שלום לכולם,
ראשית - אחלה פורום! אני למד הרבה מהחבר'ה כאן ונראה שלא תהיה מניעה לקנות מקרן ומסך כדי לחוות זאת על בשרי...(-:
שנית, התייעצות קלה -
אז כאמור התכנון שלי הוא לרכוש מקרן ומסך שישמשו אותי נאמנה בשנים הקרובות
המרחק ישיבה אצלי 3.8-4 מטר, אז אחרי שחרשתי את הפורום, הגעתי למסקנות הבאות:
1. מקרן -Optoma HD131Xe מאמזון (מאחר והמרחק מהמקרן למסך יהיה כ-4 מטר, ה- BENQ 1070 ירד מהפרק כי הוא לא מאפשר פתיחה של 106"...)
2. מסך - grandview 106" מתיחה כמובן. מהיבואן בארץ.
מה דעתכם באופן כללי על הבחירות? וגם - האם גודל של "106 מהמרחק ישיבה שציינתי נשמע בסדר? מצד אחד אני לא רוצה מסך גדול מידי ומהצד השני אני לא רוצה להצטער בעתיד שלא קניתי גדול יותר...
תודה!!!
יניב
מרחק ישיבה ועוד קצת
לגבי גודל המסך- כמובן שמדובר כאן על העדפה סובייקטיבית, וכהרגלנו בפורום- מומלץ לך לבדוק ולהתרשם באופן אישי. אצלי, כשהסלון מסודר..מרחק הצפיה שלי הוא כ 5 מטר בין עדשת המקרן לבד המסך. גודל המסך 120" (גרנדויו,מתיחה..) 16:9. גודל המסך בסדר מבחינתי לצפיה ממרחק זה, אבל,בדרך כלל אני אני מעדיף לקרב את כורסאת הצפיה ל 3 מטר, והחוויה הקולנועית אז עדיפה מבחינתי. במקרים של סרט תלת מימד (ואין רבים כאלה), אז בכלל, אני מקרב את הכורסא עוד יותר. לדעתי האישית, ממרחק צפיה של 3-4 מטר, כבר עדיף 120", מה גם שאם מדובר על מסך 16:9, יש להביא בחשבון שסרטי 2.35:1 הם צרים יותר (מלמעלה ומלמטה, לא מהצדדים), וככל שהמסך קטן יותר במידותיו, כך גם חוויית הצפיה בסרטים בפורמט זה- תיפגע. ישנם כל מיני סרגלים וכללי אצבע בקשר לגודל מסך ומרחק צפיה, נסיוני האישי מראה שלגודל מתרגלים מהר-
בשורה האחרונה-לדעתי עדיף 120".
בשורה האחרונה-לדעתי עדיף 120".
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
מסכים לחלוטין עם IGAL4d.
יש 2 סיבות שבגללן הייתי הולך על 106 אינץ' בלבד והן:
1. אין מקום למסך גדול יותר.
2. אין תקציב למסך מתיחה (כלומר התקציב למסך הוא עד 1,500 ש"ח).
במקרה שלך אני מבין שאתה מוכן ללכת על מסך בתקציב של כ-4,000 ש"ח ולכן ברור שכדאי להוסיף את ה-1,000 ש"ח וללכת על 120.
יש 2 סיבות שבגללן הייתי הולך על 106 אינץ' בלבד והן:
1. אין מקום למסך גדול יותר.
2. אין תקציב למסך מתיחה (כלומר התקציב למסך הוא עד 1,500 ש"ח).
במקרה שלך אני מבין שאתה מוכן ללכת על מסך בתקציב של כ-4,000 ש"ח ולכן ברור שכדאי להוסיף את ה-1,000 ש"ח וללכת על 120.