית היוקרה הסינית של שנגחאי אוטומוטיב נראית פלאט כמו העתק של מרצדס. מי מאלו, לדעתכם, תיתן תחושה טובה יותר לקונה בהנחה ששתיהן עולות כמו מרצדס גרמנית? לכן, לדעתי, לקנות יוקרה סינית המועתקת מהמערב במחירים אלו אינה מוצדקת, כי אפשר כבר לקנות את היוקרה מערבית שהיוותה את ההשראה הישירה. אם המחירים היו יורדים משמעותית, והמסר היה- "קבלו את אותו הדבר בחצי מחיר" או משהו בסגנון, אז לא הייתי מהסס. לזרוק כסף ממש לא בא לי. אבל במחירים אלו זה אינו המצב. ושתי הבהרות- 1. אני בטוח שיש יוצאי דופן; ייתכן ששינדאק הם דוגמה. טרם בדקתי אותם, אבל המחירים שלהם נראים סבירים מאוד יחסית למה שנטען לגבי יכולותיהם. 2. ממה שיצא לי לשמוע בתערוכה לפחות מהמוצרים הסיניים, מה שהיה יקר (מידי כאמור) נשמע טוב, ומה שהיה זול נשמע בהתאם.. בדיוק כמו מוצרים מערביים. קיצר, שוב, אין תמריץ.
הבעיה השניה, והיא כבר לחלוטין עניין של טעם (אז נא להירגע מראש), היא שהמוצרים שנתקלתי בהם (בתערוכה- פנים אל... ובכן, פנל, ובאינטרנט בו אני קורא גם על ההיי אנד הסיני) שידרו לי חוסר בגרות. ולמה אני מתכוון? או שהם נראו כמו מוצרים מערביים אחד לאחד, עד לרמה של העתקה (*אהם* מישהו אמר חיקויים של פרו-אק וסונוס..?); או שהם היו Over-Over-Over the Top, מצועצעים מעל ומעבר, ממש מתאמצים להתבלט. נגני CD שנראו כמו צלחות מעופפות פלסטיקיות עם לדים כחולים, רסיבר ק"ב עם מסך חיווי ענק ומרובה אנימציות וכדומה- לא דיברו אלי. Too Much. הייתי שמח אם ההיי אנד הסיני היה מבדל את עצמו מבחינה עיצובית לא בדרכים של הקצנה מטורפת של עיצובים מערביים (או העתקתם), אלא ע"י קווי עיצוב מקוריים, שאני בטוח שניתן לחשוב עליהם. לא יודע, סתם, עיצובים עגולים, זורמים ונטולי פינות כקונטרה לקופסאות הזוויתיות המערביות (רק בלי לדים מסביב להכל, כן?). וכמובן במחיר מפתה. סתם מחשבה.
קיצר, זהו. זו דעתי פחות או יותר.
-
נמר
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אני מקפיץ כי אני עייף ואני חייב לענות לך מחר בבוקר...
ככה אני לא אשכח אבל בגדול אני ממש לא מסכים איתך.

ככה אני לא אשכח אבל בגדול אני ממש לא מסכים איתך.
-
נמר
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אתה יודע מה אני אענה עכשיו.
1- למה שגרמניה לא תיתן סיבה כלכלית לקנות את המוצרים שלה וסין דווקה כן ... הרי שתי החברות השקיעו ורוצים למתג את עצמן כחברות היי אנד ... לא? העיניין הוא שאם זה מתומחר יקר זה כבר משהו יותר אקסוטי שגורם לך לרצות אותו. אחרי הכל יש כאן עיניין של מיתוג {בדיוק כמו גרמניה ואני מבטיח לך שמבחינת רכיבים הם עולים בערך אותו מחיר ליצר}.
2- מזה חברה שהוכיחה את עצמה? שמעת פעם על ציוד היי אנד סיני שעושה בעיות ? הרי ליצר מגבר אמין זה לא כל כך בעיה , החברות הסיניות מוכיחות את עצמן טוב מאוד בחו"ל ועכשיו הן הגיעו ארצה.
3- לגבי המוכר או עלום שם ... האם MBL או KREL מוכרות יותר מדנון או ימהה? אני לא חושב שמוכרות זה רלוונטי , ישנן הרבה חברות שלא מוכרות כאן אך מעפילות ערפל כבד על חברות היי אנד מוכרות אחרות.
4- הרבה חברות לא בנו לעצמן היסטוריה וישר פוצצו במחירים {גרמניות , אמריקאיות , אנגליות וצרפתיות} למה אצל הסינים זה צריך להיות שונה?
