מקרן בקולנוע
-
big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3726
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 856 פעמים
- קיבל תודות: 279 פעמים
איזה סוג מקרנים תלויים בבתי הקולנוע LCD או DLP ?
-
big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3726
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 856 פעמים
- קיבל תודות: 279 פעמים
אני אסביר למה התכונתי למקרן שמציג את הפרסומות.
נכון, הפרסומות מוצגות עם מקרן קולונוע ביתי הסרט מוצג עם מקרן פילים..
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
Re: אז זה אותו מקרן CRT כל השנים?
לא ..אזרה כתב:אז זה אותו מקרן CRT כל השנים?...
כפי שאמרו כבר לפני, זה מקרן פילם !
( בדומה למה שהיה פעם בבתים, מקרנה 8 מ"מ רק קצת יותר גדול
יקר ).
http://en.wikipedia.org/wiki/Movie_projector
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78862
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
noam23,
יחס הניגודיות של פילים טוב דווקא מזה של מקרני CRT. שניהם נחשבים לטובים בתחומם.
יחס הניגודיות של פילים טוב דווקא מזה של מקרני CRT. שניהם נחשבים לטובים בתחומם.
אבל עדיין לא הייתי באף קולנוע בו ראיתי שחורים אמיתיים... (ואני לא מדבר רק על הארץ, ביקרתי גם בבתי קולנוע בטורונטו ומנהטן), מצד שני בפעמיים שראיתי מקרן CRT, השחורים היו מושלמים.יחס הניגודיות של פילים טוב דווקא מזה של מקרני CRT...
יכול להיות שמקרני פילם יכולים לתת תמונה בהירה יותר מ CRT, אך אם הם לא יכולים לתת שחור אמיתי, הם לעולם לא יוכלו להגיע ל On/Off של מקרן CRT.
אני מפספס משהו ?. (יכול להיות שאתה מתכוון ל ANSI קונטרסט, ואז באמת היכולת של מקרני פילם להציג צבעים בהירים יותר, ייתן ANSI קונטרסט גבוה יותר בתמונה המשלבת אזור כהה יותר, ובהיר יותר).
- oferlaor
- מנהל

noam23,
אז או שלא ביקרת בקולנוע רציני, או שישנה בעיה אחרת:
1. אור רקע כלשהו
2. רפלקציות (מאוד אופייני למרבית בתי הקולנוע - האור החזק מהמסך פשוט מוחזר משטח הקולנוע בחזרה למסך במקום להיבלע).
פילם זו מדיה עם יחס ניגודיות גבוה ביותר.
אז או שלא ביקרת בקולנוע רציני, או שישנה בעיה אחרת:
1. אור רקע כלשהו
2. רפלקציות (מאוד אופייני למרבית בתי הקולנוע - האור החזק מהמסך פשוט מוחזר משטח הקולנוע בחזרה למסך במקום להיבלע).
פילם זו מדיה עם יחס ניגודיות גבוה ביותר.
CR של פילם זה בערך 2000:1 (11 f stops). בקולנוע זה ייתרגם לאיזור 1000:1 במקרה הטוב (עותק, ציוד וחלל הקרנה איכותיים). CR של וידאו זה בערך 45:1.
מה שמעלה את השאלה מדוע איזשהו אמצעי תצוגה צריך בכלל CR סטאטי של יותר מ 2000:1?
מה שמעלה את השאלה מדוע איזשהו אמצעי תצוגה צריך בכלל CR סטאטי של יותר מ 2000:1?
אני חושב שרוב האנשים יסתפקו יפה מאוד ב CR סטאטי של 2000:1. אבל, לא ניתן להשיג CR כזה במקרנים LCD עם פנלים D5. ולגבי DLP, רק לאחרונה ניתן להשיג מקרנים יחסית זולים עם CR של 2000:1, תחת כיול D65.מה שמעלה את השאלה מדוע איזשהו אמצעי תצוגה צריך בכלל CR סטאטי של יותר מ 2000:1?...
- oferlaor
- מנהל

noam23,
ההורים שלי מסתפקים במסך 21" עם רעש לבן ברקע... מרבית עם ישראל בכלל לא צריך או רוצה מקרן בכלל...
כשאני רואה מסך עם 2000:1 יחס ניגודיות (או אפילו יותר) זה פשוט לא עושה לי את זה. התמונה לא תלת מימדית, השחורים אפורים נורא (כלומר אתה ממש רואה שזה מקרן, אין אפילו את האשליה שזה אמיתי).
ראיתי בחיים גם מסכים של 100,000:1 ואפילו אחד עם 1,000,000:1 יחס ניגודיות. זה מדהים (הראשון, השני היה בעיקר קוריוז).
זה מדהים וזה מאוד מעצים את החוויה הקולנועית.
לגבי המקרנים, כנראה שאתם מדברים על המקרנים המסחריים שנמצאים בבתי הקולנוע (או הזולים). זה ממש לא היכולת של הפילם. אל תשכחו שכל התצוגות עם 10,000:1 ו- 20,000:1 (ההבדל בינהם לא גדול, אגב, כי זה לא סקאלה לינארית!!!) משתמשות במקורות שהם בד"כ היו פילם בשלב זה או אחר...
ההורים שלי מסתפקים במסך 21" עם רעש לבן ברקע... מרבית עם ישראל בכלל לא צריך או רוצה מקרן בכלל...
כשאני רואה מסך עם 2000:1 יחס ניגודיות (או אפילו יותר) זה פשוט לא עושה לי את זה. התמונה לא תלת מימדית, השחורים אפורים נורא (כלומר אתה ממש רואה שזה מקרן, אין אפילו את האשליה שזה אמיתי).
ראיתי בחיים גם מסכים של 100,000:1 ואפילו אחד עם 1,000,000:1 יחס ניגודיות. זה מדהים (הראשון, השני היה בעיקר קוריוז).
זה מדהים וזה מאוד מעצים את החוויה הקולנועית.
לגבי המקרנים, כנראה שאתם מדברים על המקרנים המסחריים שנמצאים בבתי הקולנוע (או הזולים). זה ממש לא היכולת של הפילם. אל תשכחו שכל התצוגות עם 10,000:1 ו- 20,000:1 (ההבדל בינהם לא גדול, אגב, כי זה לא סקאלה לינארית!!!) משתמשות במקורות שהם בד"כ היו פילם בשלב זה או אחר...
עופר גם אני חשבתי כך, אך לאחר מחקר מקיף (יחסית) באינטרנט מסתבר שלפילם (כלומר לנגטיב) יש CR מקסימלי של כ- 2000:1 (או 11 f-stops במונחים של צלמים). כלומר כשמדברים על ניגודיות סטאטית האופטימום כרגע הוא 2000:1 פשוט כי אין באמת חומרים מצולמים עם CR גדול יותר (מלבד סרטי CGI כמו Shrek, או אולי חומר ששצולם באמצעי HDR, וגם זה רק בתיאוריה).