5- לגבי הסבלנות - הסינים אפשר להגיד הם הסבלניים ביותר בתחום הסטריאו , הם יצרו לחברות הגדולות , למדו את כל סודות הסטריאו תוך כדי עבודה ת'כלס ולא רק תאורתית , במשך עשור שלם הן מיצרות ציוד סטריאו נחשב והאמינות של היצור הסיני נחשב לאמין ביותר , אחרי הכל אם איכות העבודה שלהם הייתה ירודה והאמינות נמוכה לא היו מיצרים אצלהם כל כך הרבה מוצרים כל כך מוצלחים וגם יקרים.
6- מה שיקר נשמע טוב ומה שזול נישמע בהתאם בדיוק כמו מוצרים מערביים {אתה אמרת} אם כך מה הבעיה?
תשלם בכסף תקבל זהב תשלם בבוטנים תקבל קוף. למה אתה רוצה לשלם למוצר סיני בוטנים ולקבל זהב?
7- בנוגע לעיצובים מפוצצים ... אתה צוחק נכון? אני אפרט.
הסינים!!
שינדאק - אולי אחד מהמוצרים הכי רגועים בעיצובם והכי קלאסים שיש כיום בשוק , לא מצועצעים ולא מפוצצי לדים כחולים.
ג'ולידה - גם כמו השינדק קווים נקיים ועיצובים סולידים עד מעוצבים ויפים אך רחוקים מלהיות מצועצעים
שנלינג - מעוצבים מאוד ומושכים את העין , יש בהם לדים כחולים ועוד תוספות הייטקיות אך יש אנשים שזקוקים גם לזה
המערביים!!
Bryston - אולי אחד מהמוצרים הכי רגועים בעיצובם והכי קלאסים שיש כיום בשוק , לא מצועצעים ולא מפוצצי לדים כחולים.
KREL - גם כמו ה-Bryston קווים נקיים ועיצובים סולידים עד מעוצבים ויפים אך רחוקים מלהיות מצועצעים
MBL - מעוטר בזהב טהור גדול וקרבי , או רמקולים בצורת חללית שזה עתה נחתה בכדור הארץ. וגם לזה יש את הקהל שלו.
ראית רוי ... 6 חברות 3 סיניות ו-3 מערביות חלקן מצועצעות וחלקן קלאסיות , אני יכול למצוא לך גם אירופאיות שיתאימו לכל אחת מהעדות בכל הפרמטרים.
אין מוצר שאתה יכול להגיד עליו זה עיצוב גרמני , אירי , יגוסלבי ... זה לא כלבים זה אלקטרוניקה אחי ... {אל תתבלבל
}.
לגבי הוותק - שינדק מיצרת כבר משנות השמונים את המוצרים של עצמה ונלחמה בשיניים כדי להחשב לחברת היי אנד מוכרת , עכשיו היא כאן ומגיע לה לגבות את המחיר שהיא ראויה .
ארום קנטוס - חברת רמקולים סינית טהורה שיצרה את הטויטרים הפלנארים {ריבונים} הטובים ביותר בשוק { הרבה רמקולים פלנארים מערביים משתמשים בריבונים של ארום קנטוס כבר שנים רבות}.
שנלינג - חברת היי אנד סינית נחשבת וותיקה .
החברות הללו גובות מחיר יקר על המוצרים שלהן מפני שהן חברות יקרות , בדיוק כמו כל חברה מערבית אחרת.
אני חושב שאנשים רואים זאת כאילו "אם הוא סיני הוא לא טוב" ... אשליך את זה לרגע על בני אדם.
פעם {מזמן} כמה טייסים תימנים ראיתם?
כמה מזרחיים בעמדות מפתח היו?
גם אז אמרו שוורץ , שחור , פרנקל .
היום? אין הבדל {תמיד יש יוצא מן הכלל שיחשבו שעדיין יש} אשכנזים ומזרחיים נחשבים לשווים בני שווים . איכותיים או נחותים באותה מידה.
אל תתנו לקידמה להטעות אתכם חברים.
הסינים כאן והם כאן בזכות עבודה קשה , פיתוחים והנדסה ברמה גבוהה , עיצובים כובשים או קלאסים , ונסיון של שנים רבות.
הסינים כאן בזכות עצמם ולקוחותיהם המרוצים.!
הכל כמובן ברוח טובה ובחיוך ... לחיים
1- למה שגרמניה לא תיתן סיבה כלכלית לקנות את המוצרים שלה וסין דווקה כן ... הרי שתי החברות השקיעו ורוצים למתג את עצמן כחברות היי אנד ... לא? העיניין הוא שאם זה מתומחר יקר זה כבר משהו יותר אקסוטי שגורם לך לרצות אותו. אחרי הכל יש כאן עיניין של מיתוג {בדיוק כמו גרמניה ואני מבטיח לך שמבחינת רכיבים הם עולים בערך אותו מחיר ליצר}.
2- מזה חברה שהוכיחה את עצמה? שמעת פעם על ציוד היי אנד סיני שעושה בעיות ? הרי ליצר מגבר אמין זה לא כל כך בעיה , החברות הסיניות מוכיחות את עצמן טוב מאוד בחו"ל ועכשיו הן הגיעו ארצה.
3- לגבי המוכר או עלום שם ... האם MBL או KREL מוכרות יותר מדנון או ימהה? אני לא חושב שמוכרות זה רלוונטי , ישנן הרבה חברות שלא מוכרות כאן אך מעפילות ערפל כבד על חברות היי אנד מוכרות אחרות.
4- הרבה חברות לא בנו לעצמן היסטוריה וישר פוצצו במחירים {גרמניות , אמריקאיות , אנגליות וצרפתיות} למה אצל הסינים זה צריך להיות שונה?
5- לגבי הסבלנות - הסינים אפשר להגיד הם הסבלניים ביותר בתחום הסטריאו , הם יצרו לחברות הגדולות , למדו את כל סודות הסטריאו תוך כדי עבודה ת'כלס ולא רק תאורתית , במשך עשור שלם הן מיצרות ציוד סטריאו נחשב והאמינות של היצור הסיני נחשב לאמין ביותר , אחרי הכל אם איכות העבודה שלהם הייתה ירודה והאמינות נמוכה לא היו מיצרים אצלהם כל כך הרבה מוצרים כל כך מוצלחים וגם יקרים.
6- מה שיקר נשמע טוב ומה שזול נישמע בהתאם בדיוק כמו מוצרים מערביים {אתה אמרת} אם כך מה הבעיה?
תשלם בכסף תקבל זהב תשלם בבוטנים תקבל קוף. למה אתה רוצה לשלם למוצר סיני בוטנים ולקבל זהב?
7- בנוגע לעיצובים מפוצצים ... אתה צוחק נכון? אני אפרט.
הסינים!!
המערביים!!
ראית רוי ... 6 חברות 3 סיניות ו-3 מערביות חלקן מצועצעות וחלקן קלאסיות , אני יכול למצוא לך גם אירופאיות שיתאימו לכל אחת מהעדות בכל הפרמטרים.
אין מוצר שאתה יכול להגיד עליו זה עיצוב גרמני , אירי , יגוסלבי ... זה לא כלבים זה אלקטרוניקה אחי ... {אל תתבלבל
לגבי הוותק - שינדק מיצרת כבר משנות השמונים את המוצרים של עצמה ונלחמה בשיניים כדי להחשב לחברת היי אנד מוכרת , עכשיו היא כאן ומגיע לה לגבות את המחיר שהיא ראויה .
ארום קנטוס - חברת רמקולים סינית טהורה שיצרה את הטויטרים הפלנארים {ריבונים} הטובים ביותר בשוק { הרבה רמקולים פלנארים מערביים משתמשים בריבונים של ארום קנטוס כבר שנים רבות}.
שנלינג - חברת היי אנד סינית נחשבת וותיקה .
החברות הללו גובות מחיר יקר על המוצרים שלהן מפני שהן חברות יקרות , בדיוק כמו כל חברה מערבית אחרת.
אני חושב שאנשים רואים זאת כאילו "אם הוא סיני הוא לא טוב" ... אשליך את זה לרגע על בני אדם.
פעם {מזמן} כמה טייסים תימנים ראיתם?
כמה מזרחיים בעמדות מפתח היו?
גם אז אמרו שוורץ , שחור , פרנקל .
היום? אין הבדל {תמיד יש יוצא מן הכלל שיחשבו שעדיין יש} אשכנזים ומזרחיים נחשבים לשווים בני שווים . איכותיים או נחותים באותה מידה.
אל תתנו לקידמה להטעות אתכם חברים.
הסינים כאן והם כאן בזכות עבודה קשה , פיתוחים והנדסה ברמה גבוהה , עיצובים כובשים או קלאסים , ונסיון של שנים רבות.
הסינים כאן בזכות עצמם ולקוחותיהם המרוצים.!
הכל כמובן ברוח טובה ובחיוך ... לחיים
- logankungfu
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
אז תקנה סיני.. לבריאות.
אני מעדיף לחכות עוד איזה 10 שנים פלוס מינוס ברמות מחיר האלו.
חזרה למכוניות- גם לקסוס יפנית לא הייתי קונה במחיר של מרצדס בשנה בה הוציאו אותה לראשונה.
מאידך, אם יש דברים סיניים טובים במחירים מאוד כדאיים- אז אין בכלל ויכוח. וכמו שאמרתי, אולי שינדאק היא דוגמה לכך.
נחיה ונראה.
אני לא מצפה לשלם בבוטנים ולקבל זהב, אבל אני כן מצפה לשלם בחצי הכסף שהייתי משלם למותג מערבי באיכות מקבילה, *בינתיים*. עם הזמן והוכחת המותג, העלאת המחירים תהיה לגיטימית לחלוטין.
וחזרה לעיצובים- פתח את האתר של Orac ותראה בדיוק למה אני מתכוון. יש שם בעיקר מוצרים שנראים "כמו", או כאלו שנראים "יותר מידי". לא נתקלתי שם בשום דבר שצורתו החיצונית לפחות עשתה לי את זה. דעתי האישית כמובן.
(*הבהרה- אין לי דבר וחצי דבר נגד היבואן, להיפך, אני מאוד מעריך את התעוזה של להיות יבואן ההי אנד הסיני הראשון בארץ ואת תרומתו ל Diversity של השוק*).
אני מעדיף לחכות עוד איזה 10 שנים פלוס מינוס ברמות מחיר האלו.
חזרה למכוניות- גם לקסוס יפנית לא הייתי קונה במחיר של מרצדס בשנה בה הוציאו אותה לראשונה.
מאידך, אם יש דברים סיניים טובים במחירים מאוד כדאיים- אז אין בכלל ויכוח. וכמו שאמרתי, אולי שינדאק היא דוגמה לכך.
נחיה ונראה.
אני לא מצפה לשלם בבוטנים ולקבל זהב, אבל אני כן מצפה לשלם בחצי הכסף שהייתי משלם למותג מערבי באיכות מקבילה, *בינתיים*. עם הזמן והוכחת המותג, העלאת המחירים תהיה לגיטימית לחלוטין.
וחזרה לעיצובים- פתח את האתר של Orac ותראה בדיוק למה אני מתכוון. יש שם בעיקר מוצרים שנראים "כמו", או כאלו שנראים "יותר מידי". לא נתקלתי שם בשום דבר שצורתו החיצונית לפחות עשתה לי את זה. דעתי האישית כמובן.
(*הבהרה- אין לי דבר וחצי דבר נגד היבואן, להיפך, אני מאוד מעריך את התעוזה של להיות יבואן ההי אנד הסיני הראשון בארץ ואת תרומתו ל Diversity של השוק*).
- _falou_
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 230
זה נכון אם אתה בתחביב בגלל שאתה נהנה לקנות קופסאות יפות עם קליק נכון למנגנון הסגירה של ה-CD ולא בגלל מה שהן עושות. זה לגיטימי לחלוטין והדוגמא מעולם המכוניות ממחישה זו. הרבה אנשים קונים מכוניות בגלל איך שהן נראות או מה שהמותג אומר להם ולא בגלל התאמתן לצרכיהם ( דומה למי ששם רמקולים ענקיים בדירה קטנה) ו/או הביצועים הכוללים שלהם (בדומה למי שקונה רסיבר לפי מספר הלדים הצבעוניים בחזית).KOOKE כתב:לדעתי האישית העיצוב והתחושות של חוסן המוצר חשובים כמעט כמו איכות הצליל....
אבל חשוב לזכור דבר אחד, היצרנים/משווקים הבינו מזמן "שהתחושות" יותר חשובות למכירה מהמוצר ולכן עסוקים יותר בלעבוד על הפסיכולוגיה שלך שתהיה מרוצה מאשר ליצור מוצר טוב. לי אישית זה גורם להרגיש כמו דביל לקנות מוצר כי הצליחו לעבוד עליי פסיכולוגית שהמותג שלו טוב. זה אומר שמכרו לי לוקש וקניתי אותו.
הדוגמא הכי טובה מעולם הרכב זו אלפא רומיאו. יש לה את התדמית הספורטיבית ואפילו יש לה עיצוב יוצא מן הכלל, אבל כמכונית ספורטיבית סובארו B4 עם מנוע 3.0 היא מכונית ספורט הרבה יותר טובה. אז לאלפא יש את התדמית של המותג והעיצוב שתומך בה (לכאורה) אבל מכל בחינה עניינית היא נחותה לעומת התחרות.
מה זה אומר?
שמי שקונה מכונית על מנת לנהוג ולהנות מנהיגה ייקנה סובארו. היא נשמעת, סליחה, נוסעת הרבה יותר טוב.
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
פוזיציה אאוט...
falou_ אז מה שאתה אומר זה למעשה דבר פשוט
תייצרו מוצרים מוזיקליים ואיכותיים....?
ועזבו אותנו מעיצוב?- פוזה?- לוק?- יוקרה?
הרי זה לא נחשב...
הרי זה לא נחשב...
- rport
-
- חבר פעיל

- תגובות: 55
אני בא לומר דבר אחד הסיני......................
שלי עושה לי טוב בנשמה(לא כל כך בכיס).
היו לי דיי הרבה מערכות בבית אבל מה שהסינים עשו לי במערכת אף חברה לא עשתה,
מה שאני בא לומר פה,כל מי ששולל מוצר סיני מוזמן לבוא לביתי ולומר את דעתו לאחר שמיעה של המערכת.
היו לי דיי הרבה מערכות בבית אבל מה שהסינים עשו לי במערכת אף חברה לא עשתה,
מה שאני בא לומר פה,כל מי ששולל מוצר סיני מוזמן לבוא לביתי ולומר את דעתו לאחר שמיעה של המערכת.
- _falou_
-
- חבר פעיל מאוד

Re: פוזיציה אאוט...
בדיוק.עופר_צפריר כתב:falou_ אז מה שאתה אומר זה למעשה דבר פשוט
הרי זה לא נחשב......
ויותר מזה.
הרבה פעמים האיכויות שאתה מייחס למוצר לא קיימות בו באמת, הם "נשתלו" במוחך ע"י המשווקים/מפרסמים.
מי שחובב נהיגה קונה את המכונית שננהגת הכי טוב (לטעמו) ומי שחובב מוסיקה קונה את המערכת שמשמיעה מוסיקה הכי טוב (לטעמו). כל השאר זה עיסוק בדברים שהינם שוליים לגופו של העניין.
-
נמר
-
- חבר שלא מהעולם הזה

יש משהו בדבריך .
אבל חשוב לציין שכאשר אתה משלם כל כך הרבה כסף על מוצר חשוב שיראה טוב.
כמו מכוניות.
לפי מה שאתה אומר לא צריך טמבונים , ולא קונסולה קידמית יפה רק הגה מנוע 4 גלגלים וחופה {שלא יהיה רק} ...
כל השאר שולי.? {צבע , מושבים איכותיים , איכות בניה , פלסטיקה איכותית}.
אבל חשוב לציין שכאשר אתה משלם כל כך הרבה כסף על מוצר חשוב שיראה טוב.
כמו מכוניות.
לפי מה שאתה אומר לא צריך טמבונים , ולא קונסולה קידמית יפה רק הגה מנוע 4 גלגלים וחופה {שלא יהיה רק} ...
כל השאר שולי.? {צבע , מושבים איכותיים , איכות בניה , פלסטיקה איכותית}.
- _falou_
-
- חבר פעיל מאוד

בהנחה שהמכונית נועדה רק לנהיגה לשם הנאה (כשם שמערכת נועדה רק להנאה ממוסיקה) - נכון.נמר כתב:לפי מה שאתה אומר לא צריך טמבונים , ולא קונסולה קידמית יפה רק הגה מנוע 4 גלגלים וחופה {שלא יהיה רק} ...
כל השאר שולי.? {צבע , מושבים איכותיים , איכות בניה , פלסטיקה איכותית}....
כל המוסיף גורע.
-
נמר
-
- חבר שלא מהעולם הזה

גורע למה?
האם מגבר שגם נראה טוב וגם נישמע טוב הוא טוב פחות ממגבר שרק נישמע טוב?
לבל נישכח שאנחנו צריכים לחיות בשלום גם עם המערכת וגם עם ההנהלה.
אפשר לשאול אותך מהי המערכת שלך? {כמובן שאתה יכול לענות לי בפרטי}.
לבל נישכח שאנחנו צריכים לחיות בשלום גם עם המערכת וגם עם ההנהלה.
אפשר לשאול אותך מהי המערכת שלך? {כמובן שאתה יכול לענות לי בפרטי}.
- _falou_
-
- חבר פעיל מאוד

אם נניח שהעיצוב לא תורם כלום לסאונד אבל עולה כסף הרי, תיאורטית, מוצר עם אותה איכות סאונד אבל עם עיצוב פחות מרשים היה עולה פחות. זוהי אומנם הפשטה גסה שלא עוזרת בחיים האמיתיים, אבל לא מן הנמנע הוא שהיצרנים יודעים שהעיצוב הוא זה שמוכר ומשקיעים בעיקר בו. לפחות חלקם.נמר כתב:גורע למה?
לבל נישכח שאנחנו צריכים לחיות בשלום גם עם המערכת וגם עם ההנהלה.![]()
אפשר לשאול אותך מהי המערכת שלך? {כמובן שאתה יכול לענות לי בפרטי}....
המערכת שלי:
Arcam CD92T
Sonneteer Alabaster
Proac Response 2S
ו..אה,.... Luxamn R-1050 שמתפקד כטיונר.
הרכיב היחיד במערכת שאני יכול לאמר שהוא יפה...
לגבי "ההנהלה," אני אצטט את עצמי מהפורום המקביל "בתפוז:"
קשה לי להבין את הסמרטוטיות הגאה שאוחזת "בגברי" הפורום אל מול "ההנהלה". אפשר לחשוב שהסלון רשום בטאבו על שם האשה בלבד ולכן עיצובו של הסלון הוא חשוב יותר מלשמוע בו מוסיקה כמו שצריך.
חליק! יש שיוויון.
היום אנחנו (אני...) קמים בלילה לתינוק, מחליפים חיתול, לוקחים לגן, עושים כלים, מבשלים ובמקרים קיצוניים (לא אני...) אפילו מורידים שיער. אז למטבע יש צד שני והצד השני הוא שהפאקינג סלון הוא גם פאק*נג שלי ואם אני רוצה לשים מכונות כביסה בסלון שהוא גם (פאק*נג, כן?!) שלי אני אשים מכונות כביסה בסלון ושהפאקינג סרוויס של דודה קלרה מהחתונה יאופסן בבוידם (כי אין מקום למזנון).
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

יוקרה...
falou_ כתב
הרי זאת לא בעיה כלכלית שעומדת מול המתכננים והמעצבים?
ובכלל מדוע מוצרים שמעוצבים טוב יותר - ומסוגננים בשיא הליטוש!
לא יכולים להיות גם מוזיקליים... ככה סתם... על הדרך....?
*בכל שאר הדברים שרשמת למטה,אני מסכים איתם לחלוטין!
ולמה אי אפשר להשקיע גם וגם?הנמנע הוא שהיצרנים יודעים שהעיצוב הוא זה שמוכר ומשקיעים בעיקר בו. לפחות חלקם....
הרי זאת לא בעיה כלכלית שעומדת מול המתכננים והמעצבים?
ובכלל מדוע מוצרים שמעוצבים טוב יותר - ומסוגננים בשיא הליטוש!
לא יכולים להיות גם מוזיקליים... ככה סתם... על הדרך....?
*בכל שאר הדברים שרשמת למטה,אני מסכים איתם לחלוטין!
- _falou_
-
- חבר פעיל מאוד

Re: יוקרה...
יכולים, אבל זה עולה כסף, כסף שאולי היה אפשר להשקיע אותו במקום בדרייברים איכותיים יותר לדוגמא (למרות שהקופסא היא הדבר היקר ברמקול).עופר_צפריר כתב:ולמה אי אפשר להשקיע גם וגם?
הרי זאת לא בעיה כלכלית שעומדת מול המתכננים והמעצבים?...
ופיתוח של כל מוצר הוא בבסיסו בעייה כלכלית שדורשת אופטימיזציה בין איכות למחיר.
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

דילמות..
_falou_ תן לי דוגמה של מכשיר אחד שאתה חושב שהשקיעו בו
באלקטרוניקה משופרת -קבלים - ספקים - נגדים - הלחמות -וכו'...
ומושקע פחות בעיצוב? והיכן הוא ממוקם מבחינת מיצוב?
באמת מעניין אותי לדעת למה כוונת...
באלקטרוניקה משופרת -קבלים - ספקים - נגדים - הלחמות -וכו'...
ומושקע פחות בעיצוב? והיכן הוא ממוקם מבחינת מיצוב?
באמת מעניין אותי לדעת למה כוונת...